LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Decadence wrote:Dziewczyny, pytanie, bo Kasiuleks pochwalił się piękną, długą szyjka (gratuluje i jej, i dzieciaczka!). Ja mam na każdej wizycie w kartę wpisywane 2 cm - do tej pory rzadko się nad tym zastanawialam, ale wydaje mi się to mało, zwłaszcza, że podobno szyjka potrafi czasem nagle się skrócić, w ciągu kilku dni. Dwa - chyba za każdym razem jest sprawdzana "ręcznie", bo usg mam przez brzuch. No i się zastanawiam, czy wszystko z nią jest i będzie ok. Jak Wy macie/mialyscie?
Mi lekarz mówił ze od 1.5cm jest oklekarz będzie Ci ją kontrolował i w odpowiednim momencie (o ile trzeba bedzie) zrobi tak żeby było dobrze
Mnie zaskoczył mój lekarz bo mi zrobił usg takie i takie właśnie żeby szyjkę zmierzyć i do mnie-ze ma 5cm!!! Wręcz sie przestraszyłam ze za długahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Decadence wrote:Dziewczyny, pytanie, bo Kasiuleks pochwalił się piękną, długą szyjka (gratuluje i jej, i dzieciaczka!). Ja mam na każdej wizycie w kartę wpisywane 2 cm - do tej pory rzadko się nad tym zastanawialam, ale wydaje mi się to mało, zwłaszcza, że podobno szyjka potrafi czasem nagle się skrócić, w ciągu kilku dni. Dwa - chyba za każdym razem jest sprawdzana "ręcznie", bo usg mam przez brzuch. No i się zastanawiam, czy wszystko z nią jest i będzie ok. Jak Wy macie/mialyscie?
Mnie po tych krwawieniach i ostatnim kluciu szyjki bada lekarka co wizytę i ręcznie i dopochwowe usg i 30.01 miałam 4,2 cm. A 3 tyg wcześniej 4,9 cm
-
Co do szyjki to ja się kompletnie na tym nie znam
Ale właśnie przez usg dopochwowe sprawdził mi długość.
A mam pytanie do dziewczyn, które biorą clexane, neoparin czy heparyne. Czy lekarz Wam powiedział do którego tygodnia ciąży będziecie sobie robić zastrzyki?
-
cześć.
jestem po wizycie w sumie już dawno ale nie mam zbyt wiele czasu.U nas wszystko ok, ja nie czuję nic zupełnie A z poprzednią dwójką od 15tc coś tam czułam. Ale na usg mimo iż nic nie czułam to maluch żyje rusza się ale leniwie. Także jest dla mnie szansa ze nie trafi mi siw deugi Oliś. Miała być dziewczynka ale już na samym początku badania dowcipnegk ukazał się nam tulipan-czyli na 98%będzie chłopiec. Szyjka mega długa 4.66 i mam pozwolenie na zażywanie dalej na 6tym biegu...
Gratuluję wszystkim super wieści i potwierdzenia kto mieszka w brzuszku. my 1 marca mamy kolejną wizytę nie wiem czy to będzie polowkowe czy nie moja gin lubi jak dzidziuś jest większy do badań.
Życzę Wam powodzenia i nigdy do samego końca.
Buziaki!katka84, PixiDixi, melbusia88, muminka83, Loczek2018 lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
anecz_kaa wrote:Witam
My dzis 90 babci zatem do poniedziałku!
Minie mi takie klucia na dole przy pierwszym porodzie to bylo skracanie i rozwieranie sie szyjki 5cm w ten sposob sie zrobilo
Udanej imprezy ! Dziękujędlatego na każdej wizycie będę się upominać o ta szyjkę bo z córa w 35tc zaczęłam rodzic bo też nie wiadomo kiedy zrobiło się rozwarcie. ..
-
terka wrote:Mi lekarz mówił ze od 1.5cm jest ok
lekarz będzie Ci ją kontrolował i w odpowiednim momencie (o ile trzeba bedzie) zrobi tak żeby było dobrze
Mnie zaskoczył mój lekarz bo mi zrobił usg takie i takie właśnie żeby szyjkę zmierzyć i do mnie-ze ma 5cm!!! Wręcz sie przestraszyłam ze za długa
muminka83, olcia87 lubią tę wiadomość
-
Urszulka89 wrote:1,5?! No nie wiem... Ja miałam 2,5 w 30tc i dostawałam luteinę oraz leżący tryb żeby doczekać do 37 tc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 09:51
-
Decadence wrote:No właśnie, też słyszałam, że poniżej 2,5 cm jest alarm, zwłaszcza na tym etapie. A mój gin nic o tych 2 cm nie mówił, nawet odpoczynku nie proponowal. I się zaczęłam zastanawiać, czy może przypadkiem ta szyjka nie jest dłuższa, tylko on jest w stanie palpacyjnie wyłącznie część zewnętrzną zmierzyć i to ją podaje? Ale to też trochę bez sensu, czasem mi jednak usg dowcipne na początku robił. Za głupia na to jestem, ale boję się tych 2 cm.
Mi też bada na fotelu ale nigdy nie określa jej w ten sposób. Tylko usg dowcipne daje precyzyjny wymiar szyjki więc dla mnie to coś dziwnego. Myślę, że pewnie masz dłuższąJesteśmy prawie na półmetku ciąży i szyjka 1,5 cm napewno nie jest ok. Ja trzy tygodnie przed porodem miałam 2,3 cm i moja gin mówiła, że już mogę robić wszystko bo ciąża donoszona.Miałam dwa razy jak narazie mierzoną szyjkę i zawsze ponad 4 cm.
-
Cześć dziewczynki
Jeżeli chodzi o pleć to u nas na badaniach prenatalnych powiedział lekarz , ze chłopczyk . Ze sprawdzonych opinii o lekarzu słyszałam , ze nigdy się nie myli. Przekonamy się w środę bo idę na USG 3d
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Urszulka89 wrote:1,5?! No nie wiem... Ja miałam 2,5 w 30tc i dostawałam luteinę oraz leżący tryb żeby doczekać do 37 tc.
Nie wiem o co chodziło z tym 1.5cm... Mogłam go tez jakos źle zrozumieć bo byłam skupiona na tym żeby dzidzie zobaczyćmówił cos o 1.5cm i o 2.5cm. I ze ja mam 5 i mam sie nie przejmować wogole sprawa szyjki
wiec jeśli wprowadziłam w błąd to wybaczcie
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
katka84 wrote:Witam dziewczyny! Też już chciałabym znać płeć, niestety muszę czekać do 1 marca. Ale wychodzę z założenia, że jak lekarz nic nie widział, to będzie dziewczynka. Też ładnie.
Tez długo czekałam na płeć... We wtorek sie dowiedziałam i patrząc kiedy inne dziewczyny sie dowiadywały to czekałam i czekałamale przynajmniej będzie większa pewność i mniejsze prawdopodobieństwo pomyłki
katka84 lubi tę wiadomość
21.01 69cm -
panan12 wrote:Gratuluję Synka
prawie sami chłopcy na tym wątku a to dlatego że strzelamy w te dni. Na czerwcowych jest podobnie. Ja mam wizytę dopiero 27 luty to jeszcze dużo czasu ponad 2 tygodnie a brzuch rośnie
Ja tam nie strzelałam w te dnihaha
ja korzystałam ile wlezie z całego cyklu ale widać uchował sie i wyprzedził chłopczykowy żołnierz
21.01 69cm -
cześć dziewczynki, a ja właśnie przy podcieraniu na papierze toaletowym zauważyłam po raz pierwszy w ciąży jakby zabarwiony krwią ale starą,nie żywą śluz oraz zaschnięty mini skrzep ze mnie wyleciał (taki bardzo bardzo mały) - ostatnimi czasy ani się nie przemęczałam, ani nie jestem chora, ani nie mam żadnej infekcji. Wzięłam luteinę dopochwowo i położyłam się do łóżka. Jak to się nasili to pojadę na IP ale tak się zastanawiam co to może być i od czego