LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Urszulka89 wrote:Co do chorób to cały pierwszy trymestr to były przeziębienia
teraz wypróbowałam dwa razy sposób z wodą utlenioną do ucha jak tylko coś zaczęło mnie brać. Nie wierzyłam w to ale faktycznie pomogło i tak już dwa razy uchroniłam się od jakiegoś dziadostwa.
O 18 połówkowe, stres coraz większy... Może wkońcu poznamy płećpoznasz plec swojego lokatora
Ja od poczatku czulam ze to chlopiec. Zupelnie inaczej czulam sie niz w ciazy z corka.
Kazda ciaza jest inna ale mimo wszystko... Wiedzialam
Ciekawe czy Twoja przypiszczenia się sprawdza -
anecz_kaa dziękuję, znalazłam wpis Kashanti. Cenne informacje.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
anecz_kaa wrote:Ja czuje sie zupelnie inaczej niz w poprzednuch ciazach, wygladam super, nie mam ochoty na slodkie, mam jak juz zachcianki na slone a to bedzie babeczka
faktycznie nie ma zasady zachowania i samopoczucia co do plci chociaż u mnke to jest akurat slrawdzilo
-
A ja się nie czuje jakoś super w ciaży, 1 trymestr był słaby, ciągnie mnie do słodkiego i jest dziewczyna.
A ja dzisiaj na 18:45 wizyta związana z moimi sobotnimi bólami... niech lekarz sprawdzi, czy wszystko ok, chcociaż ja się boję wizyty. ;(❤Ada&Pola❤
-
Duzaa wrote:Ja w pierwszej ciąży czułam się dobrze i był chłopak. Teraz byłam przekonana że będzie córa bo wszystko co możliwe mnie łapie... A tu kolejny facet
właśnie wracam od neurologa ze skierowaniem na rehabilitację
Nalia bedzie dobrze, moze maluch naciskal jakis nerw? Ostatnio jak mówiłam lekarzowi,ze bardzo bolał mnie brzuch z lewej strony i pachwina to tylko zbadal szyjkę, stwierdził,ze ok i nie mam się martwic. Faktycznie bol noe powrócił.Duzaa lubi tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Britty wrote:a co sie stalo,ze dostałaś skierowanie na rehabilitacje?
Miałam podejrzenie rwy kulszowej całe szczęście okazało się że to nie to.. Rosnący maluch spowodował problem z mięśni em gruszkowym czy jakoś tak... Do tego stopnia ze tracilam czucie w nogach i nie mogłam się nawet z bólu na łóżku przekręcić... Więc czeka mnie fizjoterapia i oby coś pomogło -
Duzaa wrote:Miałam podejrzenie rwy kulszowej całe szczęście okazało się że to nie to.. Rosnący maluch spowodował problem z mięśni em gruszkowym czy jakoś tak... Do tego stopnia ze tracilam czucie w nogach i nie mogłam się nawet z bólu na łóżku przekręcić... Więc czeka mnie fizjoterapia i oby coś pomogło
Brzmi poważnie. Współczuję. Oby rehabilitacja pomogła jak najszybciej :-*Decadence lubi tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Britty wrote:Ja od początku czułam się fatalnie i mam dziewczynke. Moje siostry czuly sie rewelacyjnie i maja chłopców
ale czytałam,ze to stereotypy chociaż moje babcie twardo sie ich trzymają
Jestem po glukoze, udało się utrzymać ją w sobie. Dziewczynom, które dopiero będą mieć robioną krzywą cukrową polecam glukozę o smaku cytrynowym(smak jest znośny).
EDIT :
Dziewczyny, to są moje wyniki krzywej:
Na czczo - 65.7
Po godzinie - 64.9
Po dwóch godzinach - 96.9
Czy nie wydaje Wam się, że wynik po godzinie powinien być raczej wyższy niż na czczo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 15:59
-
Duzaa wrote:Miałam podejrzenie rwy kulszowej całe szczęście okazało się że to nie to.. Rosnący maluch spowodował problem z mięśni em gruszkowym czy jakoś tak... Do tego stopnia ze tracilam czucie w nogach i nie mogłam się nawet z bólu na łóżku przekręcić... Więc czeka mnie fizjoterapia i oby coś pomogło
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:Mam podobnie, ale nie aż tak.Dzisiaj zapytałam na gimnastyce o to ta fizjoterapeutke raczej to rwa nie jest to bym nie mogła z bolu chodzić i by mi drętwiała noga powiedziała, ze może to być problem z mięśniem gruszkowym trzeba go albo rozciągnąć albo jak mocno bedxie bolało iść na masaże.Duzo ćwiczeń na piłce i basen mi pomogło odpukać jest lepiej a jak mocno boli to poloz się płasko na podłodze i nogi na krzesło pod katem prostym ta pozycja bardzo rozluźnia ta cześć ciała w necie jest sporo ćwiczeń na to piłka chyba najlepsza tylko nie wolno na niej skakać tylko ruchy krążenie biodrami
już je od jakiegoś czasu wdrazam
no ja właśnie chodzić nie mogłam i nogi dretwialy stąd neurolog ale gdyby to była rwa to by nie puszczalo a mi puszcza i nawraca. Może i brzmi poważnie ale jak nie trzyma to nie jest źle. Zobaczę co mi fizjoterapeuta powie mam nadzieję że u mnie też trochę ćwiczeń pomoże
-
anecz_kaa wrote:A mnie boli spojenie jak dziecko jest glowkowo ulozone
ledwo chodze
W poprzedenije ciazy mialam takie "przeskakiwanie" kosci tam na dole a teraz tylko czuje ucisk i rozchodzenie sie