LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nalia wrote:Dziewczyny, może Wy mi coś poradzicie. Cięgle odczuwam pieczenie lub swędzenie warg sromowych na zewnątrz. Biorę lactovaginal i provag wg zaleceń lekarza, mam wydzielinę biała, mleczna i bezwonną. A mimo to codziennie mi coś tam doskwiera. Do lekarza idę dopiero za 1.5tyg. Wysłałam męża do apteki po test pH, jak wyjdzie źle, to zaaplikuje sobie gynalgin na 5 dni. Tak mi polecił gin: 5 dni brać w 1 turze, potem 10 dni przerwy i druga tura 5 dni. Jednak boję się, że to nie pomoże, jak pierwsza tura przyniosła skutek chyba tylko na chwilę.
Czy macie jakieś sposoby na takie dolegliwości? Wydzielina jest ok, taka biała, mleczna, w dotyku taka jak krem, nie smierdzi, w środku nic mnie nie piecze.
-
Nalia wrote:Dziewczyny, może Wy mi coś poradzicie. Cięgle odczuwam pieczenie lub swędzenie warg sromowych na zewnątrz. Biorę lactovaginal i provag wg zaleceń lekarza, mam wydzielinę biała, mleczna i bezwonną. A mimo to codziennie mi coś tam doskwiera. Do lekarza idę dopiero za 1.5tyg. Wysłałam męża do apteki po test pH, jak wyjdzie źle, to zaaplikuje sobie gynalgin na 5 dni. Tak mi polecił gin: 5 dni brać w 1 turze, potem 10 dni przerwy i druga tura 5 dni. Jednak boję się, że to nie pomoże, jak pierwsza tura przyniosła skutek chyba tylko na chwilę.
Czy macie jakieś sposoby na takie dolegliwości? Wydzielina jest ok, taka biała, mleczna, w dotyku taka jak krem, nie smierdzi, w środku nic mnie nie piecze.
Ladnetakie wstylu skandynawskim, minimalistyczne .
Jak wylicytowalas to możesz zrezygnowac?
-
Urszulka89 wrote:Hm, miałam kiedyś podobnie ale nie w ciąży. Żadnej wydzieliny nie miałam, ogólnie nic mi się nie działo oprócz swędzenia bardziej właśnie na zewnątrz. Dostałam od gin pimafucort. Pomogło❤Ada&Pola❤
-
Urszulka89 wrote:Jaka szerokość spania?
Nazwa producenta: Monsieur Bb Berceau 40 x 80 cm + tour de lit et
Marka: Monsieur Bebe
Zawartość zestawu: Kołyska, materac, pościel
Piękna i praktyczna drewniana kołyska 2w1n Francuskiej firmy Monsieur Bebe.
Dzięki załączonym do zestawu kółeczkom może służyć jako łóżeczko bądź jako kołyska na płozach.
Istnieje możliwość regulacji wysokości.
W zestawie materac oraz pościel.
Kołyska w kolorze białym.
Wymiary zewnętrzne: długość: 84 cm, szerokość: 77 cm, wysokość: 86 cm.
Materiał: Drewno -
muminka83 wrote:Tak mogę.
Chcieliśmy coś kupić. Myśleliśmy o dostawnym tylko szkoda mi 400 zł a nie lubię używanych kupować.
Jak masz watpliwosci to przemysl jakiej natury...
Tak z mojej oceny to lozeczko/kolyska sliczna.
Tym razem ja wybieram dostawne bo nie chce spac z dziecmi,ale tez nie chce calkiem miec je odizolowane ode mnie.
Jak zalezy Ci na mniejszym koszcie i masz w nosie dostawnosc to zostawilabym
Od strony wizualnej pieknie to wyglada. Wole naturalne materialy/drewno niz plastik. -
PixiDixi wrote:Cholerka moze zrob jednak posiewy bo to troche dziwne jednak . Poszlabym do lekarza jednak.❤Ada&Pola❤
-
Nie jestem za spaniem z dziećmi. Bardzo cenię komfort. :-p
Cena to jestem taka że jak mogę coś kupić tanio kupuje nie lubię przepłacać.
Z drugiej strony zastanawiam się czy id pierwszych dni może być w normalnym łóżeczku i swoim pokoiku. Do pokoiku mam jakieś 4 -5 m.PixiDixi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam super opcje otrzymania całej wyprawki od rodziny (włącznie z łóżeczkiem wózkiem etc). Trzeba będzie tylko załatwić transport 1000 km.
I mam do Was pytanie odnośnie lozeczka. Łóżeczko jest śliczne białe designerskie i wiem ze było mega drogie (oni wszystko wybierali najlepsze,mieli takie finansowe możliwości) ale rodzice narzekali na ból pleców przy podnoszeniu malucha.
Mówili że zdziwili się jak byli u znajomych którzy kupili wielokrotnie tańsze łóżeczko z Ikei ale które miało jakieś rozwiązanie wyjmowania dziecka nie od góry bez pochylania się. Nie znam więcej szczegółów.
Czy orientujecie się jakie są rozwiązania w łóżeczkach i czy dla Was jest to istotny parametr? -
Mam podobnie jak Ty. W badaniu gin stwierdziła że wszystko jest ok. Stosuje provag żel. Clotrimazolum zaleciła mi gin bo się upominalam ale po 1 zastosowaniu odrzuciłam bo czytałam ze nie ma wystarczajacych badań na temat jego bezpieczeństwa w ciazy. Ale to ja - tak mam - wole nie brać paracetamolu czy clotrimazolum tak na wszelki wypadek skoro są kontrowersje o których można czytac.
Zauważyłam że pomaga mi po prostu bardzo częste podmywanie się zwykłym szarym mydłem. -
Mmargotka wrote:Mam podobnie jak Ty. W badaniu gin stwierdziła że wszystko jest ok. Stosuje provag żel. Clotrimazolum zaleciła mi gin bo się upominalam ale po 1 zastosowaniu odrzuciłam bo czytałam ze nie ma wystarczajacych badań na temat jego bezpieczeństwa w ciazy. Ale to ja - tak mam - wole nie brać paracetamolu czy clotrimazolum tak na wszelki wypadek skoro są kontrowersje o których można czytac.
Zauważyłam że pomaga mi po prostu bardzo częste podmywanie się zwykłym szarym mydłem.No i właśnie ja mam problem tylko na zewnątrz. Może tez spróbuję szarego mydła.
❤Ada&Pola❤
-
nick nieaktualnyMmargotka wrote:Dziewczyny mam super opcje otrzymania całej wyprawki od rodziny (włącznie z łóżeczkiem wózkiem etc). Trzeba będzie tylko załatwić transport 1000 km.
I mam do Was pytanie odnośnie lozeczka. Łóżeczko jest śliczne białe designerskie i wiem ze było mega drogie (oni wszystko wybierali najlepsze,mieli takie finansowe możliwości) ale rodzice narzekali na ból pleców przy podnoszeniu malucha.
Mówili że zdziwili się jak byli u znajomych którzy kupili wielokrotnie tańsze łóżeczko z Ikei ale które miało jakieś rozwiązanie wyjmowania dziecka nie od góry bez pochylania się. Nie znam więcej szczegółów.
Czy orientujecie się jakie są rozwiązania w łóżeczkach i czy dla Was jest to istotny parametr?
Ja mam łóżeczka gdzie po prostu podstawę pod materacyk można przykręcić na początek wyżej a póżiej jak malec podrośnie się ją obniża.Mmargotka, katka84 lubią tę wiadomość
-
Mmargotka wrote:Mam podobnie jak Ty. W badaniu gin stwierdziła że wszystko jest ok. Stosuje provag żel. Clotrimazolum zaleciła mi gin bo się upominalam ale po 1 zastosowaniu odrzuciłam bo czytałam ze nie ma wystarczajacych badań na temat jego bezpieczeństwa w ciazy. Ale to ja - tak mam - wole nie brać paracetamolu czy clotrimazolum tak na wszelki wypadek skoro są kontrowersje o których można czytac.
Zauważyłam że pomaga mi po prostu bardzo częste podmywanie się zwykłym szarym mydłem.PixiDixi lubi tę wiadomość