LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
shadee wrote:cześć dziewczynki, a ja właśnie przy podcieraniu na papierze toaletowym zauważyłam po raz pierwszy w ciąży jakby zabarwiony krwią ale starą,nie żywą śluz oraz zaschnięty mini skrzep ze mnie wyleciał (taki bardzo bardzo mały) - ostatnimi czasy ani się nie przemęczałam, ani nie jestem chora, ani nie mam żadnej infekcji. Wzięłam luteinę dopochwowo i położyłam się do łóżka. Jak to się nasili to pojadę na IP ale tak się zastanawiam co to może być i od czego
-
shadee wrote:cześć dziewczynki, a ja właśnie przy podcieraniu na papierze toaletowym zauważyłam po raz pierwszy w ciąży jakby zabarwiony krwią ale starą,nie żywą śluz oraz zaschnięty mini skrzep ze mnie wyleciał (taki bardzo bardzo mały) - ostatnimi czasy ani się nie przemęczałam, ani nie jestem chora, ani nie mam żadnej infekcji. Wzięłam luteinę dopochwowo i położyłam się do łóżka. Jak to się nasili to pojadę na IP ale tak się zastanawiam co to może być i od czego[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Z szyjka to jest tak,ze ponizej 2.5 zaklada sie pessara lub szew okrezny.
Szyjke mozna zmierzyc realnie tylko przez usg i nawet to nie jest do konca miarodajne bo szyjka jest w ksztalcie rogala a pomiar jest w linii prostej. Mierzenie palcem to zadne mierzenie tylko powiedzmy sprawdzenie jej "gestosci" i czy jest zamknieta. Szyjke trzeba bardzo pilnowac i na kazdej wizycie powinna byc badana i mierzona bo to byc albo nie byc dla ciazy.
Ps. Aneczka milej imprezkiolcia87 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, gratuluję wszystkim dobrych wieści
Co do strzelania w "te" dni, to nie zawsze się sprawdza. Nasze z samej owulacji i po owulacji (monitoring)i jednak panienka
Shadee dobrze, że to brązowy kolor, to znaczy, że to coś starego, prawdopodobnie jakieś małe naczynko pękło. Ale obserować trzeba. Na pewno będzie dobrze. -
kasiuleks wrote:Co do szyjki to ja się kompletnie na tym nie znam
Ale właśnie przez usg dopochwowe sprawdził mi długość.
A mam pytanie do dziewczyn, które biorą clexane, neoparin czy heparyne. Czy lekarz Wam powiedział do którego tygodnia ciąży będziecie sobie robić zastrzyki? -
Ale dużo chłopców. Dlatego ja też się nie nastawiam i czekam do połówkowych na 7 marca.
Ciuszki są w koszykach i tylko czekają na potwierdzenie płci.
Sobota minęła pracowicie. Byłam w swoim żywiole a więc kuchnia.
Potem trochę z dziećmi bo dziś głównie mój mąż się nimi zajmował.
Czuję coraz więcej delikatne ruchy ale nie wymagam niewiadomo czego bo jak w poprzednich tak i tej łożysko przudujace i nigdy nie miałam mocnych ruchów raczej zawsze czułam muśnięcia.
Teraz po kąpieli leżę w łóżku. Syn kończy bajkę a ja czekam aż mąż wróci z pieskiem by zjeść kolację. Zobaczymy ostatni odcinek "Templariuszy"( dużo tam fikcji reżysera no ale co zrobić ) i zaczynamy oglądać "Brytanię"
Dziś na kolację pasta z tuńczyka dla mnie i naleśniki z serem i szynką dla męża. :-'
Jutro rano idę do kościoła. Jutro dzień leniaPixiDixi, katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:U nas też pracowity dzień. W ramach kompletowania wyprawki kupiliśmy dziś... Samochód:) potem zakupy, upiekłam też ciasto. Jutro relax, brunch ze znajomymi, jakies gry.
U nas też pracowicie dziś, zresztą jak to w sobotę
-
Też uwielbiam sobotę, bo można zrobić coś fajnego do jedzenia i wszyscy są razem. Dziś deser to 2 rodzaje galaretek z serkami homogenizowanymi ułożone warstwowo, na wierzch brzoskwinie zalane trzecim rodzajem galaretki. Mąż i mała bardzo lubią, więc zaszalałam.
-
shadee wrote:a ja musiałam zainwestować w pas ciążowy bo mi kręgosłup daje popalić
aż strach pomyśleć co będzie dalej, skoro w 18tc już takie boleści
Polecam joge!na YT nawet sa filmiki dla kobiet w ciazy - wpisz sobie "Małgorzata Mostowska ", ja cwiczylam z nia tez przed ciaza i teraz od dtugiego trymestru i zawsze po sie super czuje
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
panan12 wrote:Witam sie w 16 tygodniu ciąży
, wszystkie mamusie pozdrawiam. I na początek dnia mam pytanie jakie wózki kupujecie nowe czy używane i jaki model jest spoko za rozsądną kasę?
-
panan12 wrote:Witam sie w 16 tygodniu ciąży
, wszystkie mamusie pozdrawiam. I na początek dnia mam pytanie jakie wózki kupujecie nowe czy używane i jaki model jest spoko za rozsądną kasę?
Miłej niedzieli.My kupiliśmy Baby Design Husky zależało mi na większej gondoli, żeby do stycznia wystarczyła
A i mamy używany, ale jest jak nowy bo babka od której kupilismy dostała drugi a, ze bardziej letni ten zdecydowała się sprzedać wiec tak naprawdę większość zapakowana jeszcze w folie
muminka83, anecz_kaa, PixiDixi lubią tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615