LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam na wizycie. Łożysko się przesunelo i jest bardzo nisko ale w ciągu dwóch tygodniu zrobiło bardzo dużo postępu i bardzo dobrze to rokuje. Dziadzia miała czkawke na USG :
PixiDixi, panan12, katka84 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ania 1234 wrote:Byłam na wizycie. Łożysko się przesunelo i jest bardzo nisko ale w ciągu dwóch tygodniu zrobiło bardzo dużo postępu i bardzo dobrze to rokuje. Dziadzia miała czkawke na USG :
Macica rośnie i pewnie pociągnie łożysko do góry. Można się martwić gdzieś w okolicy 25 tygodnia jak jest nisko choć i wtedy jeszcze może pójść do góry
Mamy czas.
-
nick nieaktualny
-
Biedronka89 wrote:Wpadła do mnie dzisiaj tesciowa i przyniosła pięć kilo wątróbki. Bo to wskazane. Na nic tlumaczenie że nie koniecznie i że ja tego nie przełknę.
Pytanie:chce ktoś?katka84 lubi tę wiadomość
-
Biedronka89 wrote:Wpadła do mnie dzisiaj tesciowa i przyniosła pięć kilo wątróbki. Bo to wskazane. Na nic tlumaczenie że nie koniecznie i że ja tego nie przełknę.
Pytanie:chce ktoś?muminka83 lubi tę wiadomość
-
dżelka wrote:Podpinam sie do pytania
rowniez jestem ciekawa
muminka83 lubi tę wiadomość
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Hej
dawno mnie nie było, ale trochę miałam stresów i jakoś ciężko było mi tu zaglądać. Na badaniu prenatalnym wyszło, że maleństwo ma NT 2,5 mm, z Pappy ryzyko spadło, ale niewiele, bo zaś beta była w górnej granicy 2,52 MOM. Postanowiłam zrobić Nifty i wczoraj dostałam wynik i w końcu mogę trochę odetchnąć, ryzyka są podane w miliardach
na dodatek to dziewczynka
Decadence, muminka83, Urszulka89, PixiDixi, panan12, karolcia87, Mmargotka, Vanilka, katka84, kasiuleks, pi84, Lena21, Carolline lubią tę wiadomość
-
Pytanie:chce ktoś?shadee, magdis, Mmargotka, katka84, Carolline lubią tę wiadomość
-
krooolik wrote:Hej
dawno mnie nie było, ale trochę miałam stresów i jakoś ciężko było mi tu zaglądać. Na badaniu prenatalnym wyszło, że maleństwo ma NT 2,5 mm, z Pappy ryzyko spadło, ale niewiele, bo zaś beta była w górnej granicy 2,52 MOM. Postanowiłam zrobić Nifty i wczoraj dostałam wynik i w końcu mogę trochę odetchnąć, ryzyka są podane w miliardach
na dodatek to dziewczynka
-
Ania 1234 wrote:Jaki koszt Nifty?Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Decadence wrote:Teściowe... ja właśnie się z moim pożarlam w temacie... w skrócie, kilka dobrych rad od teściowej, które przekazał mi dziś, bo u niej był: 1) Nie można robić więcej niż 3 USG w ciąży, bo to uszkadza dziecko, 2) Jem za dużo warzyw, a za mało mięsa, "wszystko takie przemielone jakies" (tu o hummus jej chodziło)... zamiast np. golonke zjeść..., 3) Po co przy cukrzycy ciążowej insulina!!! Mój diabetolog to konowal!!! To się je pół cytryny na noc i cukier jak ta lala na czczo, bez zastrzykow. Przestać chodzić do lekarza! 4) Jak mam taki brzuch, to to są bliźniaki i mój ginekolog to też konowal, jak na usg tylko jedno widzi, 5) Ona chce mnie "zobaczyć" w ten weekend (i ma gdzieś moje plany - dop. red). O punkt piąty trwa awanta z mężem. Może nikt nie zginie, ale nie jest to pewne.
teściowa dobra radapoczekaj aż urodzisz ...
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Decadence wrote:Teściowe... ja właśnie się z moim pożarlam w temacie... w skrócie, kilka dobrych rad od teściowej, które przekazał mi dziś, bo u niej był: 1) Nie można robić więcej niż 3 USG w ciąży, bo to uszkadza dziecko, 2) Jem za dużo warzyw, a za mało mięsa, "wszystko takie przemielone jakies" (tu o hummus jej chodziło)... zamiast np. golonke zjeść..., 3) Po co przy cukrzycy ciążowej insulina!!! Mój diabetolog to konowal!!! To się je pół cytryny na noc i cukier jak ta lala na czczo, bez zastrzykow. Przestać chodzić do lekarza! 4) Jak mam taki brzuch, to to są bliźniaki i mój ginekolog to też konowal, jak na usg tylko jedno widzi, 5) Ona chce mnie "zobaczyć" w ten weekend (i ma gdzieś moje plany - dop. red). O punkt piąty trwa awanta z mężem. Może nikt nie zginie, ale nie jest to pewne.
-
PixiDixi wrote:Uu jak maluch sie pojawi to dojdzie syndrom " wlasnosci" bo to jej wnuk...i bedzie jazda nie z oczekiwaniami a tryb nakazujaco- rozkazujacy.
Wspolczuje! -
melbusia88 wrote:pixi nie strasz... Ja obserwowalam moja jak urodzily sie wnuki od jej drugiego syna i nie bylo tak zle...
Taki moj skromny wniosek bazujac na tym co Decadence napisala...oby nie, czego bardzo zycze bo tesciowa potrafi jak chce mocno uprzykszyc zycie.