X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan daj spokoj mysle ze takie gdybanie to nic milego. Wsparcie nie ocena

Mnie znow katar lapie :/ młoda ze mna no ma brzydki kaszel.

Witam się w 17 tyg :)

Pixi mam pytanko odnosnoe nifty bo mnie rozczarowało i o tym myślè poszedł priv

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tfu poczatek 18 !

PixiDixi lubi tę wiadomość

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana.
    Panan, tu nie ma i dobrze.
    Dziewczyna podejmuje bardzo trudną decyzję i napewno nie chciałabyś być na jej miejscu. Nie jesteśmy tu po to aby kogoś oceniać ale się wspierać.

melbusia88, PixiDixi lubią tę wiadomość

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) Jamiakam ostatnio robiona cytologię gin mowila, ze nie lubi robić cyto w ciąży bo wszystko jest tam rozpulchnione wrażliwe i lepiej za dużo tam nie grzebać, ale jak mus to mus.Czasami moja pojawic się plamienia wtedy się kobietki denerwują plamienie po cyto to normalna rzeczy jakby co, ale u mnie nic takiego nie było.My dzisiaj do nefrologa idziemy. Miłego dnia

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka trzymam kciuki :-) co do cytologii to u poprzednich lekarzy ja olamilam po cyto nawet nie bedac w ciazy, wiec pewnie teraz tez bede, ale dobrze Kinga ze uprzedzilas

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Kinga tylko Ineczka :-) jeszcze spie ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Jestem tylko nie tu. Nawet Was nie nadrobie bo za dużo tego odczytalam ostatni wątek który jest bardzo przykry i trudny. Współczuję Karolinie.

U nas życie toczy się Melbi jak co dzień..nie martw się o nas ;-)
    Buziaki.
    Cześć Magda, wpadnij czasem napisz jak tak dzieciaki, jak dziad - czy znika?
    Pozdrawiam.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Kobitki :)

Mnie czeka cyto i posiewy wrr.
    Aneczka wiadomosc nie doszla...

Spokojnego dnia :)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Pozdrawiam.
    no wlasnie, byloby milo

l22n6iyek016fbg8.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Pozdrawiam.
    Nie znika ani grama takze moze będzie nam towarzyszył juz do końca.
    Dzieci dobrze już zdrowe:-)

katka84 lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    a ty jak sie czujesz,psychicznie i fizycznie :-)?

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!nie było mnie - zajęty weekend, ale czytałam.
    Szkoda Karoliny, ciężka decyzja, ale na pewno przemyślana. I znaczna większość głównie opiera się na opinii lekarzy (w tym też ja). Skoro dwóch niezależnych i to się w tym specjalizujących stwierdziło, że jest bardzo źle i zasugerowało ścieżkę postępowania, to trudno już będzie podjąć inną decyzję.
    Powiem, że łatwiej jest dziewczynom, które już są matkami i w większości zrobiłyby wszystko, by ratować dziecko (nie oceniam osób, które długo się starały i jest to pierwsze dzieciątko - dla nich to musi być bardzo ciężka decyzja i nie chciałabym być na tym miejscu).
    Mam kuzynkę, która poddała się terminacji - pierwsze dziecko przed 40-stką. Teraz jest mamą zdrowego malucha i jest szczęśliwa. Nie mam zamiaru tego oceniać, każdy ma prawo podjąć swoją własną decyzję.
    Tylko o jedno Cie proszę Karolinka (jeśli mogę) przemyśl to dobrze, i jak już podejmiesz ostateczną decyzję, nigdy jej nie żałuj.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    No to klops, a raczej placek do końca ciąży ;). Poznasz łóżko w najmniejszych szczegółach hehe. Patrz już zaraz połowa, dzielna dziewczynka.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia :)
    A co u Ksahatni?
    Odezwij się !

PixiDixi, anecz_kaa lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dosc ze piersi mam wielkie i bolące sutki, to jeszcze od wczoraj czuje mrowienie co jakis czas w obu. Czy to normalne? Siara leciala tylko raz, ale wczesniej. Juz sobie nie radze z tym bolem, nawet dotyk koszulki do spania powoduje syk, a teraz jeszcze mrowienie

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Nie dosc ze piersi mam wielkie i bolące sutki, to jeszcze od wczoraj czuje mrowienie co jakis czas w obu. Czy to normalne? Siara leciala tylko raz, ale wczesniej. Juz sobie nie radze z tym bolem, nawet dotyk koszulki do spania powoduje syk, a teraz jeszcze mrowienie
    U mnie to rotacyjnie, parę dni boli i później tydzień spokoju. Ale w pierwszej ciąży więcej bolało i mrowiło, a w pewnym momencie się uspokoiło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 09:12

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    U mnie to rotacyjnie, parę dni boli i później tydzień spokoju. Ale w pierwszej ciąży więcej bolało i mrowiło, a w pewnym momencie się uspokoiło.
    i przestalo bolec? Ja mam wrazenie, ze mi zaraz eksploduja td piersi. Ze nie wspomne,ze stanik ktory nie dawno kupowalam juz jest za maly. W takim tempie dojde do rozm Z do porodu :-/

l22n6iyek016fbg8.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    a ty jak sie czujesz,psychicznie i fizycznie :-)?
    Wszystko dobrze dajemy radę a ja i tak już częściej wstaje i funkcjonuje bo nie wyrabiam tyle nic nie robić. Byle do przodu:)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostalam maila dzisiaj od Glaxo w sprawie tego nieszczesnego rutynoscorbinu, wklejam widomosc:

Szanowna Pani,

w nawiązaniu do naszej rozmowy chcielibyśmy poinformować Panią, że ze względów etycznych nie prowadzimy badań na kobietach w ciąży oraz karmiących piersią. W związku z tym nie posiadamy informacji o ewentualnym teratogennym działaniu leku Rutinoscorbin®.

Decyzja, czy używać naszego produktu pozostaje w kompetencji Pani lekarza.

Firma GSK CH zaleca, by każdy produkt był używany w sposób opisany na ulotce. W razie gdyby miała Pani dodatkowe pytania natury medycznej, ponownie zalecamy konsultację ze swoim lekarzem.

Z wyrazami szacunku,

Aleksandra Bąk
    GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Sp. z o.o
    ref:_00Db0ZhQZ._5000N1O4AT6:ref

Note: While replying to this email, please DO NOT DELETE thread reference ID (e.g. Ref:_XXXXXXXXX._XXXXXXXXXX:Ref) from the body of the mail.

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Karolina mnóstwo siły w tych trudnych chwilach...

Mnie teoretycznie lekarz zalecał cyto w początkach ciąży ale u mnie było ciężko bo infekcja za infekcją. .. i dopiero 3tyg temu miałam pobierana. Dziś idę na wizytę i juz jestem przerażona ze znów się coś przyplatalo bo jest kremowa wydzielina. Ale stosuje tez globulki na regenerację sluzowki raz na 3 dni może to jeszcze wypływa

ex2buay3h02dl23a.png
‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ