X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Karolinka a jakie miałas NT i jakie wyniki pappy jesli moge zapytac?
    NT = 1,7mm
    wolne beta hcg 35,9 IU/I, co odpowiada 0,876 MoM
    PAPP-A 6,144 IU/I, co odpowiada 2,275 MoM

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladne w sumie wyniki :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Debski jest ok , dobrze,ze idziesz do niego Karolinko.

taki mam plan, ale dzwoniłam wczoraj to nie ma wolnych terminów. Kazali dzwonić jutro, bo może uda się coś znaleźć, ale powiedziałam, że nie odpuszczę i choćbym miała błagać to pójdę jeszcze do niego na konsultację

muminka83, Carolline lubią tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Nie robiłam badania byle jakiego. Robiłam usg genetyczne u specjalisty z certyfikatem plus test pappa. Doktor Roszkowski powiedział, że nie ma szans na wykrycie tej wady w usg wcześniej niż 16-17tc.
    Też czytałam trochę wypowiedzi mam dzieci z tą wadą i potwierdzam, wykrywane w 16 tygodniu.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Pozwole zacytowac sama siebie, moze poprostu przeoczony post :-)
    tak czuję się w ciąży, mdłości czasem powracają jak koszmary, już mi brzuch zaczyna przeszkadzać i takie tam. eh a to początek, wytrwamy.
    a i w pierwszej ciąży najlepiej wypadał właśnie ten II trymestr. ciesz się, bo to do czasu wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 20:18

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Pozwole zacytowac sama siebie, moze poprostu przeoczony post :-)

Zwiekszona chec na jedzenie;) czasami brzuch pobolewa.

• katka84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra mój mały bunt trzyletni śpi i to zasypiała w dobrym humorze. I jak na dobrego męża przystało, wykąpana i ululana przez tatę. Tata teraz poleciał jeszcze po zakupy.
    Napisałam tak dla kontrastu, że są dobrzy faceci, ale, żeby nie było chowam Go sobie już ponad 13 lat.

Jak są widoki na dobrego męża, to trzeba wyprowadzić się 100 km od teściowej i hodować na własny użytek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 20:42

Decadence, PixiDixi, muminka83, dżelka lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Dobra mój mały bunt trzyletni śpi i to zasypiała w dobrym humorze. I jak na dobrego męża przystało, wykąpana i ululana przez tatę. Tata teraz poleciał jeszcze po zakupy.
    Napisałam tak dla kontrastu, że są dobrzy faceci, ale, żeby nie było chowam Go sobie już ponad 13 lat.
    Dobrze, że skutecznie! :-) Mój dopiero trzy lata wychowywany, stąd zdarzają się porażki...:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Karolina ja jak czytam to czasem odnoszę wrażenie że to co Was spotkało jest dla niektórych łatwe o może złe slowo ale takie czarno białe. Wiem ze roszczep nie jest wada letalna, ale jakby mi lekarz powiedzial ze dziecko moze nie przezyc porodu lub zyc kilka dni to tez bym rozwazala terminacje. Przeciez cc to operacja ktora w przyszlosci moze utrudniac np zajscie w ciaze etc. Samo bycie w ciazy z taka świadomością dla mnie byłoby straszne.

Co do wieczności wady podczas 1 usg genetycznego to nie wiem u mnie tez bylo to sprawdzane ale tak naprawde wszystko okazuje się przy/ po porodzie.

Odważę się myśleć podobnie. Naprawdę nie wiem jakbym się zachowała gdybym musiała podjąć tak trudną decyzję. Ale nie każda kobieta jest w stanie liczyć na cud przez kolejnych 5 dłuugich miesięcy. Nie wiem, czy chciałabym być w ciąży, czuć ruchy dziecka, kochać go z każdym dniem bardziej, przywiązywać się do niego jednocześnie mając świadomość że prawdopodobnie nie przeżyje pierwszego tygodnia. Nie wiem, czy potrafiłabym być w tej ciąży. Nie każdego stać na heroizm.

Carolline lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz "polepszyl "sie gdy zaszlam w ciaze i z kazdym rokiem widze progres , ale...tesciowke mam 159 km i np.teraz po kilku akcjach jej np.nie odebralam od niej telefonu i inne takie drobnostki by troche sie nauczyla. Fakt jest taki,ze ile dajemy sobie wchodzic na głowę tyle pozniej dostajemy.

Decadence lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Odważę się myśleć podobnie. Naprawdę nie wiem jakbym się zachowała gdybym musiała podjąć tak trudną decyzję. Ale nie każda kobieta jest w stanie liczyć na cud przez kolejnych 5 dłuugich miesięcy. Nie wiem, czy chciałabym być w ciąży, czuć ruchy dziecka, kochać go z każdym dniem bardziej, przywiązywać się do niego jednocześnie mając świadomość że prawdopodobnie nie przeżyje pierwszego tygodnia. Nie wiem, czy potrafiłabym być w tej ciąży. Nie każdego stać na heroizm.

Bo to jest bardzo trudne. Poza tym taka ciaza rozwiazana przez cc moze wiele komplikować. Ja wiem ze to egoizm ale taka jest nasza natura. Wszystko co robimy robimy by zachowac ciaglosc i przetrwanie.

A ja z moim mezem tez awntura dzis wiec... mam ochote wywalić mu komputer przez okno!

katka84 lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka wywal wywal wywal ....niech wie kto tu rządzi hihi.

• katka84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Moj maz "polepszyl "sie gdy zaszlam w ciaze i z kazdym rokiem widze progres , ale...tesciowke mam 159 km i np.teraz po kilku akcjach jej np.nie odebralam od niej telefonu i inne takie drobnostki by troche sie nauczyla. Fakt jest taki,ze ile dajemy sobie wchodzic na głowę tyle pozniej dostajemy.
    Bo taka prawda, trzeba być twardą i się cenić.
    Ale jest ale, w pierwszych latach związku, Ty jesteś obca dla faceta, a mama to mama. Trzeba czasu i taktu w przekazywaniu swoich oczekiwań. Jeśli facet jest inteligentny, szybko zorientuje się, co jest dla niego dobre.
    Dla odmiany ja mam bardzo dobrą teściową i żałuję, że mieszka daleko około 155 km.

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka no 100% racji ...zanim zaczelam egzekwowac mocno to doswiafczyl na kim moze polegac w 100% ...jego matka bywalo,ze zawodzila...

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka moze dlatego jest dobra :p

Pixi no przypadkiem wyleje mi sie cos lub kabel kot mysz etc przegryzie... no lurde trzeba kapac dziewczyny a ten gra bo był w pracy!!!! Error

• katka84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

Pixi no przypadkiem wyleje mi sie cos lub kabel kot mysz etc przegryzie... no lurde trzeba kapac dziewczyny a ten gra bo był w pracy!!!! Error
    no właśnie to jest idealne, że się nie wtrąca. I tak by tego nie robiła, bo nie ten charakter. Ale w 90% przypadków (teściowych) to jedyne rozwiązanie. Żyjemy swoim życiem nie teściów czy rodziców.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 21:13

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

hahaha my kupiliśmy trzeciego kompa właśnie - stacjonarnego, by móc grać, bo laptopy to nie to. Mamy już z tydzień i żadne jeszcze go nie ruszyło, bo nie ma czasu ;)
    Te chłopy to duże dzieciaki. Też się wściekam za granie, ale przecież siedzi w domu, nie pije, nie włóczy się z podejrzanymi typami. Chyba powinna nas taka rozrywka zadowalać. Aj my niedobre ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    hahaha my kupiliśmy trzeciego kompa właśnie - stacjonarnego, by móc grać, bo laptopy to nie to. Mamy już z tydzień i żadne jeszcze go nie ruszyło, bo nie ma czasu ;)
    Te chłopy to duże dzieciaki. Też się wściekam za granie, ale przecież siedzi w domu, nie pije, nie włóczy się z podejrzanymi typami. Chyba powinna nas taka rozrywka zadowalać. Aj my niedobre ;)

Tez ma stacjonarny do grania... kupe kasy dał za niego...

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z pozytywow to jutro odbieram mape do celow projektowych 2 tyg i konczymy projekt i skladamy papiery! No i zaczynam szukac ekipy :)

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie gramy za to nałogowo czytamy.
    Nie wiem co już jest gorsze. Najgorzej gdy mąż bierze książkę na tron :-p

katka84, Decadence, Loczek2018 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ