X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam problem na poczatku uzytkowania. Poswiczylam troche i tetaz łapie bez problemu maluchy. Mojej gin pokazalam bo ona miala jakis inny,drogi do wypozyczania. Moj okreslila jako super . Byla zaskoczona jak latwo i szybko potrafie zlapac tetna dzieci. Nie do konca mi chyba wierzyla jak sie pochwalilam,ze nie mam problemu ;)

Edit: najsmieszniejsze jest to,ze maluchy mi uciekaja ;) i czasami tak je ganiam jezdzac głowicą. Gin moja mowi,ze mam dzieci z adhd ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 18:33

muminka83, katka84 lubią tę wiadomość

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak stawia się wam macica to jest to bolesne i np kilka razy pod rząd? Bo dziś wyjątkowo tak mi się robi i ból ze ciężko się ruszyć. .. z rana będę dzwonić do lekarki bo nie wiem jak to ogarnąć a magnezu juz biorę maksymalne dzienne dawki

ex2buay3h02dl23a.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy stawianiu mam dawke 3x2 czyli 6 tabletek plus no spa.

Ove,ostatnio pisalas o materacu, jaki kupiłaś?

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozszczep kręgosłupa inaczej przepuklina oponowo-rdzeniowa nie jest wyrokiem śmierci dla dziecka. Wiadome jest że nie jest proste wychowywanie dziecka chorego ale wada ta nie jest wadą letalną i wiele dzieci żyje z tą chorobą. Każdy ma swoje życie i podejmuje własne decyzje nie mi tu oceniać i szanuje wszystkich decyzje ale nie mogę słuchać że dziecko z rozszczepem kręgosłupa nie ma szans na przeżycie chyba że ma jeszcze inne wady które z tym nie są powiązane

muminka83, PixiDixi, Carolline, katka84 lubią tę wiadomość

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Rozszczep kręgosłupa inaczej przepuklina oponowo-rdzeniowa nie jest wyrokiem śmierci dla dziecka. Wiadome jest że nie jest proste wychowywanie dziecka chorego ale wada ta nie jest wadą letalną i wiele dzieci żyje z tą chorobą. Każdy ma swoje życie i podejmuje własne decyzje nie mi tu oceniać i szanuje wszystkich decyzje ale nie mogę słuchać że dziecko z rozszczepem kręgosłupa nie ma szans na przeżycie chyba że ma jeszcze inne wady które z tym nie są powiązane
    Mądre słowa

PixiDixi lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest to wodoglowie,ale to po zastosowaniu odbarczenia schodzi. Karolinka po wizycie napisz co i jak bo my tu wszystkie bardzo sie martwimy o Was.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziwi jedno. Tylko to. Wodogłowie zgodzę się często wychodzi później. Jednak to że nic nie wyszło z kręgosłupem to już tak. Małe zmiany i odchylenia powinny być wcześniej widoczne. W każdej ciąży na tym pierwszym USG miałam robione dokładne pomiary kręgosłupa.
    Eh....
    Jeśli tli się nadzieja warto walczyć do końca. Nigdy nie poddać się.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no musi byc dobrze! ja wizytyje w pt Ineczka mow co i jak

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    No jest to wodoglowie,ale to po zastosowaniu odbarczenia schodzi. Karolinka po wizycie napisz co i jak bo my tu wszystkie bardzo sie martwimy o Was.
    Wodoglowie w tym wypadku występuje z powodu przerwania rdzenia i 90% dzieci z tą wadą ma wodoglowie ale ono także jest operowane.

muminka83, katka84 lubią tę wiadomość

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto walczyc i lekarze potrafia sie mylic...Najwieksze slawy nawet...
    Ojciec chtzestny mojej Marysi ma synka ,ktoremu slawa zdiagnozowala wade serca tylko do operacji....to co przezyli z zona,organizowanie kasy bo musieli do czegos doplacic bo NFZ refundowal cos starszej generacji (juz nie pamietam dokladnie chodzilo o jakis materiał do wypelniania w sercu jakis lacznik). Meczylam ich ja o drugie echo ...nie chcieli bo przeciez slawa ich badala Olka ,dali sie przekonac i efekt taki,ze wada owszem jest,ale nie do konca tak straszna i co wiecej rokowanie takie,ze poki co do obserwacji nie do operacji!

Katka przeslala nowatorska operacje, Karolinka mam nadzieje,ze omowisz mozliwosc ptzeprowadzenia takiej opetacji. Wierze w Was !!

Kinga40, katka84 lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Wodoglowie w tym wypadku występuje z powodu przerwania rdzenia i 90% dzieci z tą wadą ma wodoglowie ale ono także jest operowane.

No jest :) !

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    nie no musi byc dobrze! ja wizytyje w pt Ineczka mow co i jak

Ineczka siedzi cichutko ...tez czekam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Warto walczyc i lekarze potrafia sie mylic...Najwieksze slawy nawet...
    Ojciec chtzestny mojej Marysi ma synka ,ktoremu slawa zdiagnozowala wade serca tylko do operacji....to co przezyli z zona,organizowanie kasy bo musieli do czegos doplacic bo NFZ refundowal cos starszej generacji (juz nie pamietam dokladnie chodzilo o jakis materiał do wypelniania w sercu jakis lacznik). Meczylam ich ja o drugie echo ...nie chcieli bo przeciez slawa ich badala Olka ,dali sie przekonac i efekt taki,ze wada owszem jest,ale nie do konca tak straszna i co wiecej rokowanie takie,ze poki co do obserwacji nie do operacji!

Katka przeslala nowatorska operacje, Karolinka mam nadzieje,ze omowisz mozliwosc ptzeprowadzenia takiej opetacji. Wierze w Was !!
    Oczywiście, że omówię. Pisałam tylko to czego dowiedziałam sie od mojej lekarki. Nie podejmuję żadnych decyzji dopóki nie zobaczę sie z dr Roszkowskim.

PixiDixi, katka84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka trzymaj się, jesteśmy wszystkie z Tobą.
    Teraz medycyna jest bardzo zaawansowana i nie takie rzeczy się robi, tak jak piszą dziewczyny skonsultuj to z innymi lekarzami. Wierzę mocno, że znajdą jakieś rozwiązanie i wszytko będzie dobrze.

muminka83, PixiDixi, Carolline, katka84, melbusia88 lubią tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest wątek cudów i wierzę, że same cuda tutaj się dziać będą. Karolina, jestem z Tobą.

PixiDixi, katka84, kasiuleks, Loczek2018, Lena21 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pochłonęłam 3 tortille z warzywami i feta <3 tortille zrobilam sama pierwszy raz wyszly mega! wiecej nie kupuje :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka wow...:) ja tez zawsze zamawialam bo sadzilam,ze moge nie podolac ( bo jak moge konkurowac z meksykanska restauracja), a jak widac mozna :) !

• pi84 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Poszukuje Pi84 i karen657 nie mam Was ba liście :) a chciałam dopisać informacje :) odezwijcie sue :)

Dawno mnie tu nie było i nadrabiam :) Kiedyś już byłam na liście, ale zniknęłam pewnie przy edycji. Z transferu termin na 24.07 z USG 20.07 i będzie dziewczynka.

anecz_kaa, muminka83, PixiDixi, Carolline, katka84, Loczek2018, melbusia88 lubią tę wiadomość

oar8yx8dnsktawhx.png
    Starania od 06.2015
    niepłodność idiopatyczna

06.2017 start leczenia w klinice
    09.08.2017 I IUI - :(
    07.09.2017 II IUI - :(
    02.11.2017 ICSI ET - 12dpt 96,8;14 dpt 217;16 dpt 501 :) 26 dpt <3
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pixi latwizna! 2szkl maki 2/3 szkl wrzatku 3 lyzki masla pół lyzeczki soli. zagniesc. lezakuje 1h ptem dzielisz wg przepisu na 16 ja podzieliłam na 9 rozwałkowałam smazysz na suchej patelni i wsio!

PixiDixi, katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko z czosnkiem przegielam w sosie bo zione :p
    wogole mam tyle jedzenia ze jutro obiadu nie robie!!!! choc mialam Julce zrobic rosol :)

‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ