X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Kotku jestem po 3 radioterapiach. Choruje na chorobę genetyczną wywołująca nowotwory. Mam gen zepsuty który ma tylko wraz ze mną 4 osoby na świecie. Wiem co to determinacja. Przeżyłam dwa małżeństwa gdzie byłam bitą i katowana. Układać się zaczęło 9 lat temu. Olinka lekarze - namawiali do aborcji. Trzy miechy po porodzie radioterapia. W wieku 14 lat uczyłam się na nowo chodzić. Walczę o jutro każdego dnia bo bóle kręgosłupa mam takie gdzie tylko morfina pomaga więc wyje każdego dnia a w ciąży się nasiliły.
    Wiem dzięki temu jak warto być silnym i jak warto się uśmiechać. Żyć.
    Więc bez względu na wszystko wiara , nadzieja, miłość. Będzie dobrze

Czapki z głów! ♥
    Życie nam zawsze daje to, czego potrzebujemy, choć nie zawsze jesteśmy na bieżąco w stanie tak to ocenić.

f2w3lhb8zwsl9evj.png

PixiDixi lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Na pewno dostaniesz super-extra-power-energii i dasz radę.
    Podziwiam Cię!
    I podoba mi się bardzo to co napisałaś że im starsza, tym głębiej to przeżywasz. ♥

f2w3lhb8zwsl9evj.png

Zawstydzilas mnie z tym podziwem...zobaczysz jak Wam bede plakala w rekaw ,ze nie wyrabiam :)

• anecz_kaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mój mąż nie może ze mną iść na wizytę we wtorek i w związku z tym mam zakaz pytania o płeć bo on musi przy tym być.

zazdroszczę :P mój był ze mną raz, stwierdził, że nic nie widzi i więcej nie pojdzie :P ale dziewczynami zajmuje się super więc ma wybaczone :P

katka84 lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka no powiem Ci,ze u nas jest 8 ciaza i dopiero teraz sa chlopaki...
    Tam na gorze jest dla kazdego plan a ja Ci zycze by bylo po Twojej mysli.

katka84 lubi tę wiadomość

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    co do wieku i skory hmmm
    1 ciaza 24 lata
    2 ciaza 26 lat
    3 ciąża 30 lat

rozstepy mam takie po 1 ze szok!!! Mam zamiar iść na plastyke brzucha, bo tez mi własnie takie coś się zrobiło ;/ a smarowałam się mustellą etc wydałam kupę kasy....

jeszcze wczorj miałam spinę z mężem. ON strasznie chce miec syna, a ja nie chce mieć chwilowo więcej dzieci: a jego teksty czy nie chcialam Elizki albo tego dziecka. No chciałam! Co nie znaczy ze wiecej chwilowo nie chce.Chce zmienić prace, chce wybudować wykonczyc dom, pojehcać na ta Kubę :P o to tez była spina, bo ja nie mam zamiaru siefdziec w domu ( a moj maz luuubi), ja lubie aktywne życie

Spoko Aneczka, rozumiem Cię, jeszcze zdążycie nawet jak sobie zrobicie dłuższą przerwę :) Z mojej perspektywy macie jeszcze dużo czasu na czwarte dziecko. Tylko żeby mąż to zrozumiał i pojechał z Tobą na Kubę :)
    Ja mam 37 lat, jestem w pierwszej ciąży i nie zamierzam na tym poprzestać, a co będzie zobaczymy :)

f2w3lhb8zwsl9evj.png

PixiDixi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie doktor zawsze mu bardzo szczegółowo wszytko pokazuję i opisuję. Dlatego bardzo lubi wizyty. Ja sobie leżę w pozycji bierz co chcesz o oni sobie stoją przy monitorze o pogawędki urządzają:)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja będę mieć w tym roku 30, urodzę pierwsze dziecko i nie uważam, że to późno. Oczywiście słyszę czasami komentarze "no w końcu", ale uważam, że każda kobieta ma swój czas na pierwsze dziecko. Jedna jak skończy 20, druga jak skończy 30, jeszcze inna jak skończy 38. Wiem, że byłabym nieszczęśliwa wcześniej i nie zaszłabym nawet wiedząc,że ta ciąża będzie mniej kłopotliwa wtedy.
    Dokładnie, wiek nie jest wyznacznikiem. Urodziłam córkę mając 22 lata. Nic przez to nie straciłam, jak niektórzy myślą ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    wiesz, że to chodzi o zwiększenie prawdopodobieństwa :P
    aneczka zastanów się, potem chłop na ciebie zgoni hehe ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mój mąż nie może ze mną iść na wizytę we wtorek i w związku z tym mam zakaz pytania o płeć bo on musi przy tym być.
    zapytaj, a jemu nie mów ;-) ja bym nie wytrzymała :-)

Decadence lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    też mustellę stosowałam i mam rozstęp na rozstępie. Niestety nie zadziałała, nie polecam również. Ale jakoś te rozstępy mało ważne, nie przykładam do tego wagi.
    Używałam musteli w poprzedniej ciąży i mam jednego rozstępa który jest mało widoczny. Samo smarowanie kremem to tylko połowa sukcesu. Są jeszcze inne czynniki, które o tym decydują.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi u Nas 3, ja jestem po 2 cc i kolejnej cc wolałabym uniknąć, Pixi to 1 wspomagany cykl? Poza tym dla mnie 4 dzieci to maks, bo też chce gdzieś pojechać coś zobaczyć etc a wiadomo im wiecej tym gorzej chociażby z opieką dla nich.

Na Kubę pojedziemy na pewno, ja to wiem :P teraz za Miniorkę zapłacę połowę i drugą dołozy bo będzie mu szkoda, zeby przepadlo ;p a wydaje mi się, że jak mała b

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Dokładnie, wiek nie jest wyznacznikiem. Urodziłam córkę mając 22 lata. Nic przez to nie straciłam, jak niektórzy myślą ;)
    Bo ludziom to nie dogodzisz, jak ktoś urodzi młodziej, to się zaczynają teksty, ze "już tylko w pieluchach będziesz siedzieć" i że "tyle stracisz", a jak koło 30stki dziecka nie ma, to się zaczyna,że "twój zegar biologiczny tyka" :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mala będzie bardzo mała to bedzie nam łatwiej niż później :P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tragedia na wizycie. Dzieciątko ma rrozszczep kręgosłupa i wodogłowie i małe czanse na przeżycie. W poniedziałek mam.się zgłosić do szpitala:(

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Zawstydzilas mnie z tym podziwem...zobaczysz jak Wam bede plakala w rekaw ,ze nie wyrabiam :)

To że będziesz płakała w rękaw i narzekała (jak my wszystkie czasem) nie odbierze mojego podziwu!:)
    Polecam Wam dziewczyny wpis Dagmary Hicks na temat świętego prawa matek do narzekania:
    http://www.calareszta.pl/prawo-matki-do-narzekania/

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Bo ludziom to nie dogodzisz, jak ktoś urodzi młodziej, to się zaczynają teksty, ze "już tylko w pieluchach będziesz siedzieć" i że "tyle stracisz", a jak koło 30stki dziecka nie ma, to się zaczyna,że "twój zegar biologiczny tyka" :-)

olać! Ja uważam, że też nic nie straciłam :) bo generalnie, mało mieliśmy kasy jak urodziła się Jula, a teraz zaczynamy budowę, mamy swoje mieszkanie we Wrocławiu bez kredytu i będziemy kupować kolejne, będzie 3 dzieci, na wakacje jeżdzimy, w domu mamy normalnie, bo wydaliśmy kupę kasy na remont. Fakt i ja i mój mąż jesteśmy pracowici i potrafimy dać dużo z sibie. Oboje konczyliśmy studia jak Jula była z nami ( ja 2 kierunki dziennie), mąż też dziennie. Dlatego uważam, że wszytsko się da!

Mmargotka, katka84 lubią tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    U mnie tragedia na wizycie. Dzieciątko ma rrozszczep kręgosłupa i wodogłowie i małe czanse na przeżycie. W poniedziałek mam.się zgłosić do szpitala:(
    O Boże... jest szansa, że diagnoza się zmieni na bardziej optymistyczną?...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Co? Nie było takich wad wcześniej widać? Czy nie może,na operować jakoś wewnątrzmaciczne lub po urodzeniu? :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    O Boże... jest szansa, że diagnoza się zmieni na bardziej optymistyczną?...

Na 99,9% nie:(

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Kochana nie wiem co powiedzieć, najchętniej bym cię mocno przytuliła teraz :-( to dobry lekarz? może skonultuj się jeszcze z innym lekarzem? jak to możliwe, że do tej pory nic nie widzieli, a teraz takie mrożące wiadomosci :-(((( to nie może być prawda :-((

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ