X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula poznasz :) uparty dziec :)

Mi glowa peka :(

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ula poznasz :) uparty dziec :)

Mi glowa peka :(
    Stawiam na dziewuszkę ;) moja Lila też taka uparta była jak teraz ta dzidzia i dopiero na połówkowym się pokazała ;) i znów pewnie mój charakter ma :p

katka84 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Co do chorób to cały pierwszy trymestr to były przeziębienia :/ teraz wypróbowałam dwa razy sposób z wodą utlenioną do ucha jak tylko coś zaczęło mnie brać. Nie wierzyłam w to ale faktycznie pomogło i tak już dwa razy uchroniłam się od jakiegoś dziadostwa.
    O 18 połówkowe, stres coraz większy... Może wkońcu poznamy płeć ;)
    Dzis wielki dzien :) poznasz plec swojego lokatora :)
    Ja od poczatku czulam ze to chlopiec. Zupelnie inaczej czulam sie niz w ciazy z corka.
    Kazda ciaza jest inna ale mimo wszystko... Wiedzialam
    Ciekawe czy Twoja przypiszczenia się sprawdza :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje sie zupelnie inaczej niz w poprzednuch ciazach, wygladam super, nie mam ochoty na slodkie, mam jak juz zachcianki na slone a to bedzie babeczka :)

• roma Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa dziękuję, znalazłam wpis Kashanti. Cenne informacje.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja czuje sie zupelnie inaczej niz w poprzednuch ciazach, wygladam super, nie mam ochoty na slodkie, mam jak juz zachcianki na slone a to bedzie babeczka :)
    Czujesz sie jak ja a ja bede miala chlopca :) faktycznie nie ma zasady zachowania i samopoczucia co do plci chociaż u mnke to jest akurat slrawdzilo :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku czułam się fatalnie i mam dziewczynke. Moje siostry czuly sie rewelacyjnie i maja chłopców ;) ale czytałam,ze to stereotypy chociaż moje babcie twardo sie ich trzymają ;)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży czułam się dobrze i był chłopak. Teraz byłam przekonana że będzie córa bo wszystko co możliwe mnie łapie... A tu kolejny facet ;) właśnie wracam od neurologa ze skierowaniem na rehabilitację :/

oar89jcggibdab41.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie czuje jakoś super w ciaży, 1 trymestr był słaby, ciągnie mnie do słodkiego i jest dziewczyna. ;)

A ja dzisiaj na 18:45 wizyta związana z moimi sobotnimi bólami... niech lekarz sprawdzi, czy wszystko ok, chcociaż ja się boję wizyty. ;(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Ja w pierwszej ciąży czułam się dobrze i był chłopak. Teraz byłam przekonana że będzie córa bo wszystko co możliwe mnie łapie... A tu kolejny facet ;) właśnie wracam od neurologa ze skierowaniem na rehabilitację :/
    a co sie stalo,ze dostałaś skierowanie na rehabilitacje?

Nalia bedzie dobrze, moze maluch naciskal jakis nerw? Ostatnio jak mówiłam lekarzowi,ze bardzo bolał mnie brzuch z lewej strony i pachwina to tylko zbadal szyjkę, stwierdził,ze ok i nie mam się martwic. Faktycznie bol noe powrócił.

Duzaa lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie boli spojenie jak dziecko jest glowkowo ulozone :( ledwo chodze

• Bambola Debiutantka

Wysłany: 12 marca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży źle się czułam i teraz tak samo, tylko bez wymiotów, pierwsza dziewczynka a teraz chłopak.

Bambola25
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    a co sie stalo,ze dostałaś skierowanie na rehabilitacje?

Miałam podejrzenie rwy kulszowej całe szczęście okazało się że to nie to.. Rosnący maluch spowodował problem z mięśni em gruszkowym czy jakoś tak... Do tego stopnia ze tracilam czucie w nogach i nie mogłam się nawet z bólu na łóżku przekręcić... Więc czeka mnie fizjoterapia i oby coś pomogło ;)

oar89jcggibdab41.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg :( ciaza wcale nie jest super :/

• Britty Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Miałam podejrzenie rwy kulszowej całe szczęście okazało się że to nie to.. Rosnący maluch spowodował problem z mięśni em gruszkowym czy jakoś tak... Do tego stopnia ze tracilam czucie w nogach i nie mogłam się nawet z bólu na łóżku przekręcić... Więc czeka mnie fizjoterapia i oby coś pomogło ;)

Brzmi poważnie. Współczuję. Oby rehabilitacja pomogła jak najszybciej :-*

Decadence lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Ja od początku czułam się fatalnie i mam dziewczynke. Moje siostry czuly sie rewelacyjnie i maja chłopców ;) ale czytałam,ze to stereotypy chociaż moje babcie twardo sie ich trzymają ;)
    Ja przez połowę ciąży wymiotowałam na okrągło i czułam się ogólnie jakbym miała zejść z tego świata za chwilę i też czekam na dziewczynkę :)
    Jestem po glukoze, udało się utrzymać ją w sobie. Dziewczynom, które dopiero będą mieć robioną krzywą cukrową polecam glukozę o smaku cytrynowym(smak jest znośny). :)

EDIT :
    Dziewczyny, to są moje wyniki krzywej:
    Na czczo - 65.7
    Po godzinie - 64.9
    Po dwóch godzinach - 96.9

Czy nie wydaje Wam się, że wynik po godzinie powinien być raczej wyższy niż na czczo? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 15:59

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Mam podobnie, ale nie aż tak.Dzisiaj zapytałam na gimnastyce o to ta fizjoterapeutke raczej to rwa nie jest to bym nie mogła z bolu chodzić i by mi drętwiała noga powiedziała, ze może to być problem z mięśniem gruszkowym trzeba go albo rozciągnąć albo jak mocno bedxie bolało iść na masaże.Duzo ćwiczeń na piłce i basen mi pomogło odpukać jest lepiej a jak mocno boli to poloz się płasko na podłodze i nogi na krzesło pod katem prostym ta pozycja bardzo rozluźnia ta cześć ciała w necie jest sporo ćwiczeń na to piłka chyba najlepsza tylko nie wolno na niej skakać tylko ruchy krążenie biodrami

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Mam podobnie, ale nie aż tak.Dzisiaj zapytałam na gimnastyce o to ta fizjoterapeutke raczej to rwa nie jest to bym nie mogła z bolu chodzić i by mi drętwiała noga powiedziała, ze może to być problem z mięśniem gruszkowym trzeba go albo rozciągnąć albo jak mocno bedxie bolało iść na masaże.Duzo ćwiczeń na piłce i basen mi pomogło odpukać jest lepiej a jak mocno boli to poloz się płasko na podłodze i nogi na krzesło pod katem prostym ta pozycja bardzo rozluźnia ta cześć ciała w necie jest sporo ćwiczeń na to piłka chyba najlepsza tylko nie wolno na niej skakać tylko ruchy krążenie biodrami
    Dzięki za rady :) już je od jakiegoś czasu wdrazam :) no ja właśnie chodzić nie mogłam i nogi dretwialy stąd neurolog ale gdyby to była rwa to by nie puszczalo a mi puszcza i nawraca. Może i brzmi poważnie ale jak nie trzyma to nie jest źle. Zobaczę co mi fizjoterapeuta powie mam nadzieję że u mnie też trochę ćwiczeń pomoże ;)

oar89jcggibdab41.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    A mnie boli spojenie jak dziecko jest glowkowo ulozone :( ledwo chodze
    Oj tak... Szczególnie dokucza jak siwe zasiedze6albo wstaje w nocy... Jak juz sie rozruszam to ok ale jak duzo chodze to faktycznie bol...
    W poprzedenije ciazy mialam takie "przeskakiwanie" kosci tam na dole a teraz tylko czuje ucisk i rozchodzenie sie :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 a nie masz norm z laboratorium? Nie jest ten cukier za niski? Mnie to wkrotce czeka :( dla mnie atresujace badanie, no i to czekanie w labo :((

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ