X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, może Wy mi coś poradzicie. Cięgle odczuwam pieczenie lub swędzenie warg sromowych na zewnątrz. Biorę lactovaginal i provag wg zaleceń lekarza, mam wydzielinę biała, mleczna i bezwonną. A mimo to codziennie mi coś tam doskwiera. Do lekarza idę dopiero za 1.5tyg. Wysłałam męża do apteki po test pH, jak wyjdzie źle, to zaaplikuje sobie gynalgin na 5 dni. Tak mi polecił gin: 5 dni brać w 1 turze, potem 10 dni przerwy i druga tura 5 dni. Jednak boję się, że to nie pomoże, jak pierwsza tura przyniosła skutek chyba tylko na chwilę. :( Czy macie jakieś sposoby na takie dolegliwości? Wydzielina jest ok, taka biała, mleczna, w dotyku taka jak krem, nie smierdzi, w środku nic mnie nie piecze.
    Hm, miałam kiedyś podobnie ale nie w ciąży. Żadnej wydzieliny nie miałam, ogólnie nic mi się nie działo oprócz swędzenia bardziej właśnie na zewnątrz. Dostałam od gin pimafucort. Pomogło :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Probowalas clotrimazol , on tez ma dzialanie przecizapalne i samrujesz tylko zewnatrz , bez recepty , mozna w ciazy ( gin jakby co mi zalecila)
    Probowalam, pomagał na kilka godzin, ale później problem wracał.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, może Wy mi coś poradzicie. Cięgle odczuwam pieczenie lub swędzenie warg sromowych na zewnątrz. Biorę lactovaginal i provag wg zaleceń lekarza, mam wydzielinę biała, mleczna i bezwonną. A mimo to codziennie mi coś tam doskwiera. Do lekarza idę dopiero za 1.5tyg. Wysłałam męża do apteki po test pH, jak wyjdzie źle, to zaaplikuje sobie gynalgin na 5 dni. Tak mi polecił gin: 5 dni brać w 1 turze, potem 10 dni przerwy i druga tura 5 dni. Jednak boję się, że to nie pomoże, jak pierwsza tura przyniosła skutek chyba tylko na chwilę. :( Czy macie jakieś sposoby na takie dolegliwości? Wydzielina jest ok, taka biała, mleczna, w dotyku taka jak krem, nie smierdzi, w środku nic mnie nie piecze.

Ladne :) takie wstylu skandynawskim, minimalistyczne .
    Jak wylicytowalas to możesz zrezygnowac?

• Nalia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Hm, miałam kiedyś podobnie ale nie w ciąży. Żadnej wydzieliny nie miałam, ogólnie nic mi się nie działo oprócz swędzenia bardziej właśnie na zewnątrz. Dostałam od gin pimafucort. Pomogło :)
    A maść czy globulki? Bo masc mam.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    b3e9fdd73c3c1ad7med.png

Co sądzicie ? Bo sama nie wiem czy brać czy jednak zrezygnować. :-p
    Jaka szerokość spania?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mogę. :-) Chcieliśmy coś kupić. Myśleliśmy o dostawnym tylko szkoda mi 400 zł a nie lubię używanych kupować.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Probowalam, pomagał na kilka godzin, ale później problem wracał.

Cholerka moze zrob jednak posiewy bo to troche dziwne jednak . Poszlabym do lekarza jednak.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Jaka szerokość spania?
    Produkt: Kołyska dla dziecka
    Nazwa producenta: Monsieur Bb Berceau 40 x 80 cm + tour de lit et
    Marka: Monsieur Bebe
    Zawartość zestawu: Kołyska, materac, pościel
    Piękna i praktyczna drewniana kołyska 2w1n Francuskiej firmy Monsieur Bebe.
    Dzięki załączonym do zestawu kółeczkom może służyć jako łóżeczko bądź jako kołyska na płozach.
    Istnieje możliwość regulacji wysokości.
    W zestawie materac oraz pościel.
    Kołyska w kolorze białym.
    Wymiary zewnętrzne: długość: 84 cm, szerokość: 77 cm, wysokość: 86 cm.
    Materiał: Drewno

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcemy coś małego by było na max 6-7 msc bo potem będzie już w pokoju dzieci.
    A sypialnie/salon mamy malutki. Bardzo malutki i nic większego się tam nie zmieści.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Tak mogę. :-) Chcieliśmy coś kupić. Myśleliśmy o dostawnym tylko szkoda mi 400 zł a nie lubię używanych kupować.

Jak masz watpliwosci to przemysl jakiej natury...
    Tak z mojej oceny to lozeczko/kolyska sliczna.
    Tym razem ja wybieram dostawne bo nie chce spac z dziecmi,ale tez nie chce calkiem miec je odizolowane ode mnie.
    Jak zalezy Ci na mniejszym koszcie i masz w nosie dostawnosc to zostawilabym :)
    Od strony wizualnej pieknie to wyglada. Wole naturalne materialy/drewno niz plastik.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Cholerka moze zrob jednak posiewy bo to troche dziwne jednak . Poszlabym do lekarza jednak.
    Spróbuję się umówić w poniedziałek do lekarza z opieki medycznej w pracy. A jak nie, to pozostaje mi czekać 1.5 tyg, bo do mojego lekarza nie ma terminów.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ft3 i ft4 ok. moj gin to gin i endo :)

Pixi ja ide dzis na 45 lecie slubu ma 16 wiec nie mam czasu :)

PixiDixi, katka84 lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem za spaniem z dziećmi. Bardzo cenię komfort. :-p
    Cena to jestem taka że jak mogę coś kupić tanio kupuje nie lubię przepłacać.
    Z drugiej strony zastanawiam się czy id pierwszych dni może być w normalnym łóżeczku i swoim pokoiku. Do pokoiku mam jakieś 4 -5 m.

PixiDixi lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka ja się zakochałam. Jest piękne .

muminka83 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sprzedawca na allegro. Często je wystawia

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam super opcje otrzymania całej wyprawki od rodziny (włącznie z łóżeczkiem wózkiem etc). Trzeba będzie tylko załatwić transport 1000 km.

I mam do Was pytanie odnośnie lozeczka. Łóżeczko jest śliczne białe designerskie i wiem ze było mega drogie (oni wszystko wybierali najlepsze,mieli takie finansowe możliwości) ale rodzice narzekali na ból pleców przy podnoszeniu malucha.
    Mówili że zdziwili się jak byli u znajomych którzy kupili wielokrotnie tańsze łóżeczko z Ikei ale które miało jakieś rozwiązanie wyjmowania dziecka nie od góry bez pochylania się. Nie znam więcej szczegółów.

Czy orientujecie się jakie są rozwiązania w łóżeczkach i czy dla Was jest to istotny parametr?

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Mam podobnie jak Ty. W badaniu gin stwierdziła że wszystko jest ok. Stosuje provag żel. Clotrimazolum zaleciła mi gin bo się upominalam ale po 1 zastosowaniu odrzuciłam bo czytałam ze nie ma wystarczajacych badań na temat jego bezpieczeństwa w ciazy. Ale to ja - tak mam - wole nie brać paracetamolu czy clotrimazolum tak na wszelki wypadek skoro są kontrowersje o których można czytac.
    Zauważyłam że pomaga mi po prostu bardzo częste podmywanie się zwykłym szarym mydłem.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Mam podobnie jak Ty. W badaniu gin stwierdziła że wszystko jest ok. Stosuje provag żel. Clotrimazolum zaleciła mi gin bo się upominalam ale po 1 zastosowaniu odrzuciłam bo czytałam ze nie ma wystarczajacych badań na temat jego bezpieczeństwa w ciazy. Ale to ja - tak mam - wole nie brać paracetamolu czy clotrimazolum tak na wszelki wypadek skoro są kontrowersje o których można czytac.
    Zauważyłam że pomaga mi po prostu bardzo częste podmywanie się zwykłym szarym mydłem.
    Mi właśnie ginekolog niechętnie przepisał ten Gynalgin, bo powiedział, że w środku wszystko wygląda idealnie. :( No i właśnie ja mam problem tylko na zewnątrz. Może tez spróbuję szarego mydła.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Dziewczyny mam super opcje otrzymania całej wyprawki od rodziny (włącznie z łóżeczkiem wózkiem etc). Trzeba będzie tylko załatwić transport 1000 km.

I mam do Was pytanie odnośnie lozeczka. Łóżeczko jest śliczne białe designerskie i wiem ze było mega drogie (oni wszystko wybierali najlepsze,mieli takie finansowe możliwości) ale rodzice narzekali na ból pleców przy podnoszeniu malucha.
    Mówili że zdziwili się jak byli u znajomych którzy kupili wielokrotnie tańsze łóżeczko z Ikei ale które miało jakieś rozwiązanie wyjmowania dziecka nie od góry bez pochylania się. Nie znam więcej szczegółów.

Czy orientujecie się jakie są rozwiązania w łóżeczkach i czy dla Was jest to istotny parametr?

Ja mam łóżeczka gdzie po prostu podstawę pod materacyk można przykręcić na początek wyżej a póżiej jak malec podrośnie się ją obniża.

Mmargotka, katka84 lubią tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Clotrimazolum to nawet dzieciom się smaruje. Córce nie raz posmaruję. Internet samo zło :p

PixiDixi lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ