X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie widzę różnicy między ciuszki mi z Olx, po dzieciach koleżanek a tymi z lampka. Wyprać dwa razy i jest jak znalazł :-) ale butów i bielizny też bym nie wzięła uzywanych

PixiDixi lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja nie widzę różnicy między ciuszki mi z Olx, po dzieciach koleżanek a tymi z lampka. Wyprać dwa razy i jest jak znalazł :-) ale butów i bielizny też bym nie wzięła uzywanych
    Ja mam o tyle problem z lumpkiem ze nie lubie tak przy kims... Wybierac, przebierac. Wole anonimowo z olx sciagnac...

Mam ten problem iz obawiam sie co ktos sobie pomysli ze kupuje uzywane rzeczy dla dziecka. Ja nie mam z tym lroblemy zeby je kupic ale juz mam problem zeby ktos o tym wiedzial...

Dziwne to wiem :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj od około godziny 12 męczy ból brzucha jak na okres, tak nisko, w podbrzuszu, w okolicach jajników. Wzięłam Apap, nospe, leżę ale nie pomaga jakoś bardzo... Brzuch mam raczej miękki. Jak sobie poradzić? Macie takie bóle?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Mnie dzisiaj od około godziny 12 męczy ból brzucha jak na okres, tak nisko, w podbrzuszu, w okolicach jajników. Wzięłam Apap, nospe, leżę ale nie pomaga jakoś bardzo... Brzuch mam raczej miękki. Jak sobie poradzić? Macie takie bóle?
    Tak, ma mam praktycznie co drugi dzien... Jak juz pobolewa dosc uciazliwie to zamiast jednwj tabletki magnezu biore dwie... I leze, odpoczywam duzo. I tak z dnia na dziwn...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Tak, ma mam praktycznie co drugi dzien... Jak juz pobolewa dosc uciazliwie to zamiast jednwj tabletki magnezu biore dwie... I leze, odpoczywam duzo. I tak z dnia na dziwn...
    Kurde, ja dawno nie miałam takiego mocniejszego bólu... Aż się zastanawiam, czy nie jechać na IP, ale mój mąż uważa, że nie ma potrzeby.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Kurde, ja dawno nie miałam takiego mocniejszego bólu... Aż się zastanawiam, czy nie jechać na IP, ale mój mąż uważa, że nie ma potrzeby.
    Zawsze lepiwj sprawdzic co sie dzieje. Ile czasu minelo od kiedy wzielas leki ?

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Zawsze lepiwj sprawdzic co sie dzieje. Ile czasu minelo od kiedy wzielas leki ?
    Najpierw wzialam 1 nospe i 1 Apap około 12. Potem koło 15 drugi Apap i niedawno druga Nospe. Mam wrażenie, że chwilowo jest lepiej, ból jest mniejszy, ale nie wiem sama... To już będzie 3 raz jak wyląduje na IP...

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Najpierw wzialam 1 nospe i 1 Apap około 12. Potem koło 15 drugi Apap i niedawno druga Nospe. Mam wrażenie, że chwilowo jest lepiej, ból jest mniejszy, ale nie wiem sama... To już będzie 3 raz jak wyląduje na IP...
    Nie przejmuj sie ktory raz. Ja tez bylam dwa, od tego jest Ip aby pomoc gdy cos nas niepokoi w ciazy. Gdy cos sie dzieje.
    Duzo tych tabletek. Daj sobie czas do 18:00 i wtedy Ip.
    Dzidziul normalnie sie rusza ? Nie mniej czy wiecej ?

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Nie przejmuj sie ktory raz. Ja tez bylam dwa, od tego jest Ip aby pomoc gdy cos nas niepokoi w ciazy. Gdy cos sie dzieje.
    Duzo tych tabletek. Daj sobie czas do 18:00 i wtedy Ip.
    Dzidziul normalnie sie rusza ? Nie mniej czy wiecej ?
    Raczej normalnie.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Raczej normalnie.
    Ja obserwuje u siebie ruchy... Jak sa normalne to reaguje ale dlugo czekam. Taj jak zaczęłam plamic w poniedzielek a do lekarza poszlam we wtorek. Maly ruszal sie normalnie

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Pixi gratulacje, jakie duże chłopaki, to nic dziwnego że tak rośniesz!:-)

Rosne rosne dostalam taki opieprz od ginki...,ale jak jej przedstawilam co jem to nic nie powiedziala.

• shadee Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to i ja zaczęłam tyć
    od zeszłego tygodnia 1 kilo do przodu :) czyli łącznie dorównałam wadze sprzed ciąży.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na chwilę obecną mi przeszedł ból, czuje jedynie napięcie w podbrzuszu. Jak do jutra nie będzie całkiem dobrze, to pojedziemy na IP.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    no to i ja zaczęłam tyć
    od zeszłego tygodnia 1 kilo do przodu :) czyli łącznie dorównałam wadze sprzed ciąży.
    Ja od ostatniej wizyty 1,2 kg wiecej ale jeszcze okolo - 3 kg do wagi sprzed ciazy... Dzisiaj stanelam na wadze i kolejne + 600 gram więcej. Jak to mozliwe ? Najpierw nic a teraz tak duzo w ciagu kulku dni... Jeszcze okolo miesiaca i dorowanam wadzw slrzed ciazy

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi, ale duze chłopaki <3 <3
    Nalia, dużo leż, najlepiej z poduszka pod pupa :) mam nadzieje ze bóle juz więcej sie nie pojawia a napięcie zniknie.

Ja dzis poszalałam z pracami domowymi I od 15tej juz leżę. Ciężko się pilnować jak człowiek się dobrze czuje i ma duzo energii a tu trzeba mieć z tyłu głowy te nieszczęsną szyjkę.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj ostatnia sobota w pracy i jeszcze tydzień i wolne, nie wiem, co ja ze sobą zrobie ;-) przed pracą zajrzałam właśnie do lumpka i kupiłam Małej parę rzeczy (to tak w temacie ubranek), Antek miał i ma bardzo dużo ubrań z SH, problem jest taki, że im większe dzieci, tym trudniej znaleźć coś niezniszczonego :-/ uwielbiam grzebać

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi, ponad 500 gram to już super waga. W ogóle gratuluję udanych wizyt, staram się nadrobić wcześniejsze strony ;-)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Ja dzisiaj ostatnia sobota w pracy i jeszcze tydzień i wolne, nie wiem, co ja ze sobą zrobie ;-) przed pracą zajrzałam właśnie do lumpka i kupiłam Małej parę rzeczy (to tak w temacie ubranek), Antek miał i ma bardzo dużo ubrań z SH, problem jest taki, że im większe dzieci, tym trudniej znaleźć coś niezniszczonego :-/ uwielbiam grzebać
    Witaj w klubie kroolik :-) ja też uwielbiam grzebać w lumpach, mam już sporo fajnych, niezniszczonych, dobrych jakościowo ciuchów z lumpa i dla siebie i dla małej teraz kupuję. Do lumpka gdzie chodzę zaglądają różne kobiety i to nie koniecznie te z trudną sytuacją materialną, nawet bym powiedziała, że takie, które na pewno stać na nowe :-) zresztą mnie też stać, ale ja lubię mieć za grosze jakąś perełkę, nigdy nie byłam też rozrzutna.

Anutka myślę że inne panie w lumpie nie oceniają tego kto obok nich grzebie negatywnie, bo przecież same przychodzą pogrzebać :-) ale rozumiem, że masz blokadę, nic na siłę.

Nalia lepiej jechać na IP raz za dużo, niż za mało. Jeśli czujesz że coś jest nie tak, to ufaj swojej intuicji i lepiej sprawdź żeby być spokojną

krooolik lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos grzebania teraz buszuje po allegro i czasami sa perelki. Ostatnio kupilam nowego pajacyka Nexta za cale 4 zl :), a i wylicytowalam uzywany zestaw Cartersa pajacyk i spodnie z bluza w super stanie za 12 zl .
    Nalia ja to panikara jestem i pojechalabym na IP.

Edit: jestem Shadee ciekawa tego Cartersa bo polecalas go a ja do tej pory glownie kupowalam Nexta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 19:47

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    A ja np w lumpku nie kupuje nic... Bardziej jakies ogloszenia na olx czy od kolezanek po ich dzieciach i tak jak mowisz nowe ma zawszw butki, kapcie i bielizne i stroje kąpielowe tez :)
    To tak jak ja bo się brzydzę. Dlatego piszę że nowe. Mąż zarabia tyle co dwie minimalne pensje. Płacimy małe opłaty , ale to nie jest tak że mamy kasy w brud. Syn chodzi do szkoły prywatnej językowej i tańca plus Państwowej muzycznej.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ