X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2024
Odpowiedz

Lipiec 2024

Oceń ten wątek:
  • Ania1985 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady - jak po wizycie?

Ralejka- jak u was?

age.png

1.2023 - cb [*]
    4.2023 - 10tc [*]
    👶 - 10.07.2024 - synek (CC)
    Nabyty zespół anyfosfolipidowy, heparyna w ciąży. 💉
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dostaliśmy antybiotyk 😪 Osłuchowo czysto ale ma zapalenie uszu niby 😒 No jest zainfekowany, bo i ropka z oczu leci, lekką chrypkę ma, gardło też czerwone ale pewnie od tego kasłania. Ahh jakoś muszę przeboleć ten antybiotyk. Muszę też zobaczyć jakie probiotyki mam, bo tu oczywiście o probiotyku ani słowa

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Staraczka2023 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny mam nadzieje ze Maluszki szybko zwalcza infekcje :(

U nas na razie udaje sie wszystkiego unikać oby tak dalej.

Dziewczyny mam pytanie bo zaczęłam RD ( na razie pierwsze warzywka pojedyncze ) ile dajecie dzieciakom wody ? Jestem 100 % KPI .

Lady_Dior lubi tę wiadomość

event.png
  • Sajgonka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Niestety dostaliśmy antybiotyk 😪 Osłuchowo czysto ale ma zapalenie uszu niby 😒 No jest zainfekowany, bo i ropka z oczu leci, lekką chrypkę ma, gardło też czerwone ale pewnie od tego kasłania. Ahh jakoś muszę przeboleć ten antybiotyk. Muszę też zobaczyć jakie probiotyki mam, bo tu oczywiście o probiotyku ani słowa
    O niee bidulek 😪 no niestety zapalenie ucha u takiego maluszka to już nie da rady bez antybiotyku 😥
    Oby szybko podziałał to się chociaż przestanie męczyć.

I nas starszak ma od paru dni stan podgorączkowy i ponoć większość w przedszkolu ma "przeziębienie" 😅 a dodatkowo panuje grypa, także nie wiem czy mi się spieszy żeby wrócił do placówki 😆

Staraczka u nas na ten moment jest parę łyków do "posiłku".

👦🏻2021
    👶🏻2024

age.png
  • ralejka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas diagnoza, że to nie ZUM, a po prostu bakterie spod napletka, które tak zaburzają wyniki moczu. Ponoć przy ZUMie nie ma takiego śluzu i ponadto przy takich wynikach moczu, gdyby to był ZUM, to dziecko by się przelewało na rękach i gorączkowało. Mamy stosować specjalną maść antybakteryjną pod napletek i kontrola moczu za tydzień. Przeczytałam ulotkę i tam jest napisane, że nie można stosować u noworodków i dzieci poniżej 11 roku życia... To ja już nie wiem czemu w takim razie lekarz przepisuje takie maści. Moja koleżanka też stosowała maść w podobnej sytuacji, ale to była maść bezpieczniejsza z tego co wyczytałam. Ech... pójdziemy jutro jeszcze do innego lekarza, nefrologa a nie pediatry z naszej przychodni. Chociaż i tak jestem dużo spokojniejsza na tę chwilę, bo wczorajszy dzień to był dramat :(

Mamy chłopców - jak Wy dbacie o higienę intymną bobasa? Odciągacie napletek tyle ile się da i myjecie podczas kąpieli? Czy w ogóle nie odciągacie?

Lady_Dior, strasznie mi przykro, że to zapalenie ucha i skończyło się antybiotykiem :( Domyślam się, co czujesz, bo wczoraj i dziś już się godziłam z leczeniem i antybiotykiem...

My mamy RD od 3 dni i bardzo mało je. Wodę próbowałam podać przy posiłku ale jakby nie ogarnia o co chodzi. W ogóle to jak Wy podajecie te papki? Wsuwacie na siłę trochę jak tylko otworzy buzię? Bo jak ja podstawiam łyżeczkę, to nie wie, żeby buzię otworzyć. Nie zjada też chętnie jak już coś ma w tej buzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 21:51

Cudzie trwaj! 🥰

⏸️ 14.11.2023
    Beta 15.11.2023 - 512
    Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
    👶 30.11.2023 - 8 mm okruszka 6+5
    👶 10.01.2024 - prenatalne, niskie ryzyka
    👶 06.03.2024 - połówkowe, 398 g zdrowego chłopca 🩵
    👶 lipiec 2024 r. wyczekiwany synek 🩵

👩🏻 32
    ✅️ wszystko ok
    🧔🏻 34
    ✅️ morfologia 0% ➡️ 4%
  • Ania1985 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady oby z dnia na dzien bylo lepiej. Trzymam kciuki!

Ralejka, za was tez trzymam kciuki.

Co do pielegnacji chlopca, ja rano i wieczorem myje wszystko dokladnie przegotowana woda. Napletek troszke naciagam, aby oczyscic od ujscia, ale nie odciagam go jakos strasznie. Tak doslownie na 1mm.
    Kapiemy sie co drugi dzien. W ciagu dnia pieluszki zmieniam co 2-3h i przecieram go za kazdym razem water wipes. Z tym napletkiem sa rozne szkoly. Mnie uczono nie odciagac, tylko tak minimalnie do umycia.

Co do wody, czekam na kubeczki bboxa. Jak przyjda, bedziemy probowac dawac.

Co do jedzenia, papki je 2-3 lyzeczki, buzie otwiera szeroko i dobrze zuje. Owocow je wiecej, bardziej mu smakują, na razie jadl tylko gruszke i jablko. Jemy Hipp sloiczki. Gotowac zaczne jak bedzie juz w stanie wiecej zjesc.

ralejka, Lady_Dior lubią tę wiadomość

age.png

1.2023 - cb [*]
    4.2023 - 10tc [*]
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za dobre słowa 😘 U nas jakoś leci, starszaki bez gorączki więc już w placówkach ale z Felkiem tak średnio. Tzn on czuje się dobrze nawet ale ten kaszel ehh... Dzwoniłam do lekarza jeszcze raz i spytam o steryd, bo to jest taki duszący kaszel z krtani. Przy wydechu słychać świst - ja mam doświadczenie z tym rodzajem kaszlu i tu naprawdę steryd by pomógł. Od piątku nie ma żadnej poprawy i męczy się z tym kaszlem. Niby zapalenie uszu ale nie ma żadnych objawów tego zapalenia-nie jest marudny ani płaczliwy, więc wątpię że uszy go bolą. Jest pogodny, uśmiechnięty ale zachrypnięty na maksa. Ehh zobaczymy co powie lekarka choć wątpię, żeby mi przepisała steryd wziewny (tu inhalacje nie są praktykowane jak u nas) no ale próbować muszę.
    Aa no i nadal nie ma zbyt wielkiego apetytu. Muszę ściągać pokarm, żeby wiedzieć ile zjada i nie za ciekawie jest, bo max 100ml wypija i nie chce więcej 😐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 09:54

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • An_veherzhynska Znajoma

Wysłany: 22 stycznia, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanowne Panie,

Nazywam się Anastasiia Veherzhynska, jestem studentką V roku psychologii na Uniwersytecie Łódzkim. Prowadzę badanie do pracy magisterskiej dotyczące związku między ciążą a postrzeganiem, obrazem ciała a zachowaniami żywieniowymi. Procedura badania obejmuje wypełnienie kilku wystandaryzowanych kwestionariuszy oraz ankiety socjodemograficznej.

Badanie skierowane jest do wszystkich kobiet w wieku od 18 do 35 lat, które są w trakcie pierwszej ciąży lub są po urodzeniu pierwszego dziecka (dziecko ma nie więcej niż rok).

Badanie jest w pełni anonimowe i wypełnienie zajmuje około 15 minut. Można w każdej chwili przerwać badanie bez podawania przyczyny oraz przesyłania odpowiedzi.

W badaniu pojawiają się pytania dotyczące samooceny, obrazu ciała oraz zachowań żywieniowych. Jeśli te tematy mogą być dla Ciebie trudne, proszę o ostrożność przy przystępowaniu do badania. Proszę pamiętać, że w każdej chwili można przerwać wypełnianie ankiety bez podawania przyczyny.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=7xpEYw7al0O7fvnUcF6WO6g9kvHPfiRDu1ScohJPJo5UMkc2UERHRUtRUEhYUUI2SFgyTUVHSjBPVy4u

W razie pytań lub uwag proszę o kontakt na adres mailowy - [email protected]

Z wyrazami szacunku,

Anastasiia Veherzhynska

• ralejka Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas okazało się, że to wszystko spod napletka. Druga lekarka powiedziała, że patrząc po wynikach moczu to zum, ale patrząc na to, jaka to bakteria (ponoć nie jest w stanie wywołać zakażenia) i synek uśmiechnięty bez objawów, to zaleciła nam odciąganie napletka, mycie i aplikację kropelek antybakteryjnych, aby się jej całkowicie pozbyć. W czwartek zrobiliśmy powtórkę moczu i wszystko dobrze. Dziewczyny, tak się cieszę! 😊

Synek sie tak rozkręcił przy rozszerzaniu diety, że zjada całe porcje, które mu podaję. Przy posiłku pije tez bardzo dużo wody, widać że mu smakuje. Zastanawiam się, czy mu nie dawać więcej, tylko obawiam się, że go brzuszek będzie bolał, bo wygląda jakby nie mial umiaru. To dopiero nasz 6 dzień RD, a wszędzie piszą o 3 łyżeczkach na start.

Czy jest na sali jeszcze bobas, który się nie obraca sam na brzuszek? 😅 Lada dzień synek kończy 6 miesiac i nie zanosi się, aby wykonał obrot.

Lady, trzymam kciuki, aby kaszel szybko odpuścił i się synek nie męczył. Na razie nie jestem sobie w stanie wyobrazić choroby maluszka mając jeszcze dwójkę dzieci i to wszystko ogarnąć. Naprawdę podziwiam! Ja chciałam mieć trójkę, ale po tym jak przeżywam wszystko z młodym, to nie wiem czy bym psychicznie podołała przy większej liczbie dzieci. To przeżywanie mnie bardzo zaskoczyło w macierzyństwie.

Cudzie trwaj! 🥰

⏸️ 14.11.2023
    Beta 15.11.2023 - 512
    Beta 17.11.2023 - 1224 🔥

👩🏻 32
    ✅️ wszystko ok
    🧔🏻 34
    ✅️ morfologia 0% ➡️ 4%
  • Staraczka2023 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ralejka wrote:
    U nas okazało się, że to wszystko spod napletka. Druga lekarka powiedziała, że patrząc po wynikach moczu to zum, ale patrząc na to, jaka to bakteria (ponoć nie jest w stanie wywołać zakażenia) i synek uśmiechnięty bez objawów, to zaleciła nam odciąganie napletka, mycie i aplikację kropelek antybakteryjnych, aby się jej całkowicie pozbyć. W czwartek zrobiliśmy powtórkę moczu i wszystko dobrze. Dziewczyny, tak się cieszę! 😊

Synek sie tak rozkręcił przy rozszerzaniu diety, że zjada całe porcje, które mu podaję. Przy posiłku pije tez bardzo dużo wody, widać że mu smakuje. Zastanawiam się, czy mu nie dawać więcej, tylko obawiam się, że go brzuszek będzie bolał, bo wygląda jakby nie mial umiaru. To dopiero nasz 6 dzień RD, a wszędzie piszą o 3 łyżeczkach na start.

Czy jest na sali jeszcze bobas, który się nie obraca sam na brzuszek? 😅 Lada dzień synek kończy 6 miesiac i nie zanosi się, aby wykonał obrot.

Lady, trzymam kciuki, aby kaszel szybko odpuścił i się synek nie męczył. Na razie nie jestem sobie w stanie wyobrazić choroby maluszka mając jeszcze dwójkę dzieci i to wszystko ogarnąć. Naprawdę podziwiam! Ja chciałam mieć trójkę, ale po tym jak przeżywam wszystko z młodym, to nie wiem czy bym psychicznie podołała przy większej liczbie dzieci. To przeżywanie mnie bardzo zaskoczyło w macierzyństwie.

U nas też apetyt jest i też boje się , że dam za dużo .
    Za to cały czas nie wiem czy już muszę dawać wodę czy mogę ale nie jest to konieczne przy Kp.
    Dajecie przegotowaną czy kupujecie jakąś specjalną ?

U nas obrony pojawiły się z dnia na dzień, a już chciałam jechać do fizjo . Pierwszy obrót był na 6 miesięcy i 2 tyg , więc daj jeszcze chwilkę synkowi . Pewnie zaskoczy Cię nagle :)

Ps u nas Malutka chce się już obracać nawet przez sen 😅 a obraca się od 2 dni 😅

ralejka lubi tę wiadomość

event.png
  • Hope2018 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki,

Widzę że u każdej z nas podobnie...czas przeplatany choróbskami...my właśnie Zakończyliśmy 3 tygodnie pulmicortu i berodualu na zapalenie oskrzeli...

Jeśli chodzi o jedzenie to też 2-3 łyżeczki do szał na szały...a dzisiaj zjadł 1/16 banana...zalamka na całym froncie...

Jeśli chodzi o wodę ja daje primavere i używam do mm. To chyba jedna z niewielu wód z pozytywna opinia do 1 roku zycia.

Też chciałam zapytać Was czy planujecie jakieś wyjazdy z Maluchami i jak dalekie? a może już byłyście? to jeśli mogę zapytać to gdzie?

• AEGO Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope2018 wrote:
    Kobietki,

Widzę że u każdej z nas podobnie...czas przeplatany choróbskami...my właśnie Zakończyliśmy 3 tygodnie pulmicortu i berodualu na zapalenie oskrzeli...

Jeśli chodzi o jedzenie to też 2-3 łyżeczki do szał na szały...a dzisiaj zjadł 1/16 banana...zalamka na całym froncie...

Jeśli chodzi o wodę ja daje primavere i używam do mm. To chyba jedna z niewielu wód z pozytywna opinia do 1 roku zycia.

Też chciałam zapytać Was czy planujecie jakieś wyjazdy z Maluchami i jak dalekie? a może już byłyście? to jeśli mogę zapytać to gdzie?
    Ja też używam primavery. :)

Z wyjazdów to my po PL często jeździmy, a dalej byliśmy we Włoszech. ;)

age.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Feliks już czuje się lepiej-mniej kaszle no ale antybiotyk muszę do końca dać. Muszę kupić dobry probiotyk - miałam multilac baby to wczoraj zauważyłam, że już przeterminowany🙈 Chyba ten vivomixx taki słynny noe🤔 choć nie wiem, czy dla takich maluchów on jest...

Ralejka mój synek dopiero od paru dni się obraca sam na brzuch a 6miesiecy tuż tuż. U nas jednak słaby brzuch jest - w Pl fizjo mu założyła tejpy, bo tak te mięsnie się rozchodziły na boki no i teraz i pępek lepiej wygląda i ten brzuch też ale zobaczymy jak dalej to będzie wyglądać.

Ja właśnie w pracy i się doję i tak sobie podczas pracy myślałam o wakacjach 😂 AK mi jakoś Kanary na myśl przyszły z moją trójką 😂 a śniło mi się ostatnio, że 4mln euro wygrałam - Jejciu jaki to był piękny sen 😂

ralejka lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Ania1985 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od kilku dni jest jakis kryzys. Synek zasypia bardzo pozno, 22:00-23:00 i budzi sie juz po 7:00. W dzien spi niespokojnie, krotko, czesto budzi sie z placzem. Chce sie wiecej tulic i czesto marudzi.
    Wg mnie to zabkowanie i skok rozwojowy razem. Mamy juz pierwszego zeba na dole. Zanim wylazl to tez mielismy ciezkich kilka dni.

Co do RD to nadal po 2-3 lyzeczki zjada. Daje mu obiadek z hipp na jeden posilek przed mlekiem, a na inny posilek daje mu owoc tez z hippa.

Co do obrotow na plecy, u nas sa juz jak tylko skonczyl 5 miesiecy. Ale robil to zamaszyscie i walil glowa o mate. Wiec musielismy z fizjo to skorygowac, co oznaczalo, ze ok miesiaca codziennie siedzialam obok niego na macie i jak tylko zamierzal sie obrocic, w odpowiedni sposob go korygowalam. W koncu to dało efekty i zaczal sie juz obracac sam bardziej delikatnie. Ciesze sie, bo moge chociaz na chwile odejsc i zarkajac na niego cos zrobic w kuchni.

Wspolczuje tych infekcji i chorob. No niestety, taki okres teraz. Nam sie jeszcze odpukac nic nie przytrafiło, ale my tez za bardzo sie z nikim nie widujemy.

Lady-niech sie sen spelni 😂!!!!

age.png

1.2023 - cb [*]
    4.2023 - 10tc [*]
  • Ania1985 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze ostatnio synek sie przewraca na brzuch jak tylko sie obudzi i potem placze 🙃 Kupilismy mu lozeczko ze szczebelkami z Ikei i materac od fizjo mommy. Tylko on na tym lozko takie akrobacje wyprawia, ze obija sie o szczebelki. Zamowilam na Allegro ochraniacze na szczebelki. Maly nadal spi w dostawce, tam chodziac piruety sa bardziej bezpieczne.

Kurcze, chyba kupie nianie elektroniczna. Polecacie jakas?

Wczesniej nie bylo powodu, ale teraz wole zerkac, co tam sie w lozeczku dzieje. A nie chce ciagle wchodzic do sypialni, bo go budze.

age.png

1.2023 - cb [*]
    4.2023 - 10tc [*]
  • ralejka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, ja daję Primaverę i dolewam trochę wrzątku wody, aby byla ciepła. Dzis zaryzykowałam i podawałam mu wody tyle ile chciał i jednak potrafił w końcu odmówić 😀
    To czekam jeszcze 2 tygodnie i chyba wizyta u fizjo...

Lady_Dior, to super że Felek już się lepiej czuje! Wakacje będą w pełni zasłużone po takim sezonie chorobowym :) My myśleliśmy o Maderze.

Ania, u mnie synek się póki co tylko rotuje w łóżeczku i jak leży w poprzek i już mu niewygodnie to zaczyna płakać. Ostatnio ma fazę, że się caly czas wybudza przy odkładaniu do łóżeczka przez co często spi ze mną na łóżku. A już tak chciałam aby spał w swoim lozeczku... No nic, mąż znowu wykopsany do salonu 🤣
    Nie polecę niani, bo jeszcze nie używałam.

Cudzie trwaj! 🥰

⏸️ 14.11.2023
    Beta 15.11.2023 - 512
    Beta 17.11.2023 - 1224 🔥

👩🏻 32
    ✅️ wszystko ok
    🧔🏻 34
    ✅️ morfologia 0% ➡️ 4%
  • ralejka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope2018 wrote:
    Kobietki,

My planujemy na Maderę, chociaż mam duzo obaw. Póki co najdalej byliśmy we Wrocławiu, ale to samochodem. Podróż słabo wspominam, Mały płakał, wiercił się i nudził w foteliku przez co jechaliśmy aż o 2 godziny dłużej niż normalnie przez ciągle przystanki.

Cudzie trwaj! 🥰

⏸️ 14.11.2023
    Beta 15.11.2023 - 512
    Beta 17.11.2023 - 1224 🔥

👩🏻 32
    ✅️ wszystko ok
    🧔🏻 34
    ✅️ morfologia 0% ➡️ 4%
  • Hope2018 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie myślę o Gran Canarii...ale też mam obawy co do 5h pierwszego lotu...
    boje się że mnie współpasażerowie znienawidzą bo Tadziu należy do awanturnikow;)

jeszcze marzy nam się NY...ale to już chyba hardcore na pierwszy lot 😉

Moje dziecie nic nie chce jeść...2 /3 łyżeczki...dzis na parze zrobiłam brokuła i marchewkę i...polizał marchewkę...to by było na tyle...

• AEGO Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope2018 wrote:
    No ja właśnie myślę o Gran Canarii...ale też mam obawy co do 5h pierwszego lotu...
    boje się że mnie współpasażerowie znienawidzą bo Tadziu należy do awanturnikow;)

jeszcze marzy nam się NY...ale to już chyba hardcore na pierwszy lot 😉

Moje dziecie nic nie chce jeść...2 /3 łyżeczki...dzis na parze zrobiłam brokuła i marchewkę i...polizał marchewkę...to by było na tyle...
    Dlatego też my na pierwszy lot wybraliśmy Włochy, bo leci się mniej niż 2 h 😂, najwyżej byłyby tylko 2h krzyków a nie 5,5. 🙈

age.png
  • Ania1985 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, ze planujecie jakies wakacje. My tez o tym myslimy, ale raczej blizej roczku.
    Myslimy o wyprawie samochodem do Hiszpanii albo do Wloch. A od wiosny chcemy probowac wyjezdzac na jakies niedalekie wyprawy. Chcialabym zabrac synka do Wroclawia do Afrykanarium.

Dziewczyny, czy wy sterylizujecie jeszcze butelki/laktator? Czytam, ze po 6m juz nie ma takiej konieczności, bo dziecko i tak wszystko juz bierze do buzi.

Dzis pierwszy raz podalam wode. Byl troche zdziwiony, ale pociagnal slomka z BBoxa )))

Czy Primavere podajecie prosto z butelki? Czy ja trzeba przegotowywac? Trzymacie ja w lodowce czy normalnie na blacie.

Wyszedl nam drugi zab. Mam odpowiedź na ostatnie kilka dni marudzenia i niespania.

age.png

1.2023 - cb [*]
    4.2023 - 10tc [*]
‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ