X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem trochę przerażona moim apetytem. Odkąd skończyły mi się nudności i wymioty, czyli od jakichś 2 tygodni, nieustannie jestem głodna i jadam o nietypowych porach nawet późno wieczorem. A przecież dzienne zapotrzebowanie kaloryczne w II trymestrze wzrasta ponoć tylko o 360 kalorii!
    Ogólnie jestem [jeszcze] szczupła, przed ciążą dbałam o dietę i ruch, teraz wszystko się rozregulowało... A chciałabym nie przytyć (poza brzuchem) :(

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy orientujecie się czy wystarczy zbadać tylko homocysteinę, żeby określić czy przyswajam zwykły kwas foliowy?

• panan12 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Czy orientujecie się czy wystarczy zbadać tylko homocysteinę, żeby określić czy przyswajam zwykły kwas foliowy?

Pasowało by się zapytać lekarza co jest najlepsze ale na początek myślę że to wystarczy

f2w3k0s3plke7odf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Obawiasz się że masz z tym problem?

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Obawiasz się że masz z tym problem?
    Tak.. nie zaszkodzi sprawdzić

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Tak.. nie zaszkodzi sprawdzić
    Oczywiście, że nie. ;)

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:

Tak Karolinko, to jest badanie,ktore wykaze przyswajalnosc. Jesli bedzie powyzej 10 to taki wynuk zle wplywa na rozwoj ciazy i jest potrzrban suplementacja folianami.

Dzien dobry Dziewczynki:)

• Nalia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie jednak jakaś infekcja. Zwiększyła się wydzielina, jest taka jednorodna i biała, ale ma lekko nieprzyjemny zapach. Niestety, zaaplikowałem sobie gynalgin, ale cały czas myślę, czy nie jechać na IP ... Mój mąż uważa, że nie ma potrzeby i mam wziąć ten gynalgin, a jak nie pomoże, to iść do lekarza. Ale ja sama nie wiem... Co radzicie?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Tak Karolinko, to jest badanie,ktore wykaze przyswajalnosc. Jesli bedzie powyzej 10 to taki wynuk zle wplywa na rozwoj ciazy i jest potrzrban suplementacja folianami.

Dzien dobry Dziewczynki:)

Dziękuję Pixi

• shadee Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym zrobiła dokładnie to co radzi mąż - pewnie dlatego że opcja wizyty na IP przeraża mnie bardziej

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie masz plamien, bolow brzucha itp.a masz lek to ja dalabym sobie szanse na leczenie a pozniej wlasny lekarz.
    Aczkolwiej jesli masz duzy niepokoj w sobie to jedz na IP.

Musisz niestety sama ocenic bo piszr co ja bym zrobila a nie wiem jak sie czujesz oprócz tych uplawow.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz upławów, swędzenia i typowych objawów infekcji , to nie mam żadnych dolegliwości. Brzuch raczej nie boli. Raczej się boje, zebra infekcja jest dłużej i dopiero teraz się rozhulala i mogło dojść do zakażenia dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 10:05

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Oprócz upławów, swędzenia i typowych objawów infekcji , to nie mam żadnych dolegliwości. Brzuch raczej nie boli. Raczej się boje, zebra infekcja jest dłużej i dopiero teraz się rozhulala i mogło dojść do zakażenia dziecka.
    Dzidziuś jest dobrze chroniony, dodatkowo ujście szyjki właśnie po to jest zamknięte.

Mmargotka lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i miłego dnia :) właśnie wcinam jajecznice na boczusiu. Mniam :D

PixiDixi lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis na poprawiny :)

PixiDixi, Mmargotka lubią tę wiadomość

• olcia87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Nalia wrote:
    witam. Podczytuje Was też jestem w ciąży termin mam na 5 lipca. Jest to moja 3 ciąża. Pisze to nien po to żeby Cię straszyć ale żebyś jednak na to IP pojechała. Moja pierwsza ciąża książkowa w 19tc zauważyłam dużo wydzieliny pomyslslam normalne mąż mówił ze panikuje trwało to 3 dni. Poszłam do ginekologa bo mnie to nie pokoiło okazało się 0 szyjki mega infekcja rozwarcie na 4 palce. Nic mnie nie bolało tylko ta wydzielina. Syn urodził się na drugi dzień ja miałam już zielone wody. W drugiej ciąży i obecnej leżę i biorę profilkatycznie globulki. Nie zaszkodzi sprawdzić na ip. Tam nie gryza. A będziesz spokojniejsza

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie udalo mi sie nadrobic wszystkiego ale mniej wiecej wiem co jest grane :) u mnie weekend intensywny urodziny siostry do tego wyjscie z pracy zeby pozeganc sie z dziewczynami bo juz l4. takze nawet nie mialam czasu na czytanie i udzielanie sie.

Ja tez jakas infekcje zlapalam :/ gin przepisal globulki macmiror. tylko u mnie zero objawow doslownie nic moze odrobina wiecej sluzu a tak spokoj chociaz tyle. Kurcze a chcialam od tego tyg na basen chodzic i teraz nie wiem bo tam to dopiero latwo o infekcje.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia87 wrote:
    witam. Podczytuje Was też jestem w ciąży termin mam na 5 lipca. Jest to moja 3 ciąża. Pisze to nien po to żeby Cię straszyć ale żebyś jednak na to IP pojechała. Moja pierwsza ciąża książkowa w 19tc zauważyłam dużo wydzieliny pomyslslam normalne mąż mówił ze panikuje trwało to 3 dni. Poszłam do ginekologa bo mnie to nie pokoiło okazało się 0 szyjki mega infekcja rozwarcie na 4 palce. Nic mnie nie bolało tylko ta wydzielina. Syn urodził się na drugi dzień ja miałam już zielone wody. W drugiej ciąży i obecnej leżę i biorę profilkatycznie globulki. Nie zaszkodzi sprawdzić na ip. Tam nie gryza. A będziesz spokojniejsza

Witaj:)

No tak, lepiej pojechac o jeden raz za duzo niz raz za malo...
    Twoje historia wielka przestroga.
    Zycze Ci samej pomyslnosci.

olcia87 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Oj nie udalo mi sie nadrobic wszystkiego ale mniej wiecej wiem co jest grane :) u mnie weekend intensywny urodziny siostry do tego wyjscie z pracy zeby pozeganc sie z dziewczynami bo juz l4. takze nawet nie mialam czasu na czytanie i udzielanie sie.

Ja tez jakas infekcje zlapalam :/ gin przepisal globulki macmiror. tylko u mnie zero objawow doslownie nic moze odrobina wiecej sluzu a tak spokoj chociaz tyle. Kurcze a chcialam od tego tyg na basen chodzic i teraz nie wiem bo tam to dopiero latwo o infekcje.
    Zapytaj gina. Ale jak już masz jakąś infekcję to możesz być podatna teraz na nie. Choć niekoniecznie. Ja też wybieram się na basen ale czekałam na II trymestr :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydzielina wydzielinie nie równa.
    Przy infekcjach są charakterystyczne objawy. Wydzielina też ma charakterystyczny wygląd. Jednak dla spokoju IP polecam

Mmargotka lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ