WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    cześć dziewczynki, a ja właśnie przy podcieraniu na papierze toaletowym zauważyłam po raz pierwszy w ciąży jakby zabarwiony krwią ale starą,nie żywą śluz oraz zaschnięty mini skrzep ze mnie wyleciał (taki bardzo bardzo mały) - ostatnimi czasy ani się nie przemęczałam, ani nie jestem chora, ani nie mam żadnej infekcji. Wzięłam luteinę dopochwowo i położyłam się do łóżka. Jak to się nasili to pojadę na IP ale tak się zastanawiam co to może być i od czego :(
    Miałam ostatnio taką sytuację zaraz przed wizytą u gin. Powiedziała, że w środku czysto a to mogło jakieś naczynko w pochwie albo w szyjce pęknąć.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    cześć dziewczynki, a ja właśnie przy podcieraniu na papierze toaletowym zauważyłam po raz pierwszy w ciąży jakby zabarwiony krwią ale starą,nie żywą śluz oraz zaschnięty mini skrzep ze mnie wyleciał (taki bardzo bardzo mały) - ostatnimi czasy ani się nie przemęczałam, ani nie jestem chora, ani nie mam żadnej infekcji. Wzięłam luteinę dopochwowo i położyłam się do łóżka. Jak to się nasili to pojadę na IP ale tak się zastanawiam co to może być i od czego :(
    Miałam tak w pierwszych tygodniach ciąży. Ginekologa pytalam to obrazu się pytał czy mam zatwardzenia bo przy wysypu mogło pękać jakieś naczynko w pochwie. No ja mam np. Nadzerke i przy wzroście macicy mogą się takie cuda dziać jeśli są jednorazowe i delikatne

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z szyjka to jest tak,ze ponizej 2.5 zaklada sie pessara lub szew okrezny.
    Szyjke mozna zmierzyc realnie tylko przez usg i nawet to nie jest do konca miarodajne bo szyjka jest w ksztalcie rogala a pomiar jest w linii prostej. Mierzenie palcem to zadne mierzenie tylko powiedzmy sprawdzenie jej "gestosci" i czy jest zamknieta. Szyjke trzeba bardzo pilnowac i na kazdej wizycie powinna byc badana i mierzona bo to byc albo nie byc dla ciazy.

Ps. Aneczka milej imprezki :)

olcia87 lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, gratuluję wszystkim dobrych wieści :-)

Co do strzelania w "te" dni, to nie zawsze się sprawdza. Nasze z samej owulacji i po owulacji (monitoring)i jednak panienka ;-)

Shadee dobrze, że to brązowy kolor, to znaczy, że to coś starego, prawdopodobnie jakieś małe naczynko pękło. Ale obserować trzeba. Na pewno będzie dobrze.

l22n6iyek016fbg8.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleks wrote:
    Co do szyjki to ja się kompletnie na tym nie znam :/
    Ale właśnie przez usg dopochwowe sprawdził mi długość.

A mam pytanie do dziewczyn, które biorą clexane, neoparin czy heparyne. Czy lekarz Wam powiedział do którego tygodnia ciąży będziecie sobie robić zastrzyki?
    Do 6 tyg po porodzie.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dużo chłopców. Dlatego ja też się nie nastawiam i czekam do połówkowych na 7 marca.
    Ciuszki są w koszykach i tylko czekają na potwierdzenie płci.
    Sobota minęła pracowicie. Byłam w swoim żywiole a więc kuchnia. :)
    Potem trochę z dziećmi bo dziś głównie mój mąż się nimi zajmował.
    Czuję coraz więcej delikatne ruchy ale nie wymagam niewiadomo czego bo jak w poprzednich tak i tej łożysko przudujace i nigdy nie miałam mocnych ruchów raczej zawsze czułam muśnięcia. :-)
    Teraz po kąpieli leżę w łóżku. Syn kończy bajkę a ja czekam aż mąż wróci z pieskiem by zjeść kolację. Zobaczymy ostatni odcinek "Templariuszy"( dużo tam fikcji reżysera no ale co zrobić ) i zaczynamy oglądać "Brytanię"
    Dziś na kolację pasta z tuńczyka dla mnie i naleśniki z serem i szynką dla męża. :-'
    Jutro rano idę do kościoła. Jutro dzień lenia

PixiDixi, katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pracowity dzień. W ramach kompletowania wyprawki kupiliśmy dziś... Samochód:) potem zakupy, upiekłam też ciasto. Jutro relax, brunch ze znajomymi, jakies gry.

katka84 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    U nas też pracowity dzień. W ramach kompletowania wyprawki kupiliśmy dziś... Samochód:) potem zakupy, upiekłam też ciasto. Jutro relax, brunch ze znajomymi, jakies gry.
    Rozpusta w biały dzień hihi :p
    U nas też pracowicie dziś, zresztą jak to w sobotę ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uwielbiam sobotę, bo można zrobić coś fajnego do jedzenia i wszyscy są razem. Dziś deser to 2 rodzaje galaretek z serkami homogenizowanymi ułożone warstwowo, na wierzch brzoskwinie zalane trzecim rodzajem galaretki. Mąż i mała bardzo lubią, więc zaszalałam.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja musiałam zainwestować w pas ciążowy bo mi kręgosłup daje popalić :( aż strach pomyśleć co będzie dalej, skoro w 18tc już takie boleści

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• blama Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wlasnie wróciliśmy od znajomych - po godzinie siedzenia na krześle myslalm ze zjade tam.. Tak mnie bolal kręgosłup! Potem jakies 40 km za kółkiem ... Teraz już leże i tak mi dobrze

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Ja mam wizytę we wtorek - już też nie mogę się doczekać :)
    Też wizytuje we wtorek... Niby zaraz a jednak jeszcze tyle czekania :p

oar89jcggibdab41.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    a ja musiałam zainwestować w pas ciążowy bo mi kręgosłup daje popalić :( aż strach pomyśleć co będzie dalej, skoro w 18tc już takie boleści

Polecam joge! :) na YT nawet sa filmiki dla kobiet w ciazy - wpisz sobie "Małgorzata Mostowska ", ja cwiczylam z nia tez przed ciaza i teraz od dtugiego trymestru i zawsze po sie super czuje :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 16 tygodniu ciąży :), wszystkie mamusie pozdrawiam. I na początek dnia mam pytanie jakie wózki kupujecie nowe czy używane i jaki model jest spoko za rozsądną kasę?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Witam sie w 16 tygodniu ciąży :), wszystkie mamusie pozdrawiam. I na początek dnia mam pytanie jakie wózki kupujecie nowe czy używane i jaki model jest spoko za rozsądną kasę?
    My mamy X-lander kupiony rok temu. Kubełkowe siedzisko. Bardzo mały i zgrabny oraz lekki. Łatwo się składa. Dokupiliśmy tylko nowa gondole w super cenie. Minus jak chyba każdego xlandera to pasy. Beznadziejne. Wersje możesz kupić terenową lub miejską. My mamy miejską - daje radę. Mam sklepy gdzie idzie kupić dużo taniej niż stacjonarnie. Polecam jednak wcześniej udać się do sklepu , zobaczyć, dotknąć. Każdy ma inne opinie. :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Dzień dobry :) Miłej niedzieli.My kupiliśmy Baby Design Husky zależało mi na większej gondoli, żeby do stycznia wystarczyła :) A i mamy używany, ale jest jak nowy bo babka od której kupilismy dostała drugi a, ze bardziej letni ten zdecydowała się sprzedać wiec tak naprawdę większość zapakowana jeszcze w folie :)

muminka83, anecz_kaa, PixiDixi lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami
    6290b6cb493cc1f2med.jpg

katka84, PixiDixi, Urszulka89, kasiuleks, Mini89, marta258, Duzaa, magdis, Carolline, Loczek2018 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Witam się z wami
    6290b6cb493cc1f2med.jpg

Jaki fajny brzusio :)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety po mnie praktycznie nic nie widać :( wkurza mnie to bo "starszyzna" w rodzinie zaczeła już to komentować, włącznie z przyszłą teściową.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 09:59

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw sie, ja mam o wiele mniejszy brzuch :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ