X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do krzywej cukrzycowej, czy wynik 68 po 2 h świadczy o jakiś nieprawidlowosciach?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Ula zgadzam się z mamą ginekolog w pełni. To nie jest naturalne tak leżeć i mała się ciągle buntuje - kręci się. Leży pod skosem, a moja starsza miała wzmożone napięcie mięśniowe jednej strony i myślę, że to dlatego, że była wygięta w brzuchu w rogalik właśnie w tę stronę.
    Oczywiście leżakuję więcej niż wcześniej, ale też dużo się krzątam po domu, bo mi mięśnie zanikną i co wtedy będzie trzymać dziecko? Nic.
    Lekarz nie powiedział mi, że mam leżeć plackiem cały czas, bo to by było nienormalne.

Właśnie też się zgadzam ;) nawet jak lekarz każe leżeć to przecież nic się nie stanie jak wstaniemy zrobić sobie herbatę czy choćby przejść się po domu. Moim zdaniem jakby było tak źle to wysłałby do szpitala. No ja tak to rozumiem ;) przy pierwszej ciąży choć prawie 95% leżałam (od 31 - 35 tc) to i tak herbatę sobie np sama zrobiłam bo inaczej bym chyba zapomniała jak się chodzi.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, co do krzywej cukrzycowej, czy wynik 68 po 2 h świadczy o jakiś nieprawidlowosciach?

Wynik po 2 godzinach nie powinien być wyższy niż 153 mg/dL więc Twój wynik jest super ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zgadzam z mamą ginekolog w tym temacie.
    Krzątam się po domu, czasem nawet wyjdę na krótki spacer dookoła bloku by złapać świeżego powietrza. Wiadomo trzeba bardziej uważać, więcej odpoczywać, ale nie 24h na dobę.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Wynik po 2 godzinach nie powinien być wyższy niż 153 mg/dL więc Twój wynik jest super ;)
    Bo czytałam dzisiaj o za niskim cukrze i wg niektórych źródeł to poniżej 70, a innych poniżej 60 i się zastanawiam. :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 27 tygodniu ciąży ale ten czas leci :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mi już trochę frustracja opadła. Tak jak wy się oszczędzam, ale też nie placek, więc trochę krzątam się po domu, z czynności domowych to gotuje obiad, wstawiam i rozwieszam pranie, bo nie czuje przy tym jakiegoś wielkiego wysiłku. Wczoraj nawet mnie poniosło i poszłam na działkę (100m) zobaczyć drzewka owocowe, które mój mąż wsadził. Nie było źle. Jutro diabetolog ostatni raz, bo nie będę jeździć do niego 100km w jedną stronę, bo to już jest kilku godzinna wyprawa. Wystarczy, że będę tyle jeździć do mojego gin. No ale z tego nie mogę zrezygnować.

Miłej niedzieli dla was :-)

katka84 lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jeszcze siły? Mi już brakuje ich pomału. Jak pochodzę cały dzień to bolą zebra kręgosłup nogi i mam dość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Macie jeszcze siły? Mi już brakuje ich pomału. Jak pochodzę cały dzień to bolą zebra kręgosłup nogi i mam dość
    Odzież ostatnio mam powera.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Bo czytałam dzisiaj o za niskim cukrze i wg niektórych źródeł to poniżej 70, a innych poniżej 60 i się zastanawiam. :/

Lekarz widział wyniki? Jeśli tak to jakby byo coś nieteges to napewno zwrócił by uwagę. Kto jak to ale oni lepiej umieją interpretować wyniki :) nie ma co się martwić.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki doświadczone cukrzycowo,
    będę wdzięczna za info jak to widzicie, bo właśnie odebrałam wyniki testu obciążenia 75 g glukozy

Glukoza na czczo (pkt 0) 4,36 mmol/l
    Glukoza po 1 godz. (pkt 1) 8,79 mmol/l
    Glukoza po 2 godz. (pkt 2) 7,91

W necie czytam, że powyżej 7,8 po 120 minutach to jest stan przedcukrzycowy. Czy ten wynik jest zły i powinnam zmienić dietę?
    Wizyta we wtorek.

Dzięki miłego dnia
    f2w3lhb8zwsl9evj.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Hej kobitki doświadczone cukrzycowo,
    będę wdzięczna za info jak to widzicie, bo właśnie odebrałam wyniki testu obciążenia 75 g glukozy

Glukoza na czczo (pkt 0) 4,36 mmol/l
    Glukoza po 1 godz. (pkt 1) 8,79 mmol/l
    Glukoza po 2 godz. (pkt 2) 7,91

W necie czytam, że powyżej 7,8 po 120 minutach to jest stan przedcukrzycowy. Czy ten wynik jest zły i powinnam zmienić dietę?
    Wizyta we wtorek.

Dzięki miłego dnia
    f2w3lhb8zwsl9evj.png

Normy dla cieżarnych masz takie:
    na czczo max 5,1
    po 1 godzinie max do 10
    po 2 godzinach max do 8,5

to co znalazłaś to norma dla osób nie będących w ciaży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 11:15

Mmargotka lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Normy dla cieżarnych masz takie:
    na czczo max 5,1
    po 1 godzinie max do 10
    po 2 godzinach max do 8,5

to co znalazłaś to norma dla osób nie będących w ciaży :)

Dziękuję!!! :)
    f2w3lhb8zwsl9evj.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Dziękuję!!! :)
    f2w3lhb8zwsl9evj.png
    Nie ma sprawy ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ale tu cicho, czyżby wszyscy korzystali z pięknej pogody?

Dziewczyny czy któraś z Was ma doświadczenie porodu z doulą lub prywatną położną? Bo zaczynam rozważać takie rozwiązanie ;)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dzień dobry!
    Ale tu cicho, czyżby wszyscy korzystali z pięknej pogody?

Dziewczyny czy któraś z Was ma doświadczenie porodu z doulą lub prywatną położną? Bo zaczynam rozważać takie rozwiązanie ;)
    Rodziłam z prywatną położną. Babka była wtedy przełożoną położnych w szpitalu w którym rodziłam. Bardzo miło wspominam, masowała mi plecy na zmianę z mężem, ogólnie dużo pomogła. Dzięki niej urodziłam bez kleszczy czy tym podobnych - mimo iż lekarz dyżurujący to sugerował (młody jakiś był i chyba spanikował):p na koniec zrobiła mi herbatkę jak już było po wszystkim a ona uzupełniała papiery.
    Teraz też -jeśli będę rodzić sn - już mam "zaklepaną" położną. Co prawda inną, bo moja jest już na emeryturze ale z polecenia koleżanki która rodziła w grudniu. Już się z nią spotkałam i mam nadzieję, że będzie ok.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Z prywatną polozna mam i porównanie bez poloznej. Dla mnie bez porownania. Polozna byla non stop ze mna, dbała jak o corke:), zrobila wszystko bym jak najszybciej doszla do siebie,chronila krocze ( i tak bylo msle naciecie,ale milion razy lepiej niz gdy nie m8alam swojej poliznej). Dbala o atmosferę oraz miala anestezjologa umowionego na tel.i raz dwa byl, nie trzeba bylo nawet prosic. Gdyby nie cc to tez wzielabym swoja polozna.Ove polecam!niestety inne traktowanie.

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie czy mdłości mogą wrócic? Czuję się dosłownie jak bym była znowu w 12 tygodniu (tylko ten brzuch taki jakiś duży..) - niedobrze mi okrutnie, co zjem to mi sie odbija.. Ratunku! Nie miałam nigdy zgagi wiec może to to tylko nie odróżniam? Ale nie mam żadnego pieczenia w przełyku tylko właśnie mdłości.. Aż sie boje położyć do łóżka bo na płasko gorzej..

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dziewczyny powiedzcie czy mdłości mogą wrócic? Czuję się dosłownie jak bym była znowu w 12 tygodniu (tylko ten brzuch taki jakiś duży..) - niedobrze mi okrutnie, co zjem to mi sie odbija.. Ratunku! Nie miałam nigdy zgagi wiec może to to tylko nie odróżniam? Ale nie mam żadnego pieczenia w przełyku tylko właśnie mdłości.. Aż sie boje położyć do łóżka bo na płasko gorzej..
    Przykro mi to mówić ale niestety mogą... Mi wróciły po dłuższej przerwie ale trzymały jakieś 2 tyg tylko i odpukac znów przeszły ;)

oar89jcggibdab41.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Mogą wrócić.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ