X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Przy nerwowłokniakach rozłożonych po całym ciele na i pod powierzchnią to strzał w kolano. Nie wiem czy bym zaryzykowała :-)
    Ale dziękuję za propozycje, pogadam z moimi specjalistami co i tym myślą.
    W dzień dobry TVN był Polka, która wyjechała do Niemiec i przyjeżdża też do Polski, bardzo dobra specjalistka. Ale nie wiem, gdzie przyjmuje. Tak mi właśnie się przypomniała, że pomaga ludziom, dla których medycyna konwencjonalna już nie znajduje ratunku. Poszukam w necie, może ją znajdę.

muminka83 lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Moze tak byc...przy zmywaniu faktycznie sie zaognia. Tata byl uczulony na kadm,nikiel, mosiadz icos tam jeszcze. ...
    U mnie to wyglada tak: wysusza sie skora po czym robia sie pekniecia jakby ktos nozem pokroil leci krew i trudno sie goi . Swedzi tak bardzo,ze ciezko wytrzymac.

Jakie uzywasz kosmetyki ? ,szampony, plyny mnie jest ciezko cos dobrac...praktycznie wszedzie jest cos co nie jest ok .
    hm mydło do rąk w płynie Carex czy protex, żel dove, mydło szare, krem do rąk dove i teraz z rossmana od rozstępów babydream

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    hm mydło do rąk w płynie Carex czy protex, żel dove, mydło szare, krem do rąk dove i teraz z rossmana od rozstępów babydream
    najgorsze to płyn do zmywania, płyn do prania, i ujowe mydło w pracy - te do rąk.
    Jak mi Pani dermatolog powiedziała, trzeba tak robić, by damą być. hahaha - rękawiczki?

P.S białe rękawiczki ;)
    ale pomaga to ograniczanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 10:18

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja to kupię skoro u Ciebie nie ma zlych reakcji to sprobuje, dziekuje Katka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 10:18

• katka84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani od akupunktury:
    https://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/piosenkarka-bluesowa-zajela-sie-akupunktura,250216.html
    Ta Pani to oczywiście jako taka ciekawostka, ale pokazują tam, jakie możliwości daje akupunktura. Trzeba i tak poszukać coś bliżej siebie, bo nie wiem z jaką częstotliwością, byś musiała tam chodzić.

PixiDixi, muminka83 lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    jak zacznie szkodzić to eliminuj i próbuj inne. Teraz nie ma mnie w domu, ale jak wrócę w poniedziałek, to napiszę Tobie nazwę maści sterydowej (oczywiście dopiero po karmieniu jej użyjesz) zaleczysz i od tej pory już się pilnuj i nie wróci.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    jak zacznie szkodzić to eliminuj i próbuj inne. Teraz nie ma mnie w domu, ale jak wrócę w poniedziałek, to napiszę Tobie nazwę maści sterydowej (oczywiście dopiero po karmieniu jej użyjesz) zaleczysz i od tej pory już się pilnuj i nie wróci.
    Wiem znalazłam Laticort CH krem, bo jest też maść, ale krem był lepszy - szybszy.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:

Jak się czujesz? Kiedy macie wizytę? :) wyprawka dla bliźniąt to już pewnie dawno zaplanowana

f2w3k0s3plke7odf.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest artykuł o alergiach i są wymienione leki na takie dolegliwości. Został wymieniony m. in. ten laticort:
    http://leki-opinie.pl/choroba/alergia/page/7
    tylko powiem szczerze, że nie używałam go już co najmniej z 5 lat i mam nadzieję, że jest jeszcze w sprzedaży. Trzymam stare opakowanie, by nie zapomnieć nazwy.

PS. powiem tak, miałam rany pół roku, raz posmarowałam i od razu się zagoiło. Dla mnie to był cudowny lek. Czegoś takiego nigdy nie widziałam. Dermatolog trafiła i na mnie zadziałał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 10:34

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Mi wyszlo tsh na poziomie 2,55 ginekolog zalecil wizyte u endokrynologa, tydzien pozniej powtorzylam badanie i mialam na poziomie 2,0 i mimo to endokrynolog przepisal mi euthyrox i jod. Przy badaniu tarczycy warto tez zrobic ft4.
    taki ma zamiar ft4 zrobić razem z tsh

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Wiem znalazłam Laticort CH krem, bo jest też maść, ale krem był lepszy - szybszy.

Glownie elocom mialam i po 2 latach bez poprawy to nie ma sensu. Teraz jak w wiekszosci czasu leze to maz myje i powiem Ci ,ze jest poprawa,ale cos jeszcze mbie uczula plyn do rak do kapuelu? Nie wiem, tetaz mam tylko pi zewnetrznej czesci dloni , grzbiety. Wczesniej mialam najgorzej bo po sridku dloni oraz na palcach takjakby ktos pocial mnie nozem.

• katka84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Glownie elocom mialam i po 2 latach bez poprawy to nie ma sensu. Teraz jak w wiekszosci czasu leze to maz myje i powiem Ci ,ze jest poprawa,ale cos jeszcze mbie uczula plyn do rak do kapuelu? Nie wiem, tetaz mam tylko pi zewnetrznej czesci dloni , grzbiety. Wczesniej mialam najgorzej bo po sridku dloni oraz na palcach takjakby ktos pocial mnie nozem.
    no to ja to samo miałam. Na początku było pomiędzy palcami i coraz więcej i głównie kciuki, palce wskazujące i środkowe. Później to się goiło i przechodziło na spód dłoni, a na koniec na wierzch dłoni. A ta maść 2 dni i po kłopocie.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    no to ja to samo miałam. Na początku było pomiędzy palcami i coraz więcej i głównie kciuki, palce wskazujące i środkowe. Później to się goiło i przechodziło na spód dłoni, a na koniec na wierzch dłoni. A ta maść 2 dni i po kłopocie.
    wierzch to może trochę przesada, tak jak mówisz boki bardziej. Już ja dokładnie nie pamiętam ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Jak się czujesz? Kiedy macie wizytę? :) wyprawka dla bliźniąt to już pewnie dawno zaplanowana

Dzieki Panan, w miare ok , obiady juz robie codziennie a tak leze. Wyprawki jeszcze nie mam,ale juz cos tam kupuje. Mam z 4 pajace i 3 bodziaki takze totalny poczatek. Po Marysi mam wanienke chociaz tyle ;).

A jak u Was z zakupami ?
    Lozeczko chce kupic takie dostawne , z bujaniem ( troche odciazy mnie) i na poczatek chlopaki beda razem spaly.

http://allegro.pl/lozko-dostawne-chicco-next2me-dream-legend-i7136101933.html

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    taki ma zamiar ft4 zrobić razem z tsh
    Katka84, każdy przypadek jest inny. Moze ja dostalam leki bo plamie od jakiegos czasu i lekarze wolą dmuchac na zimne.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dzieki Panan, w miare ok , obiady juz robie codziennie a tak leze. Wyprawki jeszcze nie mam,ale juz cos tam kupuje. Mam z 4 pajace i 3 bodziaki takze totalny poczatek. Po Marysi mam wanienke chociaz tyle ;).

A jak u Was z zakupami ?
    Lozeczko chce kupic takie dostawne , z bujaniem ( troche odciazy mnie) i na poczatek chlopaki beda razem spaly.

http://allegro.pl/lozko-dostawne-chicco-next2me-dream-legend-i7136101933.html
    Bardzo fajne, ja wykorzystam stare po małej, a później normalne łóżko do pokoju dzieci się kupi.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Katka84, każdy przypadek jest inny. Moze ja dostalam leki bo plamie od jakiegos czasu i lekarze wolą dmuchac na zimne.
    Ja wiem, ze inny i nie wiem co lekarz powie, sama jestem ciekawa. Na pewno się nie uprę, by brać hormony, bo Wy bierzecie ;) spoko luz. Ale będę robić TSH, to zrobięza jednym razem pozostałe, by mieć z głowy.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    dzień dobry - obudziłam się i zasnąć już nie mogę :(
    co za bezsensowna noc
    Ja dziś w ogóle nie mogłam zasnąć, bo wróciłam po pracy i od 18 do 22.30 spałam. A potem już zasnąć nie mogłam.
    Więc najpierw o 1 w nocy jadłam mango, a o 2-giej kanapkę z białym serem. Jakoś nie mam ostatnio apetytu w ciągu dnia i trochę nadrabiam wieczorami, ale boję się, że maluch nie dostanie wystarczająco wartości odżywczych. Udało mi się nadrobić to co straciłam przed ciążą tj 1-1,5kg a od 2 tygodni waga stoi w miejscu.
    Jak rośnie za szybko - źle, jak stoi w miejscu - też w głowie pojawiają się czarne scenariusze. Co za życie!

Pixi, my na razie nic nie mamy z zakupów oprócz moich dwóch par spodni ciążowych które odsyłam i wymieniam na większe, bo są cienkie i podejrzewam, że na wiosnę byłby już za ciasne.
    Wyprawkę zamierzamy kompletować po usg połówkowym, bo ja mam w sobie taki nieracjonalny strach, że cały czas coś pójdzie nie tak.
    Właśnie dziewczyny 19+0 to dobry czas na USG połówkowe?

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszy to 22 tc wedlug mojej doktor :)

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Właśnie dziewczyny 19+0 to dobry czas na USG połówkowe?

Według mojego genetyka najlepszy czas na połówkowe to 19-20 tydzień :) Ja idę w 19+4 i taki termin był uzgodniony z genetykiem.

‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ