Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady_Dior wrote:Ja dziś też z tych "nieśpiących" pięknie po prostu 🙄😩
Nie lubię. Ja się pocieszam tym, że śmiało będę mogła bezkarnie odsypiać, a Ty musisz się rano już ogarniać... 😲
U mnie plus taki, że właśnie znalazłam prześcieradła do gondoli. 💪 I po raz n-ty przeglądam koszyk w aptece, ale tego bez swojej listy nie zamknę, wiec zostanie mi na spokojnie zweryfikowanie i zamówienie w najbliższych dniachHope♥️ lubi tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich obecnych i przyszłych mam 😄💐 samych bezproblemowych końcówek ciąż i porodów!✊🏻
Oraz dla naszych mam i teściowych, które pięknie wychowały nas i tatusków naszych dzieci i oby miały jak najmniej do powiedzenia przy wychowaniu naszych dzieci 😆😆
Poświęćcie ten dzień na same przyjemności 🥳moonflower, dori, Doris8, Kejt93, AEGO, Emimo, Myszkaaa20, Mimi09, Ania1985, Ammeluna, Nisia18, Lady_Dior lubią tę wiadomość
-
Cześć w niedzielę, ja zaraz lecę się odgruzować (fryzjer makijaż) przed sesją, ledwo żyję bo po wczorajszym baby schower wróciłam do domu o 1 w nocy 🤪 ale było pięknie 😍❤️
Opiszę później, a tutaj fotki
Sajgonka, dori, Doris8, AEGO, Kejt93, Marti27, Emimo, Myszkaaa20, Mimi09, Ania1985, Ammeluna, Junjul, Lady_Dior, Kocur, Edithka lubią tę wiadomość
-
O rany, ale miałam czytania🙈 ale wszystko nadrobiłam. Ja dziś nad ranem miałam pierwszy taki skurcz i lekko się wystraszyłam, ale widzę że to normalne. Zgadzam się, że dobry fizjo potrafi cuda, więc jak któraś jeszcze nie korzysta to gorąco polecam.
Jak już mówicie o przyscieradelkach to powiedzcie mi od razu czy do gondoli kupujecie inny materac? Ten który jest w zestawie wydaje mi się mega cienki i zastanawiam się, czy nie kupić jakiegoś innego. No i muszę w końcu wybrać łóżeczko i materac na przewijak 🤪31.10.2022 💔
25.05.2023 💔
13.11.2023 ⏸️ beta 93,81
15.11.2023 beta 223,65
22.11.2023 beta 4193 🤞
27.11.2023 6+1 2,6 mm ❤️ USG 5+6
11.12.2023 8+1 1,39cm ❤️ USG 7+5
22.12.2023 9+5 2,58cm ❤️ USG 9+3
09.01.2024 12+2 5,79cm USG 12+2. Prenatalne idealnie 😍
19.02.2024 18+1 232g ❤️
05.03.2024 20+2 II prenatalne, 340g i pierwsze kopniaki 😍
14.05.2024 30+2 III prenatalne, 1750g 😍
Iga 🥰🥰 30.07.2024 22:51 😍 ⚖️3635g 📏56cm 💖
-
Muszę dołączyć do klubu niewyspanych, bo budziłam sie na siku…4 razy, gdy normalnie jest to raz. 😨 Więc obudziłam się totalnie niewyspana z psem na głowie. 🙃
Moon, Piękny tort z okazji baby shower!
Doris, nie, ja nie kupuje innego materacyka.
Zosia, o widzisz! Mówiłam, że otwarcie psu tarasu na toaletę to inny wymiar wygody! 😎
Zosis lubi tę wiadomość
-
Moon, piękny ten tort! Jeśli smakował w połowie tak jak wygląda to był sztos.
Moon, Lady_Dior, udanych sesji. Pochwalcie się później efektami.
Doris, ja też nie kupuję innego materacyka do wózka.
Aego, zdecydowanie to inny wymiar wygody. Choć przyznam, że trochę się cykałam, bo u nas jednak jeszcze brak ogrodzenia, ale owczar na szczęście sam się nie oddala dalej niż na róg budynku. 😅
A sobie odespałam... Przed 8 już miałam oczy jak 5 zł. 🤣 Pewnie w dzień dopiero mnie zmoże...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 08:57
Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
dori wrote:O rany, ale miałam czytania🙈 ale wszystko nadrobiłam. Ja dziś nad ranem miałam pierwszy taki skurcz i lekko się wystraszyłam, ale widzę że to normalne. Zgadzam się, że dobry fizjo potrafi cuda, więc jak któraś jeszcze nie korzysta to gorąco polecam.
Jak już mówicie o przyscieradelkach to powiedzcie mi od razu czy do gondoli kupujecie inny materac? Ten który jest w zestawie wydaje mi się mega cienki i zastanawiam się, czy nie kupić jakiegoś innego. No i muszę w końcu wybrać łóżeczko i materac na przewijak 🤪
Matko jedyna ja znów pospalam jak nigdy. Oczywiście budziłam się wielokrotnie, ale to i tak sukces 😆
Ja zostaje przy materacyku jaki jest w zestawie bo właśnie m.in. dlatego wybraliśmy ten wózek 😅
Pytanko mam o pazurki, planujecie ściągnąć hybrydę przed porodem? Ja maluje paznokcie sama i domyślam się ze po porodzie będzie mi mega trudno znaleźć czas bo nie będzie to mój priorytet. Dodatkowo wykonuje masaż krocza a dłuższe pazury mimo wszystko są trochę ryzykowne, tam samo przy dziecku. 🤔💒 04.09.2021
Starania 👶 od 2022
⏸️ październik 2022
💔 listopad 2022
❤️🩹 wznowienie starań 02.2023
⏸️ październik 2023 🥹🤞✊
🤰22.11.2023 - 1,58 cm i bijące serduszko
👶 08.12.2023 (10+1) - 3,48 cm
👦 04.01.2023 (14+0) - 8,15 cm - chłopczyk
⚖️ 25.01.2024 (17+0) - 190g ❤️
⚖️ 15.02.2024 (20+0) - 310g 😍
⚖️ 07.03.2024 (23+0) - 630g 🥺
⚖️ 28.03.2024 (26+0) - 960g 😱
⚖️ 18.04.2024 (29+0) - 1650g 🤯
⚖️ 09.05.2024 (32+0) - 2150g 🥳
⚖️ 31.05.2024 (35+1) - 2750 g
Nikodem 🩵
23.06.2024 - godz 20:09
⚖️ 3260g
📏 55 cm
-
Oj, to się nie dziwię, że się bałaś, ale dobrze, że masz takiego psiaka co Ci nie pobiegnie daleko. 🙈 Ja sobie przypomnę jak nasz jeszcze jako szczeniak stwierdził, że czas zrobić spierdolkę jak otworzymy drzwi i sobie szczęśliwie leciał przez osiedle, tu siknął, tu się pogłaskał z panem, na szczęście Stary go zaraz dogonił, ale od tego czasu się baliśmy otwierać drzwi, na szczęście z wiekiem mu przeszły takie pomysły. 🙈
Kejt szczerze mówiąc, mnie się nie chce robić już paznokci i chodzić na nie, więc mam skrócone i pomalowane odżywką. A do porodu chyba wystarczy od biedy jeden palec bez hybrydy? Więc może można poświęcić płytkę z jakiegoś palca ewentualnie. 🤣 -
Aego, nasz się chował od małego szczeniaka na budowie, więc jest przyzwyczajony, że jest cały czas przy nas i nie odbiega. Ja się wręcz czasami śmieję, że on wie, gdzie jest granica działki. 🤣 Bo jak idzie ktoś obcy to szczeka i biegnie w jego stronę, ale tylko do pewnej linii, a potem jakby miał przed sobą betonowe ogrodzenie. Ostatnio też podeszły do nas sarny, to tylko podbiegł kawałek od domu, ale granicy działki nie przekroczył. W nocy się cykałam bardziej dlatego, że jednak chwilę wcześniej była burza, a ta nasza ciapa się boi i nie wiedzialam, czy on ją jeszcze gdzieś słyszy i się przypadkiem nie przestraszy, ale nie... Zrobił swoje i wrócił grzecznie. Widocznie ciapa, ale mądra nam się trafiła. 😅 Albo bał się ciemności i wolał wrócić do Pańci. 🤣
Co do paznokci to jak pytałam o to swoją położną to mówiła, że nie ma potrzeby zdejmowania. I podała mi taki przykład, że przecież jakby się zadziało coś niespodziewanego to też mamy te paznokcie zazwyczaj zrobione i w szpitalach sobie radzą. Ale też się zastanawiam, jak to będzie później z Maleństwem, bo ok, na początku będzie ok, ale te hybrydy trzeba później jakoś zdjąć / zmienić, a to jednak trochę trwa... A niewiadomo jaki egzemplarz dzieciaczka nam się trafi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 09:32
-
Jeśli chodzi o paznokcie to ja już od jakiegoś czasu sobie nie robię, a też robiłam sama. Stwierdziłam że dam im odpocząć, więc mam też tylko odżywkę. A z drugiej strony to mam takiego lenia od jakiegoś czasu że nawet nie chciałoby mi się ich robić. 🙈
Ja dzisiaj wyspałam się tak sobie, napewno lepiej niż poprzedniej nocy ale szału nie ma😢
Obudziłam się znowu z takim poczuciem że tak mało czasu zostało (według aplikacji 36 dni), a jeszcze tyle rzeczy chce ogarnąć. Nie lubię tego uczucia bo to budzi we mnie panikę. Co nie zmienia faktu że od jutra kontynuuje odgruzowywanie mieszkania 🙈😂😂 -
Ja też tylko odżywka lub bezbarwny, ale zapowiedziałam już Staremu, że z okazji dnia ojca będzie mi malował stopy 👣😅 bo pewnie ani nie dosięgnę ani przed porodem już nie będzie mi się chciało nigdzie iść.
Co do dnia ojca, robicie swoim lubym jakieś prezenty w imieniu pierworodnych jeszcze nienarodzonych?🤔 ja się zastanawiam, ale nie mam póki co pomysłu.
Helpunku❗️ Nocka przespana ładnie, ale od rana mnie raz na jakiś czas coś swędzi na dole i zastanawiam się czy coś brać dziś czy poczekać do jutra i skonsultować z doktorkiem czy co. W piateczek mam wymazy, jeszcze nie gbs i zastanawiam się czy jakbym cos dzisiaj wziela to mogloby miec wplyw na wyniki🤷♀️ bo wyczytałam, że na tym etapie niby nie powinno się już nic brać żeby nie uodparniać tych bakterii czy grzybków i poczekać na mocniejszy antybiotyk już po przyjęciu do szpitala, ale przyznam, że nie jest to dla mnie jakieś logiczne. -
Doris8 wrote:Ja też tylko odżywka lub bezbarwny, ale zapowiedziałam już Staremu, że z okazji dnia ojca będzie mi malował stopy 👣😅 bo pewnie ani nie dosięgnę ani przed porodem już nie będzie mi się chciało nigdzie iść.
Co do dnia ojca, robicie swoim lubym jakieś prezenty w imieniu pierworodnych jeszcze nienarodzonych?🤔 ja się zastanawiam, ale nie mam póki co pomysłu.
Helpunku❗️ Nocka przespana ładnie, ale od rana mnie raz na jakiś czas coś swędzi na dole i zastanawiam się czy coś brać dziś czy poczekać do jutra i skonsultować z doktorkiem czy co. W piateczek mam wymazy, jeszcze nie gbs i zastanawiam się czy jakbym cos dzisiaj wziela to mogloby miec wplyw na wyniki🤷♀️ bo wyczytałam, że na tym etapie niby nie powinno się już nic brać żeby nie uodparniać tych bakterii czy grzybków i poczekać na mocniejszy antybiotyk już po przyjęciu do szpitala, ale przyznam, że nie jest to dla mnie jakieś logiczne.
W kwestii leków nie pomogę, bo nie wiem.Kejt93 lubi tę wiadomość
-
Zosis, mój póki nie mieliśmy ogrodzenia to też jakby wiedział gdzie jest granica, bo jak ktoś szedł drogą to dobiegał do granicy i szczekał 😂 gorzej jak jakiś pies szedł, bo wtedy już na nic nie patrzył tylko biegł za nim 🙄 na szczęście mamy już ogrodzenie, więc otwieram taras i wychodzi kiedy chce. To meeeega wygoda.
No to też nie będę kupować dodatkowego materaca. W sumie przecież nawet nie wiem, czy młoda będzie chciała jeździć w wózku.31.10.2022 💔
25.05.2023 💔
13.11.2023 ⏸️ beta 93,81
15.11.2023 beta 223,65
22.11.2023 beta 4193 🤞
27.11.2023 6+1 2,6 mm ❤️ USG 5+6
11.12.2023 8+1 1,39cm ❤️ USG 7+5
22.12.2023 9+5 2,58cm ❤️ USG 9+3
09.01.2024 12+2 5,79cm USG 12+2. Prenatalne idealnie 😍
19.02.2024 18+1 232g ❤️
05.03.2024 20+2 II prenatalne, 340g i pierwsze kopniaki 😍
14.05.2024 30+2 III prenatalne, 1750g 😍
Iga 🥰🥰 30.07.2024 22:51 😍 ⚖️3635g 📏56cm 💖
-
Wszystkiego najlepszego mamuśki ❤️🥳
Ja śpię w miarę dobrze i wysypiam się, jedynie wstawanie na siku jest problematyczne bo jednak z tym brzuchem ciężko się wstaje 🫣
Ja nie kupuję innego materacyka do wózka 🤔
My dzisiaj uciekamy do moich rodziców na obiad, a potem do teściowej, więc intensywny dzień się szykuje 😁Ammeluna lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Chyba coś było w powietrzu tej nocy no ja jak nigdy nie wstaje to byłam raz siku.
Nie obcinam metek z ubrań.
Gondoli jeszcze nie mam w domu więc nie wiem czy będę coś prała. Prześcieradła do gondoli mam już poprane 😀
Dziś wyprasowałam jakieś pojedyncze ubranka z tych eleganckich co miałam nie uprasowane.
Cały czas czekam na sofy do sypialni i dopiero będziemy tam sprzątać i skręcać łóżeczko. -
Odnośnie metek to jeśli są takie gigantyczne to obcinam ale mam sporo ubranek używanych i nigdzie nie było wyciętych wiec myśle ze bobasowi nie powinny przeszkadzać.
W tym tygodniu ściągam hybrydy i pomaluje tylko bezbarwnym, tutaj raczej miałam problem z tym malowaniem ich niż co powie szpital 😅
Dziś uświadomiliśmy sobie z małżem że za ponad 2 tygodnie moja ciąża będzie donoszona akurat na urodziny tatusia 😅 jak ten czas zapierd*** 🫣AEGO lubi tę wiadomość
💒 04.09.2021
Starania 👶 od 2022
⏸️ październik 2022
💔 listopad 2022
❤️🩹 wznowienie starań 02.2023
⏸️ październik 2023 🥹🤞✊
🤰22.11.2023 - 1,58 cm i bijące serduszko
👶 08.12.2023 (10+1) - 3,48 cm
👦 04.01.2023 (14+0) - 8,15 cm - chłopczyk
⚖️ 25.01.2024 (17+0) - 190g ❤️
⚖️ 15.02.2024 (20+0) - 310g 😍
⚖️ 07.03.2024 (23+0) - 630g 🥺
⚖️ 28.03.2024 (26+0) - 960g 😱
⚖️ 18.04.2024 (29+0) - 1650g 🤯
⚖️ 09.05.2024 (32+0) - 2150g 🥳
⚖️ 31.05.2024 (35+1) - 2750 g
Nikodem 🩵
23.06.2024 - godz 20:09
⚖️ 3260g
📏 55 cm
-
Wszystkiego co naj w tym dniu! 🌹🌷🌻
Mam nadzieję, że będziecie od z łezką w oku świętować ten dzień 😘
Przesyłam kwiaty od mojej Córci dla tych, które jeszcze w tym roku ich nie dostają 😘
Moonflower - ekstra baby shower 🥳 taki mi się marzy walczę tylko z tym, czy zrobić to w domu na tarasie, czy jednak w lokalu.
Ja mam materac do wózka oryginalny i nie kupuję innego.
Dziewczyny, dawajcie znać jak tam po sesjach! 📸
A ja właśnie próbuję chillować na tarasie plus a propos sukienek...dzisiaj ubrałam swoją sprzed ciąży, która na mnie wisiała...tadaaaa 😆😆😆 udanego dnia! 🍋
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 12:46
Zosis, AEGO, dori, Doris8, Kejt93, Minia95, Mimi09, Ania1985, Sajgonka, Myszkaaa20, Lady_Dior, Emimo, Junjul, Kocur lubią tę wiadomość
-
Ammeluna wrote:
No ja też wyglądam tak w każdej, którą przymierze, stąd mój kryzys wizerunkowy i ciężko mi patrzeć w lustro.
Wg nie podobają mi się moje piersi, sporo urosły i przez to wyglądam grubiej niż w rzeczywistości. 😪😪
Mam nadzieję że ten miesiąc wytrzymam psychicznie.
Co do piersi to czy wy czujecie że zaczyna się w nich coś dziać? Ja nie mam żadnych wycieków, urosły owszem ale są takie miękkie nie takie jak na początku ciąży i nic nie bolą. Nie wiem czy to dobry znak jeśli chodzi o przyszła laktację 🤔🤔🤔🤔 -
Natka9106 wrote:No ja też wyglądam tak w każdej, którą przymierze, stąd mój kryzys wizerunkowy i ciężko mi patrzeć w lustro.
Wg nie podobają mi się moje piersi, sporo urosły i przez to wyglądam grubiej niż w rzeczywistości. 😪😪
Mam nadzieję że ten miesiąc wytrzymam psychicznie.
Co do piersi to czy wy czujecie że zaczyna się w nich coś dziać? Ja nie mam żadnych wycieków, urosły owszem ale są takie miękkie nie takie jak na początku ciąży i nic nie bolą. Nie wiem czy to dobry znak jeśli chodzi o przyszła laktację 🤔🤔🤔🤔 -
O tak, ja ostatnio się wzięłam za porządki w szafie głównie pod kątem sukienek 😉 no i niektóre spoko, niektóre jak ta na zdjęciu spoko, ale tylko z przodu bo nie dopinają się już do samego końca, a jeszcze inne nie nadają się do publikacji bo zrobiły się z nich koszulki 😅 coś bym porobiła, ale nie wiem co, mam jakąś niemoc,powietrze jakieś ciężkie i Małą co chwilę tak wypycha mi brzuch jakby chciała wyskoczyć, a że dziś siedzi dość nisko to jest to mega niewygodne!🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 14:05
dori, Mimi09, Ania1985, Lady_Dior, Emimo, Junjul, Kocur lubią tę wiadomość