X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, może Wy mi coś poradzicie. Cięgle odczuwam pieczenie lub swędzenie warg sromowych na zewnątrz. Biorę lactovaginal i provag wg zaleceń lekarza, mam wydzielinę biała, mleczna i bezwonną. A mimo to codziennie mi coś tam doskwiera. Do lekarza idę dopiero za 1.5tyg. Wysłałam męża do apteki po test pH, jak wyjdzie źle, to zaaplikuje sobie gynalgin na 5 dni. Tak mi polecił gin: 5 dni brać w 1 turze, potem 10 dni przerwy i druga tura 5 dni. Jednak boję się, że to nie pomoże, jak pierwsza tura przyniosła skutek chyba tylko na chwilę. :( Czy macie jakieś sposoby na takie dolegliwości? Wydzielina jest ok, taka biała, mleczna, w dotyku taka jak krem, nie smierdzi, w środku nic mnie nie piecze.
    Hm, miałam kiedyś podobnie ale nie w ciąży. Żadnej wydzieliny nie miałam, ogólnie nic mi się nie działo oprócz swędzenia bardziej właśnie na zewnątrz. Dostałam od gin pimafucort. Pomogło :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Probowalas clotrimazol , on tez ma dzialanie przecizapalne i samrujesz tylko zewnatrz , bez recepty , mozna w ciazy ( gin jakby co mi zalecila)
    Probowalam, pomagał na kilka godzin, ale później problem wracał.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, może Wy mi coś poradzicie. Cięgle odczuwam pieczenie lub swędzenie warg sromowych na zewnątrz. Biorę lactovaginal i provag wg zaleceń lekarza, mam wydzielinę biała, mleczna i bezwonną. A mimo to codziennie mi coś tam doskwiera. Do lekarza idę dopiero za 1.5tyg. Wysłałam męża do apteki po test pH, jak wyjdzie źle, to zaaplikuje sobie gynalgin na 5 dni. Tak mi polecił gin: 5 dni brać w 1 turze, potem 10 dni przerwy i druga tura 5 dni. Jednak boję się, że to nie pomoże, jak pierwsza tura przyniosła skutek chyba tylko na chwilę. :( Czy macie jakieś sposoby na takie dolegliwości? Wydzielina jest ok, taka biała, mleczna, w dotyku taka jak krem, nie smierdzi, w środku nic mnie nie piecze.

Ladne :) takie wstylu skandynawskim, minimalistyczne .
    Jak wylicytowalas to możesz zrezygnowac?

• Nalia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Hm, miałam kiedyś podobnie ale nie w ciąży. Żadnej wydzieliny nie miałam, ogólnie nic mi się nie działo oprócz swędzenia bardziej właśnie na zewnątrz. Dostałam od gin pimafucort. Pomogło :)
    A maść czy globulki? Bo masc mam.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    b3e9fdd73c3c1ad7med.png

Co sądzicie ? Bo sama nie wiem czy brać czy jednak zrezygnować. :-p
    Jaka szerokość spania?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mogę. :-) Chcieliśmy coś kupić. Myśleliśmy o dostawnym tylko szkoda mi 400 zł a nie lubię używanych kupować.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Probowalam, pomagał na kilka godzin, ale później problem wracał.

Cholerka moze zrob jednak posiewy bo to troche dziwne jednak . Poszlabym do lekarza jednak.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Jaka szerokość spania?
    Produkt: Kołyska dla dziecka
    Nazwa producenta: Monsieur Bb Berceau 40 x 80 cm + tour de lit et
    Marka: Monsieur Bebe
    Zawartość zestawu: Kołyska, materac, pościel
    Piękna i praktyczna drewniana kołyska 2w1n Francuskiej firmy Monsieur Bebe.
    Dzięki załączonym do zestawu kółeczkom może służyć jako łóżeczko bądź jako kołyska na płozach.
    Istnieje możliwość regulacji wysokości.
    W zestawie materac oraz pościel.
    Kołyska w kolorze białym.
    Wymiary zewnętrzne: długość: 84 cm, szerokość: 77 cm, wysokość: 86 cm.
    Materiał: Drewno

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcemy coś małego by było na max 6-7 msc bo potem będzie już w pokoju dzieci.
    A sypialnie/salon mamy malutki. Bardzo malutki i nic większego się tam nie zmieści.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Tak mogę. :-) Chcieliśmy coś kupić. Myśleliśmy o dostawnym tylko szkoda mi 400 zł a nie lubię używanych kupować.

Jak masz watpliwosci to przemysl jakiej natury...
    Tak z mojej oceny to lozeczko/kolyska sliczna.
    Tym razem ja wybieram dostawne bo nie chce spac z dziecmi,ale tez nie chce calkiem miec je odizolowane ode mnie.
    Jak zalezy Ci na mniejszym koszcie i masz w nosie dostawnosc to zostawilabym :)
    Od strony wizualnej pieknie to wyglada. Wole naturalne materialy/drewno niz plastik.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Cholerka moze zrob jednak posiewy bo to troche dziwne jednak . Poszlabym do lekarza jednak.
    Spróbuję się umówić w poniedziałek do lekarza z opieki medycznej w pracy. A jak nie, to pozostaje mi czekać 1.5 tyg, bo do mojego lekarza nie ma terminów.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ft3 i ft4 ok. moj gin to gin i endo :)

Pixi ja ide dzis na 45 lecie slubu ma 16 wiec nie mam czasu :)

PixiDixi, katka84 lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem za spaniem z dziećmi. Bardzo cenię komfort. :-p
    Cena to jestem taka że jak mogę coś kupić tanio kupuje nie lubię przepłacać.
    Z drugiej strony zastanawiam się czy id pierwszych dni może być w normalnym łóżeczku i swoim pokoiku. Do pokoiku mam jakieś 4 -5 m.

PixiDixi lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka ja się zakochałam. Jest piękne .

muminka83 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sprzedawca na allegro. Często je wystawia

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam super opcje otrzymania całej wyprawki od rodziny (włącznie z łóżeczkiem wózkiem etc). Trzeba będzie tylko załatwić transport 1000 km.

I mam do Was pytanie odnośnie lozeczka. Łóżeczko jest śliczne białe designerskie i wiem ze było mega drogie (oni wszystko wybierali najlepsze,mieli takie finansowe możliwości) ale rodzice narzekali na ból pleców przy podnoszeniu malucha.
    Mówili że zdziwili się jak byli u znajomych którzy kupili wielokrotnie tańsze łóżeczko z Ikei ale które miało jakieś rozwiązanie wyjmowania dziecka nie od góry bez pochylania się. Nie znam więcej szczegółów.

Czy orientujecie się jakie są rozwiązania w łóżeczkach i czy dla Was jest to istotny parametr?

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Mam podobnie jak Ty. W badaniu gin stwierdziła że wszystko jest ok. Stosuje provag żel. Clotrimazolum zaleciła mi gin bo się upominalam ale po 1 zastosowaniu odrzuciłam bo czytałam ze nie ma wystarczajacych badań na temat jego bezpieczeństwa w ciazy. Ale to ja - tak mam - wole nie brać paracetamolu czy clotrimazolum tak na wszelki wypadek skoro są kontrowersje o których można czytac.
    Zauważyłam że pomaga mi po prostu bardzo częste podmywanie się zwykłym szarym mydłem.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Mam podobnie jak Ty. W badaniu gin stwierdziła że wszystko jest ok. Stosuje provag żel. Clotrimazolum zaleciła mi gin bo się upominalam ale po 1 zastosowaniu odrzuciłam bo czytałam ze nie ma wystarczajacych badań na temat jego bezpieczeństwa w ciazy. Ale to ja - tak mam - wole nie brać paracetamolu czy clotrimazolum tak na wszelki wypadek skoro są kontrowersje o których można czytac.
    Zauważyłam że pomaga mi po prostu bardzo częste podmywanie się zwykłym szarym mydłem.
    Mi właśnie ginekolog niechętnie przepisał ten Gynalgin, bo powiedział, że w środku wszystko wygląda idealnie. :( No i właśnie ja mam problem tylko na zewnątrz. Może tez spróbuję szarego mydła.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Dziewczyny mam super opcje otrzymania całej wyprawki od rodziny (włącznie z łóżeczkiem wózkiem etc). Trzeba będzie tylko załatwić transport 1000 km.

I mam do Was pytanie odnośnie lozeczka. Łóżeczko jest śliczne białe designerskie i wiem ze było mega drogie (oni wszystko wybierali najlepsze,mieli takie finansowe możliwości) ale rodzice narzekali na ból pleców przy podnoszeniu malucha.
    Mówili że zdziwili się jak byli u znajomych którzy kupili wielokrotnie tańsze łóżeczko z Ikei ale które miało jakieś rozwiązanie wyjmowania dziecka nie od góry bez pochylania się. Nie znam więcej szczegółów.

Czy orientujecie się jakie są rozwiązania w łóżeczkach i czy dla Was jest to istotny parametr?

Ja mam łóżeczka gdzie po prostu podstawę pod materacyk można przykręcić na początek wyżej a póżiej jak malec podrośnie się ją obniża.

Mmargotka, katka84 lubią tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Clotrimazolum to nawet dzieciom się smaruje. Córce nie raz posmaruję. Internet samo zło :p

PixiDixi lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ