X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    W mojej przychodni zawsze są tłumy :-( Nie ma takich przestojów, że robi się pusto i można się wślizgnąć. Pojechałabym teraz, gdyby to było na miejscu, ale mam tam 15 km w jedną stronę, zimnym autem + skrobanie szyb przed... chyba jednak poczekam na męża aż wróci z pracy. Ale może faktycznie pojedziemy ciut wcześniej, np. o 16. Nie wiem skąd to się przypałętało :-(
    Nie no, jak masz skrobać i marznąć w zimnym aucie to jeszcze się doprawisz:(.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Nawiązując do tematu walentynek, to my nie robimy sobie prezentów z tej okazji nigdy, ale zawsze miło spędzamy czas razem, gdzieś wychodzimy. W tym roku ja pewnie spędzę je w domu, ale wcześniej zamówiłam coś dla jaj, czekam na przesyłkę (uwaga, tylko dla ludzi z dystansem i poczuciem humoru )

http://allegro.pl/karnet-na-lodzika-12-kuponow-walentynki-panienski-i6930636670.html
    Świetne! Robiłam kiedys odręcznie cos takiego hihi:D, kuponiki z różnymi "zabawami". Ale leży w szufladzie, zawsze jak sie domagał to nie chciał kuponiku okazywać :P.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walentynki - prezentów sobie nie robimy ale zawsze gdzieś wychodzimy coś zjeść (lub sami gotujemy) do tego jakieś kino i mile spędzony czas :)
    Ostatnio mam wilczy apetyt ..bym tylko jadła i jadła !

Loczek2018 lubi tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze cos ogarnac dla Julki na 6 urodzinki dziś konczy :)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ula tantum verde tabletki do ssania czy jakiś spray? Inhalatora nie mam, ale parówki zrobię jak mi ten nos skrzepnie.

Dzięki dziewczyny za wszystakie rady, co do sinupretu jeszcze zapytam w aptece, chociaż wiecie jak jest z wiedzą w małym wioskowym punkcie aptecznym...

Pixi super pomysł z tym spisaniem.
    można i tabletki i spray, u mnie szybciej działa spray

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do walentynek to u nas niby nie robimy prezentów ale zawsze coś dostaję :p Robimy sobie prezenty na urodziny ale to już takie porządne bo zbiera się cały rok :p no i na rocznice ślubu i pod choinkę. Poza tym pozostajemy przy czymś symbolicznym ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tylko urodziny i choinka :) moj maz ma za mc i sama nie wiem co mu kupic. Ja mam 30 i chce pandorę ;)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    My tylko urodziny i choinka :) moj maz ma za mc i sama nie wiem co mu kupic. Ja mam 30 i chce pandorę ;)
    Ja też pandorkę ale za rok :D prawie będzie na 30 i na 10 rocznicę ślubu ;) nie jestem zbyt wymagająca :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 30 urodziny zażyczyłam sobie kolczyki z brylantami do kompletu z pierścionkiem zaręczynowym.piękne są, takie subtelne i eleganckie..
    Mój mąż walentynek nie uznaje bo mówi że to komercja tylko po to, żeby z ludzi kasę wyciągnąć między gwiazdką a wielkanocą. Zwykle "świętujemy" w łóżku:) na ten rok już kupiłam sobie koszulkę nocną z koronką na plecach. I liczę, że ukochany zrobi mi masaż pleców, bo bolą okropnie na samym dole, ciężko nawet buty zawiązać ciężko.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Ja na 30 urodziny zażyczyłam sobie kolczyki z brylantami do kompletu z pierścionkiem zaręczynowym.piękne są, takie subtelne i eleganckie..
    Mój mąż walentynek nie uznaje bo mówi że to komercja tylko po to, żeby z ludzi kasę wyciągnąć między gwiazdką a wielkanocą. Zwykle "świętujemy" w łóżku:) na ten rok już kupiłam sobie koszulkę nocną z koronką na plecach. I liczę, że ukochany zrobi mi masaż pleców, bo bolą okropnie na samym dole, ciężko nawet buty zawiązać ciężko.
    Hehe z tymi butami to dopiero cyrk, ja z największą ciążą chodziłam prawie całą zimę. Polecam buty wsuwane - nie wiązane, bo pod koniec jest z tym problem ;)
    A dobry masaż jest wskazany :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 19:02

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • kasiuleks Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, po wizycie wszystko dobrze. Łożysko poszło już w górę co mnie bardzo cieszy bo nie leży już przy szyjce :) no i będzie chłopczyk :) wazy 240g, szyjka 4cm :)

Urszulka89, karolcia87, Duzaa, anecz_kaa, MałaCzarna1988, dżelka, Loczek2018, Mmargotka, magdis, katka84, Vanilka, marta258, PixiDixi, muminka83, Ove, Ineczka, panan12, melbusia88, Carolline lubią tę wiadomość

h44e3e3kpp3ne81z.png
    03.08.11 - Aniolek 8tc cp
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleks wrote:
    Cześć dziewczyny, po wizycie wszystko dobrze. Łożysko poszło już w górę co mnie bardzo cieszy bo nie leży już przy szyjce :) no i będzie chłopczyk :) wazy 240g, szyjka 4cm :)

Wspaniale, gratulacje! Cieszę się,że wszystko dobrze, tym bardziej po tak długich Waszych staraniach i przejściach.

f2w3lhb8zwsl9evj.png

kasiuleks lubi tę wiadomość

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja już jestem pewna że czasem czuję ruchy Maleństwa! To niesamowite. Chyba dopiero teraz do mnie to wszystko dociera i zaczynam czuć silną więź emocjonalną. Ktoś tam naprawdę mieszka... :)

f2w3lhb8zwsl9evj.png

Duzaa, PixiDixi, terka, muminka83, kasiuleks lubią tę wiadomość

• Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Dziewczyny a ja już jestem pewna że czasem czuję ruchy Maleństwa! To niesamowite. Chyba dopiero teraz do mnie to wszystko dociera i zaczynam czuć silną więź emocjonalną. Ktoś tam naprawdę mieszka... :)

f2w3lhb8zwsl9evj.png
    Gratuluję. Ja jeszcze nic a nic :(

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    Gratuluję. Ja jeszcze nic a nic :(

W swoim czasie:) Już niedługo.

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• marta258 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiuleks
    Gratuluję udanej wizyty i zdrowego synka, pięknie rośnie maluszek :)

kasiuleks lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w 18 tygodniu :D

kasiuleks super ze na wizyce wszystko ok. Gratuluje synka. Ja juz nie moge sie doczekac wizyty a mam 14 lutego i zobaczymy czy bedzie potwierdzona dziewczynka.

Mmargotka ja chyba tez poczulam wczoraj jak polozylam sie spac takie plum plum jakby pekajacy babelek. Mam nadzieje ze to bylo to i juz teraz bedzie czesciej sie powtarzac :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 22:48

Mmargotka, kasiuleks lubią tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny super wiadomości na początek weekendu :) moja Niunia też coraz częściej daje o sobie znać.. codziennie mam wieczorny rytuał, leżę na plecach, ręce na brzuchu i wyczekuje :)

Mmargotka, kasiuleks, muminka83, Loczek2018 lubią tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    dziewczyny super wiadomości na początek weekendu :) moja Niunia też coraz częściej daje o sobie znać.. codziennie mam wieczorny rytuał, leżę na plecach, ręce na brzuchu i wyczekuje :)
    Ja też czasem czuję takie "pukniecia", ale nie umiem sprowokować małego do nich, zazdroszczę, że zawsze wieczorem możesz je poczuć.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pytanie, bo Kasiuleks pochwalił się piękną, długą szyjka (gratuluje i jej, i dzieciaczka!). Ja mam na każdej wizycie w kartę wpisywane 2 cm - do tej pory rzadko się nad tym zastanawialam, ale wydaje mi się to mało, zwłaszcza, że podobno szyjka potrafi czasem nagle się skrócić, w ciągu kilku dni. Dwa - chyba za każdym razem jest sprawdzana "ręcznie", bo usg mam przez brzuch. No i się zastanawiam, czy wszystko z nią jest i będzie ok. Jak Wy macie/mialyscie?

ckaidqk32wjzio9b.png
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ