LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tam gdzie moge pomoc staram sie pomoc i jest to dla mbie naturalny odruch serca. Jest mi niezmiernie przykro,ze jest taka sytuacja.
Edit: myslalam,ze mamy wszystkie tu juz prosta droge.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 12:55
-
melbusia 1 i 2 genetyczne moim zdaniem obowiązkowo, a 3 to ja mam mieszane uczucia... przy dziewczynach miałam, ale mój gin miał certyfikat i robił w standardzie usg genetyczne i to w cenie 150zł! Nie było to tak jak teraz jako droższa wizyta
Karolina ja trzymam kciuki, żeby to była jedna wielka pomyłka
-
KarolinaDe wrote:Nie, bo wcześniej nie było ma usg widać jeszcze kręgosłupa. Robią gdzieś na śląsku takie operacje, ale bardzo male rokowania i zbyt duże ryzyko. Jestem załamana.
Ja nie miałam możliwości operowania syna gdyż urodził się 18 lat temu więc ta operacja odbyła się zaraz po porodzie. Co prawda mówiono mi że syn będzie rośliną ale ja się nie poddalam bo te dzieci mają wielkie szanse na dobre życie. Jak będziesz miała jakieś pytania śmiało pisz. Ja powiem Ci tak mój syn nie może chodzić ale umysłowo jest bardzo dobrze rozwinięty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 13:01
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Teraz technologia jest tak zaawansowana,ze operacje na plodzie to nie jest jyz novum. Powazne operacje ,ktore ratuja zycie sa juz norma a Kinga slusznie zwrocila uwage,ze mozna roszczep operowac i skutecznie.Dziwi mnie tez podejsie lekarzy,ze masz czekac az tydzien w takiej sytuacji.
muminka83, melbusia88 lubią tę wiadomość
-
Muminka mi się wydaje, że widać. Tzn ja aż sparwdzałam swój wydruk z USG... mi też się wydaje, że roszczep kregosłupa to nie jest letalna wada tylko własnie uleczalna. I tak jak pisze Kinga jej syn jest normalny tylko nie chodzi... a to wiadomo, nie jest super ale wazne ze nie jest roslinką i poza tym jest ok!
-
melbusia88 wrote:Poranny mi rośnie, więc pewnie też lada moment dostanę insulinę na noc i pan dr będzie mógł triumfować, że miał rację
Niech mu będzie, ja się zadowolę zdrowiem dziecka, a nie udowadnianiem kto ma rację - pan diabetolog czy ordynator oddziału ginekologicznego
to ty mi mówiłaś o tych wyprzedażach w outlecie w marcu?
-
Decadence wrote:Melbusia, tak, na pewno w Bobolandzie są, termin Ci podam, bo moja koleżanka się w tym orientuje, da mi znać. I idź koniecznie na polowkowe, ja idę, choć się już trzęse.
no będę dzwonić się umawiać jednak. A ty kiedy masz?
-
Tzn, rozumiem rozgrzeszenie Karoliny i na pewno też byłabym w mega szoku i smutku... Ale chyba bym poruszyła niebo i ziemię, żeby poszukać najlepszego lekarza, wszystkich opcji leczenia, a przede wszystkim naprawdę poszła skonsultować to do innego lekarza. Karolka trzymam kciuki, żeby z dzidziusiem nie było jednak tak źle, zobacz , Kingi syn ma już 18 lat i ja na to patrzę tak, że wolałabym, aby moje dziecko nie miało nogi, ale było sprawne umysłowo. A jak widać są na to szansę, dlatego trzeba walczyć!❤Ada&Pola❤
-
PixiDixi wrote:Na tych genet. to odrazu srawdza sie ciaglosc kregoslupa , jak lekarz sprawdza czy nie ma roszczepu ust to co dopiero kregoslup ,ktory jest zdecydowanie wiekszy do obrazowania niz usta. Cos nie tak bylo z diagnostyka na usg genet.
Wiem że koleżanki lekarka miała uprawnienia i chyba u niej było wykonywane. Ja już sama nie wiem. Przykre to bardzo -
PixiDixi wrote:Na tych genet. to odrazu srawdza sie ciaglosc kregoslupa , jak lekarz sprawdza czy nie ma roszczepu ust to co dopiero kregoslup ,ktory jest zdecydowanie wiekszy do obrazowania niz usta. Cos nie tak bylo z diagnostyka na usg genet.❤Ada&Pola❤
-
KarolinaDe wrote:U mnie tragedia na wizycie. Dzieciątko ma rrozszczep kręgosłupa i wodogłowie i małe czanse na przeżycie. W poniedziałek mam.się zgłosić do szpitala:(
Wierzę, że się poukłada, choć to musi być dla Ciebie trudne. Zaciskam mocno pięści.
-
melbusia88 wrote:to daj cynk
no będę dzwonić się umawiać jednak. A ty kiedy masz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 13:30