WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    Czemu nie zjadlas ?
    A jakoś tak nie miałam ochoty... A teraz jak mam to już pączków nigdzie nie ma :p

oar89jcggibdab41.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee uroki ;) pewnie chuda jestes a brzuch zgrabny :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi kregoslup tez nawala...

Jutro moja Jula konczy 6 lat. Dzwoni wkurzpny maz i mowi ze mam mu oddac za cukierki?? Mysle wtf i okazalo sie ze tak wybierali ze kupili 2.5kg za 70 zl :p corunia tatunia ;)

Sunset co do tego ze zdrowie najwaznjejsze to bez 2 zdan ale ja bylam pewna ze chlopak... i cera wlosy paznokcie zachcianki etc ostatnio nawet mial mysl ze moze faktycznie maks do 3 lat sprobujemy zeby duzej roznicy nie bylo tak jak między dziewczynkami

katka84 lubi tę wiadomość

• Decadence Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    Ja zauważyłam ze jak zjem bardzo syta kolację i po niej mam cukier około 100 to rano mam mniejszy cukier a jak wieczorem mam koło 90 to mało co spada w nocy a raz mi nawet wzrósł nie wiem czemu
    Ooo, dzięki, to dziś przed snem szaleje.:-) Ale ogólnie nie kumam insuliny. Bo mam sobie ją wstrzykiwac około 22:30 i cukier mierzyć na czczo. No ok. Tylko że czasem rano wstaję o 6:00, a czasem o 10:00 - a to musi mieć chyba wpływ na pomiar, ta ilość godzin od wstrzykniecia? Te 101 miałam przy pomiarze o 7:00. Zjadłam w biegu do pracy banana i po godzinie cukier... 84! Zaiste, tajemnica to dla mnie jest, ta cukrzyca.:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 21:06

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ale mi kregoslup tez nawala...

Jutro moja Jula konczy 6 lat. Dzwoni wkurzpny maz i mowi ze mam mu oddac za cukierki?? Mysle wtf i okazalo sie ze tak wybierali ze kupili 2.5kg za 70 zl :p corunia tatunia ;)

Sunset co do tego ze zdrowie najwaznjejsze to bez 2 zdan ale ja bylam pewna ze chlopak... i cera wlosy paznokcie zachcianki etc ostatnio nawet mial mysl ze moze faktycznie maks do 3 lat sprobujemy zeby duzej roznicy nie bylo tak jak między dziewczynkami
    Skąd ja to znam... z tymi córeczkami tatusia :p

anecz_kaa lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do tych bardziej doświadczonych. Od jakiegoś czasu wieczorem czuje nad spojeniem a pod pepkiem takiego jakby pekajacego bąbelka. Nie jest to częste, czuc kilka razy. Czy myślicie, że mogą to być ruchy maluszka? Pytam, bo raczej nie przypomina to rybki tylko właśnie takiego bardziej bąbelka, pukniecie...

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Ooo, dzięki, to dziś przed snem szaleje.:-) Ale ogólnie nie kumam insuliny. Bo mam sobie ją wstrzykiwac około 22:30 i cukier mierzyć na czczo. No ok. Tylko że czasem rano wstaję o 6:00, a czasem o 10:00 - a to musi mieć chyba wpływ na pomiar, ta ilość godzin od wstrzykniecia? Te 101 miałam przy pomiarze o 7:00. Zjadłam w biegu do pracy banana i po godzinie cukier... 84! Zaiste, tajemnica to dla mnie jest, ta cukrzyca.:-)
    Jakiś czas temu czytałam na temat pomiaru cukru w ciąży i wyczytałam, że trzeba jeść regularnie i się nie głodzić (chodzi mi u zdrowych kobiet bez cukrzycy) przed obciążeniem glukozą, bo wbrew pozorom cukier będzie wyższy u tych, co się głodziły parę dni przed badaniem. Chyba trzeba jeść stale i dość obficie (oczywiście dozwolone rzeczy dla tych z cukrzycą), by cukier był w normie, bo jak za mało jesz (albo długa przerwa w jedzeniu), a później dostarczasz jedzenie, to cukier będzie skakać bardziej.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do tych bardziej doświadczonych. Od jakiegoś czasu wieczorem czuje nad spojeniem a pod pepkiem takiego jakby pekajacego bąbelka. Nie jest to częste, czuc kilka razy. Czy myślicie, że mogą to być ruchy maluszka? Pytam, bo raczej nie przypomina to rybki tylko właśnie takiego bardziej bąbelka, pukniecie...
    pewnie, że tak tym bardziej na etapie, na jakim jesteś ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Myślę, że spokojnie to jest to :D też czasami mam takiego bąbelka. Z każdym dniem coraz wyraźniej czuję ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pomoge bo nie pamietam tych 1 ruchow. Pamietam te pod koniec ktore byly bolesne

• katka84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Jakiś czas temu czytałam na temat pomiaru cukru w ciąży i wyczytałam, że trzeba jeść regularnie i się nie głodzić (chodzi mi u zdrowych kobiet bez cukrzycy) przed obciążeniem glukozą, bo wbrew pozorom cukier będzie wyższy u tych, co się głodziły parę dni przed badaniem. Chyba trzeba jeść stale i dość obficie (oczywiście dozwolone rzeczy dla tych z cukrzycą), by cukier był w normie, bo jak za mało jesz (albo długa przerwa w jedzeniu), a później dostarczasz jedzenie, to cukier będzie skakać bardziej.
    Czytam teraz trochę o tym wysokim cukrze na czczo przy cukrzycy ciążowej, spróbuj jeść przed samym snem - dietetycy zalecają o 22 ostatni posiłek i mierz z samego rana (6-7 nie 10 bo to stanowczo za długa przerwa), zobaczysz czy się coś poprawi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 21:46

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Czytam teraz trochę o tym wysokim cukrze na czczo przy cukrzycy ciążowej, spróbuj jeść przed samym snem - dietetycy zalecają o 22 ostatni posiłek i mierz z samego rana (6-7 nie 10 bo to stanowczo za długa przerwa), zobaczysz czy się coś poprawi.
    Spróbuję, aczkolwiek właśnie te "wtopy" to są najczęściej wcześnie rano.:-) Dzięki.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Spróbuję, aczkolwiek właśnie te "wtopy" to są najczęściej wcześnie rano.:-) Dzięki.:-)
    A i jeszcze stałe pory jedzenia podobno są bardzo ważne - z zegarkiem w ręku, ale to tylko wypowiedzi dziewczyn, które twierdzą, że miały dobrych dietetyków. JA w sumie na razie nie znam problemu. Okaże się po zrobieniu krzywej cukrzycowej, czy dołączam do Was dziewczynki ;) dobranoc

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. Może któraś poratuje dobrą radą? wiem, że temat chorób był już tu wiele razy, ale nawet nie wiem do której strony się dokopywać, żeby znaleźć :-( miałam bardzo ciężką noc, rozłożyło mnie totalnie. Gorączki nie mam, ale zatoki zapchane na maksa, nie mam jak oddychać, jedynie mi coś spływa po tylnej ścianie gardła, cała głowa ciężka, zwłaszcza czuję te zatoki przynosowe. Normalnie w takich stanach miałam włączany antybiotyk. Dzwoniłam do lekarza, już nie ma numerków i mnie nie przyjmie. Czym się ratować? Jeszcze mi naczynko w nosie poszło, mały krwotok, więc chwilowo nawet parówki sobie nie zrobię.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny. Może któraś poratuje dobrą radą? wiem, że temat chorób był już tu wiele razy, ale nawet nie wiem do której strony się dokopywać, żeby znaleźć :-( miałam bardzo ciężką noc, rozłożyło mnie totalnie. Gorączki nie mam, ale zatoki zapchane na maksa, nie mam jak oddychać, jedynie mi coś spływa po tylnej ścianie gardła, cała głowa ciężka, zwłaszcza czuję te zatoki przynosowe. Normalnie w takich stanach miałam włączany antybiotyk. Dzwoniłam do lekarza, już nie ma numerków i mnie nie przyjmie. Czym się ratować? Jeszcze mi naczynko w nosie poszło, mały krwotok, więc chwilowo nawet parówki sobie nie zrobię.

Też miałam problem z zatokami to lekarka jedyne co mi poleciła to taki roztwór dla dzieci który można w aptece kupić ale powiem szczerze średnio pomagał.. A nie możesz spróbować u innego lekarza? Zameczysz się biedna nic nie robiąc :(

oar89jcggibdab41.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kup sól fizjologiczną w aptece ale pół litra. Dostaniesz na receptę. Do gruszki i najpierw pod ciśnieniem do jednej dziurki potem drugiej. Następnie inhalacje z rumianku i szałwi.

PixiDixi lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sinupret lub sinulan , bardzo pomaga i mozna w ciazy.

Dzien dobry Dziewczyny i milego dnia! :)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba podjadę na dyżur popołudniowo - weekenedowy. Zamiast tej gruszki mam sprzęt fix sin czy coś takiego, tam chyba też jest sól fizjologiczna i ta butelka pod ciśnieniem. Ale muszę trochę odczekać i z tym i z inhalacjami, bo znowu się zaleję krwią. Żadnych leków nie można? Moze jakieś ziołowe?

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Sinupret lub sinulan , bardzo pomaga i mozna w ciazy.

Dzien dobry Dziewczyny i milego dnia! :)

Melbusia napisalam Ci przeciez....

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi jak wysyłałam swoją wiadomość nie widziałam jeszcze twojej, dzięki. Znam te leki, jak otworzą aptekę, to podjadę po nie.

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ