Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czy Was też czasem nachodzi taki irracjonalny lęk o zdrowie Waszych bobasów? Że np. zapadną na jakąś poważną chorobę... W szczególności nachodzą mnie takie myśli jak wyświetlą mi się historie dzieci z Się pomaga. Wtedy od razu mam humor popsuty, nie umiem jakoś nad tym zapanować i strasznie mnie to dołuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 21:59
Cudzie trwaj! 🥰
⏸️ 14.11.2023
Beta 15.11.2023 - 512
Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
👶 30.11.2023 - 8 mm okruszka 6+5
👶 10.01.2024 - prenatalne, niskie ryzyka
👶 06.03.2024 - połówkowe, 398 g zdrowego chłopca 🩵
👶 lipiec 2024 r. wyczekiwany synek 🩵
👩🏻 32
✅️ wszystko ok
🧔🏻 34
✅️ morfologia 0% ➡️ 4% -
Cześć dziewczyny dawno mnie nie było. Nadrobiłam Was trochę. My chrztu nie robimy, więc mamy ten jeden kłopot mniej
Rysio waży 7,86kg więc waga już ładnie mu idzie. Jesteśmy kp ale rozszerzamy dietę. Je wszystko i tak jak Aego nie można przy nim nic zjeść. Rysio już umie siedzieć i sam siada. To tyle w skrócie co u nas 🥰Doris8 lubi tę wiadomość
-
Ralejka ja tak miałam przy córce - nie wiem czy to normalne w każdy razie teraz tego nie mam, bo chyba nie ma czasu na myślenie przy trójce dzieci 😆 Też kiedyś zaglądałam na siepomaga i pomagałam ale źle to na mnie wpływało. Ryczałam jak bóbr co chwilę i wolę nie czytać, bo naprawdę źle to wpływa na moją głowę.
Emimo miło Cię widzieć 🥰 Cieszę się, że u Was wszystko dobrze i super, że Rysio już siedzi 😁 U mnie Feliks chyba szybko nie usiądzie - jakiś leniwy jest. Ja też pod koniec miesiąca rozszerzam dietę i chyba najpierw kupię parę słoiczków bio bo jakoś weny brak na wymyślanie posiłków.ralejka lubi tę wiadomość
-
Ralejka, ja mam podobnie. Obserwuje uwaznie synka i kazde jego wg mnie dziwne zachowanie odbieram jako jakies zaburzenie. A potem sie okazuje, ze to kolki, a potem skok rozwojowy, a teraz ząbek. Ale ja dla swietego spokoju chodze co miesiac do pediatry, ktora monitoruje rozwoj malucha i uspokaja mnie, ze wszystko jest w porzadku i zebym sie wyluzowala. Ale latwo powiedziec. Moze przy pierwszym dziecku tak jest, a przy kolejnych jest latwiej. Nie wiem.
Odnosnie Sie pomaga….czesto wplacalam na rozne zbiorki, ale odkad mam dziecko, serio, nie moge tam wchodzic, od razu placze , zle to na mnie dziala…
Lady Dior-wspolczuje, oby Felek zaczal smacznie i spokojnie spac.
Emimo-u nas tez nie mozna dzis nic przy dziecku zjesc, az mi glupio, wzczegolnie energicznie reaguje na jablko 😂 Super, ze Rysio juz siada! Wow, bardzo szybko. U nas jeszcze czekamy. Na razie cwiczymy siady jak zalecila fizjo, ale synek na razie jest bardziej fanem przewrotow i planka.
Dzis czekam na nowy set do krzeselka Stokke. W nakladce dla niemowlakow juz sie nie miesci, no i ostatnie tygodnie juz rzadko go tam wkladalam do jedzenia. Ciekawa jestem jak bedzie sie czul w tym nowym poziomie juz bardziej siedzac.
Jak upiore i spakuje ta nakladke to chyba bede plakac, ze dziecko juz tak uroslo. Jak pakuje za male ciuszki to tez ske rozczulam.
ralejka lubi tę wiadomość
-
No właśnie, dlatego dla swojego zdrowia psychicznego nie będę tam wchodzić....
Odnośnie rozszerzania diety, my zaczynamy za tydzień. Synek główkę ładnie trzyma, bardzo interesuje się jedzeniem, no ale jeszcze nie siedzi. I pytanko - czy w takiej sytuacji karmicie na kolanie lub w foteliku? Bo chyba wsadzanie do krzesełka to chyba nie za bardzo jak dziecko samo nie siedzi? I druga sprawa jakie krzesełka polecacie? Ania - pisałaś o Stokke, jesteś zadowolona? Jaki masz konkretnie model?Cudzie trwaj! 🥰
⏸️ 14.11.2023
Beta 15.11.2023 - 512
Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
👩🏻 32
✅️ wszystko ok
🧔🏻 34
✅️ morfologia 0% ➡️ 4% -
Ja mam Stokke tripp trapp. Drogie to krzeselko, ale nam sie zprawdzil bardzo od urodzenia synka. Szczegolnie ta nakladka od 0 do 6 miesiaca, syper do karmienia butelka. Dzis wlasnie bedziemy montowac ten set od 6 miesiaca. Zapytalam fizjo, czy to jest ok, bo maly jeszcze sam nie siedzi. Powiedziala, ze to jest pod katem i ze mozna. No ale jak zamontujemy to zobacze. Najwyzej ten czas przejściowy bede karmic na kolanie. Bo jakos boje sie wsadzac dziecko juz w ten set siedzacy.
Czy wy cwiczycie z dzieckiem siady? Dostalam od fizjo takie cwiczenie, sadzam dziecko na macie, miedzy moimi nogami. Dziecko jest pochylone do przodu, miedzy nozki wkladam mu pudelko lub podnozek z ikei. Raczki kladzie na tym podnozki i sobie w ten podnozek uderza albo klade mu tam jakas grzechotke. Ja dziecko podtrzymuje za lokcie lub za kolana. Dziecko bawi sie, odrywa samo raczki. Jak juz zaczyna tracic stabilizacje i sie giba to przez bok pomagam mu polozyc sie na brzuch, caly czas podtrzymujac mu lokcie.
Zastanawiam sie, czy nie pojsc jeszcze do innego fizjo dla porownania. Mam niby polecona babke, jest ok i synek robi progres. Ale warto jednak porownac opinie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 16:37
-
Dzien dobry! Mnie też tu dawno nie było. 🤭
Moon, pięknie wyglądaliście! I super, że się udało być na własnej imprezie. Po rsv już bez śladu?
Lady, Feliks też się elegancko prezentował!
My już dawno po chrzcinach (w październiku). I dobrze. Bo jakbym miała teraz je organizować to bym chyba oszalala. Basik święta i noworoczne zamieszanie odchorował kompletnym rozregulowaniem nocek.
AEGO, super, że już słyszycie to "mamo". U nas też jakby się pojawia, ale raczej w sytuacji jak się pojawiają płaczki dopiero. Już myślałam, że mam urojenia, ale fizjo też to ostatnio słyszała. 🤩
Ralejka, my tak zaczynamy powolutku - Basik trzyma główkę i mega się interesuje jedzeniem (też nie można już za bardzo przy niej jeść, bo patrzy jakby Jej krzywdę robili), ale jeszcze sama nie siada. Więc my sadzamy Ją na kolanach i powolutku karmimy.
Dziewczyny, czy macie do polecenia jakieś krzeselko do karmienia? Musimy się zacząć rozglądać. -
Ja właśnie bardzo walczę z sobą w kwestii krzesełka, muszę już kupic kategorycznie. No i mysle czy kupować Stokke czy nie. Podoba mi sie jedno, którego nigdzie nie ma, tańsze niż Stokke.
Zosia, u nas z mamą to samo było, wtedy gdy płacz na początku. 😅 W kwestii krzesełek to dziewczyny mają różne, od Stokke, przez Kinderkrafty, Lionelo do jakiś nawet mniej znanych jak widzę na fb, jeśli chcesz to dołączaj śmiało!
My wróciliśmy z krótkiego citybreaka, ale było super, Felek idealnie sprawdził się jako kompan do zwiedzania, zrobiliśmy wszystko co chcieliśmy także świetnie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 16:49
-
AEGO wrote:Ja właśnie bardzo walczę z sobą w kwestii krzesełka, muszę już kupic kategorycznie. No i mysle czy kupować Stokke czy nie. Podoba mi sie jedno, którego nigdzie nie ma, tańsze niż Stokke.
Zosia, u nas z mamą to samo było, wtedy gdy płacz na początku. 😅 W kwestii krzesełek to dziewczyny mają różne, od Stokke, przez Kinderkrafty, Lionelo do jakiś nawet mniej znanych jak widzę na fb, jeśli chcesz to dołączaj śmiało!
My wróciliśmy z krótkiego citybreaka, ale było super, Felek idealnie sprawdził się jako kompan do zwiedzania, zrobiliśmy wszystko co chcieliśmy także świetnie!
A jak na fb do Was dołączyć? Ja się chyba gdzieś zgubiłam 🤭 -
NaWaciki wrote:42964 mIU/ml, powtarzam w sobotę, okaże się jak rośnie. Ostatnią betę robiłam 2/11 to było coś koło 2tys więc nie mam porównania od tamtego czasu.
Trzeba mieć nadzieję! Ja się nie nastawiam na jakieś rewelacje co prawda, żeby po wizycie nie było dużego załamania. Lepiej się miło zaskoczyć jak to mówią ale promyczek malutki mam w sobie, że będzie dobrze.
Cześć dziewczyny, byłam z Wami krótko w tym wątku pod powyższym nickiem, cieszę się, że bawicie już swoje pociechy. Dla nas może lipiec 2025 będzie szczęśliwy, na razie wszystko idzie ku dobremu. Pozdrawiam i ślę całuski dla Was i Waszych pociech:*
moonflower, Ania1985, dori, Doris8, AEGO lubią tę wiadomość
👩🏻👨🏻1995
07/11/2023 🟰
13/12/2023🪽🌈
——————————-
11/11/2024 🟰
21/11/2024 🥚 5mm
09/12/2024 🩺 CRL 0,88cm 💓 148
30/12/2024 🩺 CRL 3,36cm
08/01/2025 🧬 NIFTY PRO - niskie ryzyka, 99,96% dziewczynka
13/01/2025 🩺 PRENATALNE+PAPPA-OK, CRL 5,69cm 💓 170
17/01/2025 SOR, CRL: 6,2cm, 💓 164
10/02/2025 🩺 Z USG także dziewczynka ~ 16cm
07/03/2025 🩺
20/03/2025 🩺 POŁÓWKOWE
26/07/2025 🍼 💖❔
-
JoaJoaJoa wrote:Cześć dziewczyny, byłam z Wami krótko w tym wątku pod powyższym nickiem, cieszę się, że bawicie już swoje pociechy. Dla nas może lipiec 2025 będzie szczęśliwy, na razie wszystko idzie ku dobremu. Pozdrawiam i ślę całuski dla Was i Waszych pociech
:*
Trzymam mocno kciuki za Ciebie!!!! ❤️❤️❤️JoaJoaJoa lubi tę wiadomość
-
JoaJoaJoa wrote:Cześć dziewczyny, byłam z Wami krótko w tym wątku pod powyższym nickiem, cieszę się, że bawicie już swoje pociechy. Dla nas może lipiec 2025 będzie szczęśliwy, na razie wszystko idzie ku dobremu. Pozdrawiam i ślę całuski dla Was i Waszych pociech
Zosia po rsv ani śladu u Antka mi pozostał
Jeszcze Katar.
My już rozszerzamy dietę od miesiąca, Antonio chętniej je obiadki niż owoce o dziwo 🤯
Sadzam go do jedzenia w rogu narożnika bo sam jeszcze nie siedzi za to pełzanie w tył opanował do perfekcji.
Krzesełko mamy na wzór stokke z kinderkraft. Całkiem niezle ale Antek musi lepiej zacząć siedzieć żeby go używać.
Co do żyćka remont u nas pełną gębą, ja wróciłam do pracy na 5 godzin dziennie a Antonio ma super nianie 😍Ania1985 lubi tę wiadomość
-
Moonflower, miałaś zlecenia od pediatry, aby wcześniej zaczynać czy sami tak zadecydowaliście, że zaczniecie wcześniej?
Dziewczyny, czy któraś z Was byla już że swoim Maluszkiem na wakacjach za granicą? W jakim wieku? Jak wspominacie podróż i pobyt z takim brzdącem?Cudzie trwaj! 🥰
⏸️ 14.11.2023
Beta 15.11.2023 - 512
Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
👩🏻 32
✅️ wszystko ok
🧔🏻 34
✅️ morfologia 0% ➡️ 4% -
ralejka wrote:Moonflower, miałaś zlecenia od pediatry, aby wcześniej zaczynać czy sami tak zadecydowaliście, że zaczniecie wcześniej?
Dziewczyny, czy któraś z Was byla już że swoim Maluszkiem na wakacjach za granicą? W jakim wieku? Jak wspominacie podróż i pobyt z takim brzdącem?ralejka lubi tę wiadomość
-
ralejka wrote:Moonflower, miałaś zlecenia od pediatry, aby wcześniej zaczynać czy sami tak zadecydowaliście, że zaczniecie wcześniej?
Dziewczyny, czy któraś z Was byla już że swoim Maluszkiem na wakacjach za granicą? W jakim wieku? Jak wspominacie podróż i pobyt z takim brzdącem?
Jak mój starszy syn się urodził to było zalecenie rozszerzania diety od 4 miesiąca, więc ja tak się strasznie nie trzymam tych zaleceń, widziałam że Antoś bardzo patrzy jak my jemy, spróbowałam i o dziwo od razu pięknie jadł, więc stwierdziłam że nie będę mu odmawiać 😉ralejka lubi tę wiadomość
-
JoaJoaJoa lubi tę wiadomość
31.10.2022 💔
25.05.2023 💔
13.11.2023 ⏸️ beta 93,81
15.11.2023 beta 223,65
22.11.2023 beta 4193 🤞
27.11.2023 6+1 2,6 mm ❤️ USG 5+6
11.12.2023 8+1 1,39cm ❤️ USG 7+5
22.12.2023 9+5 2,58cm ❤️ USG 9+3
09.01.2024 12+2 5,79cm USG 12+2. Prenatalne idealnie 😍
19.02.2024 18+1 232g ❤️
05.03.2024 20+2 II prenatalne, 340g i pierwsze kopniaki 😍
14.05.2024 30+2 III prenatalne, 1750g 😍
Iga 🥰🥰 30.07.2024 22:51 😍 ⚖️3635g 📏56cm 💖
-
Niech się ktoś za mnie pomodli🤪 O 18 poszedł spać i już 6ty raz się przebudza. Nie mam dziś nawet jak zębów umyć 🫣 nie mówiąc o wzięciu prysznica🫣 Czy jestem z tym sama🙏🏻🙈
-
Lady Dior, mój synek tez się ostatnio często budzi. Wczoraj położony o 20 i do 23 budził się co 30-45 minut 🙈 Nasze bąble w podobnym wieku, to może taki okres akurat 😀
Dziewczyny, już drugi raz zauważyłam na pampersie z samym siku niewielkie ilości żólto-zielonkawego śluzu. Czy spotkałyście się z czymś podobnym? Pierwszy raz zobaczyłam to 3 dni temu i dzis drugi raz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 17:49
Cudzie trwaj! 🥰
⏸️ 14.11.2023
Beta 15.11.2023 - 512
Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
👩🏻 32
✅️ wszystko ok
🧔🏻 34
✅️ morfologia 0% ➡️ 4% -
Ralejka u nas niestety to infekcja - od północy miał już 4x gorączkę, ma lekki katar i kaszel. Nie spałam całą noc i ta zapowiada się podobnie😏
Z tym śluzem to mój tak ma czasem przy kupie - właśnie teraz przy tej infekcji tak ma