Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety dostaliśmy antybiotyk 😪 Osłuchowo czysto ale ma zapalenie uszu niby 😒 No jest zainfekowany, bo i ropka z oczu leci, lekką chrypkę ma, gardło też czerwone ale pewnie od tego kasłania. Ahh jakoś muszę przeboleć ten antybiotyk. Muszę też zobaczyć jakie probiotyki mam, bo tu oczywiście o probiotyku ani słowa
-
Lady_Dior wrote:Niestety dostaliśmy antybiotyk 😪 Osłuchowo czysto ale ma zapalenie uszu niby 😒 No jest zainfekowany, bo i ropka z oczu leci, lekką chrypkę ma, gardło też czerwone ale pewnie od tego kasłania. Ahh jakoś muszę przeboleć ten antybiotyk. Muszę też zobaczyć jakie probiotyki mam, bo tu oczywiście o probiotyku ani słowa
Oby szybko podziałał to się chociaż przestanie męczyć.
I nas starszak ma od paru dni stan podgorączkowy i ponoć większość w przedszkolu ma "przeziębienie" 😅 a dodatkowo panuje grypa, także nie wiem czy mi się spieszy żeby wrócił do placówki 😆
Staraczka u nas na ten moment jest parę łyków do "posiłku". -
U nas diagnoza, że to nie ZUM, a po prostu bakterie spod napletka, które tak zaburzają wyniki moczu. Ponoć przy ZUMie nie ma takiego śluzu i ponadto przy takich wynikach moczu, gdyby to był ZUM, to dziecko by się przelewało na rękach i gorączkowało. Mamy stosować specjalną maść antybakteryjną pod napletek i kontrola moczu za tydzień. Przeczytałam ulotkę i tam jest napisane, że nie można stosować u noworodków i dzieci poniżej 11 roku życia... To ja już nie wiem czemu w takim razie lekarz przepisuje takie maści. Moja koleżanka też stosowała maść w podobnej sytuacji, ale to była maść bezpieczniejsza z tego co wyczytałam. Ech... pójdziemy jutro jeszcze do innego lekarza, nefrologa a nie pediatry z naszej przychodni. Chociaż i tak jestem dużo spokojniejsza na tę chwilę, bo wczorajszy dzień to był dramat
Mamy chłopców - jak Wy dbacie o higienę intymną bobasa? Odciągacie napletek tyle ile się da i myjecie podczas kąpieli? Czy w ogóle nie odciągacie?
Lady_Dior, strasznie mi przykro, że to zapalenie ucha i skończyło się antybiotykiem Domyślam się, co czujesz, bo wczoraj i dziś już się godziłam z leczeniem i antybiotykiem...
My mamy RD od 3 dni i bardzo mało je. Wodę próbowałam podać przy posiłku ale jakby nie ogarnia o co chodzi. W ogóle to jak Wy podajecie te papki? Wsuwacie na siłę trochę jak tylko otworzy buzię? Bo jak ja podstawiam łyżeczkę, to nie wie, żeby buzię otworzyć. Nie zjada też chętnie jak już coś ma w tej buzi...Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:51
Cudzie trwaj! 🥰
⏸️ 14.11.2023
Beta 15.11.2023 - 512
Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
👶 30.11.2023 - 8 mm okruszka 6+5
👶 10.01.2024 - prenatalne, niskie ryzyka
👶 06.03.2024 - połówkowe, 398 g zdrowego chłopca 🩵
👶 lipiec 2024 r. wyczekiwany synek 🩵
👩🏻 32
✅️ wszystko ok
🧔🏻 34
✅️ morfologia 0% ➡️ 4% -