LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny sorki, ze zmiana tematu ale muszę o coś spytać . Przed chwila byłam w WC na 2 i przy podcieraniu się miałam taki sluz z taka prawie czarna krwia. Bardzo mało tyle co na paznokiec. Wizyta u gmina dopiero za miesiąc . Martwię się co to może być[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Dziewczyny sory ale współczuję Wam takich mężów, mój wszystko w domu robi- zakupy, żebym się czasem nie przemeczyla, sprzatanie, w weekendy zabiera mnie na obiady żeby jeszcze troche wykorzystac możliwosc randkowania.. Zawsze bierze moja strone przy tesciach. Jest czuły i gada do brzucha. No skarb a nie facet. Kocham go nad życie. Moja mama mówi, że nasza córeczka na pewno będzie do niego podobna bo ja taka w niego zapatrzona. I niech tak będzie, bo do tego przystojniak z niego:)
PixiDixi, katka84 lubią tę wiadomość
-
Ania 1234 wrote:Dziewczyny sorki, ze zmiana tematu ale muszę o coś spytać . Przed chwila byłam w WC na 2 i przy podcieraniu się miałam taki sluz z taka prawie czarna krwia. Bardzo mało tyle co na paznokiec. Wizyta u gmina dopiero za miesiąc . Martwię się co to może być[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Ania 1234 wrote:Dziewczyny sorki, ze zmiana tematu ale muszę o coś spytać . Przed chwila byłam w WC na 2 i przy podcieraniu się miałam taki sluz z taka prawie czarna krwia. Bardzo mało tyle co na paznokiec. Wizyta u gmina dopiero za miesiąc . Martwię się co to może być
To sa plamienia, pojechalabym na IP. -
Loczek2018 wrote:mysle ze nie ostatnia:), bo tak naprawde to oboje jestesmy w ciąży heh. I oboje mamy humorki. Najważniejsze ze nieważne czy duza czy mala sprzeczka, zawsze jest the end:)...
Pixi - nie wiem czy to jaja czy nieodpowiedzialnosc. Czasem wolałabym być rozsadniejsza i spokojniejsza, ale u mnie emocje zawsze na wierzchu. Przy dziecku juz takiego numeru nie wywinę.
Masz masz jaja,ale krejzolka tez z Ciebie... -
hemoroidy raczej nie, bo wtedy krew jest jasna, żywa. jeśli jadłaś faktycznie buraki albo borówki można pomylić resztki pokarmowe właśnie z krwią. obserwuj - jeśli sytuacja się powtórzy zrób badanie w kierunku krwi utajonej w kale. od tego zacznij. Z tym wynikiem do lekarza.
-
Ja po wizycie ok. Włączony inny magnez bo za bardzo mi się macica spina i do lutki dołączył duphaston i jeszcze więcej odpoczynku. Żeby zminimalizować te skurcze. Dzidzia oczywiście nie chce się określić na razie czekamy do prenatalnych
karolcia87, PixiDixi, blama, katka84, jasmine89, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
My byliśmy u nefrologa wszystko dobrze póki nic mnie nie boli,nie ma krwiomoczu i innych dolegliwości nic mam nie robić.Ostatnie wyniki były naprawdę dobre ani leukocytów ani erytrocytów.Prof pow ze bakterie minimalne zawsze będą bo są to tez dobre bakterie. Mam pic sok z żurawiny 100% w Biedronce jest pyszny mega kwaśny
Tylko prawie 7zl za 250 ml .Kolejna wizytę mam w maju muszę zrobić kilka badań przed.A i polecała,żebym na każda wizytę do gin robiła posiew i mocz, żeby mieć to pod kontrola
Dzisiaj zaczynamy 18 tydzieńPołówkowe mamy 22+2 ostatniego lutego
Dzisiaj z mężem kupiliśmy trochę ciuszków skoro gin byłam pewna na 98% to pewnie się to już nie zmieni
Co do wózka kupiliśmy tydzień temu Baby Design Husky bo świetna okazja nam się trafiła stoi u rodziców może to za wcześnie, ale wózek używany kilka razy spacerówka i inne dodatki zapakowane w folie dziecko dostało inny wózek od chrzestnej i ten postanowili sprzedaćMini89, PixiDixi, Loczek2018 lubią tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
nick nieaktualnymuminka83 wrote:Przypuszczam że robiła byle jak badanie. Na ilość. Wyobraź sobie ile ma pacjentek i każdej robi. Nie wierzę tu w to że tego nie widziała. U mnie przy trzech ciążach zaczynali badanie od kręgosłupa. Spokojnie i powoli badali.
Nie robiłam badania byle jakiego. Robiłam usg genetyczne u specjalisty z certyfikatem plus test pappa. Doktor Roszkowski powiedział, że nie ma szans na wykrycie tej wady w usg wcześniej niż 16-17tc. -
anecz_kaa wrote:Ja nad moim mezem pracuje juz trochę. Takich akcji nie ma bo sa dzieci. Fochy sa :p
ale takich tekstów nigdy nie słyszałam od niego i mam nadzieje nie usłyszeć
a co do teściów to prędzej on by coś powiedział swojej mamie niż ja bym zdążyła. Tyle że u nas teściowa nie wtrąca się w nic.
-
KarolinaDe wrote:Nie robiłam badania byle jakiego. Robiłam usg genetyczne u specjalisty z certyfikatem plus test pappa. Doktor Roszkowski powiedział, że nie ma szans na wykrycie tej wady w usg wcześniej niż 16-17tc.
muminka83, olcia87, Agniechaaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyolcia87 wrote:Mam nadzieję, ze Karola to przeczyta, może nie warto tak szybko decydować, moze warto walczyć, z decyzją tak cieżką, żyje się potem cały czas.
"Operacje w łonie matki. Polska w czołówce
Już ponad 80 dzieci z poważną wadą - rozszczepem kręgosłupa z przepukliną oponowo – rdzeniową zoperowano i to w łonie matki w Szpitalu Specjalistycznym nr 2 w Bytomiu. Poza Polską takie operacje wykonywane są tylko w trzech krajach – w USA, Brazylii i w Niemczech.
Operacje w łonie matki."
Przeczytałam kazda stronę na ten temat, każda wypowiedź. Wiem o operacjach, ale każdy lekarz, z ktorym rozmawiałam je odradza, bo stanowią zbyt duże zagrożenie a przynoszą mało korzyści. Wszędzie piszą o wspaniałości tych operacji, ale gdzie statystyki liczby powodzeń/niepowodzeń? Czemu nic nie piszą co dalej działo sie z matkami i dziećmi? Czemu nie ma słowa o zagrożeniach i powikłaniach?
Same wspominalyscie, że dr Roszkowsko to bardzo dobry specjalista. Usłyszałam od niego dokładnie to samo, co powiedział moj lekarz na temat tego wszystkiego.
Idę jeszcze w przyszłym tygodniu na konsultację do dr Dębskiego.katka84, shadee lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUrszulka89 wrote:Karolcia, proszę nie obraź się. Bo nie mam zamiaru oceniać waszej decyzji. Ale np rozszczep kręgosłupa widzi się wcześniej. U mnie na genetycznym badaniu w 11 tygodniu lekarz pokazywał nam ciągłość kręgosłupa i sprawdzał czy gdzieś przepukliny nie ma. Sama, choć się nie znam to widziałam tą ciągłość.
-
KarolinaDe wrote:Ja się nie obrażam, ja mówię to co usłyszałam. Przeczytałam kilkanaście wypowiedzi lelarzy/matek i rozszczep kręgosłupa w każdym tym przypadku nie został wykryty na usg genetycznym tylko później.
niemniej jednak wierzę, że napewno szukałaś różnych źródeł informacji. Nie nam Ciebie oceniać, nie wyobrażam sobie co przeżywasz. Bądź dzielna.muminka83, olcia87 lubią tę wiadomość
-
Decadence wspólczuje akcji z męzem... Teraz spokoj Ci potrzebny a nie dodatkowy stres.
Mam nadzieje ze uda Wam sie rozwiazac ten konflikt i maz bedzie Cie wspieral.
Mini89 dobrze ze na wizycie wszytsko ok. Dzidzia wstydliwa to moze dziewczynka i nie chce pokazywac co ma miedzy nogamiU mnie tez dosc wstydliwe i ruchliwe lekarz niepewnie stwierdzil ze dziewczynka. ale jeszcze nie mamy potwierdzenia na 100%
Co do połówkowego badania ja sie jeszcze nie zapisalam ale mam zamiar w tym tyg mam nadzieje ze sie uda gdzies na koncu lutego, poczatku marca wtedy był by 21tydz.
Mini89 lubi tę wiadomość