X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do butów to zawsze kupowałam nowe, zazwyczaj skórzane i z wkładką ortopedyczną. I chyba dzięki temu moje dziecko było i jest w nielicznej grupie z brakiem płaskostopia ;) sama pediatra się zdziwiła. Choć płaskostopie jest bardzo znane u dzieci.
    Co do lumpków - sama nie chodzę, mama czy siostra czasem mi coś kupiły. Wyprałam i było ok, przecież z olx są też używane czy od znajomych. A i w sklepach przecież też wszyscy dotykają czy nie raz przymierzają. Kupują i oddają - i tak wszystko piorę w programie dla dzieci więc.. :) Teraz kupuję na wyprzedażach sporo ciuchów już na następny sezon także młoda ma więcej ubrań i butów niż ja. :p

melbusia88, Anutka lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jako egoistyczna matka obkupiłam się dzisiaj ciuszkami... dla siebie ;) Udało mi się trafić piękne sukienki ciążowe które są na tyle uniwersalne ze dobrze wyglądają zarówno z brzuszkiem jak i bez (czyli zawsze można nosic) i są dostosowane do karmienia.
    No i teraz poczułam sie wreszcie atrakcyjną ciężarówką :-)

kejt0192, cuddlemuffin, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Co do butów to zawsze kupowałam nowe, zazwyczaj skórzane i z wkładką ortopedyczną. I chyba dzięki temu moje dziecko było i jest w nielicznej grupie z brakiem płaskostopia ;) sama pediatra się zdziwiła. Choć płaskostopie jest bardzo znane u dzieci.
    Co do lumpków - sama nie chodzę, mama czy siostra czasem mi coś kupiły. Wyprałam i było ok, przecież z olx są też używane czy od znajomych. A i w sklepach przecież też wszyscy dotykają czy nie raz przymierzają. Kupują i oddają - i tak wszystko piorę w programie dla dzieci więc.. :) Teraz kupuję na wyprzedażach sporo ciuchów już na następny sezon także młoda ma więcej ubrań i butów niż ja. :p
    Moja corka nie ma plaskostopia ale dla kontrastu ma przykurcz miesni w stopkach i duzo chodzi na palcach. Chodzimy na rehabilitację wiec jest duzo lepiej.

Tak tak, ja mam bardziej problem z tym ze ktos widzi ze ja kupuje uzywane rzeczy niz z samwgo faktu ze one sa uzywane... Ciezki przypade ze mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 08:21

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie chyba lepiej, cos tam jeszcze pobolewa, ale raczej nie na branie tabletek. Leżę jeszcze w łóżku, więc zobaczymy jak to będzie, gdy wstanę. ;) Jutro chyba kontrolnie się jednak wybiorę do lekarza i zrobię też wyniki moczu, bo coś mnie lekko piecze po załatwieniu się, ale nie podczas załatwiania, poza tym nie mam innych objawów (jak częste chodzenie do WC), więc to jest dziwne. Zastanawiam się, czy nie jest to spowodowane tym, że mało piłam wczoraj i w nocy nie byłam siku, a jak wstrzymuje długo siku to czasem tak mam. Będę dzisiaj piła sok z żurawiny i rumianek, zobaczymy, czy coś się zmieni. Jak nie, to lekarz jutro i tyle.

Anutka, melbusia88 lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Ja jako egoistyczna matka obkupiłam się dzisiaj ciuszkami... dla siebie ;) Udało mi się trafić piękne sukienki ciążowe które są na tyle uniwersalne ze dobrze wyglądają zarówno z brzuszkiem jak i bez (czyli zawsze można nosic) i są dostosowane do karmienia.
    No i teraz poczułam sie wreszcie atrakcyjną ciężarówką :-)

Mmargotko pochwal się co sobie kupiłaś ;) Ja jakiś czas temu zaopatrzyłam się w super kieckę, która pięknie podkreśla brzuszek. Sprawdźcie na stronie vagabonda.pl
    Ceny ciuchów dla ciężarówek to kosmos... ;o
    Ps Widziałyście, że 22 marca w lidlu znowu będą ubranka dla dzieciaczków?

ug37io4pr3i41gg4.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt0192 wrote:
    Mmargotko pochwal się co sobie kupiłaś ;) Ja jakiś czas temu zaopatrzyłam się w super kieckę, która pięknie podkreśla brzuszek. Sprawdźcie na stronie vagabonda.pl
    Ceny ciuchów dla ciężarówek to kosmos... ;o
    Ps Widziałyście, że 22 marca w lidlu znowu będą ubranka dla dzieciaczków?

No ładne Kejt! Dzięki za informację o Lidlu.

Zrobiłabym zdjęcia ale jestem w biegu...
    No przyznam że trochę przyszalałam, bo trafiłam na stacjonarny sklep Happymum i zachwyciły mnie ubrania jakościowo i estetycznie. Wszystko tak pięknie leżało że musiałam zrobić ostrą kilkakrotną selekcję tego co przymierzałam, żeby nie wydać całej pensji :) Ale kupiłam sobie kilka sukienek. Atutem jest to że można je nosić w ciąży, w czasie karmienia i po ciąży też - myślę, że będą na lata.
    "Bo jesteś tego warta";-)

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz dzis pierwszy raz zostak zboksowany przez synka :) hehe szkoda ze tego nie widzialyscie "czuje czuje" :)

Czy wasze dzieci tez juz sa glowa w dol ? :) bardzo szybko sie odwrocil (21 tydzien( a corka dopiero w 29 tc :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Maz dzis pierwszy raz zostak zboksowany przez synka :) hehe szkoda ze tego nie widzialyscie "czuje czuje" :)

Czy wasze dzieci tez juz sa glowa w dol ? :) bardzo szybko sie odwrocil (21 tydzien( a corka dopiero w 29 tc :)
    moje.dziecko od początku głową w dół i jakoś nie zmienia tej pozycji ;D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    moje.dziecko od początku głową w dół i jakoś nie zmienia tej pozycji ;D
    Wow... Myslalam ze moj szybko i generalnie dziecko obraca sie glowa w dol dopieto w ostatnich tygodniach

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin powiedział w 20 tyg że mała jest główką w dół, ale nie wiem jak była wcześniej.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Wow... Myslalam ze moj szybko i generalnie dziecko obraca sie glowa w dol dopieto w ostatnich tygodniach
    Może jej tak dobrze, nie wiem :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt, a skąd info o tym Lidlu? No ja w necie nic znaleźć nie mogłam. I to ta odzież dla maluszków od 56?

l22n6iyek016fbg8.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uh dziewczyny! gratulacje dla wszystkich przyszlych mam :) jestesmy coraz blizej konca:)
    - niestety nie nadrabiam Was wiec mam nadzieje, ze nie bylo zadnych tragedii i wszystko wszystkim idzie z gorki!
    widze, ze ostatni temat byl o ubrankach... mnie ponioslo...
    w lutym w smyku byla wyprzedaz do -75% na ciuszki... do tego moja mama zalozyla nam karte clzonkowska i dostalismy kolejne -25% przy kasie na wszystko. tzn. moja mama dostala bo ona zrobila dla nas wszystkie zakupy! latala miedzy regalami z wlaczona kamera w telefonie:)
    zakupilismy cale mnostwo rzeczy! az do grudnia mamy ubrane dziecko:P lacznie z kombinezonami zimowymi ( przecna z 199 na 40 pln !!! )
    az mi sie wierzyc nie chcialo gdy mama pokazywala rachunki ( body za niecale 10 pln za sztuke i ogolnie wszystko w takich cenach! )
    Do tego dostalam jeszcze tutajw kopenhadze troche ciuchow od znajomych mam ( wiekszosc tez z metkami! )
    - kupilismy tez juz sensor oddechu babysense, elektornicza nianie, kocyk z miejscem na pasy do fotelika a dzis bedziemy kupowac jeszcze spiwoorek do wozka ( w danii przecna na jollyroom.dk z 1100 koron na 300 koron ) - taniej niz w polsce :) i przewijak!
    - czlowiek promocja ze mnie!
    czekam jeszcze na jakis dobry deal z wozkiem bo chyba jednak moj wybor padnie na baby jogger city elite - jestem zachwycona tym, ze gondola jest wysoko i nie trzeba sie do niej schylac + dobre recenzje + tanszy od urban jungle :):)
    U nas jest jeszcze cos tkaiego, ze dostaje sie "startery" ze sklepow :) - wystarczy zalogowac sie na storne i zaznaczyc, ze jest sie w ciazy. mam kremy, pieluchy, spioszki, dostalam nawet smietnik na pieluchy angelcare z wkladami, gryzaki inne duperele typu smoczki - takie taorby/startery dla przyszlych mam na pierwsze tygodnie zycia :) bardzo fajna opcja a to po to zeby przyszla mama potem robila zakupy w ich sklepach :)
    mamy tez lozeczko, regaly, dodatkowa gondole do balkonowania ( nie wiem jak to sie po polsku nazywa)... uh !!
    tone w dzieciecych rzeczach !!!
    odnosnie ciuszkow to zaczelam robic tabele z iloscia czego i ile mam bo "babcie" wariuja i dokupowac wciaz chca jakies rzeczy to przynajmniej mam pod kontrola co im doradzic jak dzwonia, ze " takie sliczne body widze!!! " to chociz jestem w stanie im rozmiar podac, ktory sie przyda.
    Zostaje jeszcze kupic baby nest - u nas potwornie drogie ale znalazlam babeczke, ktora w gdansku w polsce szyje absolutnie cudowne rzeczy !!!
    tu namiar na jej facebooka jakby ktoras byla zainteresowana: https://www.facebook.com/poduszki.minky.sowa/ - dziewczyny z kopenhagi zamawiaja u niej rzeczy :):)

33uzpyo.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 16:25

shadee, PixiDixi, katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś z Was ma może malina z Belly o 23tc i może mi przesłać? :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti szalejesz na maksa! a ja już się zastanawiałam gdzie się podziewasz, że cię tyle nie ma, a ty wpadłaś w szał zakupów :-D nie napisałaś jeszcze tylko jak się czujecie :-D

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daiewczyny u was też wiosna zawitała? Miałam mieć dziś dzień lenia, ale pogoda tak piękna, wiosenna, ze żal było w domu siedzieć, więc właśnie wróciliśmy ze spacerku. Dla wszystkich mam pozdrowienia z plaży :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/129ba9297038.jpg

anecz_kaa, Anutka, Mini89, cuddlemuffin, Urszulka89, PixiDixi, katka84, kejt0192, Loczek2018 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis wielkie sprzatanie obiad u tesciow i rooolki :) dziewczyny szaleją. Jutro 1 raz po chorobie ida do przedszkola a ja odpoczne :p

We Wtorek jedziemy suczke wysterylizowac bo niestety ale piesków miec nie chce.

• shadee Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    uh dziewczyny! gratulacje dla wszystkich przyszlych mam :) jestesmy coraz blizej konca:)
    - niestety nie nadrabiam Was wiec mam nadzieje, ze nie bylo zadnych tragedii i wszystko wszystkim idzie z gorki!
    widze, ze ostatni temat byl o ubrankach... mnie ponioslo...
    w lutym w smyku byla wyprzedaz do -75% na ciuszki... do tego moja mama zalozyla nam karte clzonkowska i dostalismy kolejne -25% przy kasie na wszystko. tzn. moja mama dostala bo ona zrobila dla nas wszystkie zakupy! latala miedzy regalami z wlaczona kamera w telefonie:)
    zakupilismy cale mnostwo rzeczy! az do grudnia mamy ubrane dziecko:P lacznie z kombinezonami zimowymi ( przecna z 199 na 40 pln !!! )
    az mi sie wierzyc nie chcialo gdy mama pokazywala rachunki ( body za niecale 10 pln za sztuke i ogolnie wszystko w takich cenach! )
    Do tego dostalam jeszcze tutajw kopenhadze troche ciuchow od znajomych mam ( wiekszosc tez z metkami! )
    - kupilismy tez juz sensor oddechu babysense, elektornicza nianie, kocyk z miejscem na pasy do fotelika a dzis bedziemy kupowac jeszcze spiwoorek do wozka ( w danii przecna na jollyroom.dk z 1100 koron na 300 koron ) - taniej niz w polsce :) i przewijak!
    - czlowiek promocja ze mnie!
    czekam jeszcze na jakis dobry deal z wozkiem bo chyba jednak moj wybor padnie na baby jogger city elite - jestem zachwycona tym, ze gondola jest wysoko i nie trzeba sie do niej schylac + dobre recenzje + tanszy od urban jungle :):)
    U nas jest jeszcze cos tkaiego, ze dostaje sie "startery" ze sklepow :) - wystarczy zalogowac sie na storne i zaznaczyc, ze jest sie w ciazy. mam kremy, pieluchy, spioszki, dostalam nawet smietnik na pieluchy angelcare z wkladami, gryzaki inne duperele typu smoczki - takie taorby/startery dla przyszlych mam na pierwsze tygodnie zycia :) bardzo fajna opcja a to po to zeby przyszla mama potem robila zakupy w ich sklepach :)
    mamy tez lozeczko, regaly, dodatkowa gondole do balkonowania ( nie wiem jak to sie po polsku nazywa)... uh !!
    tone w dzieciecych rzeczach !!!
    odnosnie ciuszkow to zaczelam robic tabele z iloscia czego i ile mam bo "babcie" wariuja i dokupowac wciaz chca jakies rzeczy to przynajmniej mam pod kontrola co im doradzic jak dzwonia, ze " takie sliczne body widze!!! " to chociz jestem w stanie im rozmiar podac, ktory sie przyda.
    Zostaje jeszcze kupic baby nest - u nas potwornie drogie ale znalazlam babeczke, ktora w gdansku w polsce szyje absolutnie cudowne rzeczy !!!
    tu namiar na jej facebooka jakby ktoras byla zainteresowana: https://www.facebook.com/poduszki.minky.sowa/ - dziewczyny z kopenhagi zamawiaja u niej rzeczy :):)

33uzpyo.png

właśnie zastanawiałam się jak się połapać w rzeczach, które mam i czego mi brak - twój pomysł XLSa strzał w dziesiątkę!
    wdrożę u siebie na bank :) dziękuję za inspirację :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    właśnie zastanawiałam się jak się połapać w rzeczach, które mam i czego mi brak - twój pomysł XLSa strzał w dziesiątkę!
    wdrożę u siebie na bank :) dziękuję za inspirację :)
    Ja mialam przy corce zasade kartonowa. Te ubranka ktore mialam pakowalam rozmiarami w odobne kartony i kolejno wyciagalam tak ze ostatnio mowie do meza "przynies mi z garazu ubranka na 104". Wtedy wyciagam i patrze na biezaco czego mi brakuje. Kartony mam do 122. Corka nosi teraz 98-104 :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    segregacja u mnie wdrożona od początku, ale przy zakupach zazwyczaj nie pamiętam czy brakowało mi bodziaków na 74 czy na 62 :) taka lista ułatwi mi etap zakupowy

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ