LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry!
Co do tematu nazwisk i meldunku, to nie będę się wypowiadać, bo nie wiem jakbym postąpiła w takiej sytuacji - jesteśmy po ślubie, bo dla nas to było ważne, a i zameldowani jesteśmy już w tym samym miejscu, choć bieganiny z tym troszkę było.
Jeśli chodzi o sukienki z lidla, to ja mam tę w liście i szarą. Obie bardzo ładne i fajnie się układają. Co prawda mogłyby mieć lepszy skład, ale za 33 zł nie ma co oczekiwać nie wiadomo czego. Podobała mi się jeszcze ta granatowa z ażurowym dekoltem (i rozważałam wzięcie jej zamiast szarej), ale mąż przekonał mnie, że będzie mi za gorąco jak słońce przypiecze i w końcu jej nie wzięłam
.
-
PixiDixi wrote:Prawnie zawsze meldunek ma dziecko przy matce tam gdzie ona jest zameldowana. Jest to meldunek z "automatu". Jeśli chcesz inaczej to musisz stawić się wraz z partnerem , napisać oświadczenie,że dziecko ma mieć inny meldunek niż Ty.
Dla przykładu, jestem w związku małżeńskim i mamy rózne meldunki to urzędnik ma obowiązek meldować i tak przy matce.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ove wrote:Dzień dobry!
Jeśli chodzi o sukienki z lidla, to ja mam tę w liście i szarą. Obie bardzo ładne i fajnie się układają. Co prawda mogłyby mieć lepszy skład, ale za 33 zł nie ma co oczekiwać nie wiadomo czego. Podobała mi się jeszcze ta granatowa z ażurowym dekoltem (i rozważałam wzięcie jej zamiast szarej), ale mąż przekonał mnie, że będzie mi za gorąco jak słońce przypiecze i w końcu jej nie wzięłam
.
Ove z ciekawości jaki ma skład ta szara? Bo się zastanawiam czy nie pójść szukać u nas w mieście
-
nick nieaktualnyMam do was takie pytanie bo wizytę mam dopiero za dwa tygodnia. Biorę luteine która dość mocno mnie podraznia. Lekarz powolił smarować się clotrimazolum. Stosuję go tylko jak nie mogę tego już znieść ale w sumie już jest dwa tygodnie.
Nie używam go już zbyt długo? Jest limit jakiś? -
Kinga40 wrote:Witam z rana. Dziewczyny z cukrzycą pomocy. Co jeść na noc aby cukier na czczo był w normie. Kupuję już specjalny chleb dla diabetyków A tu rano i tak cukier swoje. Miłego dnia
Kinga40 lubi tę wiadomość
-
My grillujemy, czy u Was też tak cieplutko, jest 22 00, a tu w spodenkach i koszulkach siedzą jeszcze. Ja w domku rodzinnym odpoczywam. Już nie na zewnątrz - ile można grillować (małą położyłam spać już). A i wiecie co najlepsze? Moja siostra też w ciąży i też cukrzyca ciążowa, więc kurczaki, indyki, szaszłyki i mnóstwo warzyw poszło w ruch i cukry 106
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
katka84 wrote:Pixi super te kiecki, jak będą jeszcze w środę, to się chyba wybiorę po jedną, jeśli zastanę. Mówisz, że w M się mieścisz, hmm.
No mieszcze sie,ale to rozciagliwy material,przynajmniej w czerwonej ,takze magicznie nie schudlam hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 22:39
katka84 lubi tę wiadomość
-
Teraz waże jakieś 63 kg, 170 wzrostu. Siostra wzieła mi rozmiar S co według nich odpowiada 36/38 i jest taka na teraz. W środe bede wymieniac na wieksza a jak nie bedzie rozmiarow to chyba oddam. Akurat w tym lidlu co siostra brala to kiepsko bylo z rozmiarami - albo S albo L.
Mam sukienke z motywem liści.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 23:00
katka84 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak macie duży biust to koniecznie rozmiar M. Ja mam mały biust, takie naciągane C i właśnie w biuście jest taka na teraz (rozmiar S). Boje sie ze nagle mi wyskoczą bimbały i sie nie zmieszczę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 23:08
-
Dziewczyny jak wy to wszystko ogarniacie
Mam pytanko odnośnie badania IIItrymestru-kiedy sie je dokładnie robi? Podajcie mi proszę dokładnie (np miedzy 28+0 a 32+6 czy cos takiego bo się pogubiłam już do kiedy można i kiedy najlepiej)https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
terka wrote:Dziewczyny jak wy to wszystko ogarniacie
Mam pytanko odnośnie badania IIItrymestru-kiedy sie je dokładnie robi? Podajcie mi proszę dokładnie (np miedzy 28+0 a 32+6 czy cos takiego bo się pogubiłam już do kiedy można i kiedy najlepiej)
Dokładnie to między 28+0 a 32+6Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 08:54
muminka83 lubi tę wiadomość
-
terka wrote:Dziewczyny jak wy to wszystko ogarniacie
Mam pytanko odnośnie badania IIItrymestru-kiedy sie je dokładnie robi? Podajcie mi proszę dokładnie (np miedzy 28+0 a 32+6 czy cos takiego bo się pogubiłam już do kiedy można i kiedy najlepiej)
Dokładnie
Ja robiłam 29+0 wg OM, a 29+3 wg terminu porodu tego właściwego, bo podobno termin bierze sie z USG pierwszego trymestru, bo później już każde dziecko rośnie w swoim tempie -
PixiDixi wrote:Dzien doberek
Piekna pogoda ,tylko grillowac.
Brzuch mi sie obnizyl i to tak,ze jak siedze to na kolanach mam go;) hmm.
Dziewczyny jak chodzicie to macie takie parcie na krocze,taki ciezar?
Jak siedzę w aucie to czuję swój brzuch :p ale ja akurat od początku mam ponoć nisko.
Jak chodzę to mnie całe krocze boli. Najgorzej jest jak posiedzę dłużej. Chodzę wtedy jak kaczka.
U nas też dziś ładnie, zapowiada się ciepły dzień.