X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2024
Odpowiedz

Lipiec 2024

Oceń ten wątek:
  • Ania1985 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady - jak po wizycie?

Ralejka- jak u was?

age.png

1.2023 - cb [*]
    4.2023 - 10tc [*]
    👶 - 10.07.2024 - synek (CC)
    Nabyty zespół anyfosfolipidowy, heparyna w ciąży. 💉
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dostaliśmy antybiotyk 😪 Osłuchowo czysto ale ma zapalenie uszu niby 😒 No jest zainfekowany, bo i ropka z oczu leci, lekką chrypkę ma, gardło też czerwone ale pewnie od tego kasłania. Ahh jakoś muszę przeboleć ten antybiotyk. Muszę też zobaczyć jakie probiotyki mam, bo tu oczywiście o probiotyku ani słowa

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Staraczka2023 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny mam nadzieje ze Maluszki szybko zwalcza infekcje :(

U nas na razie udaje sie wszystkiego unikać oby tak dalej.

Dziewczyny mam pytanie bo zaczęłam RD ( na razie pierwsze warzywka pojedyncze ) ile dajecie dzieciakom wody ? Jestem 100 % KPI .

event.png
  • Sajgonka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Niestety dostaliśmy antybiotyk 😪 Osłuchowo czysto ale ma zapalenie uszu niby 😒 No jest zainfekowany, bo i ropka z oczu leci, lekką chrypkę ma, gardło też czerwone ale pewnie od tego kasłania. Ahh jakoś muszę przeboleć ten antybiotyk. Muszę też zobaczyć jakie probiotyki mam, bo tu oczywiście o probiotyku ani słowa
    O niee bidulek 😪 no niestety zapalenie ucha u takiego maluszka to już nie da rady bez antybiotyku 😥
    Oby szybko podziałał to się chociaż przestanie męczyć.

I nas starszak ma od paru dni stan podgorączkowy i ponoć większość w przedszkolu ma "przeziębienie" 😅 a dodatkowo panuje grypa, także nie wiem czy mi się spieszy żeby wrócił do placówki 😆

Staraczka u nas na ten moment jest parę łyków do "posiłku".

👦🏻2021
    👶🏻2024

age.png
  • ralejka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas diagnoza, że to nie ZUM, a po prostu bakterie spod napletka, które tak zaburzają wyniki moczu. Ponoć przy ZUMie nie ma takiego śluzu i ponadto przy takich wynikach moczu, gdyby to był ZUM, to dziecko by się przelewało na rękach i gorączkowało. Mamy stosować specjalną maść antybakteryjną pod napletek i kontrola moczu za tydzień. Przeczytałam ulotkę i tam jest napisane, że nie można stosować u noworodków i dzieci poniżej 11 roku życia... To ja już nie wiem czemu w takim razie lekarz przepisuje takie maści. Moja koleżanka też stosowała maść w podobnej sytuacji, ale to była maść bezpieczniejsza z tego co wyczytałam. Ech... pójdziemy jutro jeszcze do innego lekarza, nefrologa a nie pediatry z naszej przychodni. Chociaż i tak jestem dużo spokojniejsza na tę chwilę, bo wczorajszy dzień to był dramat :(

Mamy chłopców - jak Wy dbacie o higienę intymną bobasa? Odciągacie napletek tyle ile się da i myjecie podczas kąpieli? Czy w ogóle nie odciągacie?

Lady_Dior, strasznie mi przykro, że to zapalenie ucha i skończyło się antybiotykiem :( Domyślam się, co czujesz, bo wczoraj i dziś już się godziłam z leczeniem i antybiotykiem...

My mamy RD od 3 dni i bardzo mało je. Wodę próbowałam podać przy posiłku ale jakby nie ogarnia o co chodzi. W ogóle to jak Wy podajecie te papki? Wsuwacie na siłę trochę jak tylko otworzy buzię? Bo jak ja podstawiam łyżeczkę, to nie wie, żeby buzię otworzyć. Nie zjada też chętnie jak już coś ma w tej buzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:51

Cudzie trwaj! 🥰

⏸️ 14.11.2023
    Beta 15.11.2023 - 512
    Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
    👶 30.11.2023 - 8 mm okruszka 6+5
    👶 10.01.2024 - prenatalne, niskie ryzyka
    👶 06.03.2024 - połówkowe, 398 g zdrowego chłopca 🩵
    👶 lipiec 2024 r. wyczekiwany synek 🩵

👩🏻 32
    ✅️ wszystko ok
    🧔🏻 34
    ✅️ morfologia 0% ➡️ 4%
‹‹ 797 798 799 800 801
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ