LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
muminka83 wrote:Przy nerwowłokniakach rozłożonych po całym ciele na i pod powierzchnią to strzał w kolano. Nie wiem czy bym zaryzykowała
Ale dziękuję za propozycje, pogadam z moimi specjalistami co i tym myślą.muminka83 lubi tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Moze tak byc...przy zmywaniu faktycznie sie zaognia. Tata byl uczulony na kadm,nikiel, mosiadz icos tam jeszcze. ...
U mnie to wyglada tak: wysusza sie skora po czym robia sie pekniecia jakby ktos nozem pokroil leci krew i trudno sie goi . Swedzi tak bardzo,ze ciezko wytrzymac.
Jakie uzywasz kosmetyki ? ,szampony, plyny mnie jest ciezko cos dobrac...praktycznie wszedzie jest cos co nie jest ok .PixiDixi lubi tę wiadomość
-
katka84 wrote:hm mydło do rąk w płynie Carex czy protex, żel dove, mydło szare, krem do rąk dove i teraz z rossmana od rozstępów babydream
Jak mi Pani dermatolog powiedziała, trzeba tak robić, by damą być. hahaha - rękawiczki?
P.S białe rękawiczki
ale pomaga to ograniczanieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 10:18
-
Pani od akupunktury:
https://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/piosenkarka-bluesowa-zajela-sie-akupunktura,250216.html
Ta Pani to oczywiście jako taka ciekawostka, ale pokazują tam, jakie możliwości daje akupunktura. Trzeba i tak poszukać coś bliżej siebie, bo nie wiem z jaką częstotliwością, byś musiała tam chodzić.PixiDixi, muminka83 lubią tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:To ja to kupię skoro u Ciebie nie ma zlych reakcji to sprobuje, dziekuje Katka.
-
katka84 wrote:jak zacznie szkodzić to eliminuj i próbuj inne. Teraz nie ma mnie w domu, ale jak wrócę w poniedziałek, to napiszę Tobie nazwę maści sterydowej (oczywiście dopiero po karmieniu jej użyjesz) zaleczysz i od tej pory już się pilnuj i nie wróci.
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Tu jest artykuł o alergiach i są wymienione leki na takie dolegliwości. Został wymieniony m. in. ten laticort:
http://leki-opinie.pl/choroba/alergia/page/7
tylko powiem szczerze, że nie używałam go już co najmniej z 5 lat i mam nadzieję, że jest jeszcze w sprzedaży. Trzymam stare opakowanie, by nie zapomnieć nazwy.
PS. powiem tak, miałam rany pół roku, raz posmarowałam i od razu się zagoiło. Dla mnie to był cudowny lek. Czegoś takiego nigdy nie widziałam. Dermatolog trafiła i na mnie zadziałał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 10:34
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
MałaCzarna1988 wrote:Mi wyszlo tsh na poziomie 2,55 ginekolog zalecil wizyte u endokrynologa, tydzien pozniej powtorzylam badanie i mialam na poziomie 2,0 i mimo to endokrynolog przepisal mi euthyrox i jod. Przy badaniu tarczycy warto tez zrobic ft4.
-
katka84 wrote:Wiem znalazłam Laticort CH krem, bo jest też maść, ale krem był lepszy - szybszy.
Glownie elocom mialam i po 2 latach bez poprawy to nie ma sensu. Teraz jak w wiekszosci czasu leze to maz myje i powiem Ci ,ze jest poprawa,ale cos jeszcze mbie uczula plyn do rak do kapuelu? Nie wiem, tetaz mam tylko pi zewnetrznej czesci dloni , grzbiety. Wczesniej mialam najgorzej bo po sridku dloni oraz na palcach takjakby ktos pocial mnie nozem. -
PixiDixi wrote:Glownie elocom mialam i po 2 latach bez poprawy to nie ma sensu. Teraz jak w wiekszosci czasu leze to maz myje i powiem Ci ,ze jest poprawa,ale cos jeszcze mbie uczula plyn do rak do kapuelu? Nie wiem, tetaz mam tylko pi zewnetrznej czesci dloni , grzbiety. Wczesniej mialam najgorzej bo po sridku dloni oraz na palcach takjakby ktos pocial mnie nozem.
-
katka84 wrote:no to ja to samo miałam. Na początku było pomiędzy palcami i coraz więcej i głównie kciuki, palce wskazujące i środkowe. Później to się goiło i przechodziło na spód dłoni, a na koniec na wierzch dłoni. A ta maść 2 dni i po kłopocie.
-
panan12 wrote:Jak się czujesz? Kiedy macie wizytę?
wyprawka dla bliźniąt to już pewnie dawno zaplanowana
Dzieki Panan, w miare ok , obiady juz robie codziennie a tak leze. Wyprawki jeszcze nie mam,ale juz cos tam kupuje. Mam z 4 pajace i 3 bodziaki takze totalny poczatek. Po Marysi mam wanienke chociaz tyle.
A jak u Was z zakupami ?
Lozeczko chce kupic takie dostawne , z bujaniem ( troche odciazy mnie) i na poczatek chlopaki beda razem spaly.
http://allegro.pl/lozko-dostawne-chicco-next2me-dream-legend-i7136101933.html
-
PixiDixi wrote:Dzieki Panan, w miare ok , obiady juz robie codziennie a tak leze. Wyprawki jeszcze nie mam,ale juz cos tam kupuje. Mam z 4 pajace i 3 bodziaki takze totalny poczatek. Po Marysi mam wanienke chociaz tyle
.
A jak u Was z zakupami ?
Lozeczko chce kupic takie dostawne , z bujaniem ( troche odciazy mnie) i na poczatek chlopaki beda razem spaly.
http://allegro.pl/lozko-dostawne-chicco-next2me-dream-legend-i7136101933.html -
MałaCzarna1988 wrote:Katka84, każdy przypadek jest inny. Moze ja dostalam leki bo plamie od jakiegos czasu i lekarze wolą dmuchac na zimne.
spoko luz. Ale będę robić TSH, to zrobięza jednym razem pozostałe, by mieć z głowy.
-
shadee wrote:dzień dobry - obudziłam się i zasnąć już nie mogę
co za bezsensowna noc
Więc najpierw o 1 w nocy jadłam mango, a o 2-giej kanapkę z białym serem. Jakoś nie mam ostatnio apetytu w ciągu dnia i trochę nadrabiam wieczorami, ale boję się, że maluch nie dostanie wystarczająco wartości odżywczych. Udało mi się nadrobić to co straciłam przed ciążą tj 1-1,5kg a od 2 tygodni waga stoi w miejscu.
Jak rośnie za szybko - źle, jak stoi w miejscu - też w głowie pojawiają się czarne scenariusze. Co za życie!
Pixi, my na razie nic nie mamy z zakupów oprócz moich dwóch par spodni ciążowych które odsyłam i wymieniam na większe, bo są cienkie i podejrzewam, że na wiosnę byłby już za ciasne.
Wyprawkę zamierzamy kompletować po usg połówkowym, bo ja mam w sobie taki nieracjonalny strach, że cały czas coś pójdzie nie tak.
Właśnie dziewczyny 19+0 to dobry czas na USG połówkowe?