Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
moonflower wrote:Hehe no ja bym starego nie brała, bo jak mu powiedziałam że może mi pomóc przy masażu krocza to jak to chłop powiedział, że on może mnie pomasować ale … 🤷😜 facet31.10.2022 💔
25.05.2023 💔
13.11.2023 ⏸️ beta 93,81
15.11.2023 beta 223,65
22.11.2023 beta 4193 🤞
27.11.2023 6+1 2,6 mm ❤️ USG 5+6
11.12.2023 8+1 1,39cm ❤️ USG 7+5
22.12.2023 9+5 2,58cm ❤️ USG 9+3
09.01.2024 12+2 5,79cm USG 12+2. Prenatalne idealnie 😍
19.02.2024 18+1 232g ❤️
05.03.2024 20+2 II prenatalne, 340g i pierwsze kopniaki 😍
14.05.2024 30+2 III prenatalne, 1750g 😍
Iga 🥰🥰 30.07.2024 22:51 😍 ⚖️3635g 📏56cm 💖
-
dori wrote:A ja mam pytanie do tych, które robią masaż krocza. Mam w poniedziałek wizytę u mojej uro-fizjo i ma mi pokazać co i jak. Powiedziała żebym przyszła ze Starym to jemu pokaże jak masować i się zastanawiam czy jest sens go brać? Ogarniacie same, czy angażujecie partnerów?
Myślę że lepiej sama czuję jak mocno tam można nacisnąć itp. zresztą wg mnie stary by się do tego nie nadawał 😅 -
Hej dziewczyny ja już na macierzyńskim w końcu - choć generalnie jest od 34tc ale wzięłam wolne na ten lot do Pl. Dziś się tak napracowałam, że ledwo żywa jestem-dziećmi ledwo się umiałam zająć 🥴ale ja już taka jestem, że nie potrafię ściemniać i zapieprzam jak dziki wół .
Ja już też mam dość a to dopiero 32tc ale no męczące to jest jak się ma taką zadyszkę, każda pozycja jest zła i do tego chodzisz jak kaczka 😏 Można się z bezsilności poryczeć.
Patrzyłam na pogodę na Śląsku i jestem załamana, bo akurat jak będę z Dziećmi to oczywiście musi być ujowo🙄
Kto mówił, że po 30tc ruchy już nie są tak odczuwalne 🤨 Mój się tak wierci, wypycha, że już go proszę żeby dał na luz, bo mi zaraz brzuchem wyjdzie. Nie wiem czy taki przebodźcowany codziennymi wojnami rodzeństwa czy jak 🤷🏼♀️
Ammeluna ja nie raz myślałam, że jest ułożony poprzecznie przez to, że z obu stron ruchy czułam a to po prostu z jednej strony pupa i wypycha się nóżkami. Główka w dole-zawsze łatwo poznać po czkawce gdzie jest główka i u mnie od dłuższego czasu w doleAmmeluna lubi tę wiadomość
-
@kejt93 rozczulający ten rampersik w pandę :')
@totylkoja @marti27
pamiętajcie dziewczyny, ze dużo osób się z tym mierzy. nie jesteście w tym same Myślę, ze wazne jest aby uświadamiać partnerów jak się miewacie z waszym samopoczuciem. Chyba najgorzej jest płakać w poduszkę i zostać z tym sama. Ciężko się przełamać czasem by powiedzieć ze nas trapią gorsze myśli, ale mężowie często mogą nie mieć świadomości tych zmian hormonalnych i warto jednak, żeby nas mieli na oku w tym okresie okołoporodowym.
Pamiętajcie, że jesteśmy piękne niezależnie od tego ile przytyłyśmy, ze mamy tłuste włosy, spuchnięte kostki i chodzimy jak kaczuszki (czyt. ja przez rwę kulszową w prawym pośladku).
Pamiętajcie,ze nie tylko to co dobre mija szybko, złe rzeczy również! Wierzę, ze każdej z nas uda sie przezwyciężyć cięższe chwile i zapamiętać tylko te piękne. Uśmiech bombelków i te wdzięczne oczęta wynagrodzą wszelkie trudyKejt93 lubi tę wiadomość
Synuś - 1.07.2024 ❤️ -
Dori ja gdzieś słyszałam, że facet jest przydatny kiedy z jakichś względów wygodniej Ci jest w pozycji bocznej lub na klęczkach. 😉
-
Hej Dziewczyny.
Ja po wizycie- jak na 35+3 to wszystko jest oki prócz tego że Mlody wazy jak na 38+3...3303g...
wiadomo że to szacunek ale nie wiem skąd takie wielkolud:) mój pierwszy synek radząc się w 37 miał 3200...
Niestety mam jakiś mega ostry stan zapalny jelit- mam bardzo zle wyniki kalprotektyny , krew I sluz w kale...rozmawiałam z dwoma gastroenterologami i mam jutro na cito zrobić rektoskopie. Bardzo się boje że to wywola poród....ech ja nie urok to sraczka...Ania1985, Kocur, Junjul, Emimo, AEGO, Edithka, Doris8, Kejt93 lubią tę wiadomość
-
Ja masaż robię sama, ale nic nie czuję w sumie. Jak mi fizjo robila to też nie czułam. 🤷♀️ Nie wiem co miałoby to dać.
Mój Maluch tez mocno szaleje. I zawsze w nocy. Nie mogę przez to w ogóle spać, więc podsypiam w dzień po pracy. Ale przez to mało co mogę zrobić. Dzisiaj trochę ogarnęłam jego pokoik. I przenioslam rzeczy do torby w jedno miejsce. W ten weekend już muszę wszystko spakować. 😁
-
Hope2018 a masz jakieś objawy tego stanu zapalnego 🤔 Kurczę nie znam się ale mam nadzieję, że skoro lekarze wiedzą, że jesteś w ciąży zaawansowanej to chyba wiedzą co robią 🤷🏼♀️ Postaraj się nie stresować zanadto - kciuki za badania, oby stan zapalny szybko odeszdl w siną dal...
Ja od godziny nie śpię a szkoda, bo dzieci mimo, że mają katar to śpią super. Właśnie czuję, że mi wyszła kolejna opryszczka która to już w tej ciąży - 5ta🙄❓ Widać, że organizm słaby... Chciałabym się jakoś wzmocnić ale na razie to tylko suplement ciążowy łykam i dha. W Pl czeka na mnie i dzieci zakwas z buraków. Trzeba wierzyć, że robi się coś pożytecznego dla organizmu😂
Emimo jak tam kolka-był to jednorazowy incydent? Ja nie miałam na razie ani bólu kręgosłupa o dziwo 🙈 tfu tfu🙈
Kocur podziwiam Cię tyle razy w ciąży muszlę przytulać ehh😏 Dobrze, że to już końcówka...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca, 04:55
Emimo lubi tę wiadomość
-
Lady ja też tak wstaje 4,5 … jak pośpię do 6 to luksus !
Hope - masz rację. Zawsze coś ! Ale waga imponująca , bedzue duży dzidź.
ja się cały czas męczę z bólem pod żebrem . Ani wstać ani się przewrócić z boku na bok . Wczoraj mój dzidziuś dostawał takiego szału że nie raz miałam łzy w oczach przy tych kręciołkach. Czułam jakbym miała całą macice obolałą. Chwilami myślałam że coś się zaczyna dziać, ale noc przespałam . Młoda się właśnie zaczęła odzywać. Chyba mniej „agresywnie” jak na tę chwilę.
Mam nadzieję, że się rozruszam i będzie git bo dziś tyle spraw do ogarnięcia 🫣 -
No mi się udało pospać do 6.19 kiedy to syn się zorientował, że przytulam tylko jego siostrę 😂
a tak bym se jeszcze pospała mmm😴
Kocur to powodzenia dziś z załatwianiem spraw-oby się udało wszystko ogarnąć.
Tu w Nl wakacje są gdzieś w połowie lipca także niech Dzieć przyjdzie na świat tak w okolicach 20lipca😆
-
Lady Dior wczoraj i przedwczoraj łapała mnie kolka. Ale akurat miałam wizytę doktor sprawdziła nie odkleja się łożysko. Więc w sumie nie wiem od czego to zależy. Mówiła że czuję już główkę tak na 1-1,5 cm
Ale hit wczorajszego dnia.
Zamówienie na wózek złożyłam na początku lutego Cybex e-priam. Opłacony i miałam czekać bo beżowy kolor nie był dostępny.
W marcu zapytałam czy coś wiadomo na temat gondoli dostałam odpowiedź, że do końca tygodnia zrealizują moje zamówienie. Zapytałam wtedy czy jest możliwość wysyłki na początku czerwca. Dostałam odpowiedź, że nie ma problemu. Rzeczy zaczekają na magazynie. Kilka dni temu napisałam maila o wysyłkę. Odezwali się do mnie ze sklepu kilka dni temu i Pani mówi że może wysłać wszystko ale bez gondoli i spacerówki ??!! Pytam jak to przecież opłacone miało czekać na mnie. Mówi może ktoś jej podebrał ?!!! Później dzwoni , że jednak nie było w tym czasie u nikogo w sklepie w PL i uwaga będzie około 7.07 i proponuje mi czarna. Ludzie jakbym chciała czarna to bym zamówiła czarna.
Wiem że kilka z Was też zamawiało ten wózek i chyba w tym kolorze czy macie już swoje gondolę ? Polecałam Wam sklep Vexipi a tu taka wtopa
Póki co mam uzgodnione ze dostanę zielona gondolę a w lipcu wymienia mi na beżowa a jak nie będzie i nie wymienia ?! Słabe to dla mnie. -
Lady_Dior wrote:Właśnie czuję, że mi wyszła kolejna opryszczka która to już w tej ciąży - 5ta🙄❓ Widać, że organizm słaby... Chciałabym się jakoś wzmocnić ale na razie to tylko suplement ciążowy łykam i dha. W Pl czeka na mnie i dzieci zakwas z buraków. Trzeba wierzyć, że robi się coś pożytecznego dla organizmu😂
Jak Cię bardzo męczy opryszczka to możesz sobie w pl kupić hascovir w tabletkach 200mg bez recepty, to można brać w ciąży. Ja co prawda bralam chyba tylko raz, ale jak siedzę i tak większość czasu w domu nawet w pracy, to mi nie zależało żeby się szybciej wyleczyły chociaż i tak sa mniejsze niż poza ciąża 🙈 -
Emimo wrote:Lady Dior wczoraj i przedwczoraj łapała mnie kolka. Ale akurat miałam wizytę doktor sprawdziła nie odkleja się łożysko. Więc w sumie nie wiem od czego to zależy. Mówiła że czuję już główkę tak na 1-1,5 cm
Zamówienie na wózek złożyłam na początku lutego Cybex e-priam. Opłacony i miałam czekać bo beżowy kolor nie był dostępny.
W marcu zapytałam czy coś wiadomo na temat gondoli dostałam odpowiedź, że do końca tygodnia zrealizują moje zamówienie. Zapytałam wtedy czy jest możliwość wysyłki na początku czerwca. Dostałam odpowiedź, że nie ma problemu. Rzeczy zaczekają na magazynie. Kilka dni temu napisałam maila o wysyłkę. Odezwali się do mnie ze sklepu kilka dni temu i Pani mówi że może wysłać wszystko ale bez gondoli i spacerówki ??!! Pytam jak to przecież opłacone miało czekać na mnie. Mówi może ktoś jej podebrał ?!!! Później dzwoni , że jednak nie było w tym czasie u nikogo w sklepie w PL i uwaga będzie około 7.07 i proponuje mi czarna. Ludzie jakbym chciała czarna to bym zamówiła czarna.
Wiem że kilka z Was też zamawiało ten wózek i chyba w tym kolorze czy macie już swoje gondolę ? Polecałam Wam sklep Vexipi a tu taka wtopa
Póki co mam uzgodnione ze dostanę zielona gondolę a w lipcu wymienia mi na beżowa a jak nie będzie i nie wymienia ?! Słabe to dla mnie.
O szok! Za taką kasę taka wtopa? Ja naczytałam się trochę o słabej obsłudze ze strony serwisu cybex, ale żeby już na etapie zakupu... a tej bezowej gondoli faktycznie nigdzie nie ma? Czy tylko u vexpi jest problem? Bardzo to słabe po takim czasie od zakupu dostać info, że coś jest nie tak. -
jak ja chodziłam za wózkiem coś koło marca, to gość z sklepie stacjonarnym mi powiedział że nie ma co liczyć na beżowy kolor do połowy lipca, koniec końców ja kupiłam używanego e-priama jawels of nature, bo stwierdziłam że na beżowego nie zaryzykuje, teraz musze kupić fotelik, fotelik kupuje już nowy ale chyba kupie czarny bo jest 450 zł tańszy niż jawels 🙄
bąbel dziś baaaardzo aktywny od 5 rano, aż mnie żebro boli.
Byłam spuścić krew a labie, ciekawe jak tam moja hemoglobina
miłego dnia dziewczynki, już tylko weekend mnie dzieli od podglądu Bąbla 😍🥰Emimo lubi tę wiadomość
-
Emimo wrote:Lady Dior wczoraj i przedwczoraj łapała mnie kolka. Ale akurat miałam wizytę doktor sprawdziła nie odkleja się łożysko. Więc w sumie nie wiem od czego to zależy. Mówiła że czuję już główkę tak na 1-1,5 cm
Póki co mam uzgodnione ze dostanę zielona gondolę a w lipcu wymienia mi na beżowa a jak nie będzie i nie wymienia ?! Słabe to dla mnie.Emimo lubi tę wiadomość
-
Tak się cieszę , że wychodzicie ❣️ o której wypis ?
Ja cały czas z nimi pisze, bo zielony kolor jest tańszy ja zapłaciłam w lutym !!! za beżowy. Kasę przyjęli fb wystawili a teraz nagle problem.AEGO wrote:No ja Ci mówiłam, że też miałam przeboje…miał być zielony, później dzwoni, ze nie ma zielonego, ale jest beżowy, którego miało nie być, później się okazuje, że nie ma specerowki, też takie same hity. Spacerówkę już dokupię gdzieś indziej. -
Emimo wrote:Tak się cieszę , że wychodzicie ❣️ o której wypis ?
Ja cały czas z nimi pisze, bo zielony kolor jest tańszy ja zapłaciłam w lutym !!! za beżowy. Kasę przyjęli fb wystawili a teraz nagle problem.
O 13Emimo lubi tę wiadomość
-
Współczuję przygód z wózkiem, tyle czasu czekaliście i teraz na koniec jeszcze takie coś. 🤔 Mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy.
AEGO gratulacje z okazji wyjścia do domu😍😍 nie ma jak u siebie, na swoim terenie. Zazdroszczę.
Ja dziś miałam dziwna noc, bolał mnie brzuch jak na okres i plecy w odcinku krzyżowym, dodatkowo brzuch jak kamień. Trwało to jakaś godzinę i minęło, potem już wszystko normalnie. Może moja szyjka coś ruszyła. Zaczęłam myśleć że wczoraj przesadziłam, bo naoglądałam się filmików o aktywacji bioder przed porodem i tak sobie podczas różnych czynności w domu kręciłam biodrami żeby się rozruszać, bo zesztywniałam w ostatnich miesiącach że masakra no a w nocy takie coś. Nie wiem czy to ma związek. 😳😳😳