X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Kotku jestem po 3 radioterapiach. Choruje na chorobę genetyczną wywołująca nowotwory. Mam gen zepsuty który ma tylko wraz ze mną 4 osoby na świecie. Wiem co to determinacja. Przeżyłam dwa małżeństwa gdzie byłam bitą i katowana. Układać się zaczęło 9 lat temu. Olinka lekarze - namawiali do aborcji. Trzy miechy po porodzie radioterapia. W wieku 14 lat uczyłam się na nowo chodzić. Walczę o jutro każdego dnia bo bóle kręgosłupa mam takie gdzie tylko morfina pomaga więc wyje każdego dnia a w ciąży się nasiliły.
    Wiem dzięki temu jak warto być silnym i jak warto się uśmiechać. Żyć.
    Więc bez względu na wszystko wiara , nadzieja, miłość. Będzie dobrze

Czapki z głów! ♥
    Życie nam zawsze daje to, czego potrzebujemy, choć nie zawsze jesteśmy na bieżąco w stanie tak to ocenić.

f2w3lhb8zwsl9evj.png

PixiDixi lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Na pewno dostaniesz super-extra-power-energii i dasz radę.
    Podziwiam Cię!
    I podoba mi się bardzo to co napisałaś że im starsza, tym głębiej to przeżywasz. ♥

f2w3lhb8zwsl9evj.png

Zawstydzilas mnie z tym podziwem...zobaczysz jak Wam bede plakala w rekaw ,ze nie wyrabiam :)

• anecz_kaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mój mąż nie może ze mną iść na wizytę we wtorek i w związku z tym mam zakaz pytania o płeć bo on musi przy tym być.

zazdroszczę :P mój był ze mną raz, stwierdził, że nic nie widzi i więcej nie pojdzie :P ale dziewczynami zajmuje się super więc ma wybaczone :P

katka84 lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka no powiem Ci,ze u nas jest 8 ciaza i dopiero teraz sa chlopaki...
    Tam na gorze jest dla kazdego plan a ja Ci zycze by bylo po Twojej mysli.

katka84 lubi tę wiadomość

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    co do wieku i skory hmmm
    1 ciaza 24 lata
    2 ciaza 26 lat
    3 ciąża 30 lat

rozstepy mam takie po 1 ze szok!!! Mam zamiar iść na plastyke brzucha, bo tez mi własnie takie coś się zrobiło ;/ a smarowałam się mustellą etc wydałam kupę kasy....

jeszcze wczorj miałam spinę z mężem. ON strasznie chce miec syna, a ja nie chce mieć chwilowo więcej dzieci: a jego teksty czy nie chcialam Elizki albo tego dziecka. No chciałam! Co nie znaczy ze wiecej chwilowo nie chce.Chce zmienić prace, chce wybudować wykonczyc dom, pojehcać na ta Kubę :P o to tez była spina, bo ja nie mam zamiaru siefdziec w domu ( a moj maz luuubi), ja lubie aktywne życie

Spoko Aneczka, rozumiem Cię, jeszcze zdążycie nawet jak sobie zrobicie dłuższą przerwę :) Z mojej perspektywy macie jeszcze dużo czasu na czwarte dziecko. Tylko żeby mąż to zrozumiał i pojechał z Tobą na Kubę :)
    Ja mam 37 lat, jestem w pierwszej ciąży i nie zamierzam na tym poprzestać, a co będzie zobaczymy :)

f2w3lhb8zwsl9evj.png

PixiDixi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie doktor zawsze mu bardzo szczegółowo wszytko pokazuję i opisuję. Dlatego bardzo lubi wizyty. Ja sobie leżę w pozycji bierz co chcesz o oni sobie stoją przy monitorze o pogawędki urządzają:)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja będę mieć w tym roku 30, urodzę pierwsze dziecko i nie uważam, że to późno. Oczywiście słyszę czasami komentarze "no w końcu", ale uważam, że każda kobieta ma swój czas na pierwsze dziecko. Jedna jak skończy 20, druga jak skończy 30, jeszcze inna jak skończy 38. Wiem, że byłabym nieszczęśliwa wcześniej i nie zaszłabym nawet wiedząc,że ta ciąża będzie mniej kłopotliwa wtedy.
    Dokładnie, wiek nie jest wyznacznikiem. Urodziłam córkę mając 22 lata. Nic przez to nie straciłam, jak niektórzy myślą ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    wiesz, że to chodzi o zwiększenie prawdopodobieństwa :P
    aneczka zastanów się, potem chłop na ciebie zgoni hehe ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mój mąż nie może ze mną iść na wizytę we wtorek i w związku z tym mam zakaz pytania o płeć bo on musi przy tym być.
    zapytaj, a jemu nie mów ;-) ja bym nie wytrzymała :-)

Decadence lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    też mustellę stosowałam i mam rozstęp na rozstępie. Niestety nie zadziałała, nie polecam również. Ale jakoś te rozstępy mało ważne, nie przykładam do tego wagi.
    Używałam musteli w poprzedniej ciąży i mam jednego rozstępa który jest mało widoczny. Samo smarowanie kremem to tylko połowa sukcesu. Są jeszcze inne czynniki, które o tym decydują.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi u Nas 3, ja jestem po 2 cc i kolejnej cc wolałabym uniknąć, Pixi to 1 wspomagany cykl? Poza tym dla mnie 4 dzieci to maks, bo też chce gdzieś pojechać coś zobaczyć etc a wiadomo im wiecej tym gorzej chociażby z opieką dla nich.

Na Kubę pojedziemy na pewno, ja to wiem :P teraz za Miniorkę zapłacę połowę i drugą dołozy bo będzie mu szkoda, zeby przepadlo ;p a wydaje mi się, że jak mała b

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Dokładnie, wiek nie jest wyznacznikiem. Urodziłam córkę mając 22 lata. Nic przez to nie straciłam, jak niektórzy myślą ;)
    Bo ludziom to nie dogodzisz, jak ktoś urodzi młodziej, to się zaczynają teksty, ze "już tylko w pieluchach będziesz siedzieć" i że "tyle stracisz", a jak koło 30stki dziecka nie ma, to się zaczyna,że "twój zegar biologiczny tyka" :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mala będzie bardzo mała to bedzie nam łatwiej niż później :P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tragedia na wizycie. Dzieciątko ma rrozszczep kręgosłupa i wodogłowie i małe czanse na przeżycie. W poniedziałek mam.się zgłosić do szpitala:(

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Zawstydzilas mnie z tym podziwem...zobaczysz jak Wam bede plakala w rekaw ,ze nie wyrabiam :)

To że będziesz płakała w rękaw i narzekała (jak my wszystkie czasem) nie odbierze mojego podziwu!:)
    Polecam Wam dziewczyny wpis Dagmary Hicks na temat świętego prawa matek do narzekania:
    http://www.calareszta.pl/prawo-matki-do-narzekania/

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Bo ludziom to nie dogodzisz, jak ktoś urodzi młodziej, to się zaczynają teksty, ze "już tylko w pieluchach będziesz siedzieć" i że "tyle stracisz", a jak koło 30stki dziecka nie ma, to się zaczyna,że "twój zegar biologiczny tyka" :-)

olać! Ja uważam, że też nic nie straciłam :) bo generalnie, mało mieliśmy kasy jak urodziła się Jula, a teraz zaczynamy budowę, mamy swoje mieszkanie we Wrocławiu bez kredytu i będziemy kupować kolejne, będzie 3 dzieci, na wakacje jeżdzimy, w domu mamy normalnie, bo wydaliśmy kupę kasy na remont. Fakt i ja i mój mąż jesteśmy pracowici i potrafimy dać dużo z sibie. Oboje konczyliśmy studia jak Jula była z nami ( ja 2 kierunki dziennie), mąż też dziennie. Dlatego uważam, że wszytsko się da!

Mmargotka, katka84 lubią tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    U mnie tragedia na wizycie. Dzieciątko ma rrozszczep kręgosłupa i wodogłowie i małe czanse na przeżycie. W poniedziałek mam.się zgłosić do szpitala:(
    O Boże... jest szansa, że diagnoza się zmieni na bardziej optymistyczną?...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Co? Nie było takich wad wcześniej widać? Czy nie może,na operować jakoś wewnątrzmaciczne lub po urodzeniu? :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    O Boże... jest szansa, że diagnoza się zmieni na bardziej optymistyczną?...

Na 99,9% nie:(

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Kochana nie wiem co powiedzieć, najchętniej bym cię mocno przytuliła teraz :-( to dobry lekarz? może skonultuj się jeszcze z innym lekarzem? jak to możliwe, że do tej pory nic nie widzieli, a teraz takie mrożące wiadomosci :-(((( to nie może być prawda :-((

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ