X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    U mnie tragedia na wizycie. Dzieciątko ma rrozszczep kręgosłupa i wodogłowie i małe czanse na przeżycie. W poniedziałek mam.się zgłosić do szpitala:(
    to jest pewne?? Ja znam dziewczynkę z roszczepem kręgoslupa i żyje, ale jeżdzi na wózku... mam nadzieję, ze lekarz się pomylił :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Co? Nie było takich wad wcześniej widać? Czy nie może,na operować jakoś wewnątrzmaciczne lub po urodzeniu? :(
    Nie, bo wcześniej nie było ma usg widać jeszcze kręgosłupa. Robią gdzieś na śląsku takie operacje, ale bardzo male rokowania i zbyt duże ryzyko. Jestem załamana.

• terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mój mąż nie może ze mną iść na wizytę we wtorek i w związku z tym mam zakaz pytania o płeć bo on musi przy tym być.

Haha dobre! :D mój mi powiedział kiedyś ze nie wie czy chce wiedzieć żeby sie nie nastawiać jakby była pomyłka itd... To mu mowie ze ok to jak sie dowiem to mu nie musze mówić... Żebyście widziały jego minę... :D :D :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Urszulka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    olać! Ja uważam, że też nic nie straciłam :) bo generalnie, mało mieliśmy kasy jak urodziła się Jula, a teraz zaczynamy budowę, mamy swoje mieszkanie we Wrocławiu bez kredytu i będziemy kupować kolejne, będzie 3 dzieci, na wakacje jeżdzimy, w domu mamy normalnie, bo wydaliśmy kupę kasy na remont. Fakt i ja i mój mąż jesteśmy pracowici i potrafimy dać dużo z sibie. Oboje konczyliśmy studia jak Jula była z nami ( ja 2 kierunki dziennie), mąż też dziennie. Dlatego uważam, że wszytsko się da!
    Pewnie, że się da ;) sama studiowała z mężem jak młoda się urodziła. Dwa lata wcześniej ślub wzięliśmy - oczywiście wszyscy, że pewnie w ciąży jestem :p i się zdziwili.
    Pozwiedzaliśmy kawałek świata wcześniej. Ogólnie to, co miałam się wyszaleć to się wyszalałam. Dom wybudowany, wszystko na swoim miejscu. Teraz koleżanka z mojej klasy mi zazdrości, że już mam córkę odchowaną a ona ślub planuje.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Kochana nie wiem co powiedzieć, najchętniej bym cię mocno przytuliła teraz :-( to dobry lekarz? może skonultuj się jeszcze z innym lekarzem? jak to możliwe, że do tej pory nic nie widzieli, a teraz takie mrożące wiadomosci :-(((( to nie może być prawda :-((
    Tak, z certyfikatem. W poniedziałek jeszcze ide na konsultacje do szpitala, ale nie ma szans na inną diagnozę.

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    U mnie tragedia na wizycie. Dzieciątko ma rrozszczep kręgosłupa i wodogłowie i małe czanse na przeżycie. W poniedziałek mam.się zgłosić do szpitala:(

Kochana tulę ♥♥♥♥♥♥

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Ale przecież miałaś robione USG genetyczne i było ok. Skonsultuj to

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Tak, z certyfikatem. W poniedziałek jeszcze ide na konsultacje do szpitala, ale nie ma szans na inną diagnozę.
    Bardzo mi przykro ;(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:

O Boze....Karolinka,ale bylas na prenatalnych w 12 czy 13 tc ? A to wodoglowie to wiesz znam kilja przypadkow w tym jefen z rodziny,ze po wszczepieniu zastawki plyn zszedl i wszystko bylo dobrze. Czy to jest juz pewne ,pojdz do jeszcze innego lekarza .nawet przyjedz do Warszawy chocby do Roszkowskiego...

• terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:

Jejuuu :( straszne... Tak mi przykro....

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    o Boże, tak bardzo ci współczuję :-( co dalej robią w takim przypadku? pamiętaj, ze jesteśmy tu i wesprzemy cię psychicznie.

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bys sie decydowala to sluze pomoca w Warszawie,moja gin jest bliska kolezanka dr Roszkowskiego on jest specem od trudnych przypadkow. Moge pomoc ....

melbusia88 lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Nie, bo wcześniej nie było ma usg widać jeszcze kręgosłupa. Robią gdzieś na śląsku takie operacje, ale bardzo male rokowania i zbyt duże ryzyko. Jestem załamana.

Moze poczekaj jeszcze? Az poczytam o tym... moj gin sparwdzał mi kregoslup na genetycznym, mam nawet to wpisane. Czytałaś rokowaia? a Jakiś spec jest od wad rozwojonych w Łodzi podobno... ja bym próbowała. Masakra :( i ja się boje mojej piątkowej wizyty :(

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Moze poczekaj jeszcze? Az poczytam o tym... moj gin sparwdzał mi kregoslup na genetycznym, mam nawet to wpisane. Czytałaś rokowaia? a Jakiś spec jest od wad rozwojonych w Łodzi podobno... ja bym próbowała. Masakra :( i ja się boje mojej piątkowej wizyty :(
    Mój na genetycznym też sprawdzał kręgosłup dokładnie oraz wszystkie narządy łącznie z twarzą i mózgiem

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, ja też jestem w szoku :-( a ja się zastanawiałam, czy jest sens iść na drugie prenatalne, to połówkowe...

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Masakra, ja też jestem w szoku :-( a ja się zastanawiałam, czy jest sens iść na drugie prenatalne, to połówkowe...
    Zawsze jest sens, nie można wszystkiego generalizować

muminka83 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka jak jest to mozliwe to nie czekaj az ten tydzien ...moja propozycja jest b.powazna i daj tylko znac a zorganizuje Ci konsultacje w najszybszym mozliwym trybie.

muminka83, Carolline lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Jest bez watpienia....na polowkowym wszystkie narzady sa podwojnie wieksze i mozna juz bardzo dokladnie obejrzec struktury narzadow. Na pierwszym genet.struktury niektorych narzafow sa ogolnie okreslane a na polowkowych jest dokladna diagnostyka np.mozgu,nerek itd.

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Karolinka jak jest to mozliwe to nie czekaj az ten tydzien ...moja propozycja jest b.powazna i daj tylko znac a zorganizuje Ci konsultacje w najszybszym mozliwym trybie.
    PIXI ty to jestes kochana kobieta. Dobrze wiedzieć, ze są na świecie ludzie, którzy jak mogą, to pomogą <3

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ