X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    a próbowałaś tego:
    BIAŁY JELEŃ Prebiotic, Hipoalergiczny specjalistyczny płyn ginekologiczny, 265ml
    ja używam (polecane przez srokę) i jest dobrze. Lepiej niż w pierwszej ciąży.
    Nie, nie próbowałam - sprawdzę.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia to prawie na pewno wkładki, jeśli masz prawidłową wydzielinę to nie musisz ich w ogole uzywac, wyrzuć i na pare dni przestaw sie na bawelniane wygodne majtki. Mialam podobnie przez wkladki, ten klej uczula najczesciej albo jakies wybielacze..łagodny płyn do higieny intymnej tez na pewno nie zaszkodzi, ja mam taki z ziaji z kwasem mlekowym i jest super.

Nalia lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Nalia to prawie na pewno wkładki, jeśli masz prawidłową wydzielinę to nie musisz ich w ogole uzywac, wyrzuć i na pare dni przestaw sie na bawelniane wygodne majtki. Mialam podobnie przez wkladki, ten klej uczula najczesciej albo jakies wybielacze..łagodny płyn do higieny intymnej tez na pewno nie zaszkodzi, ja mam taki z ziaji z kwasem mlekowym i jest super.
    Tak sprobuje. Dziękuję za rady.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj się posmarowalam hydrocortizonem za zgoda oczywiście ginekologa . cienka warstwa 3-4 dni i koniec . nie wytrzymałam. Bym wam pokazała swoje ręce ale się wstydzę :(

katka84 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    Ja dzisiaj się posmarowalam hydrocortizonem za zgoda oczywiście ginekologa . cienka warstwa 3-4 dni i koniec . nie wytrzymałam. Bym wam pokazała swoje ręce ale się wstydzę :(
    znam ten ból, na razie jest spokój na szczęście.
    A widzisz dziewczyny go używają na infekcje intymne, czyli nie szkodzi dziecku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 18:24

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie jeszcze do końca lipca :(

• Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    znam ten ból, na razie jest spokój na szczęście.
    A widzisz dziewczyny go używają na infekcje intymne, czyli nie szkodzi dziecku.
    Ja mam ten 0,5 % można go kupić bez recepty ale posmaruje się tylko dziś i jutro i koniec zobaczę czy będzie chociaż minimalna roznica

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 18:28

• shadee Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś przegrałam z bólem głowy i sięgnęłam po paracetamol by choć na chwilę sobie ulżyć
    masakra, cały dzień mnie boli, w zasadzie to od południa leżę w łóżku bo nie mam na nic ani siły ani ochoty

i jeszcze to cholerne powietrze w Krakowie

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę narzekać - mazury

Nalia lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Gdańsku tez powietrze ładne.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podzielcie się dobrym powietrzem :(

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    pimafucort? ja miałam pimafucin globulki i krem. Mi pomógł pimafucin. Pimafucort nie miałam.

PS doczytałam ten pimafucot zawiera: oprócz natamycyny (obecnej w pimafucinie) neomycyna i hydrokortyzon. A:
    "Po podaniu miejscowym neomycyna i hydrokortyzon w niewielkim stopniu przenikają do krążenia, lecz nie można wykluczyć wystąpienia ich działań ogólnoustrojowych (zwłaszcza po długotrwałym stosowaniu i/lub na dużej lub uszkodzonej powierzchni skóry). Natamycyna praktycznie nie wchłania się przez skórę."

Może miałaś podrażnioną skórę i stąd ten dyskomfort?
    Nie pamiętam na 100% co to było bo patrząc po opakowaniu wyglądają prawie tak samo. A chyba już w domu nie mam, ale sprawdzę.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Nie pamiętam na 100% co to było bo patrząc po opakowaniu wyglądają prawie tak samo. A chyba już w domu nie mam, ale sprawdzę.
    Myślę, że to pimafucin jednak, bo chyba tylko on ma globulki i nie przenikają jego składniki do krwi. Pimafucort znam, bo mąż używał na jakieś wypryski alergiczne i pomyślałam sobie, że fajnie, jak można i jego używać w razie czego.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Myślę, że to pimafucin jednak, bo chyba tylko on ma globulki i nie przenikają jego składniki do krwi. Pimafucort znam, bo mąż używał na jakieś wypryski alergiczne i pomyślałam sobie, że fajnie, jak można i jego używać w razie czego.
    Nie powiem, na 100 % a opakowanie pewnie już wyrzuciłam bo nie mam. Nie miałam globulek. Maść. Nie byłam w ciąży więc skład mnie zbytnio nie interesował, tym bardziej że dostałam od swojej gin. Ale wiem, że moja ciocia dostała tą samą maść na klinice gdy leżała na koniec ciąży. Ale tak jak mówię, opakowania są podobne a już kilka lat minęło jak stosowałam.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:

fakt. Właśnie wróciłam z "pola" i w Krakowie straszne powietrze dziś

jasmine89 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy dziewczynki ;) ostatnie dni mam tak że do południa mam mega power a potem pomału padam...

Mmargotka lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    W bieszczadach za to jest swieze zapraszam ;-)

Do higieny intymnej uzywam zwyklego szarego mydla takiego 100% naturalne i jest ok. Dlugo uzywalam iladian wkoncu swinie tak podniesli cene ze sie przerzucilam. Jak byl za 12 zl to jeszcze ok ale teraz ponad 30 to uwazam ze to lekkie przegiecie...

My dzis swietowalismy tescia 77 urodziny :-)

Dobranoc ;-)

Mmargotka lubi tę wiadomość

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na infekcje ratuje sie czesto jeszcze tantum rosa (do podmywania), ale to tylko do wizyty jak wiem ze niczego lepszego nie skoluje..

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też powietrze tragedia, jak rano szłam do pracy, to myślałam, że się udusze :-/ u nas było tak, że przez pierwsze pół roku Antek spał z nami w sypialni, miał kosz Mojżesza i na dodatek był otulany, przesypial całe noce, a jak skończył pół roczku, wyprowadził się do swojego pokoju i do swojego łóżeczka :-)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od początku Antoś spał w swoim pokoju w łóżeczku ale była tam rozkładana kanapa na której spałam przez pierwsze 2 miesiące. Wtedy byłam bliżej niego i było mi tak łatwiej karmić go w nocy. W wieku 2 miesięcy zaczął przesypiać całe noce więc wróciłam do sypialni a Antoś do tej pory śpi sam w pokoju. Drugie dziecko będzie spało w łóżeczku w naszej sypialni a jak zacznie przesypiać noce to przeniesiemy je do Antosia i będą mieć razem pokój.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ