LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jestem trochę przerażona moim apetytem. Odkąd skończyły mi się nudności i wymioty, czyli od jakichś 2 tygodni, nieustannie jestem głodna i jadam o nietypowych porach nawet późno wieczorem. A przecież dzienne zapotrzebowanie kaloryczne w II trymestrze wzrasta ponoć tylko o 360 kalorii!
Ogólnie jestem [jeszcze] szczupła, przed ciążą dbałam o dietę i ruch, teraz wszystko się rozregulowało... A chciałabym nie przytyć (poza brzuchem)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
KarolinaDe wrote:Czy orientujecie się czy wystarczy zbadać tylko homocysteinę, żeby określić czy przyswajam zwykły kwas foliowy?
Tak Karolinko, to jest badanie,ktore wykaze przyswajalnosc. Jesli bedzie powyzej 10 to taki wynuk zle wplywa na rozwoj ciazy i jest potrzrban suplementacja folianami.
Dzien dobry Dziewczynki:) -
Hej, u mnie jednak jakaś infekcja. Zwiększyła się wydzielina, jest taka jednorodna i biała, ale ma lekko nieprzyjemny zapach. Niestety, zaaplikowałem sobie gynalgin, ale cały czas myślę, czy nie jechać na IP ... Mój mąż uważa, że nie ma potrzeby i mam wziąć ten gynalgin, a jak nie pomoże, to iść do lekarza. Ale ja sama nie wiem... Co radzicie?❤Ada&Pola❤
-
nick nieaktualny
-
Jak nie masz plamien, bolow brzucha itp.a masz lek to ja dalabym sobie szanse na leczenie a pozniej wlasny lekarz.
Aczkolwiej jesli masz duzy niepokoj w sobie to jedz na IP.
Musisz niestety sama ocenic bo piszr co ja bym zrobila a nie wiem jak sie czujesz oprócz tych uplawow. -
Oprócz upławów, swędzenia i typowych objawów infekcji , to nie mam żadnych dolegliwości. Brzuch raczej nie boli. Raczej się boje, zebra infekcja jest dłużej i dopiero teraz się rozhulala i mogło dojść do zakażenia dziecka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 10:05
❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Oprócz upławów, swędzenia i typowych objawów infekcji , to nie mam żadnych dolegliwości. Brzuch raczej nie boli. Raczej się boje, zebra infekcja jest dłużej i dopiero teraz się rozhulala i mogło dojść do zakażenia dziecka.
Mmargotka lubi tę wiadomość
-
Nalia wrote:Oprócz upławów, swędzenia i typowych objawów infekcji , to nie mam żadnych dolegliwości. Brzuch raczej nie boli. Raczej się boje, zebra infekcja jest dłużej i dopiero teraz się rozhulala i mogło dojść do zakażenia dziecka.Nalia wrote:Oprócz upławów, swędzenia i typowych objawów infekcji , to nie mam żadnych dolegliwości. Brzuch raczej nie boli. Raczej się boje, zebra infekcja jest dłużej i dopiero teraz się rozhulala i mogło dojść do zakażenia dziecka.Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
Oj nie udalo mi sie nadrobic wszystkiego ale mniej wiecej wiem co jest grane
u mnie weekend intensywny urodziny siostry do tego wyjscie z pracy zeby pozeganc sie z dziewczynami bo juz l4. takze nawet nie mialam czasu na czytanie i udzielanie sie.
Ja tez jakas infekcje zlapalamgin przepisal globulki macmiror. tylko u mnie zero objawow doslownie nic moze odrobina wiecej sluzu a tak spokoj chociaz tyle. Kurcze a chcialam od tego tyg na basen chodzic i teraz nie wiem bo tam to dopiero latwo o infekcje.
-
olcia87 wrote:witam. Podczytuje Was też jestem w ciąży termin mam na 5 lipca. Jest to moja 3 ciąża. Pisze to nien po to żeby Cię straszyć ale żebyś jednak na to IP pojechała. Moja pierwsza ciąża książkowa w 19tc zauważyłam dużo wydzieliny pomyslslam normalne mąż mówił ze panikuje trwało to 3 dni. Poszłam do ginekologa bo mnie to nie pokoiło okazało się 0 szyjki mega infekcja rozwarcie na 4 palce. Nic mnie nie bolało tylko ta wydzielina. Syn urodził się na drugi dzień ja miałam już zielone wody. W drugiej ciąży i obecnej leżę i biorę profilkatycznie globulki. Nie zaszkodzi sprawdzić na ip. Tam nie gryza. A będziesz spokojniejsza
Witaj:)
No tak, lepiej pojechac o jeden raz za duzo niz raz za malo...
Twoje historia wielka przestroga.
Zycze Ci samej pomyslnosci.olcia87 lubi tę wiadomość
-
Vanilka wrote:Oj nie udalo mi sie nadrobic wszystkiego ale mniej wiecej wiem co jest grane
u mnie weekend intensywny urodziny siostry do tego wyjscie z pracy zeby pozeganc sie z dziewczynami bo juz l4. takze nawet nie mialam czasu na czytanie i udzielanie sie.
Ja tez jakas infekcje zlapalamgin przepisal globulki macmiror. tylko u mnie zero objawow doslownie nic moze odrobina wiecej sluzu a tak spokoj chociaz tyle. Kurcze a chcialam od tego tyg na basen chodzic i teraz nie wiem bo tam to dopiero latwo o infekcje.