X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2024
Odpowiedz

Lipiec 2024

Oceń ten wątek:
  • Ania1985 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie, ze Felik mowi mama. Super to slyszec. Sle to przypadkowe czy juz konkretnie zwraca sie do ciebie per mama? ;)

Tak, zgadza sie, cwiczenia przynosza rezultaty. Ja cale dni spedzam z dzieckiem na macie, tata kazda wolna chwile tez, oczywiscie z przerwami na jedzenie i sen.
    U nas przez asymetrie dziecko wypracowywało zle nawyki i musielismy je wyprostować, co bylo dodatkowym utrudnieniem.

Czy zdarzalo wam sie zauwazyc drzenie glowki dziecka? Wczoraj cos takiego zauwazylam. Jak trzymalam na rekach, byl taki troche marudny i spiety i mial wlasnie od czasu do czasu takie drzenie. Dzis juz tego nie ma.

Na pewno zglosze to do fizjo i pediatry.

age.png

1.2023 - cb [*]
    4.2023 - 10tc [*]
    👶 - 10.07.2024 - synek (CC)
    Nabyty zespół anyfosfolipidowy, heparyna w ciąży. 💉
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1985 wrote:
    Ale fajnie, ze Felik mowi mama. Super to slyszec. Sle to przypadkowe czy juz konkretnie zwraca sie do ciebie per mama? ;)

Tak, zgadza sie, cwiczenia przynosza rezultaty. Ja cale dni spedzam z dzieckiem na macie, tata kazda wolna chwile tez, oczywiscie z przerwami na jedzenie i sen.
    U nas przez asymetrie dziecko wypracowywało zle nawyki i musielismy je wyprostować, co bylo dodatkowym utrudnieniem.

Czy zdarzalo wam sie zauwazyc drzenie glowki dziecka? Wczoraj cos takiego zauwazylam. Jak trzymalam na rekach, byl taki troche marudny i spiety i mial wlasnie od czasu do czasu takie drzenie. Dzis juz tego nie ma.

Na pewno zglosze to do fizjo i pediatry.
    Nieee, świadomie to chyba plus/minus kolo roku dzieci mówią? 😄 Wiec po prostu przypadkowo mówi te wyrazy, często je powtarza.
    Z głową niestety nie pomogę. :/

age.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki, my też po chrzcie. Na szczęście rsv u Antka trochę odpuściło, gorzej u mnie, dawno nie byłam taka chora jak wczoraj i dziś 🙄 ale chrzest się udał, antek był super grzeczny, kupiłam mu ostatnio słuchawki wygłuszające, spał na imprezie w nich 2,5h.

IMG-7170.jpg
    IMG-7148.jpg
    508a4b34-e5ac-4c2c-b52e-eaa546a9c568.jpg
    IMG-7138.jpg
    IMG-7143.jpg

Lady_Dior, Śmieszka, Ania1985, dori, Sajgonka, Doris8 lubią tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do chrztu i chrzestnych, akurat dla Antka mamy takich „przykładnych” ale ja jestem chrzestna mojej bratanicy a jestem po rozwodzie i mieszkam z moim obecnym partnerem a jednak ksiądz się zgodził

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u nas chrzest się udał. W kościele Feliks był grzeczny tylko raz musiałam się wymknąć, żeby go nakarmić ale to już pod koniec jak było baranku boży 🤪 Potem na sali już fajnie-Feliks też miał tam godzinną drzemkę mimo krzyków, pisków rodzeństwa i kuzynostwa😜 Zwrócił się nam cały chrzest i jeszcze 600zl zostało co przyznam nas mile zaskoczyło 😁

Ania1985 z główką nie pomogę - u nas często jak gaworzy to ma takie odruchy rączkami jak trzęsawki🙈 Dużo już gaworzy i zawsze jak wstaje o 6 rano to jest częste "aaaaaa, guaaa" 😂 uwielbiam to. Cały czas się do wszystkich uśmiecha - no kocham tego malucha nad życie 🥰

Mój Feliks przez te 12dni nic nie ćwiczył 🙈 nie było na to czasu ale jutro wracamy i trzeba będzie powrócić do ćwiczeń a mamy co robić 😏
    Ja już 3ci dzień w ogóle nie ściągam pokarmu tylko kp-jaka to wygoda o matko😜 no ale w środę muszę rano ściągnąć bo do pracy idę.
    Mamy kp Wasze dzieci opróżniają obie piersi za razem czy jedna na karmienie?
    IMG-20250105-WA0073.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 23:07

Śmieszka, Ania1985, moonflower, dori, Sajgonka lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Ania1985 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moon-piekny Chrzest! Bardzo ladnie wszyscy wygladaliscie.
    No ja tez po rozwodzie, nawet mam uniewazniony koscielny. Ale z partnerem mieszkamy bez slubu. No z przykladmymi chrzestnymi to u nas problem 😃

Lady Dior-gratulacje udanego Chrztu! KP-szczesciara! Boze, gdyby moj synek jadl tylko cyca regularnie, to bylabym taka szczeliwa. Ale niestety, chyba jestem skazana na te butelki i sterylizacje 😏

Gaworzenie z rana i w ciagu dnia jest boskie. I tez czesto synka rozsmieszam, jak zaczyna chichotac to normalnie nie moge 😍

Ciagle unosi glowe i troche tulowia do gory. Chyba juz chce siadac. Czasem nawet potrafi sie na lokciach zaprzec i taz uniesionym tulowiem przez chwile lezy i zaglada 🙃

Kurcze chyba juz wiele z was ma Chrzty za soba. Obawiam sie, ze zanim my to ogarniemy to maly bedzie uciekal przed ksiedzem.

age.png

1.2023 - cb [*]
    4.2023 - 10tc [*]
    👶 - 10.07.2024 - synek (CC)
    Nabyty zespół anyfosfolipidowy, heparyna w ciąży. 💉
  • Sajgonka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, super że chrzty się udały 🤩
    Super fotki.

Ania teraz bardzo popularne jest wyprawianie chrztu razem z roczkiem, więc wcale nie jest za późno 🤭

U nas chrzestna w sumie żyje chyba w "związku pozamałżeńskim" chociaż nie jestem pewna czy oni już razem mieszkają, bo to gówniarze 😂
    Ale ksiądz jej dał zaświadczenie, bo w sumie skąd może o tym wiedzieć, jest stanu wolnego i tyle.

Lady Dior u nas zawsze jedna pierś na karmienie.

U mnie starszy późno się obracał, cos tam ćwiczyłam z nim, ale i tak myślę, że musiał po prostu nadejść jego czas 😅

👦🏻2021
    👶🏻2024

age.png
‹‹ 794 795 796 797 798
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ