X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Mi właśnie ginekolog niechętnie przepisał ten Gynalgin, bo powiedział, że w środku wszystko wygląda idealnie. :( No i właśnie ja mam problem tylko na zewnątrz. Może tez spróbuję szarego mydła.

No to mamy dokładnie to samo. Chyba nie powinno to być nic czym się mamy martwić skoro lekarz badał.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia a może jakieś uczulenie na wkładki higieniczne albo detergenty? Nie zmieniałaś płynów/żeli/proszku?

cuddlemuffin, katka84 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Clotrimazolum to nawet dzieciom się smaruje. Córce nie raz posmaruję. Internet samo zło :p

Tak wiem :-) nie narzucam nikomu swojego sposobu postepowania. Jak nie musze to nie stosuje. Czytałam o tym przez pół dnia na różnych stronach anglojęzycznych itd. i dlatego podjęłam dla siebie taka decyzję. Jesli nie ma jednoznacznych odpowiedzi każdy ma wolność wyboru postępowania :-)

katka84 lubi tę wiadomość

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z łóżeczkiem to nie chodziło o możliwość regulacji wysokości (bo to chyba standard?) tylko chyba o jakieś otwieranie z boku, wysuwanie czy coś w tym stylu.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    ja mam ft3 i ft4 ok. moj gin to gin i endo :)

Pixi ja ide dzis na 45 lecie slubu ma 16 wiec nie mam czasu :)

Aneczka to szykuj sie i milego spotkania :)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• Decadence Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Wyprawkę zamierzamy kompletować po usg połówkowym, bo ja mam w sobie taki nieracjonalny strach, że cały czas coś pójdzie nie tak.
    Właśnie dziewczyny 19+0 to dobry czas na USG połówkowe?
    Też mam w sobie ten PANICZNY wręcz strach przed połówkowymi, no i obiecałam sobie, że zaraz po, jak wszystko będzie oki (a staram się w to wierzyć) planuję shopping. Chyba te strachy są normalne. Ja mam dwa polowkowe - u mojego ginka w 20 tygodniu i 3 dniu, tam bezpłatnie mam, więc korzystam, no i później jakoś na 23 tydzień będę się umawiać u speca typowo od prenatalnych. Choć mój ginek ma certyfikat. Bardzo się boję, nie umiem sobie z tym poradzić. Bo kilka pierwszych tygodni ciąży wyglądało u mnie tak, że stres, narkoza, remont domu... itp. Plus zaszłam na CLO, przy pecherzyku 28 mm, który lekarz określił jako "niepelnowartosciowy", bo późno pękł. A to niby może wpływać jakoś na dziecko, bo zwiększa ryzyko mutacji genetycznych, czy coś. Ale trzymam kciuki za nas wszystkie, niech to będzie szczęśliwy wątek. I mam nadzieję, że u naszej Karoliny też się poukłada.

PixiDixi, katka84 lubią tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Nalia a może jakieś uczulenie na wkładki higieniczne albo detergenty? Nie zmieniałaś płynów/żeli/proszku?

Ja kiedyś miałam coś podobnego ale okazało się że po prostu kupiłam inny płyn do płukania i on powodował podrażnienie. Po powrocie do starego wszystko przeszło.

Zastanów się czy czegoś nie zmieniłaś z detergentów albo środków higieny. Czasami przyczyna jest calkiem prosta

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Nie jestem za spaniem z dziećmi. Bardzo cenię komfort. :-p
    Cena to jestem taka że jak mogę coś kupić tanio kupuje nie lubię przepłacać.
    Z drugiej strony zastanawiam się czy id pierwszych dni może być w normalnym łóżeczku i swoim pokoiku. Do pokoiku mam jakieś 4 -5 m.

Hmm z mojego punktu widzenia jak zainstalujesz monitor oddechu i nianie to ok ,ale calkiem osobiscie to takiego noworodka nie odseparowalabym od mamy...Moze jestem psychiczna;) , ale moje strachy typu,ze dziecko sie zachlysnie itp.raczej nie dalyby mi szans na spanie w innym pokoju.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę czy może to nie wina wkładek... Bo właśnie zrobiłam test PH pochwy i wyszedł <4.5, czyli prawidłowy. :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Myślę czy może to nie wina wkładek... Bo właśnie zrobiłam test PH pochwy i wyszedł <4.5, czyli prawidłowy. :/

Probuj...elimnacyjnie moze tak....

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Tak wiem :-) nie narzucam nikomu swojego sposobu postepowania. Jak nie musze to nie stosuje. Czytałam o tym przez pół dnia na różnych stronach anglojęzycznych itd. i dlatego podjęłam dla siebie taka decyzję. Jesli nie ma jednoznacznych odpowiedzi każdy ma wolność wyboru postępowania :-)
    No pewnie ;) Tylko chciałam Cię uspokoić że to nic złego ;) Ale prawda, każdy postępuje jak uważa.

Mmargotka lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Hmm z mojego punktu widzenia jak zainstalujesz monitor oddechu i nianie to ok ,ale calkiem osobiscie to takiego noworodka nie odseparowalabym od mamy...Moze jestem psychiczna;) , ale moje strachy typu,ze dziecko sie zachlysnie itp.raczej nie dalyby mi szans na spanie w innym pokoju.
    Wcześniej byliśmy w tamtym pokoju i też miałam tyle do dziecka bo to ogromny pokój. Mamy monitor i nianie. Ja już sama nie wiem. Buuu

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Np ja nie mogę innych wkładek niż Discreet. Jak wezmę jakąkolwiek inną to mam swędzawkę :/ A przy luteinie idzie dużoooo wkładek niestety.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardzo przekonuje ten artykuł i zalecenia z blogu mamaginekolog jak dziecko powinno spać, polecam przejrzeć
    https://mamaginekolog.pl/zmniejszyc-ryzyko-smierci-lozeczkowej/

I cytuję:
    "Zalecenie 4. Zaleca się, aby niemowlęta przynajmniej przez pierwszych 6 miesięcy życia (a najlepiej przez 1. rż.) spały w sypialni rodziców, blisko ich łóżka, ale w swoim łóżeczku"

f2w3lhb8zwsl9evj.png

muminka83, katka84 lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Mnie bardzo przekonuje ten artykuł i zalecenia z blogu mamaginekolog jak dziecko powinno spać, polecam przejrzeć
    https://mamaginekolog.pl/zmniejszyc-ryzyko-smierci-lozeczkowej/

I cytuję:
    "Zalecenie 4. Zaleca się, aby niemowlęta przynajmniej przez pierwszych 6 miesięcy życia (a najlepiej przez 1. rż.) spały w sypialni rodziców, blisko ich łóżka, ale w swoim łóżeczku"

f2w3lhb8zwsl9evj.png

Tez jest to najblizsze moim przekonaniom :).

Mmargotka, Britty lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak za swoim łóżeczkiem by miało jestem. Ja mam czujny sen. No nic już zapłaciłam. Będzie z nami :-*

Mmargotka, PixiDixi, katka84 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi tj z orkiestra w restauracji jak wesele na 70 os :p teraz jeszcze zadna sukienka mi sie nie podoba i sie wkurzam :/

PixiDixi, katka84 lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi tj z orkiestra w restauracji jak wesele na 70 os :p teraz jeszcze zadna sukienka mi sie nie podoba i sie wkurzam :/
    Ulala to mega impra :) wybaw sie na maksa :)

Hehe jak kazda kobieta, nic nie pasuje;) Wez to w czym bedziesz czula sie wygodnie....

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Wcześniej byliśmy w tamtym pokoju i też miałam tyle do dziecka bo to ogromny pokój. Mamy monitor i nianie. Ja już sama nie wiem. Buuu
    muminko ja tez "planuje" zeby dziecko mialo swoj pokoik i lozeczko. To bedzie naprzeciwko naszej sypialni, drzwi w drzwi. Oczywiscie nie jest to jakis sztywny plan, bo jesli bedzie ulewalo, albo cos innego, to w razoe w planuje tez kupic kolyske i ja wstawic do sypialni. Bede miec monitor oddechu na pewno. Jesli chodzi o smierc lozeczkowa, to mam kolege ktoremu dzoecko zmarlo mimo spania w tym samym pokoju, wiec nie jest to gwarancja na unikniecie tego problemu.

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    muminko ja tez "planuje" zeby dziecko mialo swoj pokoik i lozeczko. To bedzie naprzeciwko naszej sypialni, drzwi w drzwi. Oczywiscie nie jest to jakis sztywny plan, bo jesli bedzie ulewalo, albo cos innego, to w razoe w planuje tez kupic kolyske i ja wstawic do sypialni. Bede miec monitor oddechu na pewno. Jesli chodzi o smierc lozeczkowa, to mam kolege ktoremu dzoecko zmarlo mimo spania w tym samym pokoju, wiec nie jest to gwarancja na unikniecie tego problemu.

To jest straszne....:( :( :( :(

‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ