Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Ceci Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa - strasznie wspolczuje takich przezyc, zwlaszcza ze bylas mlodziutka, pierwszy porod, trauma na cale zycie…

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa
    5.01.2026 - 12 tc, prenatalne <3, druga córka <3

preg.png
  • Anuska94 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 24 wrote:
    Łącze się w bólu, rzygam praktycznie codziennie od świąt, po kilka razy. Chociaż z drugim trymestrem zaczęło się robić ciut lepiej i czasem są dni bez 🤮 albo z jednorazową akcją. Ja brałam prevomit trochę pomógł, ale ostatnio zaraz po jego wzięciu jest 🤮 więc przestałam brać i to.
    Ja też mam dni bez ale dziś to już normalnie rekord narazie jem herbatniki i jest ok.

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pierwszy poród trwał 8h od wejścia na sale porodowa ktora mi przydzielili. Przy rozwarciu 4cm przestałam grać siłaczke i przystanek am na propozycje poloznej(takie sama zaproponowala) na zzo. Po tym znieczuleniu położna powiedziała żebym sie zdrzemnęłam i zregenerowała siły na parta czesc. Faktycznie. Na 1.5h zasnęłam, ale położna obudziła mnie bo podobno dziecko traciło tętno na skurczach. Musieli przebić mi worek z wodami płodowych ale potem juz poszło. Sama faza parta trwała max 45minut wiec tragedii nie bylo ale darłam sie okrutnie aż położna mowila bym nie krzyczała 🤣🤣

Co do tabletek -tez bralam xonvea czy jak im tam i nie pomogły. Teraz juz nie biore,mdli mnie i tak, wiec szalu nie bylo.

Muszę kupic legginsy ciążowe i na sama myśl mnie nosi bo nie ma wyboru za bardzo 🤣 czekam na wiosnę i lato zeby nosić przy krótkie bawełniane spodnie i sukienki😎

W kwestii wyboru szpitala- wybieram najbliższy 🤡🤣
    Rodziłam w nim poprzednio i narzekać mimo wszystko nie moge. Jest po remoncie, ma nieduze ale przyzwoite sale porodowe, czesc poporodowa jest podobno super(ja niestety trafiłam na patologię ciazy z noworodkiem bo bylo przepelnienie). Teraz czas dojazdu do szpitala tym bardziej jest ważny bo mąż bedzie musiał wracać do córki.
    Do szkoły rodzenia soe nie wybieram, poprzednio kialam szkole wykupiona online, byla ok, teraz po prostu poszperam w tym,czego brakowało mi podczas poprzedniego porodu 😊

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wyboremnjmienia sobie poczekamy aż bedzie wiadomo dla kogo 🤭 ale jesli dziewczynka to mamy 2-3imiona a dla chłopa juz od dawna 'zaklepane' ale jak cos to będziemy szukac jeszcze i moze negocjować haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 12:09

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • GosAga123 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja z małą zmiana tematu. Jak u Was z libido ja weszłyście w drugi trymestr? Miałam nadzieje ze skoro już nie mam mdłości i siły życiowe wróciły to i libido trochę podskoczy a ono szoruje po podłodze… aż mi męża szkoda :p

Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
    On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosAga123 wrote:
    Dziewczyny ja z małą zmiana tematu. Jak u Was z libido ja weszłyście w drugi trymestr? Miałam nadzieje ze skoro już nie mam mdłości i siły życiowe wróciły to i libido trochę podskoczy a ono szoruje po podłodze… aż mi męża szkoda :p
    U mnie zerowe od poczatku ciazy. Biedny mąż...ale ja nie mam sily i seksy to ostanie na co mam ochote,szczególnie przy tych mdloscisch

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • karolka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)
    My już po wizycie i jest wszystko bardzo dobrze. Szyjka 3 cm - przypominam że 3 tyg temu 18mm
    Maluch rośnie jak na drożdżach serduszko 150/min
    Jestem taka szczęśliwa 😄
    Za tydzień połówkowe 😌 następna wizyta u mojego 20.02 :)

MayMasza, wandapanda, Ceci, Precelek 🥨, Motylek93, Donna89, Rewelka, WiolaP, emciak, Ananabanana, Pani Bocianowa, Mysia 24, Natalie2026 lubią tę wiadomość

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️
    28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
    31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
    03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
    07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml
    Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml
    Luteina
    Pregna dha Pregna Plus

Termin 05.07 🩵
  • wandapanda Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa masakra współczuję przeżyć! Po czymś takim wcale się nie dziwię, że myślisz nad cesarką, chyba każda z nas by się zastanawiała…

Jeśli chodzi o znieczulenie to chyba inaczej działa na każdą kobietę. Ja nie czułam bólu w ogóle, udało mi się nawet zdrzemnąć. Jak się obudziłam to ból zaczynał wracać, ale już nie dostałam kolejnej dawki, bo była pora wyciskać dziecko 😁 ale, że u mnie te parte były bardzo krótkie to jeszcze coś tam ze znieczulenia działało, czułam umiarkowany ból i bardziej takie rozpieranie w kościach.

Karolka trochę mnie przeraził Twój post. Dopiero co wszystkie tu latałyśmy na betę, a za tydzień zaczynają się połówkowe 🙈 kiedy to zleciało ja się pytam?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 13:15

karolka lubi tę wiadomość

• Missi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny idziecie jak burza 😀 ostatnie dni mam sporo na głowie a do tego spadek mocy ale czytam! Staram się na bieżąco .

Chciałam wam zakomunikować że nasz mały bokser tak kopie i się wierci że już nie mam żadnych wątpliwości 😀jest to cudowne! Doświadczam tego pierwszy raz i jestem cała w euforii ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 13:18

karolka, WiolaP, emciak, Ceci, Ananabanana, Pani Bocianowa, Mysia 24, nofajniefajnie lubią tę wiadomość

Walka o pierwsze dziecko od 2023r
    ♀️ 32l. ♂️ 43l.

🌷 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
    🩵 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    ⏳️12.02- kolejne spotkanie
    ⏳️18.02- Prenatalne II trymestru

preg.png
  • karolka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Pani Bocianowa masakra współczuję przeżyć! Po czymś takim wcale się nie dziwię, że myślisz nad cesarką, chyba każda z nas by się zastanawiała…

Jeśli chodzi o znieczulenie to chyba inaczej działa na każdą kobietę. Ja nie czułam bólu w ogóle, udało mi się nawet zdrzemnąć. Jak się obudziłam to ból zaczynał wracać, ale już nie dostałam kolejnej dawki, bo była pora wyciskać dziecko 😁 ale, że u mnie te parte były bardzo krótkie to jeszcze coś tam ze znieczulenia działało, czułam umiarkowany ból i bardziej takie rozpieranie w kościach.

Karolka trochę mnie przeraził Twój post. Dopiero co wszystkie tu latałyśmy na betę, a za tydzień zaczynają się połówkowe 🙈 kiedy to zleciało ja się pytam?!

Właśnie sama nie wiem…a dzisiaj na wizycie lekarz mówił jakie będą następne kroki i wiecie…wzruszyłam się strasznie :) to do tej pory były badania wizyty USG a tu trzeba szkoły rodzenia szukać i myśleć o wyborze szpitala :)

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️
    28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
    31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
    03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
    07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml
    Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml
    Luteina
    Pregna dha Pregna Plus

Termin 05.07 🩵
  • Precelek 🥨 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystkie porody miałam bez znieczulenia. Pierwszy był długi i ogromnie bolesny. Na oksytocynie i po odejściu wod. To najgorsza opcja. Drugi szybki. Wody odeszły dopiero jak główja wychodziła. 🙂Urodziłam 45 minut od wejścia na salę porodową. Przy kolejnym nie było już tak szybko, ale wiedzialam czego się spodziewać, jak pracować z ciałem i ten poród był bardzo spokojny. Nawet spałam godzinę w trakcie. Trwał prawie 12 godzin, ale toczył się swoim rytmem. Naprawdę mam dobre wspomnienia z porodow. Staram się nie czytać negatywnych historii porodowych (Bocianowa wybacz). To pomaga zachować pozytywne podejście.

U mnie libido dopisuje. Korzystamy. 🙃

Ostatnio malo się odzywałam, bo dzieci chorują i potrzebują dużo uwagi. Musieliśmy odwołać wyjazd na ferie. Ehh byle do wiosny.

Ruchy malutkiej czuję już bardzo wyraźnie. Jakie to przyjemne. 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 13:29

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

preg.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie z ruchami srednio.. czasem mam wrazenie,ze zabulgocze ale nie jest to jakies wyraźne za mocno :(

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Donna89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże @PaniBocianowa współczuję, aż mnie brzuch zakłuł jak to przeczytałam 🙈 okropne doświadczenie i nie dziwię się że myślisz o cc.
    Jedynie co mnie pociesza że kiedyś wiele porodów było takich hardcorowych, wiadomo nadal taki się zdarzy ale jednak trochę bardziej humanitarne podejście jest dla ciężarnych.

Ja chcę poród SN, (mój pierwszy) w sumie nie nastawiam się jak on będzie wyglądał. Chce rodzić w szpitalu w którym jest dostęp do znieczulenia, a czy z niego skorzystam to zobaczymy jak się potoczy. Dla mnie najgorszy scenariusz to ten gdzie przez kilka h jest wywoływanie, skurcze i ból a na końcu i tak musi być CC, ta wizja mnie przeraża 🙈

👩‍🦳27 🧔‍♂️29
    starania od 2023
    12.24 9tc 💔👼

Endometrioza,PAI-1, MTHFR hetero
    Niedoczynność tarczycy —> unormowana, AMH 1,16 🥲

31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
    07.01 Prenatalne - zdrowy bobas, 7 cm 😍
  • wandapanda Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    Ja wlasnie z ruchami srednio.. czasem mam wrazenie,ze zabulgocze ale nie jest to jakies wyraźne za mocno :(

Ja też w ogóle nic nie czuję. Też czasami jakieś bąbelki ale jestem na 99% przekonana, że to nie dziecko.

Dziewczyny u Was też tak ślisko?? Chciałam dzisiaj podjechać do lidla, schodzę do auta, idę na parking i nie pomyślałam, że między samochodami nikt nie sypał tak jak na chodniku. Wywinęłam takiego orła między tymi autami, mój syn w ryk („mamo czy mojej siostrze nic się nie stanie?”), ja cała brudna, jasną kurtką przejechałam o brudne auto, noga mnie napieprza 🙈 oczywiście takie rzeczy się dzieją jak mąż na 3 dni wyjechał. Mam nadzieję, że taki upadek dziecku nie zaszkodził…

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Ja też w ogóle nic nie czuję. Też czasami jakieś bąbelki ale jestem na 99% przekonana, że to nie dziecko.

Dziewczyny u Was też tak ślisko?? Chciałam dzisiaj podjechać do lidla, schodzę do auta, idę na parking i nie pomyślałam, że między samochodami nikt nie sypał tak jak na chodniku. Wywinęłam takiego orła między tymi autami, mój syn w ryk („mamo czy mojej siostrze nic się nie stanie?”), ja cała brudna, jasną kurtką przejechałam o brudne auto, noga mnie napieprza 🙈 oczywiście takie rzeczy się dzieją jak mąż na 3 dni wyjechał. Mam nadzieję, że taki upadek dziecku nie zaszkodził…
    Ostatnio napatoczyla mi sie rolka na temat upadku na lodzie. Podobno mimo,ze nic nam nie jest,powinno sie pojechać na sor lub do lekarza by sprawdzić czy wszystko ok, bo nawet jesli nie dziecku i nie nam, to chodzi o łożysko chyba? Zeby sprawdzic czy tam wszystko ok, nawet rutynowo

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak moja siostra tak sie poślizgnęła będąc w 3 trymestrze ciąży juz. Nic sie nie stało ale wyglądało to okropnie, taki trzask na tylek🫣

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Pajączek Nowa

Wysłany: 27 stycznia, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !
    Najwyższa pora się z wami przywitać i dołączyć oficjalnie do grupy ( do tej pory tylko podczytywałam różne grupy na forum).
    Proszę o wpisanie mnie na 07.07 według pierwszych prenatalnych 😍 oczekujemy podobno na dziewczynkę 🩷 ale już 10.02 mamy drugie prenatalne i powinniśmy potwierdzić płeć.
    Jestem z okolic Krakowa i chętnie podczytuję w których szpitalach planujecie rodzić ( ja osobiście zastanawiam się nad Ujastkiem w Krakowie).

Ceci, WiolaP, emciak, Ananabanana, Pani Bocianowa, Mysia 24, Missi, nofajniefajnie, Rewelka, Weronika97S, Natalie2026 lubią tę wiadomość

• WiolaP Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pajaczek witaj w naszym babskim gronie 🥳.

@Wanda panda u nas dzis padal deszcz i jest +1 wiec póki co nie najgorzej,boje sie ze w nocy to wszystko zamarznie a ja mam jutro wizyte i az sie boje wyjsc z domu.Wczoraj u nas bylo tragicznie ,moj maz wyrypal dwa razy kolo samochodu a najstarsza corka raz na przystanku😐.Jesli masz możliwość to ja chyba na twoim miejscu bym pojechala na IP sprawdzić tak dla spokoju ducha.

@GosAga u mnie z libido tak różnie raz wieksze raz zerowe.Ale powiem wam ze u nas i tak ciężko bo od kad zaszłam w ciaze to mój mąż się boi ze zrobi mi krzywde i tak za każdym razem w każdej ciazy😒Wiec te seksy to i tak sporadyczne😂🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 15:46

Pajączek lubi tę wiadomość

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷?
  • fantaghiro Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    A po porodzie byłaś na tym nowym czy starym oddziale? Słyszałam dużo dobrego o Zaspie, ale bałabym się, że trafię na ten stary oddział po porodzie 🫣
    Ja w pierwszej kolejności na pewno będę się kierować do UCK tak jak ostatnio i modlić się o miejsce. Teraz też jestem pacjentką ich poradni patologii ciąży, więc może przychylniej będą na mnie patrzeć 😅 w UCK jest o tyle dobrze, że tam masz pewność na jakie warunki trafisz, a one są super. Pokoje jedno albo dwuosobowe, ale te dwójki poprzedzielane tak, że nie musisz mieć kontaktu ze współlokatorką. No i łazienka w sali. Nie wiem nic o Redłowie. Orientujesz się jak tam wygląda opieka po porodzie i jakie są warunki w salach?

no właśnie niestety trafiłam na starą część i to był jeden minusów pobytu tam, bo poza tym ogólnie byłam naprawdę zadowolona. To że sale nieodnowione to nie był dla mnie problem, ale stara łazienka na korytarzu gdzie ledwo doczłapywałam była naprawdę mało komfortowa.
    O Redłowie ostatnio bardzo dużo dobrych opinii słyszałam, moja znajoma tam 3 razy rodziła i była bardzo zadowolona. Na fb jest profil "Rodzę w Redłowie" i tam położne naprawdę fajnie opisują porody - stosują pozycje wertykalne, ochronę krocza itp. Oddział tak ze zdjęć wygląda spoko, sale są z łazienkami, można sobie też wykupić pokój rodzinny.
    mi do UCK jest po prostu troche daleko więc za bardzo go nie rozważam, wolałabym bliższy szpital żeby mąż mógł mi coś sprawnie dowieźć, no i też obawiałabym się że będę tam jechać a i tak nie będzie miejsc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 16:03

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pajączku! Wpisuję Cię zatem na naszą pierwszą stronę :)
    @wanda - tak jak dziewczyny mówią, lepiej podjechać na IP nawet na kontrolne USG żeby zobaczyć czy wszystko ok.

Co do libido, u mnie od wejścia w 2 trymestr jest lepiej, ale mam dni że mam ochotę wybuchnąć aż 😂 a mam dni że mi się nic nie chce, a tym bardziej seksów. Myślę że tendencja będzie rosnąca :D

Pajączek lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 171 172 173 174 175
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ