X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie już chyba padło, ale może ktoś ma cierpliwość odpowiedzieć ;-) ile min bodziaków i pajacow kupujecie w każdym z rozmiarów?

l22n6iyek016fbg8.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to mówicie, że wasze dzieciaki już są ułożone prawidłowo "do wyjścia"? Bo moja całkiem w poprzek glowa na lewo nogi na prawo (czasem jak zrobi fikolka to tez odwrotnie, ale nie pionowo tylko wlasnie poziomo..) Martwić się czy na razie jeszcze nie?
    Podziwiam Was że już tyle tych rzeczy macie, ja na razie prawie nic- poduszkę do karmienia, spiworek, dwa bodziaki na początek, krem do dupki i to tyle. Wyrodna matka ze mnie chyba :/ ale tez części z tych rzeczy które np wymienila Kashanti w ogole nie zamierzam kupowac np monitor oddechu czy elektroniczna niania czy gniazdko a niektore dopiero pozniej np leżaczek- bujaczek. Na początek niezbędne minimum a potem sie okaże co jest potrzebne. Np butelek i smoczków na razie nie planuje kupowac a jak sie okaże, że muszę, to jeszcze zdążę. Pod koniec marca zamowimy mebelki, mąż przywiezie wózek od znajomych.. A w kwietniu jade do mamy w odwiedziny i juz mi powiedziala ze mam przywiezc pusta walizke. :)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Hmm to mówicie, że wasze dzieciaki już są ułożone prawidłowo "do wyjścia"? Bo moja całkiem w poprzek glowa na lewo nogi na prawo (czasem jak zrobi fikolka to tez odwrotnie, ale nie pionowo tylko wlasnie poziomo..) Martwić się czy na razie jeszcze nie?
    Podziwiam Was że już tyle tych rzeczy macie, ja na razie prawie nic- poduszkę do karmienia, spiworek, dwa bodziaki na początek, krem do dupki i to tyle. Wyrodna matka ze mnie chyba :/ ale tez części z tych rzeczy które np wymienila Kashanti w ogole nie zamierzam kupowac np monitor oddechu czy elektroniczna niania czy gniazdko a niektore dopiero pozniej np leżaczek- bujaczek. Na początek niezbędne minimum a potem sie okaże co jest potrzebne. Np butelek i smoczków na razie nie planuje kupowac a jak sie okaże, że muszę, to jeszcze zdążę. Pod koniec marca zamowimy mebelki, mąż przywiezie wózek od znajomych.. A w kwietniu jade do mamy w odwiedziny i juz mi powiedziala ze mam przywiezc pusta walizke. :)

Pusta walizka - hit :-D ja też nie kupuję np. niani ani tego gniazdka, ale już monitor oddechu wezmę. Wiadomo, każdy to co uważa za potrzebne :-)

Co do ułożenia, to ja bym się zupełnie tym nie przzejmowała, bo mamy jeszcze dużo czasu. Nie powiedziane też, że moja ułożona główką w dół już tak zostanie. Może jeszcze się też przemieści, kto wie.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) dzisiaj brzuch mnie już nie boli ;) tylko po wczorajszej akcji naczytałam się o porodach przedwczesnych i teraz sobie wkręciłam, że w każdej chwili mogę urodzić :(. Oczywiście również dotarłam do statystyk, że w 23tc dziecko nie ma szans na przeżycie. Bardzo się martwię, jutro idę do lekarza. Dzisiaj już nie brałam żadnych leków i nie mam bóli, więc chyba macica się uspokoiła, a może to były więzadła? Niestety naczytałam się o skurczach (że mogą być takie jak ból na miesiączkę) no i teraz się strasznie martwię. :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jutro mam połówkowe może wkońcu płeć poznamy ;) Trzy tygodnie temu moja dzidzia była ustawiona nogami na pęcherzu, wcześniej była w poprzek. Zobaczymy jak teraz będzie ustawiona. Dzieci mają dużo miejsca jeszcze także obracać się jeszcze mogą. Zacznę się martwić ok 28 tc jak nadal będzie w takiej pozycji.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóż moja ciążowa ignorancja w takich sytuacjach przydaje się bardzo :)
    mój gin twierdzi że jestem ciążowym dziwnym przypadkiem pod tytułem "coś tam mnie boli, pewnie jutro przestanie"

:)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Pytanie już chyba padło, ale może ktoś ma cierpliwość odpowiedzieć ;-) ile min bodziaków i pajacow kupujecie w każdym z rozmiarów?
    Tych najmniejszych rozmiarow kompletuje baaardzo duzo. 10 sztuk kazdego minimum.
    Corka potrafila duzo ulewac i przebieralam ja czasami po 3 razy. Pralka chodzila na okrągło. Co prawda szybko wyrastala ale tych na 62 i 68 mialam najwiecej. We wszystkim tonela to miala tylko 52 cm

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Nie. Absolutnie nie wykręcaj sobie ze ulozenie jest zle. Najwazniejse zeby w tych ostatnich tygodniach ulozylo sie glowkowo. A wczesniej moze sobie brykac jak chce. A to ze u mnie jeat teraz glowkowo nie oznacza ze tak juz zostanie. Mkze sie jeszcze obrocic.

Heh ja dla malego nie mam nic. Tylko to co nadaje sie po corce. Wanienka, wozek czh poczatkowe biale ubranka... Nowego nie mam jeszcze nic :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej dziewczyny :) dzisiaj brzuch mnie już nie boli ;) tylko po wczorajszej akcji naczytałam się o porodach przedwczesnych i teraz sobie wkręciłam, że w każdej chwili mogę urodzić :(. Oczywiście również dotarłam do statystyk, że w 23tc dziecko nie ma szans na przeżycie. Bardzo się martwię, jutro idę do lekarza. Dzisiaj już nie brałam żadnych leków i nie mam bóli, więc chyba macica się uspokoiła, a może to były więzadła? Niestety naczytałam się o skurczach (że mogą być takie jak ból na miesiączkę) no i teraz się strasznie martwię. :(
    skurcze sa jak bol na miesiaczke ale milion razy mocniejsze i tylko na poczatku, pozniej boli inaczej

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    skurcze sa jak bol na miesiaczke ale milion razy mocniejsze i tylko na poczatku, pozniej boli inaczej
    To mnie bolało raczej mniej niż na miesiączkę.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest dziecko ułożone pośladkowo ale jeszcze jest czas żeby się obrócił. Ja mam połowkowe 23 marca.

f2w3k0s3plke7odf.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jade na IP bo mialam swieza krew na papierze :( niby nie duzo ale boje sie ze to od uderzenia czy cos :(

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka lec na IP. W brzuch sie uderzylas?

• Anutka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja jade na IP bo mialam swieza krew na papierze :( niby nie duzo ale boje sie ze to od uderzenia czy cos :(
    U mnie swieza krew w niewielkiej ilości to pękające naczynka... Juz 4 razy mnie tak straszylo. Oczywiscie jedz i upewnij siw czy to rownie blacha przyczyna

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka leć i daj znać, czy wszystko ok. Będzie dobrze, trzymam kciuki by to było "tylko" naczynko.

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kashanti super z tymi promocjami wyszlo. Po co przeplacac :) .
    Odzywaj sie czesciej :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infekcja :/ ale wracam do domu :)

Pixi bylam w czwartek na IP i dzis i uwaga w czw bylo 460g a dzis 540! Poza tym ok. Dostalam leki i odpoczywac aaaa i pani dr nie mogla znalezc szyjki azel od usg mnie piekł :/

PixiDixi, magdis, katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

Pixi bylam w czwartek na IP i dzis i uwaga w czw bylo 460g a dzis 540! Poza tym ok. Dostalam leki i odpoczywac aaaa i pani dr nie mogla znalezc szyjki azel od usg mnie piekł :/
    Tak, to mi lekarz tez mowil, ze nawer infekcja może wywolac plamienie...
    U mnie od czwartku do wtorku + 52 gramy. Rosna te dzieci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 06:24

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

Co to znaczy, że nie mogłem znaleźć szyjki? Tak się skróciła? O.o

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anecz_kaa to chyba dobrze że infekcja nic groźniejszego. Dbaj o siebie.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ