X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Przy nerwowłokniakach rozłożonych po całym ciele na i pod powierzchnią to strzał w kolano. Nie wiem czy bym zaryzykowała :-)
    Ale dziękuję za propozycje, pogadam z moimi specjalistami co i tym myślą.
    W dzień dobry TVN był Polka, która wyjechała do Niemiec i przyjeżdża też do Polski, bardzo dobra specjalistka. Ale nie wiem, gdzie przyjmuje. Tak mi właśnie się przypomniała, że pomaga ludziom, dla których medycyna konwencjonalna już nie znajduje ratunku. Poszukam w necie, może ją znajdę.

muminka83 lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Moze tak byc...przy zmywaniu faktycznie sie zaognia. Tata byl uczulony na kadm,nikiel, mosiadz icos tam jeszcze. ...
    U mnie to wyglada tak: wysusza sie skora po czym robia sie pekniecia jakby ktos nozem pokroil leci krew i trudno sie goi . Swedzi tak bardzo,ze ciezko wytrzymac.

Jakie uzywasz kosmetyki ? ,szampony, plyny mnie jest ciezko cos dobrac...praktycznie wszedzie jest cos co nie jest ok .
    hm mydło do rąk w płynie Carex czy protex, żel dove, mydło szare, krem do rąk dove i teraz z rossmana od rozstępów babydream

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    hm mydło do rąk w płynie Carex czy protex, żel dove, mydło szare, krem do rąk dove i teraz z rossmana od rozstępów babydream
    najgorsze to płyn do zmywania, płyn do prania, i ujowe mydło w pracy - te do rąk.
    Jak mi Pani dermatolog powiedziała, trzeba tak robić, by damą być. hahaha - rękawiczki?

P.S białe rękawiczki ;)
    ale pomaga to ograniczanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 10:18

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja to kupię skoro u Ciebie nie ma zlych reakcji to sprobuje, dziekuje Katka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 10:18

• katka84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani od akupunktury:
    https://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/piosenkarka-bluesowa-zajela-sie-akupunktura,250216.html
    Ta Pani to oczywiście jako taka ciekawostka, ale pokazują tam, jakie możliwości daje akupunktura. Trzeba i tak poszukać coś bliżej siebie, bo nie wiem z jaką częstotliwością, byś musiała tam chodzić.

PixiDixi, muminka83 lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    jak zacznie szkodzić to eliminuj i próbuj inne. Teraz nie ma mnie w domu, ale jak wrócę w poniedziałek, to napiszę Tobie nazwę maści sterydowej (oczywiście dopiero po karmieniu jej użyjesz) zaleczysz i od tej pory już się pilnuj i nie wróci.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    jak zacznie szkodzić to eliminuj i próbuj inne. Teraz nie ma mnie w domu, ale jak wrócę w poniedziałek, to napiszę Tobie nazwę maści sterydowej (oczywiście dopiero po karmieniu jej użyjesz) zaleczysz i od tej pory już się pilnuj i nie wróci.
    Wiem znalazłam Laticort CH krem, bo jest też maść, ale krem był lepszy - szybszy.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:

Jak się czujesz? Kiedy macie wizytę? :) wyprawka dla bliźniąt to już pewnie dawno zaplanowana

f2w3k0s3plke7odf.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest artykuł o alergiach i są wymienione leki na takie dolegliwości. Został wymieniony m. in. ten laticort:
    http://leki-opinie.pl/choroba/alergia/page/7
    tylko powiem szczerze, że nie używałam go już co najmniej z 5 lat i mam nadzieję, że jest jeszcze w sprzedaży. Trzymam stare opakowanie, by nie zapomnieć nazwy.

PS. powiem tak, miałam rany pół roku, raz posmarowałam i od razu się zagoiło. Dla mnie to był cudowny lek. Czegoś takiego nigdy nie widziałam. Dermatolog trafiła i na mnie zadziałał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 10:34

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Mi wyszlo tsh na poziomie 2,55 ginekolog zalecil wizyte u endokrynologa, tydzien pozniej powtorzylam badanie i mialam na poziomie 2,0 i mimo to endokrynolog przepisal mi euthyrox i jod. Przy badaniu tarczycy warto tez zrobic ft4.
    taki ma zamiar ft4 zrobić razem z tsh

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Wiem znalazłam Laticort CH krem, bo jest też maść, ale krem był lepszy - szybszy.

Glownie elocom mialam i po 2 latach bez poprawy to nie ma sensu. Teraz jak w wiekszosci czasu leze to maz myje i powiem Ci ,ze jest poprawa,ale cos jeszcze mbie uczula plyn do rak do kapuelu? Nie wiem, tetaz mam tylko pi zewnetrznej czesci dloni , grzbiety. Wczesniej mialam najgorzej bo po sridku dloni oraz na palcach takjakby ktos pocial mnie nozem.

• katka84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Glownie elocom mialam i po 2 latach bez poprawy to nie ma sensu. Teraz jak w wiekszosci czasu leze to maz myje i powiem Ci ,ze jest poprawa,ale cos jeszcze mbie uczula plyn do rak do kapuelu? Nie wiem, tetaz mam tylko pi zewnetrznej czesci dloni , grzbiety. Wczesniej mialam najgorzej bo po sridku dloni oraz na palcach takjakby ktos pocial mnie nozem.
    no to ja to samo miałam. Na początku było pomiędzy palcami i coraz więcej i głównie kciuki, palce wskazujące i środkowe. Później to się goiło i przechodziło na spód dłoni, a na koniec na wierzch dłoni. A ta maść 2 dni i po kłopocie.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    no to ja to samo miałam. Na początku było pomiędzy palcami i coraz więcej i głównie kciuki, palce wskazujące i środkowe. Później to się goiło i przechodziło na spód dłoni, a na koniec na wierzch dłoni. A ta maść 2 dni i po kłopocie.
    wierzch to może trochę przesada, tak jak mówisz boki bardziej. Już ja dokładnie nie pamiętam ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Jak się czujesz? Kiedy macie wizytę? :) wyprawka dla bliźniąt to już pewnie dawno zaplanowana

Dzieki Panan, w miare ok , obiady juz robie codziennie a tak leze. Wyprawki jeszcze nie mam,ale juz cos tam kupuje. Mam z 4 pajace i 3 bodziaki takze totalny poczatek. Po Marysi mam wanienke chociaz tyle ;).

A jak u Was z zakupami ?
    Lozeczko chce kupic takie dostawne , z bujaniem ( troche odciazy mnie) i na poczatek chlopaki beda razem spaly.

http://allegro.pl/lozko-dostawne-chicco-next2me-dream-legend-i7136101933.html

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    taki ma zamiar ft4 zrobić razem z tsh
    Katka84, każdy przypadek jest inny. Moze ja dostalam leki bo plamie od jakiegos czasu i lekarze wolą dmuchac na zimne.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dzieki Panan, w miare ok , obiady juz robie codziennie a tak leze. Wyprawki jeszcze nie mam,ale juz cos tam kupuje. Mam z 4 pajace i 3 bodziaki takze totalny poczatek. Po Marysi mam wanienke chociaz tyle ;).

A jak u Was z zakupami ?
    Lozeczko chce kupic takie dostawne , z bujaniem ( troche odciazy mnie) i na poczatek chlopaki beda razem spaly.

http://allegro.pl/lozko-dostawne-chicco-next2me-dream-legend-i7136101933.html
    Bardzo fajne, ja wykorzystam stare po małej, a później normalne łóżko do pokoju dzieci się kupi.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Katka84, każdy przypadek jest inny. Moze ja dostalam leki bo plamie od jakiegos czasu i lekarze wolą dmuchac na zimne.
    Ja wiem, ze inny i nie wiem co lekarz powie, sama jestem ciekawa. Na pewno się nie uprę, by brać hormony, bo Wy bierzecie ;) spoko luz. Ale będę robić TSH, to zrobięza jednym razem pozostałe, by mieć z głowy.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    dzień dobry - obudziłam się i zasnąć już nie mogę :(
    co za bezsensowna noc
    Ja dziś w ogóle nie mogłam zasnąć, bo wróciłam po pracy i od 18 do 22.30 spałam. A potem już zasnąć nie mogłam.
    Więc najpierw o 1 w nocy jadłam mango, a o 2-giej kanapkę z białym serem. Jakoś nie mam ostatnio apetytu w ciągu dnia i trochę nadrabiam wieczorami, ale boję się, że maluch nie dostanie wystarczająco wartości odżywczych. Udało mi się nadrobić to co straciłam przed ciążą tj 1-1,5kg a od 2 tygodni waga stoi w miejscu.
    Jak rośnie za szybko - źle, jak stoi w miejscu - też w głowie pojawiają się czarne scenariusze. Co za życie!

Pixi, my na razie nic nie mamy z zakupów oprócz moich dwóch par spodni ciążowych które odsyłam i wymieniam na większe, bo są cienkie i podejrzewam, że na wiosnę byłby już za ciasne.
    Wyprawkę zamierzamy kompletować po usg połówkowym, bo ja mam w sobie taki nieracjonalny strach, że cały czas coś pójdzie nie tak.
    Właśnie dziewczyny 19+0 to dobry czas na USG połówkowe?

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszy to 22 tc wedlug mojej doktor :)

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Właśnie dziewczyny 19+0 to dobry czas na USG połówkowe?

Według mojego genetyka najlepszy czas na połówkowe to 19-20 tydzień :) Ja idę w 19+4 i taki termin był uzgodniony z genetykiem.

‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ