WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan daj spokoj mysle ze takie gdybanie to nic milego. Wsparcie nie ocena

Mnie znow katar lapie :/ młoda ze mna no ma brzydki kaszel.

Witam się w 17 tyg :)

Pixi mam pytanko odnosnoe nifty bo mnie rozczarowało i o tym myślè poszedł priv

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tfu poczatek 18 !

PixiDixi lubi tę wiadomość

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana.
    Panan, tu nie ma i dobrze.
    Dziewczyna podejmuje bardzo trudną decyzję i napewno nie chciałabyś być na jej miejscu. Nie jesteśmy tu po to aby kogoś oceniać ale się wspierać.

melbusia88, PixiDixi lubią tę wiadomość

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) Jamiakam ostatnio robiona cytologię gin mowila, ze nie lubi robić cyto w ciąży bo wszystko jest tam rozpulchnione wrażliwe i lepiej za dużo tam nie grzebać, ale jak mus to mus.Czasami moja pojawic się plamienia wtedy się kobietki denerwują plamienie po cyto to normalna rzeczy jakby co, ale u mnie nic takiego nie było.My dzisiaj do nefrologa idziemy. Miłego dnia

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka trzymam kciuki :-) co do cytologii to u poprzednich lekarzy ja olamilam po cyto nawet nie bedac w ciazy, wiec pewnie teraz tez bede, ale dobrze Kinga ze uprzedzilas

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Kinga tylko Ineczka :-) jeszcze spie ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Jestem tylko nie tu. Nawet Was nie nadrobie bo za dużo tego odczytalam ostatni wątek który jest bardzo przykry i trudny. Współczuję Karolinie.

U nas życie toczy się Melbi jak co dzień..nie martw się o nas ;-)
    Buziaki.
    Cześć Magda, wpadnij czasem napisz jak tak dzieciaki, jak dziad - czy znika?
    Pozdrawiam.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Kobitki :)

Mnie czeka cyto i posiewy wrr.
    Aneczka wiadomosc nie doszla...

Spokojnego dnia :)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Pozdrawiam.
    no wlasnie, byloby milo

l22n6iyek016fbg8.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Pozdrawiam.
    Nie znika ani grama takze moze będzie nam towarzyszył juz do końca.
    Dzieci dobrze już zdrowe:-)

katka84 lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    a ty jak sie czujesz,psychicznie i fizycznie :-)?

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!nie było mnie - zajęty weekend, ale czytałam.
    Szkoda Karoliny, ciężka decyzja, ale na pewno przemyślana. I znaczna większość głównie opiera się na opinii lekarzy (w tym też ja). Skoro dwóch niezależnych i to się w tym specjalizujących stwierdziło, że jest bardzo źle i zasugerowało ścieżkę postępowania, to trudno już będzie podjąć inną decyzję.
    Powiem, że łatwiej jest dziewczynom, które już są matkami i w większości zrobiłyby wszystko, by ratować dziecko (nie oceniam osób, które długo się starały i jest to pierwsze dzieciątko - dla nich to musi być bardzo ciężka decyzja i nie chciałabym być na tym miejscu).
    Mam kuzynkę, która poddała się terminacji - pierwsze dziecko przed 40-stką. Teraz jest mamą zdrowego malucha i jest szczęśliwa. Nie mam zamiaru tego oceniać, każdy ma prawo podjąć swoją własną decyzję.
    Tylko o jedno Cie proszę Karolinka (jeśli mogę) przemyśl to dobrze, i jak już podejmiesz ostateczną decyzję, nigdy jej nie żałuj.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    No to klops, a raczej placek do końca ciąży ;). Poznasz łóżko w najmniejszych szczegółach hehe. Patrz już zaraz połowa, dzielna dziewczynka.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia :)
    A co u Ksahatni?
    Odezwij się !

PixiDixi, anecz_kaa lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dosc ze piersi mam wielkie i bolące sutki, to jeszcze od wczoraj czuje mrowienie co jakis czas w obu. Czy to normalne? Siara leciala tylko raz, ale wczesniej. Juz sobie nie radze z tym bolem, nawet dotyk koszulki do spania powoduje syk, a teraz jeszcze mrowienie

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Nie dosc ze piersi mam wielkie i bolące sutki, to jeszcze od wczoraj czuje mrowienie co jakis czas w obu. Czy to normalne? Siara leciala tylko raz, ale wczesniej. Juz sobie nie radze z tym bolem, nawet dotyk koszulki do spania powoduje syk, a teraz jeszcze mrowienie
    U mnie to rotacyjnie, parę dni boli i później tydzień spokoju. Ale w pierwszej ciąży więcej bolało i mrowiło, a w pewnym momencie się uspokoiło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 09:12

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    U mnie to rotacyjnie, parę dni boli i później tydzień spokoju. Ale w pierwszej ciąży więcej bolało i mrowiło, a w pewnym momencie się uspokoiło.
    i przestalo bolec? Ja mam wrazenie, ze mi zaraz eksploduja td piersi. Ze nie wspomne,ze stanik ktory nie dawno kupowalam juz jest za maly. W takim tempie dojde do rozm Z do porodu :-/

l22n6iyek016fbg8.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    a ty jak sie czujesz,psychicznie i fizycznie :-)?
    Wszystko dobrze dajemy radę a ja i tak już częściej wstaje i funkcjonuje bo nie wyrabiam tyle nic nie robić. Byle do przodu:)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostalam maila dzisiaj od Glaxo w sprawie tego nieszczesnego rutynoscorbinu, wklejam widomosc:

Szanowna Pani,

w nawiązaniu do naszej rozmowy chcielibyśmy poinformować Panią, że ze względów etycznych nie prowadzimy badań na kobietach w ciąży oraz karmiących piersią. W związku z tym nie posiadamy informacji o ewentualnym teratogennym działaniu leku Rutinoscorbin®.

Decyzja, czy używać naszego produktu pozostaje w kompetencji Pani lekarza.

Firma GSK CH zaleca, by każdy produkt był używany w sposób opisany na ulotce. W razie gdyby miała Pani dodatkowe pytania natury medycznej, ponownie zalecamy konsultację ze swoim lekarzem.

Z wyrazami szacunku,

Aleksandra Bąk
    GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Sp. z o.o
    ref:_00Db0ZhQZ._5000N1O4AT6:ref

Note: While replying to this email, please DO NOT DELETE thread reference ID (e.g. Ref:_XXXXXXXXX._XXXXXXXXXX:Ref) from the body of the mail.

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Karolina mnóstwo siły w tych trudnych chwilach...

Mnie teoretycznie lekarz zalecał cyto w początkach ciąży ale u mnie było ciężko bo infekcja za infekcją. .. i dopiero 3tyg temu miałam pobierana. Dziś idę na wizytę i juz jestem przerażona ze znów się coś przyplatalo bo jest kremowa wydzielina. Ale stosuje tez globulki na regenerację sluzowki raz na 3 dni może to jeszcze wypływa

ex2buay3h02dl23a.png
‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ