X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sorki, ze zmiana tematu ale muszę o coś spytać . Przed chwila byłam w WC na 2 i przy podcieraniu się miałam taki sluz z taka prawie czarna krwia. Bardzo mało tyle co na paznokiec. Wizyta u gmina dopiero za miesiąc . Martwię się co to może być :(

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sory ale współczuję Wam takich mężów, mój wszystko w domu robi- zakupy, żebym się czasem nie przemeczyla, sprzatanie, w weekendy zabiera mnie na obiady żeby jeszcze troche wykorzystac możliwosc randkowania.. Zawsze bierze moja strone przy tesciach. Jest czuły i gada do brzucha. No skarb a nie facet. Kocham go nad życie. Moja mama mówi, że nasza córeczka na pewno będzie do niego podobna bo ja taka w niego zapatrzona. I niech tak będzie, bo do tego przystojniak z niego:)

PixiDixi, katka84 lubią tę wiadomość

• Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    Dziewczyny sorki, ze zmiana tematu ale muszę o coś spytać . Przed chwila byłam w WC na 2 i przy podcieraniu się miałam taki sluz z taka prawie czarna krwia. Bardzo mało tyle co na paznokiec. Wizyta u gmina dopiero za miesiąc . Martwię się co to może być :(
    Nie musi to być na 100% krew bo wczoraj jadłaś zupę buraczkowa ale sluz ?

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:

To sa plamienia, pojechalabym na IP.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    mysle ze nie ostatnia:), bo tak naprawde to oboje jestesmy w ciąży heh. I oboje mamy humorki. Najważniejsze ze nieważne czy duza czy mala sprzeczka, zawsze jest the end:)...
    Pixi - nie wiem czy to jaja czy nieodpowiedzialnosc. Czasem wolałabym być rozsadniejsza i spokojniejsza, ale u mnie emocje zawsze na wierzchu. Przy dziecku juz takiego numeru nie wywinę.

Masz masz jaja,ale krejzolka tez z Ciebie... ;)

• Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    To sa plamienia, pojechalabym na IP.
    Ale to nie z tej strony. To z tej strony placów :) z drugiej dziury

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to moze hemoroidy??

• shadee Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hemoroidy raczej nie, bo wtedy krew jest jasna, żywa. jeśli jadłaś faktycznie buraki albo borówki można pomylić resztki pokarmowe właśnie z krwią. obserwuj - jeśli sytuacja się powtórzy zrób badanie w kierunku krwi utajonej w kale. od tego zacznij. Z tym wynikiem do lekarza.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps. jesli miałaś ostatnio zaparcia - moglo jakieś naczynko pęknąć, chociaż wówczas krew nie powinna być bardzo ciemna.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No miałam zaparcia . Jak nie urok to s... Kolejny stres na glowie

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie ok. Włączony inny magnez bo za bardzo mi się macica spina i do lutki dołączył duphaston i jeszcze więcej odpoczynku. Żeby zminimalizować te skurcze. Dzidzia oczywiście nie chce się określić na razie czekamy do prenatalnych :)

karolcia87, PixiDixi, blama, katka84, jasmine89, Loczek2018 lubią tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy u nefrologa wszystko dobrze póki nic mnie nie boli,nie ma krwiomoczu i innych dolegliwości nic mam nie robić.Ostatnie wyniki były naprawdę dobre ani leukocytów ani erytrocytów.Prof pow ze bakterie minimalne zawsze będą bo są to tez dobre bakterie. Mam pic sok z żurawiny 100% w Biedronce jest pyszny mega kwaśny :) Tylko prawie 7zl za 250 ml .Kolejna wizytę mam w maju muszę zrobić kilka badań przed.A i polecała,żebym na każda wizytę do gin robiła posiew i mocz, żeby mieć to pod kontrola :)
    Dzisiaj zaczynamy 18 tydzień :) Połówkowe mamy 22+2 ostatniego lutego :) Dzisiaj z mężem kupiliśmy trochę ciuszków skoro gin byłam pewna na 98% to pewnie się to już nie zmieni ;)
    Co do wózka kupiliśmy tydzień temu Baby Design Husky bo świetna okazja nam się trafiła stoi u rodziców może to za wcześnie, ale wózek używany kilka razy spacerówka i inne dodatki zapakowane w folie dziecko dostało inny wózek od chrzestnej i ten postanowili sprzedać :)

Mini89, PixiDixi, Loczek2018 lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nad moim mezem pracuje juz trochę. Takich akcji nie ma bo sa dzieci. Fochy sa :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Przypuszczam że robiła byle jak badanie. Na ilość. Wyobraź sobie ile ma pacjentek i każdej robi. Nie wierzę tu w to że tego nie widziała. U mnie przy trzech ciążach zaczynali badanie od kręgosłupa. Spokojnie i powoli badali.

Nie robiłam badania byle jakiego. Robiłam usg genetyczne u specjalisty z certyfikatem plus test pappa. Doktor Roszkowski powiedział, że nie ma szans na wykrycie tej wady w usg wcześniej niż 16-17tc.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja nad moim mezem pracuje juz trochę. Takich akcji nie ma bo sa dzieci. Fochy sa :p
    Fochy jak wszędzie chyba :p u nas ja to ogień a on woda. Przeciwieństwa się przyciągają :D ale takich tekstów nigdy nie słyszałam od niego i mam nadzieje nie usłyszeć ;) a co do teściów to prędzej on by coś powiedział swojej mamie niż ja bym zdążyła. Tyle że u nas teściowa nie wtrąca się w nic.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Nie robiłam badania byle jakiego. Robiłam usg genetyczne u specjalisty z certyfikatem plus test pappa. Doktor Roszkowski powiedział, że nie ma szans na wykrycie tej wady w usg wcześniej niż 16-17tc.
    Karolcia, proszę nie obraź się. Bo nie mam zamiaru oceniać waszej decyzji. Ale np rozszczep kręgosłupa widzi się wcześniej. U mnie na genetycznym badaniu w 11 tygodniu lekarz pokazywał nam ciągłość kręgosłupa i sprawdzał czy gdzieś przepukliny nie ma. Sama, choć się nie znam to widziałam tą ciągłość.

muminka83, olcia87, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia87 wrote:
    Mam nadzieję, ze Karola to przeczyta, może nie warto tak szybko decydować, moze warto walczyć, z decyzją tak cieżką, żyje się potem cały czas.

"Operacje w łonie matki. Polska w czołówce
    Już ponad 80 dzieci z poważną wadą - rozszczepem kręgosłupa z przepukliną oponowo – rdzeniową zoperowano i to w łonie matki w Szpitalu Specjalistycznym nr 2 w Bytomiu. Poza Polską takie operacje wykonywane są tylko w trzech krajach – w USA, Brazylii i w Niemczech.
    Operacje w łonie matki."
    Amniopunkcje robię jutro, ale to nie zmieni w żaden sposob wynikow badania z usg. Dziewczyny myślicie, ze.nie szukalam i nie czytałam?
    Przeczytałam kazda stronę na ten temat, każda wypowiedź. Wiem o operacjach, ale każdy lekarz, z ktorym rozmawiałam je odradza, bo stanowią zbyt duże zagrożenie a przynoszą mało korzyści. Wszędzie piszą o wspaniałości tych operacji, ale gdzie statystyki liczby powodzeń/niepowodzeń? Czemu nic nie piszą co dalej działo sie z matkami i dziećmi? Czemu nie ma słowa o zagrożeniach i powikłaniach?
    Same wspominalyscie, że dr Roszkowsko to bardzo dobry specjalista. Usłyszałam od niego dokładnie to samo, co powiedział moj lekarz na temat tego wszystkiego.
    Idę jeszcze w przyszłym tygodniu na konsultację do dr Dębskiego.

katka84, shadee lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Karolcia, proszę nie obraź się. Bo nie mam zamiaru oceniać waszej decyzji. Ale np rozszczep kręgosłupa widzi się wcześniej. U mnie na genetycznym badaniu w 11 tygodniu lekarz pokazywał nam ciągłość kręgosłupa i sprawdzał czy gdzieś przepukliny nie ma. Sama, choć się nie znam to widziałam tą ciągłość.
    Ja się nie obrażam, ja mówię to co usłyszałam. Przeczytałam kilkanaście wypowiedzi lelarzy/matek i rozszczep kręgosłupa w każdym tym przypadku nie został wykryty na usg genetycznym tylko później.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Ja się nie obrażam, ja mówię to co usłyszałam. Przeczytałam kilkanaście wypowiedzi lelarzy/matek i rozszczep kręgosłupa w każdym tym przypadku nie został wykryty na usg genetycznym tylko później.
    No to nie wiem, może trafiłaś na kiepskiego lekarza - już nie wiem. Bo skoro tak jak teraz tak samo w poprzedniej ciązy lekarz tą ciągłość mi pokazywał... :/
    niemniej jednak wierzę, że napewno szukałaś różnych źródeł informacji. Nie nam Ciebie oceniać, nie wyobrażam sobie co przeżywasz. Bądź dzielna.

muminka83, olcia87 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wspólczuje akcji z męzem... Teraz spokoj Ci potrzebny a nie dodatkowy stres.
    Mam nadzieje ze uda Wam sie rozwiazac ten konflikt i maz bedzie Cie wspieral.

Mini89 dobrze ze na wizycie wszytsko ok. Dzidzia wstydliwa to moze dziewczynka i nie chce pokazywac co ma miedzy nogami :) U mnie tez dosc wstydliwe i ruchliwe lekarz niepewnie stwierdzil ze dziewczynka. ale jeszcze nie mamy potwierdzenia na 100%

Co do połówkowego badania ja sie jeszcze nie zapisalam ale mam zamiar w tym tyg mam nadzieje ze sie uda gdzies na koncu lutego, poczatku marca wtedy był by 21tydz.

Mini89 lubi tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ