LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
O rany Karolina tak mi przykro.. To nie jest łatwe, ale nie spisuj dzieciątka na straty- ze mną na roku studiował chłopak po rozszczepie kręgosłupa, trochę utykał, ale poza tym wszystko z nim bylo ok, jeszcze dużo można zrobić, jeśli nie już w Twoim brzuszku to zaraz po porodzie na pewno. Trzymam kciuki, żebyś otrzymała jak najlepszą opiekę medyczną i psychologiczną..
A ja chciałam powiedzieć, że zaczął nam się 18tc i czasem jak spokojnie leżę to czuję takie jakby muśniėcia w brzuchu i się zastanawiam czy to możliwe, że to już ruchy.. Bo niby łożysko na przedniej ścianie wiec teoretycznie powinam czuć później.. -
nick nieaktualnycuddlemuffin wrote:O rany Karolina tak mi przykro.. To nie jest łatwe, ale nie spisuj dzieciątka na straty- ze mną na roku studiował chłopak po rozszczepie kręgosłupa, trochę utykał, ale poza tym wszystko z nim bylo ok, jeszcze dużo można zrobić, jeśli nie już w Twoim brzuszku to zaraz po porodzie na pewno. Trzymam kciuki, żebyś otrzymała jak najlepszą opiekę medyczną i psychologiczną..
A ja chciałam powiedzieć, że zaczął nam się 18tc i czasem jak spokojnie leżę to czuję takie jakby muśniėcia w brzuchu i się zastanawiam czy to możliwe, że to już ruchy.. Bo niby łożysko na przedniej ścianie wiec teoretycznie powinam czuć później.. -
cuddlemuffin wrote:O rany Karolina tak mi przykro.. To nie jest łatwe, ale nie spisuj dzieciątka na straty- ze mną na roku studiował chłopak po rozszczepie kręgosłupa, trochę utykał, ale poza tym wszystko z nim bylo ok, jeszcze dużo można zrobić, jeśli nie już w Twoim brzuszku to zaraz po porodzie na pewno. Trzymam kciuki, żebyś otrzymała jak najlepszą opiekę medyczną i psychologiczną..
A ja chciałam powiedzieć, że zaczął nam się 18tc i czasem jak spokojnie leżę to czuję takie jakby muśniėcia w brzuchu i się zastanawiam czy to możliwe, że to już ruchy.. Bo niby łożysko na przedniej ścianie wiec teoretycznie powinam czuć później..
To moze byc malenstwo -
KarolinaDe wrote:U mnie tragedia na wizycie. Dzieciątko ma rrozszczep kręgosłupa i wodogłowie i małe czanse na przeżycie. W poniedziałek mam.się zgłosić do szpitala:(
jesteśmy niemalże na identycznym etapie ciąży - trzymam mocno kciuki za Ciebie i wierzę głęboko, że będzie dobrze, że się uda... moc uścisków dla Was
-
Najbardziej prawdopodobne, że to węzeł chłonny, samo zniknie ale długo to potrwa. Inna możliwość że to dodatkowy gruczoł mleczny, niektore kobiety maja taki bardziej z boku piersi prawie pod pacha ale ma inna konsystencje, bardziej miekka niz wezel.
-
Karolinka na pocieszenie może i marne, ale mam nadzieję za Ciebie:
"Wiele dorosłych osób funkcjonuje z tą wadą (rozszczepem kręgosłupa) nawet nie wiedząc o jej istnieniu, bo nie utrudnia im normalnego życia. Rozszczep kręgosłupa diagnozowany bywa u nich przypadkiem.
Zależnie od stopnia i rozległości niedorozwoju kręgów, choroba może przebiegać zatem prawie bezobjawowo, lub może powodować tylko niewielkie dolegliwości przy chodzeniu lub większym wysiłku fizycznym, być przyczyną drobnych bólów i dolegliwości ze strony kręgosłupa. W takich przypadkach, a dotyczy to największej grupy chorych dzieci, terapia koncentruje się wokół gimnastyki korekcyjnej (źle rozwijający się kręgosłup powoduje pogłębianie się skoliozy), stosowania wkładek ortopedycznych, ewentualnie kul lub ortezy."
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 15:27
-
katka84 wrote:http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2017-09-11/nowatorska-metoda-zoperowano-rozszczep-kregoslupa-u-dziecka-w-lonie-matki/
a to Warszawa i jeszcze lepsza technika
Katka super,ze to wyszperalas. O tej technice nie slyszalam,b.sie ciesze,ze jest w PL.
katka84 lubi tę wiadomość