LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do butów to zawsze kupowałam nowe, zazwyczaj skórzane i z wkładką ortopedyczną. I chyba dzięki temu moje dziecko było i jest w nielicznej grupie z brakiem płaskostopia
sama pediatra się zdziwiła. Choć płaskostopie jest bardzo znane u dzieci.
Co do lumpków - sama nie chodzę, mama czy siostra czasem mi coś kupiły. Wyprałam i było ok, przecież z olx są też używane czy od znajomych. A i w sklepach przecież też wszyscy dotykają czy nie raz przymierzają. Kupują i oddają - i tak wszystko piorę w programie dla dzieci więc..Teraz kupuję na wyprzedażach sporo ciuchów już na następny sezon także młoda ma więcej ubrań i butów niż ja. :p
melbusia88, Anutka lubią tę wiadomość
-
Ja jako egoistyczna matka obkupiłam się dzisiaj ciuszkami... dla siebie
Udało mi się trafić piękne sukienki ciążowe które są na tyle uniwersalne ze dobrze wyglądają zarówno z brzuszkiem jak i bez (czyli zawsze można nosic) i są dostosowane do karmienia.
No i teraz poczułam sie wreszcie atrakcyjną ciężarówkąkejt0192, cuddlemuffin, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Urszulka89 wrote:Co do butów to zawsze kupowałam nowe, zazwyczaj skórzane i z wkładką ortopedyczną. I chyba dzięki temu moje dziecko było i jest w nielicznej grupie z brakiem płaskostopia
sama pediatra się zdziwiła. Choć płaskostopie jest bardzo znane u dzieci.
Co do lumpków - sama nie chodzę, mama czy siostra czasem mi coś kupiły. Wyprałam i było ok, przecież z olx są też używane czy od znajomych. A i w sklepach przecież też wszyscy dotykają czy nie raz przymierzają. Kupują i oddają - i tak wszystko piorę w programie dla dzieci więc..Teraz kupuję na wyprzedażach sporo ciuchów już na następny sezon także młoda ma więcej ubrań i butów niż ja. :p
Tak tak, ja mam bardziej problem z tym ze ktos widzi ze ja kupuje uzywane rzeczy niz z samwgo faktu ze one sa uzywane... Ciezki przypade ze mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 08:21
-
Hej, u mnie chyba lepiej, cos tam jeszcze pobolewa, ale raczej nie na branie tabletek. Leżę jeszcze w łóżku, więc zobaczymy jak to będzie, gdy wstanę.
Jutro chyba kontrolnie się jednak wybiorę do lekarza i zrobię też wyniki moczu, bo coś mnie lekko piecze po załatwieniu się, ale nie podczas załatwiania, poza tym nie mam innych objawów (jak częste chodzenie do WC), więc to jest dziwne. Zastanawiam się, czy nie jest to spowodowane tym, że mało piłam wczoraj i w nocy nie byłam siku, a jak wstrzymuje długo siku to czasem tak mam. Będę dzisiaj piła sok z żurawiny i rumianek, zobaczymy, czy coś się zmieni. Jak nie, to lekarz jutro i tyle.
Anutka, melbusia88 lubią tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Mmargotka wrote:Ja jako egoistyczna matka obkupiłam się dzisiaj ciuszkami... dla siebie
Udało mi się trafić piękne sukienki ciążowe które są na tyle uniwersalne ze dobrze wyglądają zarówno z brzuszkiem jak i bez (czyli zawsze można nosic) i są dostosowane do karmienia.
No i teraz poczułam sie wreszcie atrakcyjną ciężarówką
Mmargotko pochwal się co sobie kupiłaśJa jakiś czas temu zaopatrzyłam się w super kieckę, która pięknie podkreśla brzuszek. Sprawdźcie na stronie vagabonda.pl
Ceny ciuchów dla ciężarówek to kosmos... ;o
Ps Widziałyście, że 22 marca w lidlu znowu będą ubranka dla dzieciaczków? -
kejt0192 wrote:Mmargotko pochwal się co sobie kupiłaś
Ja jakiś czas temu zaopatrzyłam się w super kieckę, która pięknie podkreśla brzuszek. Sprawdźcie na stronie vagabonda.pl
Ceny ciuchów dla ciężarówek to kosmos... ;o
Ps Widziałyście, że 22 marca w lidlu znowu będą ubranka dla dzieciaczków?
No ładne Kejt! Dzięki za informację o Lidlu.
Zrobiłabym zdjęcia ale jestem w biegu...
No przyznam że trochę przyszalałam, bo trafiłam na stacjonarny sklep Happymum i zachwyciły mnie ubrania jakościowo i estetycznie. Wszystko tak pięknie leżało że musiałam zrobić ostrą kilkakrotną selekcję tego co przymierzałam, żeby nie wydać całej pensjiAle kupiłam sobie kilka sukienek. Atutem jest to że można je nosić w ciąży, w czasie karmienia i po ciąży też - myślę, że będą na lata.
"Bo jesteś tego warta"
-
Anutka wrote:Maz dzis pierwszy raz zostak zboksowany przez synka
hehe szkoda ze tego nie widzialyscie "czuje czuje"
Czy wasze dzieci tez juz sa glowa w dol ?bardzo szybko sie odwrocil (21 tydzien( a corka dopiero w 29 tc
❤Ada&Pola❤
-
uh dziewczyny! gratulacje dla wszystkich przyszlych mam
jestesmy coraz blizej konca:)
- niestety nie nadrabiam Was wiec mam nadzieje, ze nie bylo zadnych tragedii i wszystko wszystkim idzie z gorki!
widze, ze ostatni temat byl o ubrankach... mnie ponioslo...
w lutym w smyku byla wyprzedaz do -75% na ciuszki... do tego moja mama zalozyla nam karte clzonkowska i dostalismy kolejne -25% przy kasie na wszystko. tzn. moja mama dostala bo ona zrobila dla nas wszystkie zakupy! latala miedzy regalami z wlaczona kamera w telefonie:)
zakupilismy cale mnostwo rzeczy! az do grudnia mamy ubrane dziecko:P lacznie z kombinezonami zimowymi ( przecna z 199 na 40 pln !!! )
az mi sie wierzyc nie chcialo gdy mama pokazywala rachunki ( body za niecale 10 pln za sztuke i ogolnie wszystko w takich cenach! )
Do tego dostalam jeszcze tutajw kopenhadze troche ciuchow od znajomych mam ( wiekszosc tez z metkami! )
- kupilismy tez juz sensor oddechu babysense, elektornicza nianie, kocyk z miejscem na pasy do fotelika a dzis bedziemy kupowac jeszcze spiwoorek do wozka ( w danii przecna na jollyroom.dk z 1100 koron na 300 koron ) - taniej niz w polscei przewijak!
- czlowiek promocja ze mnie!
czekam jeszcze na jakis dobry deal z wozkiem bo chyba jednak moj wybor padnie na baby jogger city elite - jestem zachwycona tym, ze gondola jest wysoko i nie trzeba sie do niej schylac + dobre recenzje + tanszy od urban jungle
U nas jest jeszcze cos tkaiego, ze dostaje sie "startery" ze sklepow- wystarczy zalogowac sie na storne i zaznaczyc, ze jest sie w ciazy. mam kremy, pieluchy, spioszki, dostalam nawet smietnik na pieluchy angelcare z wkladami, gryzaki inne duperele typu smoczki - takie taorby/startery dla przyszlych mam na pierwsze tygodnie zycia
bardzo fajna opcja a to po to zeby przyszla mama potem robila zakupy w ich sklepach
mamy tez lozeczko, regaly, dodatkowa gondole do balkonowania ( nie wiem jak to sie po polsku nazywa)... uh !!
tone w dzieciecych rzeczach !!!
odnosnie ciuszkow to zaczelam robic tabele z iloscia czego i ile mam bo "babcie" wariuja i dokupowac wciaz chca jakies rzeczy to przynajmniej mam pod kontrola co im doradzic jak dzwonia, ze " takie sliczne body widze!!! " to chociz jestem w stanie im rozmiar podac, ktory sie przyda.
Zostaje jeszcze kupic baby nest - u nas potwornie drogie ale znalazlam babeczke, ktora w gdansku w polsce szyje absolutnie cudowne rzeczy !!!
tu namiar na jej facebooka jakby ktoras byla zainteresowana: https://www.facebook.com/poduszki.minky.sowa/ - dziewczyny z kopenhagi zamawiaja u niej rzeczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 16:25
shadee, PixiDixi, katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Daiewczyny u was też wiosna zawitała? Miałam mieć dziś dzień lenia, ale pogoda tak piękna, wiosenna, ze żal było w domu siedzieć, więc właśnie wróciliśmy ze spacerku. Dla wszystkich mam pozdrowienia z plaży
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/129ba9297038.jpganecz_kaa, Anutka, Mini89, cuddlemuffin, Urszulka89, PixiDixi, katka84, kejt0192, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
kashanti wrote:uh dziewczyny! gratulacje dla wszystkich przyszlych mam
jestesmy coraz blizej konca:)
- niestety nie nadrabiam Was wiec mam nadzieje, ze nie bylo zadnych tragedii i wszystko wszystkim idzie z gorki!
widze, ze ostatni temat byl o ubrankach... mnie ponioslo...
w lutym w smyku byla wyprzedaz do -75% na ciuszki... do tego moja mama zalozyla nam karte clzonkowska i dostalismy kolejne -25% przy kasie na wszystko. tzn. moja mama dostala bo ona zrobila dla nas wszystkie zakupy! latala miedzy regalami z wlaczona kamera w telefonie:)
zakupilismy cale mnostwo rzeczy! az do grudnia mamy ubrane dziecko:P lacznie z kombinezonami zimowymi ( przecna z 199 na 40 pln !!! )
az mi sie wierzyc nie chcialo gdy mama pokazywala rachunki ( body za niecale 10 pln za sztuke i ogolnie wszystko w takich cenach! )
Do tego dostalam jeszcze tutajw kopenhadze troche ciuchow od znajomych mam ( wiekszosc tez z metkami! )
- kupilismy tez juz sensor oddechu babysense, elektornicza nianie, kocyk z miejscem na pasy do fotelika a dzis bedziemy kupowac jeszcze spiwoorek do wozka ( w danii przecna na jollyroom.dk z 1100 koron na 300 koron ) - taniej niz w polscei przewijak!
- czlowiek promocja ze mnie!
czekam jeszcze na jakis dobry deal z wozkiem bo chyba jednak moj wybor padnie na baby jogger city elite - jestem zachwycona tym, ze gondola jest wysoko i nie trzeba sie do niej schylac + dobre recenzje + tanszy od urban jungle
U nas jest jeszcze cos tkaiego, ze dostaje sie "startery" ze sklepow- wystarczy zalogowac sie na storne i zaznaczyc, ze jest sie w ciazy. mam kremy, pieluchy, spioszki, dostalam nawet smietnik na pieluchy angelcare z wkladami, gryzaki inne duperele typu smoczki - takie taorby/startery dla przyszlych mam na pierwsze tygodnie zycia
bardzo fajna opcja a to po to zeby przyszla mama potem robila zakupy w ich sklepach
mamy tez lozeczko, regaly, dodatkowa gondole do balkonowania ( nie wiem jak to sie po polsku nazywa)... uh !!
tone w dzieciecych rzeczach !!!
odnosnie ciuszkow to zaczelam robic tabele z iloscia czego i ile mam bo "babcie" wariuja i dokupowac wciaz chca jakies rzeczy to przynajmniej mam pod kontrola co im doradzic jak dzwonia, ze " takie sliczne body widze!!! " to chociz jestem w stanie im rozmiar podac, ktory sie przyda.
Zostaje jeszcze kupic baby nest - u nas potwornie drogie ale znalazlam babeczke, ktora w gdansku w polsce szyje absolutnie cudowne rzeczy !!!
tu namiar na jej facebooka jakby ktoras byla zainteresowana: https://www.facebook.com/poduszki.minky.sowa/ - dziewczyny z kopenhagi zamawiaja u niej rzeczy
właśnie zastanawiałam się jak się połapać w rzeczach, które mam i czego mi brak - twój pomysł XLSa strzał w dziesiątkę!
wdrożę u siebie na bankdziękuję za inspirację
-
shadee wrote:właśnie zastanawiałam się jak się połapać w rzeczach, które mam i czego mi brak - twój pomysł XLSa strzał w dziesiątkę!
wdrożę u siebie na bankdziękuję za inspirację