X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na wizycie. Łożysko się przesunelo i jest bardzo nisko ale w ciągu dwóch tygodniu zrobiło bardzo dużo postępu i bardzo dobrze to rokuje. Dziadzia miała czkawke na USG :

PixiDixi, panan12, katka84 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    Byłam na wizycie. Łożysko się przesunelo i jest bardzo nisko ale w ciągu dwóch tygodniu zrobiło bardzo dużo postępu i bardzo dobrze to rokuje. Dziadzia miała czkawke na USG :
    Na tym etapie ciąży zazwyczaj łożysko może być nisko. Ja też mam i wszystko jest ok :) Macica rośnie i pewnie pociągnie łożysko do góry. Można się martwić gdzieś w okolicy 25 tygodnia jak jest nisko choć i wtedy jeszcze może pójść do góry ;) Mamy czas.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadła do mnie dzisiaj tesciowa i przyniosła pięć kilo wątróbki. Bo to wskazane. Na nic tlumaczenie że nie koniecznie i że ja tego nie przełknę.
    Pytanie:chce ktoś?:)

katka84 lubi tę wiadomość

• Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Wpadła do mnie dzisiaj tesciowa i przyniosła pięć kilo wątróbki. Bo to wskazane. Na nic tlumaczenie że nie koniecznie i że ja tego nie przełknę.
    Chyba promocja była :D

katka84 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja lubię wątróbkę ale drobiową i niezbyt często. Tak raz w tygodniu zjem z cebulką :p

muminka83 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Podpinam sie do pytania :-) rowniez jestem ciekawa
    Ja ruchy czuję już jakiś czas , tak z półtora do dwóch tygodni

muminka83 lubi tę wiadomość

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) dawno mnie nie było, ale trochę miałam stresów i jakoś ciężko było mi tu zaglądać. Na badaniu prenatalnym wyszło, że maleństwo ma NT 2,5 mm, z Pappy ryzyko spadło, ale niewiele, bo zaś beta była w górnej granicy 2,52 MOM. Postanowiłam zrobić Nifty i wczoraj dostałam wynik i w końcu mogę trochę odetchnąć, ryzyka są podane w miliardach :-) na dodatek to dziewczynka

Decadence, muminka83, Urszulka89, PixiDixi, panan12, karolcia87, Mmargotka, Vanilka, katka84, kasiuleks, pi84, Lena21, Carolline lubią tę wiadomość

• Decadence Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Teściowe... ja właśnie się z moim pożarlam w temacie... w skrócie, kilka dobrych rad od teściowej, które przekazał mi dziś, bo u niej był: 1) Nie można robić więcej niż 3 USG w ciąży, bo to uszkadza dziecko, 2) Jem za dużo warzyw, a za mało mięsa, "wszystko takie przemielone jakies" (tu o hummus jej chodziło)... zamiast np. golonke zjeść..., 3) Po co przy cukrzycy ciążowej insulina!!! Mój diabetolog to konowal!!! To się je pół cytryny na noc i cukier jak ta lala na czczo, bez zastrzykow. Przestać chodzić do lekarza! 4) Jak mam taki brzuch, to to są bliźniaki i mój ginekolog to też konowal, jak na usg tylko jedno widzi, 5) Ona chce mnie "zobaczyć" w ten weekend (i ma gdzieś moje plany - dop. red). O punkt piąty trwa awanta z mężem. Może nikt nie zginie, ale nie jest to pewne.

shadee, magdis, Mmargotka, katka84, Carolline lubią tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i czytam odnośnie imion, u nas najprawdopodobniej będzie Alicja i coraz częściej czuje jak buszuje po brzuszku, ale do takich prawdziwych ruchów to jeszcze trochę brakuje :-)

• Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Hej :-) dawno mnie nie było, ale trochę miałam stresów i jakoś ciężko było mi tu zaglądać. Na badaniu prenatalnym wyszło, że maleństwo ma NT 2,5 mm, z Pappy ryzyko spadło, ale niewiele, bo zaś beta była w górnej granicy 2,52 MOM. Postanowiłam zrobić Nifty i wczoraj dostałam wynik i w końcu mogę trochę odetchnąć, ryzyka są podane w miliardach :-) na dodatek to dziewczynka
    Jaki koszt Nifty?

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    Jaki koszt Nifty?
    Nifty to koszt około 2500zł

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W klinice w Katowicach płaciłam 2400.

• shadee Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Teściowe... ja właśnie się z moim pożarlam w temacie... w skrócie, kilka dobrych rad od teściowej, które przekazał mi dziś, bo u niej był: 1) Nie można robić więcej niż 3 USG w ciąży, bo to uszkadza dziecko, 2) Jem za dużo warzyw, a za mało mięsa, "wszystko takie przemielone jakies" (tu o hummus jej chodziło)... zamiast np. golonke zjeść..., 3) Po co przy cukrzycy ciążowej insulina!!! Mój diabetolog to konowal!!! To się je pół cytryny na noc i cukier jak ta lala na czczo, bez zastrzykow. Przestać chodzić do lekarza! 4) Jak mam taki brzuch, to to są bliźniaki i mój ginekolog to też konowal, jak na usg tylko jedno widzi, 5) Ona chce mnie "zobaczyć" w ten weekend (i ma gdzieś moje plany - dop. red). O punkt piąty trwa awanta z mężem. Może nikt nie zginie, ale nie jest to pewne.

teściowa dobra rada :) poczekaj aż urodzisz ...

PixiDixi lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kroolik :) dobre wiesci ! Gratuluje corci. Jesli mozesz ...jakie mialas ryzyko po pappie?

krooolik lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Haha prawie sie posikalam !

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    teściowa dobra rada :) poczekaj aż urodzisz ...

Uu jak maluch sie pojawi to dojdzie syndrom " wlasnosci" bo to jej wnuk...i bedzie jazda nie z oczekiwaniami a tryb nakazujaco- rozkazujacy.
    Wspolczuje!

• panan12 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą orzygalam porcelanę. Pierwszy raz w tej ciąży

f2w3k0s3plke7odf.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Uu jak maluch sie pojawi to dojdzie syndrom " wlasnosci" bo to jej wnuk...i bedzie jazda nie z oczekiwaniami a tryb nakazujaco- rozkazujacy.
    Wspolczuje!
    pixi nie strasz... Ja obserwowalam moja jak urodzily sie wnuki od jej drugiego syna i nie bylo tak zle...

l22n6iyek016fbg8.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence powiedz delikatnie teściowej że to Twoja sprawa i że aparaty zmieniły się od tamtych czasów... Te mamusie takie są

f2w3k0s3plke7odf.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    pixi nie strasz... Ja obserwowalam moja jak urodzily sie wnuki od jej drugiego syna i nie bylo tak zle...

Taki moj skromny wniosek bazujac na tym co Decadence napisala...oby nie, czego bardzo zycze bo tesciowa potrafi jak chce mocno uprzykszyc zycie.

‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ