WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia oby jutro wyniki się polepszyly a na razie postaraj się zrelaksować. Jesteście w szpitalu pod opieką i nie pozwolą żeby coś złego się stało.
    Ja we wtorek wizytę mam i trochę się jej boję. Brzuch mi się dalej stawia dość mocno i obawiam się szpitala. To dopiero 31-tydzień

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko a robisz czasami ktg?

l22n6iyek016fbg8.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nie było mnie trochę, ale nadrobilam. Masakra, co to się na naszym wątku dzieje :-/ mam nadzieję, że u wszystkich się jakoś poukłada i żaden maluszek nie zechce wyskoczyć wcześniej. U nas masakra z remontem, mieszkamy w jednym pokoju, jestem już bardzo zmęczona, dzisiaj się bardzo słabo czułam. Wszystko mnie wkurza. Na całe szczęście z Małą wszytsko ok, byłam we wtorek na USG 3 trymestru, ważyła 1800 i pani dr nie miała się do czego przeczepic. Łożysko jest ok 3,5-4 cm od ujścia szyjki i teoretycznie mogę próbować SN, tyle że księżniczka obróciła się głowa do góry. Więc zaś kolejne zmartwienie :-/ teraz czekam na to, aż się znowu przekręci

katka84 lubi tę wiadomość

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia no nie pocieszylas mnie za bardzo bo ja na starcie mialam Hb tylko nieco powyzej 12 a teraz 10,8. Gin powiedzial ze jak przy porodzie strace troche krwi i mi spadnie do 8-9 to nie bede miala sily sie z lozka podniesc nie mowiac o karmieniu i ogarnianiu dziecka, wiec sie boje..
    A co do tego obrotu jeszcze- wiem ze to ryzykowne ale alternatywa jest cc, ktore tez ma milion mozliwych komplikacji i jest mniej korzystne zarowno dla dzidzi jak i dla mnie. Dlatego tak bije sie z myslami

• Ove Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo że u nas synek ciągle główką do góry - ja nie zdecydowałabym się na obrót. Już wolę CC.

Melbusia, trzymam kciuki, żeby to była źle pobrana próbka moczu.
    Mini, 2 tygodnie? Mam nadzieję, że maluszek będzie na tyle wygodny, że będzie chciał zostać dłużej.

Najbliższy tydzień szykuje się pod znakiem wielu wizyt. Mam nadzieję, że wieści będą pozytywne!

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin, Ja mam Hb 10,2, nie chce rosnąć, żelaza nie biorę, bo mam okropne zaparcia, pije Floradix, ale chyba niewiele daje. Podczas pierwszego porodu straciłam dużo krwi i pierwsze badanie pokazało Hb na poziomie chyba 8 czy 8,5 i nie przejęli się tym w szpitalu, dostałam tylko przez 3 dni Tardyferon. A najlepsze jest to, że siły miałam za dwóch, praktycznie wcale nie spałam, bo Antek ciągle wisiał na piersi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2018, 22:21

olcia87 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, ja zawsze w ciązy mam problem z morfologią :/ teraz mieszam tardyferon fol z actiferolem Fe forte oraz piję co 2-3 dzień szklankę vit. c (takiej do musującej do rozpuszczeia). Morfologia pomału ale idzie w górę, jutro idę po wyniki ale ostatnio było Hb na 12,4. Jak jadłam sam tardyferon miałam spore zaparcia ale jak mieszam z tym actiferolem to jest o niebo lepiej.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddlemuffin no to faktycznie masz niższe wyniki niz ja , ale chciałam Ci dać jakąś nadzieję, że może jeszcze sama z siebie trochę wzrośnie ta wartość teraz po 30 tyg tak jak mi. Chociaż najbardziej pocieszające jest to co pisze Kroolik, że sił miała za dwóch :-) tego się trzymajmy ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zeszłej ciąży najmniej miałam 10,8 a idąc do porodu chyba ponad 12, a i tak sporo spadło. Naprawdę dziewczyny, to jest taka adrenalina, że przez pierwsze dni nie odczuwa się tego zmęczenia (przynajmniej ja tak miałam). Potem może być gorzej, ale z drugiej strony organizm powoli wraca do siebie i te wyniki się normalizuja. Swoją drogą muszę kupić jutro ten Actiferol, najwyzsza pora zabrać się za siebie ;-)

olcia87, melbusia88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Biedronko a robisz czasami ktg?
    Mialam ktg tydzień temu jak stało się to bolesne ale wyszło prawidłowo. Do tego wszystko się trzyma długie i zamknięte. Ale tydzień mimął już a brzuch wciąż twardnieje. Mam obawy że coś się zmieniło na gorsze

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, kroolik dziękuję za dobre chęci i pocieszanie:) żelazo biore juz z 6 tygodni i przy ostatniej wizycie 4 tyg temu pielegniarka powiedziala zebym sie nie przejmowala bo pewnie najpierw sie wypelniaja rezerwy a w nastepnej kolejnosci do gory pojda wyniki. No i moze faktycznie po tym 30 tyg dziecko juz tak nie wyciaga. U nas leci 33 tydzien, ostatnia prosta. Juz sie nie moge doczekac - jutrzejszej wizyty, tego kiedy powitamy na świecie naszą Kamilkę.. Coraz częściej myślę i wyobrażam sobie jak to bedzie.

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o hemoglobine to też mi spada. Wyjściowa była ponad 12 później spadła do 11,2, włączono mi Actiferol forte, troche sie podniosło a teraz znowu spadło do 11. Lekarz powiedział że ważne żeby nie było poniżej 11. Że jak na nastepnej wizycie znowu wyjdzie taki kiepski wynik to bedziemy sie martwić. Actiferol biore już od jakiś 3-4 miesiecy i tak to u mnie wygląda...

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po pobycie w szpitalu hemoglobina zjechała w tydzień (!) z 12.5 na 11.7 (to samo laboratorium). :D Także niestety, ale szpital wykańcza. ;D krwawień nie miałam :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko widocznie taka nasza uroda, że twardnieją nam brzuszki. Mi twardnieje często ale już się tym nie martwię, bo w szpitalu na ktg tylko raz na sześć ktg coś tam się pisało i nie było to niepokojące wg lekarzy. Może nasze macice lubią porządnie poćwiczyć ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja lekarka zadowolona z mojej hemoglobiny 14,5 ;) tylko potwornie płytki krwi lecą na łeb na szyję co przy cc może nie być dobre ale zobaczymy.
    Niech te nasze brzdace siedzą jak najdłużej :)

ex2buay3h02dl23a.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia88 kup sobie sok z żurawiny i pij rozcieńczony z wodą. Ja tak sobie wyleczyłam nerki, bo miałam już sporo piasku i najlepiej pić mniej herbaty czarnej tylko zielonej. Dużo od diety to zalezy. Trzymam kciuki za was dziewczynki :-*

Tak a propo czy u was też powracają mdłości ? Ja dziś wymiotowałam z rana. Jestem załamana, wymiotowałam do 6 miesiąca potem był spokój dosłownie na miesiąc i teraz znowu to samo.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli w lewym podbrzuszu jak idę i do tego coś mnie zaczyna boleć krocze od chodzenia. :D ale to pewnie dlatego, że mało chodzę a więcej leżę.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Mnie boli w lewym podbrzuszu jak idę i do tego coś mnie zaczyna boleć krocze od chodzenia. :D ale to pewnie dlatego, że mało chodzę a więcej leżę.
    Gdzieś czytałam, że ból krocza też może oznaczać że miednica się rozszerza ;-)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też boli krocze po lewej stronie do tego od szybkiego chodzenia mam kolki.
    Co do mdłodści u mnie też wróciły. Nie wymiotuje ale jest mi czasem mocno nie dobrze

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty, współczuję :/ ja połowę ciąży wymiotowałam, teraz czuję, że mdłości czasem wracają ale bez wymiotów, póki co.

Britty lubi tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ