LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się i ja z rana.
Panan, tu nie ma i dobrze.
Dziewczyna podejmuje bardzo trudną decyzję i napewno nie chciałabyś być na jej miejscu. Nie jesteśmy tu po to aby kogoś oceniać ale się wspierać.melbusia88, PixiDixi lubią tę wiadomość
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Dzien dobry
Jamiakam ostatnio robiona cytologię gin mowila, ze nie lubi robić cyto w ciąży bo wszystko jest tam rozpulchnione wrażliwe i lepiej za dużo tam nie grzebać, ale jak mus to mus.Czasami moja pojawic się plamienia wtedy się kobietki denerwują plamienie po cyto to normalna rzeczy jakby co, ale u mnie nic takiego nie było.My dzisiaj do nefrologa idziemy. Miłego dnia
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
magdaaq wrote:Jestem tylko nie tu. Nawet Was nie nadrobie bo za dużo tego odczytalam ostatni wątek który jest bardzo przykry i trudny. Współczuję Karolinie.
U nas życie toczy się Melbi jak co dzień..nie martw się o nas
Buziaki.
Pozdrawiam. -
Cześć dziewczyny!nie było mnie - zajęty weekend, ale czytałam.
Szkoda Karoliny, ciężka decyzja, ale na pewno przemyślana. I znaczna większość głównie opiera się na opinii lekarzy (w tym też ja). Skoro dwóch niezależnych i to się w tym specjalizujących stwierdziło, że jest bardzo źle i zasugerowało ścieżkę postępowania, to trudno już będzie podjąć inną decyzję.
Powiem, że łatwiej jest dziewczynom, które już są matkami i w większości zrobiłyby wszystko, by ratować dziecko (nie oceniam osób, które długo się starały i jest to pierwsze dzieciątko - dla nich to musi być bardzo ciężka decyzja i nie chciałabym być na tym miejscu).
Mam kuzynkę, która poddała się terminacji - pierwsze dziecko przed 40-stką. Teraz jest mamą zdrowego malucha i jest szczęśliwa. Nie mam zamiaru tego oceniać, każdy ma prawo podjąć swoją własną decyzję.
Tylko o jedno Cie proszę Karolinka (jeśli mogę) przemyśl to dobrze, i jak już podejmiesz ostateczną decyzję, nigdy jej nie żałuj.
-
magdaaq wrote:Nie znika ani grama takze moze będzie nam towarzyszył juz do końca.
Dzieci dobrze już zdrowe:-). Poznasz łóżko w najmniejszych szczegółach hehe. Patrz już zaraz połowa, dzielna dziewczynka.
-
Nie dosc ze piersi mam wielkie i bolące sutki, to jeszcze od wczoraj czuje mrowienie co jakis czas w obu. Czy to normalne? Siara leciala tylko raz, ale wczesniej. Juz sobie nie radze z tym bolem, nawet dotyk koszulki do spania powoduje syk, a teraz jeszcze mrowienie
-
melbusia88 wrote:Nie dosc ze piersi mam wielkie i bolące sutki, to jeszcze od wczoraj czuje mrowienie co jakis czas w obu. Czy to normalne? Siara leciala tylko raz, ale wczesniej. Juz sobie nie radze z tym bolem, nawet dotyk koszulki do spania powoduje syk, a teraz jeszcze mrowienie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 09:12
-
katka84 wrote:U mnie to rotacyjnie, parę dni boli i później tydzień spokoju. Ale w pierwszej ciąży więcej bolało i mrowiło, a w pewnym momencie się uspokoiło.
-
Dziewczyny dostalam maila dzisiaj od Glaxo w sprawie tego nieszczesnego rutynoscorbinu, wklejam widomosc:
Szanowna Pani,
w nawiązaniu do naszej rozmowy chcielibyśmy poinformować Panią, że ze względów etycznych nie prowadzimy badań na kobietach w ciąży oraz karmiących piersią. W związku z tym nie posiadamy informacji o ewentualnym teratogennym działaniu leku Rutinoscorbin®.
Decyzja, czy używać naszego produktu pozostaje w kompetencji Pani lekarza.
Firma GSK CH zaleca, by każdy produkt był używany w sposób opisany na ulotce. W razie gdyby miała Pani dodatkowe pytania natury medycznej, ponownie zalecamy konsultację ze swoim lekarzem.
Z wyrazami szacunku,
Aleksandra Bąk
GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Sp. z o.o
ref:_00Db0ZhQZ._5000N1O4AT6:ref
Note: While replying to this email, please DO NOT DELETE thread reference ID (e.g. Ref:_XXXXXXXXX._XXXXXXXXXX:Ref) from the body of the mail.
-
Witajcie dziewczyny!
Karolina mnóstwo siły w tych trudnych chwilach...
Mnie teoretycznie lekarz zalecał cyto w początkach ciąży ale u mnie było ciężko bo infekcja za infekcją. .. i dopiero 3tyg temu miałam pobierana. Dziś idę na wizytę i juz jestem przerażona ze znów się coś przyplatalo bo jest kremowa wydzielina. Ale stosuje tez globulki na regenerację sluzowki raz na 3 dni może to jeszcze wypływa