Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, ja powtórzyłam mocz i jest gorzej niż tydzień temu xd mam wrażenie, że to chyba loteria… nawet tych wyników nie będę pokazywać lekarzowi. Zrobię następne przed wizyta i tyle. Leukocyty z 16 na 35, bakterie z 15 na 144… a przed 15 było 100. Także ja nie ogarniam tego. Ale myślę też, że zbyt szybko złapałam do pojemniczka, może trzeba było trochę więcej wysikać przed 😀 już tyle patentów mam, że będę próbować następnym razem co wyjdzie, ale zła jestem na te badania.

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • Leki: Encorton, accofil

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Boże, ja powtórzyłam mocz i jest gorzej niż tydzień temu xd mam wrażenie, że to chyba loteria… nawet tych wyników nie będę pokazywać lekarzowi. Zrobię następne przed wizyta i tyle. Leukocyty z 16 na 35, bakterie z 15 na 144… a przed 15 było 100. Także ja nie ogarniam tego. Ale myślę też, że zbyt szybko złapałam do pojemniczka, może trzeba było trochę więcej wysikać przed 😀 już tyle patentów mam, że będę próbować następnym razem co wyjdzie, ale zła jestem na te badania.

A robisz badanie moczu z użyciem tamponu ?

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀 27.10.2025- II kreseczki
    🍀 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀

preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    A robisz badanie moczu z użyciem tamponu ?

Nieee, nie robiłam tak

• Pati1985 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała badanie d-dimery? Ja mam 707 przy normie do 500 aczkolwiek w ciąży mogą być podwyższone. Tak przynajmniej podają internety ;)

• Silvia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym moczem to mam w tej ciąży cyrki. Jak karzą mi robić tak, ze nałożyć tampon czy waciki to zamiast łapać mocz to mi leci po tamponie/nodze, staram sie środkowy mocz, ale to ucieka mi po tym i wychodzą jeszcze gorsze wyniki. Robię po swojemu, czyli przed wysikaniem myje sie, osuszam delikatnie, łapie ten środkowy mocz i zawsze wychodzą lepiej, niż z tamponem 🫣 ale wiem, ze dla wielu lepsza opcja jest nałożyć tampon, niż bez niego.

U mnie sporo sie dzieje. Dzieci chorowały, cudem ominęłam szpital z młodszym. Sama w szpitalu byłam jeden dzien z powodu podwyższonego ciśnienia na wizycie, ale w szpitalu wzorowe wiec mnie szybko wypisali. Mąż operacja akurat tak pechowo, bo ja tego samego dnia holter rr wiec wyszły wyniki kiepskie, do konsultacji z kardiologiem. Na fundusz dopiero za rok 😅 mimo, ze jestem w ciazy. Idę wiec prywatnie dzisiaj do innego lekarza, bo znowu jestem w stresie co sie dzieje. W domu dobre wyniki, z holterem jeden godzinę po nałożeniu bardzo wysoki, później na granicy, ale tez czułam, ze sie denerwuje, ze cisnienie rośnie, ze mierzy ciagle jak ja w biegu, a to kierowalam autem i pompowalo ciagle, bo nie mogło zmierzyc, a to biegłam, bo dziecko ucieklo mi. Wiec nie jestem pewna, czy ten wynik jest miarodajny.
    Wcześniej byłam tez na polowkowych, nadal nie znam płci, bo sie ukrywa. Usłyszałam, ze chyba dziewczynka, bo nie widac jaderek, ale tez nogi zaciśnięte pewności nie ma. I lekarz powiedział, ze tak jest wszystko dobrze, ale w domu zerknęłam na te tabelki i strasznie mala ta dzidzia, rodzeństwo na tym etapie to bylo w 90/95 centylu, a ten dzidziuś na samym dole. Może to kwestia, ze chłopcy byli z ivf i datę znałam dokładna. A tutaj jakieś rozbieżności sa między i sama już nie ogarniam terminu... Z chlopcami na tyn etapie wazylam juz nawet 8 kg do przodu, a teraz nie przytylam nawet kilograma.
    Jutro wizyta u ginekologa prowadzącego. Ciekawa jestem co tam powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:05

Starania od 11.2017r.
    -brak prawego jajowodu.
    -IO, PCOS
    04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
    20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
    16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
    02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
    22.06.20r. - transfer 4ab
    8dpt - beta 114.09 🥰
    11dpt - beta 301.78 🥰
    18dpt - beta 3258.58 🥰
    💙
    23.02.23r. transfer 3BB
    6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
    8dpt - beta 56 🥰
    13dpt - beta 593 🥰
    15dpt - beta 1654 🥰
    20dpt - beta 7314 🥰
    🩵
    Zostały jeszcze ❄❄❄❄
    Październik 2025 - naturalny cud ❤️
    preg.png
  • Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Nieee, nie robiłam tak

To przy oddawaniu próbki koniecznie włóż tampon. U mnie dopóki tak nie robiłam wychodziły mi bakterie prawie 600. A jak następnego dnia zrobiłam z tamponem to 0

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀 27.10.2025- II kreseczki
    🍀 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀

preg.png
  • Ceci Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati1985 wrote:
    Czy któraś z Was miała badanie d-dimery? Ja mam 707 przy normie do 500 aczkolwiek w ciąży mogą być podwyższone. Tak przynajmniej podają internety ;)
    Ja mam 450 przy normie do 500, ale widze ze poziom rosnie miesiaca na miesiac.

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa
    5.01.2026 - 12 tc, prenatalne <3, druga córka <3

preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    To przy oddawaniu próbki koniecznie włóż tampon. U mnie dopóki tak nie robiłam wychodziły mi bakterie prawie 600. A jak następnego dnia zrobiłam z tamponem to 0

Czytałam, że pisałyście tak, ale właśnie ostatnio tylko zwilżyłam ręcznik papierowy i przetarłam te miejsca intymne i wyszły mi bakterie 15. Dzisiaj to już poszłam pod prysznic umyć się i 144… także totalnie nie rozumiem. Moim zdaniem to jest jakaś loteria. Dzisiaj też nie chciało mi się jechać na koniec miasta z tym moczem, tam gdzie badają, tylko oddałam tu bliżej i też nie mam pewności kiedy zawieźli. Ehhh… zepsuło mi to dzień.

‹‹ 237 238 239 240 241
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ