X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zameldowana u rodzicow a moj dzieci u tesciow z mezem. Warto meldowac tam gdzie sie mieszka bo jest rejonizacja przy naborze do przedszkola np

• Ove Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Co do tematu nazwisk i meldunku, to nie będę się wypowiadać, bo nie wiem jakbym postąpiła w takiej sytuacji - jesteśmy po ślubie, bo dla nas to było ważne, a i zameldowani jesteśmy już w tym samym miejscu, choć bieganiny z tym troszkę było.

Jeśli chodzi o sukienki z lidla, to ja mam tę w liście i szarą. Obie bardzo ładne i fajnie się układają. Co prawda mogłyby mieć lepszy skład, ale za 33 zł nie ma co oczekiwać nie wiadomo czego :). Podobała mi się jeszcze ta granatowa z ażurowym dekoltem (i rozważałam wzięcie jej zamiast szarej), ale mąż przekonał mnie, że będzie mi za gorąco jak słońce przypiecze i w końcu jej nie wzięłam :).

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Prawnie zawsze meldunek ma dziecko przy matce tam gdzie ona jest zameldowana. Jest to meldunek z "automatu". Jeśli chcesz inaczej to musisz stawić się wraz z partnerem , napisać oświadczenie,że dziecko ma mieć inny meldunek niż Ty.

Dla przykładu, jestem w związku małżeńskim i mamy rózne meldunki to urzędnik ma obowiązek meldować i tak przy matce.
    A gdzie to się załatwia? Ja mam inny meldunek mąż inny a dziecko chciałam zameldować tu gdzie mieszkamy jak wyjaśni się kilka spraw to tez się tutaj zameldujemy :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    A gdzie to się załatwia? Ja mam inny meldunek mąż inny a dziecko chciałam zameldować tu gdzie mieszkamy jak wyjaśni się kilka spraw to tez się tutaj zameldujemy :)
    Pewnie w Urzędzie Miasta bądź Gminy.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dzień dobry!

Jeśli chodzi o sukienki z lidla, to ja mam tę w liście i szarą. Obie bardzo ładne i fajnie się układają. Co prawda mogłyby mieć lepszy skład, ale za 33 zł nie ma co oczekiwać nie wiadomo czego :). Podobała mi się jeszcze ta granatowa z ażurowym dekoltem (i rozważałam wzięcie jej zamiast szarej), ale mąż przekonał mnie, że będzie mi za gorąco jak słońce przypiecze i w końcu jej nie wzięłam :).

Ove z ciekawości jaki ma skład ta szara? Bo się zastanawiam czy nie pójść szukać u nas w mieście ;)

ex2buay3h02dl23a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was takie pytanie bo wizytę mam dopiero za dwa tygodnia. Biorę luteine która dość mocno mnie podraznia. Lekarz powolił smarować się clotrimazolum. Stosuję go tylko jak nie mogę tego już znieść ale w sumie już jest dwa tygodnie.
    Nie używam go już zbyt długo? Jest limit jakiś?

• katka84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Witam z rana. Dziewczyny z cukrzycą pomocy. Co jeść na noc aby cukier na czczo był w normie. Kupuję już specjalny chleb dla diabetyków A tu rano i tak cukier swoje. Miłego dnia
    Ja jadam mięsko z warzywami, diabetolog odradziła mi jedzenie chleba. To pomogło obniżyć cukry na czczo.

Kinga40 lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka spóźnione, ale szczere wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, a i chłopców na czterdziestkę ;)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka ja myślę, że bez różnicy jakie to będzie nazwisko (ja osobiście dałabym nazwisko ojca). Wiesz, kobieta może w życiu zmieniać te nazwiska parokrotnie. Nie ma co się przywiązywać ;)

Mmargotka, anecz_kaa, PixiDixi, Britty lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My grillujemy, czy u Was też tak cieplutko, jest 22 00, a tu w spodenkach i koszulkach siedzą jeszcze. Ja w domku rodzinnym odpoczywam. Już nie na zewnątrz - ile można grillować (małą położyłam spać już). A i wiecie co najlepsze? Moja siostra też w ciąży i też cukrzyca ciążowa, więc kurczaki, indyki, szaszłyki i mnóstwo warzyw poszło w ruch i cukry 106 :P

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi super te kiecki, jak będą jeszcze w środę, to się chyba wybiorę po jedną, jeśli zastanę. Mówisz, że w M się mieścisz, hmm.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Pixi super te kiecki, jak będą jeszcze w środę, to się chyba wybiorę po jedną, jeśli zastanę. Mówisz, że w M się mieścisz, hmm.

No mieszcze sie :),ale to rozciagliwy material,przynajmniej w czerwonej ,takze magicznie nie schudlam hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 22:39

katka84 lubi tę wiadomość

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz waże jakieś 63 kg, 170 wzrostu. Siostra wzieła mi rozmiar S co według nich odpowiada 36/38 i jest taka na teraz. W środe bede wymieniac na wieksza a jak nie bedzie rozmiarow to chyba oddam. Akurat w tym lidlu co siostra brala to kiepsko bylo z rozmiarami - albo S albo L.
    Mam sukienke z motywem liści.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 23:00

katka84 lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak macie duży biust to koniecznie rozmiar M. Ja mam mały biust, takie naciągane C i właśnie w biuście jest taka na teraz (rozmiar S). Boje sie ze nagle mi wyskoczą bimbały i sie nie zmieszczę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 23:08

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi o meldunku :) nawet nie wiedzialam, ze sa takie przepisy :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wy to wszystko ogarniacie :D

Mam pytanko odnośnie badania IIItrymestru-kiedy sie je dokładnie robi? Podajcie mi proszę dokładnie (np miedzy 28+0 a 32+6 czy cos takiego bo się pogubiłam już do kiedy można i kiedy najlepiej) ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:

Mam pytanko odnośnie badania IIItrymestru-kiedy sie je dokładnie robi? Podajcie mi proszę dokładnie (np miedzy 28+0 a 32+6 czy cos takiego bo się pogubiłam już do kiedy można i kiedy najlepiej) ;)

Dokładnie to między 28+0 a 32+6 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 08:54

muminka83 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:

Dokładnie :)
    Ja robiłam 29+0 wg OM, a 29+3 wg terminu porodu tego właściwego, bo podobno termin bierze sie z USG pierwszego trymestru, bo później już każde dziecko rośnie w swoim tempie ;)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :)

Piekna pogoda ,tylko grillowac.
    Brzuch mi sie obnizyl i to tak,ze jak siedze to na kolanach mam go;) hmm.
    Dziewczyny jak chodzicie to macie takie parcie na krocze,taki ciezar?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 09:43

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dzien doberek :)

Piekna pogoda ,tylko grillowac.
    Brzuch mi sie obnizyl i to tak,ze jak siedze to na kolanach mam go;) hmm.
    Dziewczyny jak chodzicie to macie takie parcie na krocze,taki ciezar?

Jak siedzę w aucie to czuję swój brzuch :p ale ja akurat od początku mam ponoć nisko.
    Jak chodzę to mnie całe krocze boli. Najgorzej jest jak posiedzę dłużej. Chodzę wtedy jak kaczka.
    U nas też dziś ładnie, zapowiada się ciepły dzień.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 969 970 971 972 973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ