Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Na spokojnie dziewczyny myślę że jeszcze nie spadłam na same dno internetu kupując wszystko co zobaczę na socjalach 😅 bo jeszcze nic takiego w swoim życiu nie kupiłam
W żartach to napisałam o tych instamatkach mignęła mi akurat laska z tym laktatorem ale bez reklamy, kodów i z małym zasięgiem także chyba wcale nie aż taki top
Po prostu chciałam laktator podwójny bezprzewodowy, jest na amazonie i wydaje mi się najbardziej ok i w zasięgu mojego portfela . Nie polecam bo jeszcze nawet mi nie doszedł na chatę
Ale btw. Totalnie uważam że każdy niech sobie totalnie kupuje co chce , gdzie chce i za ile chce i niech mu służy ❤️
-
A to chyba było to termometru 😅 ? A no mniejsza
To tutaj się znam jeszcze mniej 🫣 zwykłe mam z apteki w domu; elektroniczny i alkoholowy i nawet nie myślałem o zakupie jakiegoś bardziej na wypasie także chyba nawet nie załapałem o czym tutaj mowa -
Kocur wrote:Na spokojnie dziewczyny myślę że jeszcze nie spadłam na same dno internetu kupując wszystko co zobaczę na socjalach 😅 bo jeszcze nic takiego w swoim życiu nie kupiłam
W żartach to napisałam o tych instamatkach mignęła mi akurat laska z tym laktatorem ale bez reklamy, kodów i z małym zasięgiem także chyba wcale nie aż taki top
Po prostu chciałam laktator podwójny bezprzewodowy, jest na amazonie i wydaje mi się najbardziej ok i w zasięgu mojego portfela . Nie polecam bo jeszcze nawet mi nie doszedł na chatę
Ale btw. Totalnie uważam że każdy niech sobie totalnie kupuje co chce , gdzie chce i za ile chce i niech mu służy ❤️Kocur lubi tę wiadomość
-
btw. dziewczyny w ogóle w primarku mają fajne rzeczy dla bobasów i nie odbiegają jakościowo od innych sieciówek. Ja się zaopatrzyłam w dwa rampersiki i kocyk w żyrafy w fajnych cenach i 100% bawełny Spodobało mi się, ze rampersy na zamek także łatwo i szybko przy ściąganiu i zakładaniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 16:16
oli23, Kocur lubią tę wiadomość
Synuś - 1.07.2024 ❤️ -
Ja szukałam typowo laktatora muszlowego. Na rynku jest względnie mały wybór i mało opinii co do tego rodzaju laktatorów. Nie mam tiktoka ani instagrama i sugerowałam się opiniami na grupach mamuśkowych na Facebooku 😊 tak też było i z wózkiem 😁
Też miałam problem z termometrem, kupiłam z polecenia koleżanki Braun thermoscan 7 do ucha ale cena zabójcza 😬Kocur lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️26 - ✅
🙋🏼28 - morfologia 0%❌ /4% ✅🥺
12.2022-10.2023 -przerwa w staraniach
29.10 13 dpo ⏸️🍀
30.10 14 dpo beta 237.73 mlU/mL
02.11 17 dpo beta 811.97 mlU/mL prog 35.3 ng/mL
17.11 3,5 mm Fasolki z bijącym ❤️
02.01 I prenatalne - 7,3 cm brykającego szkraba, ryzyka niskie 🎉
15.02 276g, mamy dziewczynkę 💞
27.02 II prenatalne, 362g wstydnisi 🌷
9.05 III prenatalne, 1480g zdrowej Kruszynki - 8 percentyl 🥺🙏
6.06 2400g Uparciuszki, waga już w normie 🥰
25.06 - planowane CC??🍀🤯🤞🫶
Razem od 2016 ❤️ 09.2020👰🏻♀️🤵🏼
-
Minia95 wrote:btw. dziewczyny w ogóle w primarku mają fajne rzeczy dla bobasów i nie odbiegają jakościowo od innych sieciówek. Ja się zaopatrzyłam w dwa rampersiki i kocyk w żyrafy w fajnych cenach i 100% bawełny Spodobało mi się, ze rampersy na zamek także łatwo i szybko przy ściąganiu i zakładaniu
Tak śliczne te rzeczy, kolekcja z kaczuszkami przeurocza i chyba mam większość. Jakość też super, niektóre bodziaki na dłużej starczą bo mają guziczki na dwóch poziomach. Jak chcecie fotki to dajcie znać. Kaczuszki są totalnie uniwersalne 😆Kocur lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja już po ostatnim USG prenatalnym. Mamy 1590g dzidziusia 🥰 wszystko w normie poza tętnem 😔 wysokie bo 176 ud/min. Za tydzień wizyta więc będziemy jeszcze raz kontrolować i podejmować ewentualne dalsze kroki. Mam nadzieję że to nic poważnego tylko przez mój stres przed badaniem.
Minia95, Doris8, oli23, dori, Kocur, Lady_Dior, Ania1985, Mimi09, Emimo, Ammeluna lubią tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Kinia197 wrote:Tak śliczne te rzeczy, kolekcja z kaczuszkami przeurocza i chyba mam większość. Jakość też super, niektóre bodziaki na dłużej starczą bo mają guziczki na dwóch poziomach. Jak chcecie fotki to dajcie znać. Kaczuszki są totalnie uniwersalne 😆Synuś - 1.07.2024 ❤️
-
Ja mam konto na insta, ale sama nic nie udostępniam, za to żyję treściami parentingowymi 😆
Oglądam profile fizjo, pediatry, prawniczki, położnej, o śnie dziecka, rozwoju, rozszerzaniu diety i inne pierdy, ale od specjalistow a nie od instamatek celebrytek 😄 i najważniejsze memy od whos your daddy i blog ojciec, które mnie trzymają przy życiu w macierzyństwie 😆
Tik tok nawet nie wiem jak wygląda, ale boje się że będę się musiała zainteresowac jak dzieci dorosną 😭 chyba że do tego czasu wejdzie jeszcze coś innego.
Właśnie zajadamy się pierwszy raz truskawkami 😄🍓 -
Marti27 wrote:Dziewczyny ja już po ostatnim USG prenatalnym. Mamy 1590g dzidziusia 🥰 wszystko w normie poza tętnem 😔 wysokie bo 176 ud/min. Za tydzień wizyta więc będziemy jeszcze raz kontrolować i podejmować ewentualne dalsze kroki. Mam nadzieję że to nic poważnego tylko przez mój stres przed badaniem.
Marti27 lubi tę wiadomość
Synuś - 1.07.2024 ❤️ -
Meldujemy się po wizycie. 😊 Mamy 2230g Dziecia, który stwierdził, że pokaże dupkę zamiast twarzyczki i znowu nici ze zdjęcia. 🤷♀️ U Grzdylka wszystko OK. Nadal mamy tydzień do przodu. Ja dostałam opier, bo nic nie przytyłam (ale przecież jem normalnie).🤷♀️ No i mam zwolnić tempo, bo szyjka się skróciła do nieco ponad 3cm, jeszczcze jest OK, ale w badaniu była dość miękka, wiec... Wolniej.
PS. Nadrobię Was wieczorkiem. 😉Doris8, oli23, AEGO, Junjul, Marti27, Myszkaaa20, dori, Kocur, Ania1985, moonflower, Kejt93, Bluesky, Mimi09, Emimo, Ammeluna lubią tę wiadomość
-
Marti27 wrote:Dziewczyny ja już po ostatnim USG prenatalnym. Mamy 1590g dzidziusia 🥰 wszystko w normie poza tętnem 😔 wysokie bo 176 ud/min. Za tydzień wizyta więc będziemy jeszcze raz kontrolować i podejmować ewentualne dalsze kroki. Mam nadzieję że to nic poważnego tylko przez mój stres przed badaniem.
Marti, też trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze i okazało się, że to jednorazowa sytuacja spowodowana przez stres🙋🏻♀️26 - ✅
🙋🏼28 - morfologia 0%❌ /4% ✅🥺
12.2022-10.2023 -przerwa w staraniach
29.10 13 dpo ⏸️🍀
30.10 14 dpo beta 237.73 mlU/mL
02.11 17 dpo beta 811.97 mlU/mL prog 35.3 ng/mL
17.11 3,5 mm Fasolki z bijącym ❤️
02.01 I prenatalne - 7,3 cm brykającego szkraba, ryzyka niskie 🎉
15.02 276g, mamy dziewczynkę 💞
27.02 II prenatalne, 362g wstydnisi 🌷
9.05 III prenatalne, 1480g zdrowej Kruszynki - 8 percentyl 🥺🙏
6.06 2400g Uparciuszki, waga już w normie 🥰
25.06 - planowane CC??🍀🤯🤞🫶
Razem od 2016 ❤️ 09.2020👰🏻♀️🤵🏼
-
-
Miałam ambitne plany pakować torbę szpitalną, ale zniosłam tylko rożek i kocyki do pralni i to by było na tyle. Ale zamówiłam w końcu tą wanienkę i termometr więc nie byłam aż tak bezproduktywna🙈 no i zaliczyłam szczepienie na krztusiec 😀 ale plecy to już zupełnie inna historia... to jest jakaś masakra 😅
-
AEGO wrote:Dobrze, że reszta parametrów w normie. Ja wczoraj miałam tak, że tętno takie wysokie, to wzięli mnie na KTG, aby to sprawdzić i było już tam w porządku. Ogólnie pierwsze co lekarka powiedziała to, to, że koniecznie więcej wody!
AEGO lubi tę wiadomość
Synuś - 1.07.2024 ❤️ -
Aego to ja też ostatnio trochę odpuściłam sobie z tą wodą 🫣 ale fakt naprawdę nie wiedzieć czemu siedziałam zestresowana przed badaniem a maluch też był bardzo aktywny. Narazie staram się tym nie stresować bo poza tętnem wszystkie parametry ok. Lekarz serduszko sprawdzał 3 razy. W poniedziałek idę do położnej środowiskowej to sprawdzi mi tętno i w czwartek na wizycie też będę miała sprawdzane.Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Minia95 wrote:btw. dziewczyny w ogóle w primarku mają fajne rzeczy dla bobasów i nie odbiegają jakościowo od innych sieciówek. Ja się zaopatrzyłam w dwa rampersiki i kocyk w żyrafy w fajnych cenach i 100% bawełny Spodobało mi się, ze rampersy na zamek także łatwo i szybko przy ściąganiu i zakładaniu
No zgadzam się że Primark ma fajne jakościowo ciuszki dla bobasów 😁 muszę namówić męża na jeszcze jedną wycieczkę do Silesii bo przy ostatniej powiedział że mam nie szaleć bo jeszcze przyjedziemy 😁
Martii27 napewno te za wysokie tętno to chwilowe 🤗 super że reszta dobrze ❤️
Zosis ale duży bobas 😍Marti27 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Marti27 wrote:Aego to ja też ostatnio trochę odpuściłam sobie z tą wodą 🫣 ale fakt naprawdę nie wiedzieć czemu siedziałam zestresowana przed badaniem a maluch też był bardzo aktywny. Narazie staram się tym nie stresować bo poza tętnem wszystkie parametry ok. Lekarz serduszko sprawdzał 3 razy. W poniedziałek idę do położnej środowiskowej to sprawdzi mi tętno i w czwartek na wizycie też będę miała sprawdzane.
Marti27 lubi tę wiadomość
-
Marti na pewno wszystko będzie dobrze i to jednorazowa akcja. Może czymś zestresowałaś swoje dziecię, za szybko wstałaś, albo posiłek się przesunął 😂 tak czy inaczej kciuki za kolejne badanie.
Ja tiktoka przeglądam i zapisuje filmiki, ale.... Później nigdy do nich nie wracam 🤪 a Instagrama mam, ale też jakoś średnio używam, sporadycznie wejdę. Może za stara już jestem 🙈31.10.2022 💔
25.05.2023 💔
13.11.2023 ⏸️ beta 93,81
15.11.2023 beta 223,65
22.11.2023 beta 4193 🤞
27.11.2023 6+1 2,6 mm ❤️ USG 5+6
11.12.2023 8+1 1,39cm ❤️ USG 7+5
22.12.2023 9+5 2,58cm ❤️ USG 9+3
09.01.2024 12+2 5,79cm USG 12+2. Prenatalne idealnie 😍
19.02.2024 18+1 232g ❤️
05.03.2024 20+2 II prenatalne, 340g i pierwsze kopniaki 😍
14.05.2024 30+2 III prenatalne, 1750g 😍
Iga 🥰🥰 30.07.2024 22:51 😍 ⚖️3635g 📏56cm 💖