X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo dziękuję za wsparcie. Poczytam, jak trochę ochłonę. Nie chcę do poniedziałku robić sobie dużych nadziei, bo Pani doktor nie dała dzieciatku dużych szans. Operacje są ponoć bardzo ryzykowne i dają małe szanse i podobno już przestali robić je w USA dlatego. Ostatnia nadzieja w poniedziałek u dr Roszkowskiego...

• katka84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Dziewczyny bardzo dziękuję za wsparcie. Poczytam, jak trochę ochłonę. Nie chcę do poniedziałku robić sobie dużych nadziei, bo Pani doktor nie dała dzieciatku dużych szans. Operacje są ponoć bardzo ryzykowne i dają małe szanse i podobno już przestali robić je w USA dlatego. Ostatnia nadzieja w poniedziałek u dr Roszkowskiego...
    W każdej decyzji będziemy Cię wspierać buziaki :*

Carolline lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    A to spoko, dzięki :-) Pod pacha to on ciepło ma jak cholera ;-)
    A nie golilas czasem pach albo nie uderzyłas się w palec/rękę? Wtedy mogą być węzły powiększone pod pachą :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Nospe masz ?
    Kupię, bo jeszcze w ciąży nie brałam, ból mam gdzieś, tylko o Smarka się boję, dlatego Was podpytuje, czy to normalne, bo to tak nagle się zaczęło rano i tak inaczej boli, niż zwykle, to takie bardziej kłucie. Melbusia, a z tym poceniem to tak może być, kumpela tak miała. Ja jeszcze tego akurat nie mam, ale np. już szybciej się męczę. Dużo więcej krwi teraz mamy, wyższą temperaturę ciała, organizmy pracują, więc i efekt jak po ćwiczeniach.:-) A węzeł pokaż przy kolejnej wizycie, o ile sam nie zniknie, bo być może to drobny stan zapalny i sobie zniknie.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS Czy tylko ja jestem taką wariatka, że mam ochotę kupić/wypożyczyć detektor tętna, żeby mieć pewność, że z małym ok?:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    PS Czy tylko ja jestem taką wariatka, że mam ochotę kupić/wypożyczyć detektor tętna, żeby mieć pewność, że z małym ok?:-)
    Łatwiej Ci będzie jak poczujesz ruchy.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:

To jestesmy razem wariatki hehe bo ja kupilam i uzywam codziennie: ) :)

Daje mi duzo spokoju,bez niego bym chyba stracila zmysly.

Decadence, muminka83, anecz_kaa, kasiuleks lubią tę wiadomość

• Decadence Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    To jestesmy razem wariatki hehe bo ja kupilam i uzywam codziennie: ) :)

Daje mi duzo spokoju,bez niego bym chyba stracila zmysly.
    Ufff, czyli nie ja jedna... a ile orientacyjnie to kosztuje? Wypożyczyć mogę za 100 zł za miesiąc i się zastanawiam.:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 17:14

ckaidqk32wjzio9b.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Ufff, czyli nie ja jedna... a ile orientacyjnie to.kosztuje? Wypożyczyć mogę za 100 zł za miesiąc i się zastanawiam.:-)

Ja nowy kupilam na allegro za 229 zl .nie oplaca sie wypozyczac.jak wroce do domu to wpisze Ci model a moze znajde aukcje.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A nie golilas czasem pach albo nie uderzyłas się w palec/rękę? Wtedy mogą być węzły powiększone pod pachą :)
    Miałam w poprzedniej i w tej kupiłam :)

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ja nowy kupilam na allegro za 229 zl .nie oplaca sie wypozyczac.jak wroce do domu to wpisze Ci model a moze znajde aukcje.
    Ja kupiłam ten co na allegro kosztuje ponad 200 za 89 z chin. Działa świetnie.

Decadence lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Decadence Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dzięki wielkie, będę wdzięczna.:-) Może wtedy zrobię się odrobinę "normalna". A nie, to po połówkowych. Trzymam kciuki, żeby nasz wątek okazał się szczęśliwy, także dla Karoliny. Dla nas wszystkich.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam tego detektora i codziennie schizuje, czy z dzieckiem ok, bo nie czuje ruchów jeszcze. Ale mój mąż się nie zgadza na kupno, bo uważa, że będę co chwilę , nim latała i sprawdzała.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja nie mam tego detektora i codziennie schizuje, czy z dzieckiem ok, bo nie czuje ruchów jeszcze. Ale mój mąż się nie zgadza na kupno, bo uważa, że będę co chwilę , nim latała i sprawdzała.
    Ja go sobie załatwie w tajemnicy przed moim mężem, bo on też uważa, że przesadzam. Co gorsza, pewnie ma rację. Ale mój spokój chyba cenniejszy jest, niż rozsądek - skoro po usg jestem szczęśliwa, spokojna (przez całe kilka godzin :-)), to może detektor da mi tego spokoju więcej. Wiem, że to śmieszne.:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 17:17

ckaidqk32wjzio9b.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do węzłów, to ciężko mi nawet stwierdzić od kiedy go mam. No już na pewno z miesiąc, może dłużej odkryłam go jak się goliłam właśnie i on sobie tak rośnie. Nie wiem czy na jego powstanie mogło mieć wpływ jakieś uderzenie. Trochę to olałam, bo tak jak mówiłam myślałam, że jakiś wrzodek rośnie, ale teraz widzę, że to co innego. Myślę, że jak będę przy okazji u rodzinnego, to pokażę, ale specjalnie lecieć nie będę teraz w te zarazki w przychodniach.

Co do detektoru to fajnie go mieć :-) Ma go też moja koleżanka. już dwa razy poroniła i mówi, że detektor zapewnia jej spokój ducha. Codzinnie rano sprawdza i uważam, że nie ma w tym nic złego. Jak jestem u niej na kawie, to też podsłuchuje moją kluskę :-)

Decadence lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Ja go sobie załatwie w tajemnicy przed moim mężem, bo on też uważa, że przesadzam. Co gorsza, pewnie ma rację. Ale mój spokój chyba cenniejszy jest, niż rozsądek - skoro po usg jestem szczęśliwa, spokojna (przez całe kilka godzin :-)), to może detektor da mi tego spokoju więcej. Wiem, że to śmieszne.:-)
    To wcale nie jest śmieszne. Ja też jestem szczęsliwa po usg i po każdym sprawdzeniu u koleżanki. Obu nam się wtedy gęby cieszą :-)Rozczula mnie i uspokaja serdunio kluski :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo :) bardzo chciałam go kupić zaraz jak się dowiedziałam że jestem w ciąży ale tak jakoś mi zeszło i teraz doszłam do wniosku że za niedługo będę czuć ruchy dziecka i się nie opłac

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence i dla wszystkich chetnych :)
    Kupilam u tego Allegrowicza,szybko i gwarancja. Gratis dostalam zel do usg takze spokojnie polecam :)

http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-ktg-sonoline-b-zel-baterie-i7012769464.html

muminka83, Decadence, kasiuleks lubią tę wiadomość

• Ove Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe, nie wiem co powiedzieć. Strasznie, strasznie mi przykro. Jestem w szoku ze taka diagnoza pojawiła się dopiero teraz. Myślałam że po usg w 13tc można odetchnąć bo największe niepokoje są juz za nami, ale jednak nie :(
    W przyszłym tygodniu musze powiedzieć w pracy, a tak bardzo chciałabym odwlec to do czasu usg połówkowego.

Co do detektor tętna to tez myslalam.nad jego kupnem...I w sumie ciągle rozważam. Boje się tylko ze będę miała problem z wychwyceniem tetna i przysporzy mi to dużo stresów.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja mam problem z tym detektorem. Kupiłam jakoś w 11 tyg angelsounds z aplikacją na telefon. Od początku pod pepkiem wyszukiwal mi jak myślałam tętno ponad 150, ale to chyba jednak były przepływy bo w internecie brzmi to zupełnie inaczej. Teraz raz mi wyszuka ładne stukanie a raz nic. I tylko się stresuję :(

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ