Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady Dior, współczuję... Dużo siły i wytrwałości, a młodemu szybkiego powrotu do zdrowia!
Właśnie u nas żadnej infekcji, temperatura caly czas w normie, jest pogodny, nic nie wskazuje, że coś się dzieje. No nic, trzeba kontrolnie zrobić badanie moczu.Lady_Dior lubi tę wiadomość
Cudzie trwaj! 🥰
⏸️ 14.11.2023
Beta 15.11.2023 - 512
Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
👶 30.11.2023 - 8 mm okruszka 6+5
👶 10.01.2024 - prenatalne, niskie ryzyka
👶 06.03.2024 - połówkowe, 398 g zdrowego chłopca 🩵
👶 lipiec 2024 r. wyczekiwany synek 🩵
👩🏻 32
✅️ wszystko ok
🧔🏻 34
✅️ morfologia 0% ➡️ 4% -
Dziękuję Ralejka :* No właśnie mnie bardzo zdziwiły te wczorajsze tak częste pobudki-naprawdę nie wiedziałam co się dzieje a potem jak już zauważyłam, że ma gorączkę to wszystko okazało się jasne. Żal mi Felka- takie małe dzieci są przecież takie bezbronne.Robiłam mu test ale nie ma ani covid, grypy czy rsv więc to jakiś inny wirus. Podałam mu Wit. C 5kropelek jak pisze na opakowaniu. Nie wiem, czy to coś da, ale jak się uwierzy to kto wie 😆No nic spróbuję się choć zdrzemnąć 🙈
Dobrej nocy wszystkim 🙂 -
Lady_Dior wrote:Dziękuję Ralejka :* No właśnie mnie bardzo zdziwiły te wczorajsze tak częste pobudki-naprawdę nie wiedziałam co się dzieje a potem jak już zauważyłam, że ma gorączkę to wszystko okazało się jasne. Żal mi Felka- takie małe dzieci są przecież takie bezbronne.Robiłam mu test ale nie ma ani covid, grypy czy rsv więc to jakiś inny wirus. Podałam mu Wit. C 5kropelek jak pisze na opakowaniu. Nie wiem, czy to coś da, ale jak się uwierzy to kto wie 😆No nic spróbuję się choć zdrzemnąć 🙈
Dobrej nocy wszystkim 🙂Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Dzięki Aego😘 No biedny jest trochę - wczoraj 5x gorączkował a dziś na razie 2x i powiem Wam, że przy RSV się tak nie męczył. Jednak gorączka potrafi osłabić organizm-mimo, że ma słabe gorączki i łatwo się zbija ale no słaby jest. Katar też się bardziej rozwinął - na brzuszku jak leży to mu normalnie spływa. Obym dziś coś pospała, bo już wyglądam jak jego babcia nie matka😂
-
Dziewczyny, ile Wasze bobasy zjadaly w pierwszych dniach rozszerzania diety? My dzis próbowaliśmy pierwszy raz i zjadł może pol łyżeczki.Cudzie trwaj! 🥰
⏸️ 14.11.2023
Beta 15.11.2023 - 512
Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
👩🏻 32
✅️ wszystko ok
🧔🏻 34
✅️ morfologia 0% ➡️ 4% -
Poczatkowo jadl po jednej lyzeczce. Teraz maksymalnie 3 lyzeczki zje, czasem 5. Bez rewelacji. Najwiecej entuzjazmu nadal jest na mleko )))
Lady mam nadzieje, ze u was juz lepiej. Duzo zdrowka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 17:41
Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
ralejka wrote:?
Dziewczyny, czy któraś z Was byla już że swoim Maluszkiem na wakacjach za granicą? W jakim wieku? Jak wspominacie podróż i pobyt z takim brzdącem?
Tydzień na Cyprze na własną rękę🙂
Z takim małym to jeszcze łatwo, bo nie robi dram o wszystko. I można wziąć swoją łupinę jak się wypożycza auto, bo potem dla większych to w wypożyczalniach są same antymandaty.
Jedynie to wszystko dopasowane było pod drzemki, żeby jednak nie przemęczać dziecka.
Teraz na razie nie mam nic w planach, bo chcemy kupić dom, więc staramy się oszczędzać. Ale lubimy podróże, więc nie wiem ile wytrzymamy.
Lady Dior zdrówka dla Felka!
My zaczęlismy RD parę dni temu, ale jeszcze jest odruch wymiotny, więc zjada tyle co nic 🙂Lady_Dior, ralejka lubią tę wiadomość
-
No u mnie starszaki już też chorzy także szpital już mam w domu. Katar, kaszel duszący a z rana mokry, no to wszystko spływa. Córka właśnie ma stan podgorączkowy także hulaj dusza😁
Ania1985 z Felkiem jest na razie najgorzej, bo biedny ma kaszel taki z krtani jakby, nawet głos ma taki zmieniony, zachrypnięty więc to pewnie to. No żal mi biedaka... No i nadal gorączkuje -
Zrobiłam badanie moczu, wyszło białko 100ml/dl, leukocyty i erytrocyty. W osadzie leukocyty i bakterie ponad normę
Jestem załamana. Chyba ZUM nieunikniony? Czekamy jeszcze na posiew. Synek zachowuje się normalnie, jest pogodny, nie ma gorączki, je z apetytem a tu takie coś... Nie wiem jak przetrwam jutro, dzwonię do pediatry w poniedziałek z rana...
Cudzie trwaj! 🥰
⏸️ 14.11.2023
Beta 15.11.2023 - 512
Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
👩🏻 32
✅️ wszystko ok
🧔🏻 34
✅️ morfologia 0% ➡️ 4% -
ralejka wrote:Zrobiłam badanie moczu, wyszło białko 100ml/dl, leukocyty i erytrocyty. W osadzie leukocyty i bakterie ponad normę
Jestem załamana. Chyba ZUM nieunikniony? Czekamy jeszcze na posiew. Synek zachowuje się normalnie, jest pogodny, nie ma gorączki, je z apetytem a tu takie coś... Nie wiem jak przetrwam jutro, dzwonię do pediatry w poniedziałek z rana...
Ralejka jeżeli leukocyty macie ponad normę plus bakterie, to wdrożą Wam leczenie. Skoro Mlody nie ma gorączki, czuje się dobrze i ładnie je, to spokojnie do poniedziałku przetrwacie. Nie stresuj się. Jakby nadal tak było w poniedziałek, to możesz poprosić lekarza, żeby z antybiotykiem poczekać na wyniki posiewu. Generalnie przechodziliśmy Zuma bezobjawowego - leukocyty byly na poziomie ok 80, a bakterie 170. Tyle że my musieliśmy leczyć w szpitalu, bo Stasiek miał wtedy 7 tygodni. I dzięki temu, że nie miał żadnych objawów, to czekaliśmy na wynik posiewu i dopiero wówczas poszliśmy do szpitala. Takiemu Maluchowi najlepiej podać antybiotyk celowany. -
Nimfadora, pamiętam Twoja historię. Wtedy robiłam dwukrotnie badanie ogolne moczu i dwukrotnie wyszło dobrze. Posiew robiłam trzykrotnie i za trzecim razem wyszło wszystko w porządku, nie było bakterii. Konsultowaliśmy wyniki z pediatrą i nefrologiem i powiedzieli, że wszystko jest z Małym ok i zalecenia jakie dali to usg brzuszka aby skontrolować poszerzona miedniczkę. Dopóki wynik ogólny moczu jest dobry, to wszystko jest dobrze, a różne bakterie bytują pod napletkiem. Dodatkowo mówili, że przy każdych jakichś niepokojących objawach typu nagła gorączka od razu robić badanie moczu. W grudniu poszliśmy na usg i wszystko z całym układem ok, nawet miedniczka się zmniejszyła i byla już w granicach normy.
A w ostatnich dniach zauważyłam śluz na pieluszce, który mnie zdziwił. Jak się powtórzyło 2 razy to poszliśmy właśnie na badanie, a tu takie coś... dodatkowo mocz ma jakiś taki inny zapach, więc jestem już niemal pewna, że to zum 😢 wyniki posiewu moze będą w poniedziałek, mam nadzieję, że to jakas inna, standardowa bakteria... ech, bardzo się stresuję, nie mogę sobie darować, że nie robiłam okresowo tego badania moczu tylko uśpiłam czujność...
Nimfadora, czy Wy mieliście białko w moczu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 07:33
Cudzie trwaj! 🥰
⏸️ 14.11.2023
Beta 15.11.2023 - 512
Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
👩🏻 32
✅️ wszystko ok
🧔🏻 34
✅️ morfologia 0% ➡️ 4% -
ralejka wrote:Nimfadora, pamiętam Twoja historię. Wtedy robiłam dwukrotnie badanie ogolne moczu i dwukrotnie wyszło dobrze. Posiew robiłam trzykrotnie i za trzecim razem wyszło wszystko w porządku, nie było bakterii. Konsultowaliśmy wyniki z pediatrą i nefrologiem i powiedzieli, że wszystko jest z Małym ok i zalecenia jakie dali to usg brzuszka aby skontrolować poszerzona miedniczkę. Dopóki wynik ogólny moczu jest dobry, to wszystko jest dobrze, a różne bakterie bytują pod napletkiem. Dodatkowo mówili, że przy każdych jakichś niepokojących objawach typu nagła gorączka od razu robić badanie moczu. W grudniu poszliśmy na usg i wszystko z całym układem ok, nawet miedniczka się zmniejszyła i byla już w granicach normy.
A w ostatnich dniach zauważyłam śluz na pieluszce, który mnie zdziwił. Jak się powtórzyło 2 razy to poszliśmy właśnie na badanie, a tu takie coś... dodatkowo mocz ma jakiś taki inny zapach, więc jestem już niemal pewna, że to zum 😢 wyniki posiewu moze będą w poniedziałek, mam nadzieję, że to jakas inna, standardowa bakteria... ech, bardzo się stresuję, nie mogę sobie darować, że nie robiłam okresowo tego badania moczu tylko uśpiłam czujność...
Nimfadora, czy Wy mieliście białko w moczu?
Nie. Białka nie mieliśmy. Trzymam kciuki, żeby szybko zaleczyli. -
I nie wyrzucaj sobie, że coś źle zrobiłaś. Rownie dobrze mogłas zrobić badanie i byłoby ok, a za dwa dni miałby zuma. Nie przewidzisz tego. Super, że teraz wylapalas. Powinnaś być z siebie dumna. Większość rodziców się orientuje jak dzieciątko już ma wysoką gorączkę.
-
Ralejka dokładnie jak pisze Nimfadora - nic sobie nie zarzucaj a nawet ciesz się, że możesz zrobić badania kiedy chcesz bo tak jak wspominalam w Nl o to nie łatwo. Mój Sebastian miał 3m jak miał 40st bez innych objawów i nikt się tym nie ineteresował😒 nawet szpital.
U mnie Feluś mało pije - bardzo mało 😢 pewnie gardło go boli... Jak do jutra będzie gorączkować to zadzwonię do lekarza choć w zasadzie nie wiem po co😏 -
Kermetka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny Feliks dalej słabo pije-dziś może z 200ml wypił i chyba tylko dlatego nas przyjęli do lekarza. Mam nadzieję, że lekarz coś znajdzie i doradzi, bo już nie wiem co robić. Nawet ze strzykawki mu daję to pluje tak jakbym mu truciznę jakąś wciskała 🫣 o 16 wizyta to trzymajcie kciuki.
Ralejka a co tam u Was❓