X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • GosAga123 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Precelek 🥨 wrote:
    Ja tym razem też mam krew na pappe pobieraną w tym samym dniu co usg. W poprzedniej ciąży, w innej przychodni krew pobierali wcześniej i pełny wynik byl w dniu usg.

W ostatnich dniach mam jakiś totalny zjazd. Mdłości, ogromne zmęczenie, ból glowy, senność. Dziś mam 8+5. Mialam nadzieję, że ten pierwszy trymestr będzie praktycznie bezobjawowy. Dlatego przytulam te z Was, ktore mają tak ciężki początek
    Jeju u mnie to samo, jestem 7+2 , energii życiowej zero, jestem niby głodna cały czas ale mdli mnie czy jem czy nie jem, czekam aż to się trochę uspokoi. W ostatniej ciąży przeszło mi w 12 tyg, mam nadzieje że tym razem też tak będzie 🤞

adukow, Precelek 🥨 lubią tę wiadomość

Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
    On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czuję się zbyt dobrze, ale mimo wszystko wolę czuć objawy niż się przejmować, że nic nie czuję
    Jestem bardzo senna w ciągu dnia ale tylko czasami uda mi się rzeczywiście zasnąć na drzemkę, ciągle jestem głodna ale też mnie trochę mdli. Non stop bym piła i sikała 😅 Podbrzusze ciągnie, piersi wrażliwe.
    I doceniam że mogę czuć te objawy 🥺

Pani Bocianowa, Kirby, Klaudia🩷🥰🐑 lubią tę wiadomość

💞 K. 28 | A. 29 + 🐶

🌈 14.11.2025
    beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
    🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
    🗓️ wizyta: 29.12

💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple

🕊️ 05.25 – 7tc
    🕊️ 06.25 – cb
    🕊️ 08.25 – cb

🌿 hashimoto & niedoczynność
    🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
    🧬 PAI-1 4G/4G
    💓 POTS
    _____

preg.png
  • wandapanda Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    Ja jestem z Trójmiasta. W poprzedniej ciąży robiłam w Invicta i bylam zadowolona, tylko wtedy jeszcze w ogóle nie było mozna na NFZ. Teraz mam ten Medicover na razie umówiony, ale i lekarz ma slabe opinie i czas oczekiwania długi, wiec może to jesczze zmienię.

Czyżby pan K.P? ☠️

• Johana Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie i mam taki mętlik 🫣

Druga ciąża to byłam pewna jakim torem iść 😂 ale prowadzącą która pracuje w szpitalu, robi m. In. amiopunkcje odradza mi nifty i sanko bo najwięcej błędów po nich widzi 🫣 poleciła jakieś dwa badania oczywiście do mojej decyzji i teraz siedzę myślę analizuje .
    Jakoś mam złe przeczucia w tej ciąży 🫣

Mało tego na wizycie na każde pytanie podawałam błędną odpowiedź 🫣 zła data miesiączki, transferu, czy naturalnie zaszłam czy leki biorę czy choruje no jakaś masakra 🫣 nie myślę w ogóle w tej ciąży 🫣
    Co ona sobie pomyślała 🤪

👦 azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
    👧 PCOS ✅

6 ❄️

I FET
    7dpt: 78
    9dpt: 254,3
    11dpt: 675

II FET
    7dpt < 0,1 😢 próg 11

Histeroskopia

III FET
    10dpt 360
    12dpt 712
    14dpt 2157
  • Johana Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam dziś się na prenatalne na 20/12 ☺️
    I u mnie też krew razem z USG ten sam dzień. Ale to na NFZ to chyba taki standard .

GosAga123 lubi tę wiadomość

👦 azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
    👧 PCOS ✅

6 ❄️

I FET
    7dpt: 78
    9dpt: 254,3
    11dpt: 675

II FET
    7dpt < 0,1 😢 próg 11

Histeroskopia

III FET
    10dpt 360
    12dpt 712
    14dpt 2157
  • aniluaP19 Znajoma

Wysłany: 27 listopada, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosAga123 wrote:
    Jeju u mnie to samo, jestem 7+2 , energii życiowej zero, jestem niby głodna cały czas ale mdli mnie czy jem czy nie jem, czekam aż to się trochę uspokoi. W ostatniej ciąży przeszło mi w 12 tyg, mam nadzieje że tym razem też tak będzie 🤞

Nie jesteście same, mam dokładnie takie same odczucia 😏 Tylko to moja pierwsza ciąża i nie wiem czy teraz jest już źle, czy może będzie jeszcze gorzej 🙆🏻‍♀️

Mam do Was co nieco inne pytanie, odnośnie śluzu.
    Od pewnego czasu zauważyłam u siebie dość dużo kremowo-żoltego śluzu, biorę Duphaston 2x1 i nie wiem czy to normalna przypadłość w ciąży, czy mam się tym martwić? 😏🙂‍↕️🚽🧻

👩🏻-31l (PCOS,zakrzepica)
    👨🏻‍🦲-38l

04.25 • CB 💔

13.10.25 USG • Pęcherzyk 19mm 👌🏼
    14.10.25 Ovitrelle•15dc 💉
    29.10.25 ⏸️ β-hCG - 56 mIU/ml•30dc
    31.10.25 β-hCG - 158 mIU/ml•32dc
    7.11.25 β-hCG - 2762 mIU/ml
    14.11.25 β-hCG - 17481 mIU/ml
    17.11.25 USG • Maleństwo ♥️ 🫶🏻
    5,9mm • 7tc 🍀

Leki 💊
    Acard 150•Duphaston•
    Prenatal Uno•Pregna DHA
    Clexane 💉

preg.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniluaP19 wrote:
    Nie jesteście same, mam dokładnie takie same odczucia 😏 Tylko to moja pierwsza ciąża i nie wiem czy teraz jest już źle, czy może będzie jeszcze gorzej 🙆🏻‍♀️

Mam do Was co nieco inne pytanie, odnośnie śluzu.
    Od pewnego czasu zauważyłam u siebie dość dużo kremowo-żoltego śluzu, biorę Duphaston 2x1 i nie wiem czy to normalna przypadłość w ciąży, czy mam się tym martwić? 😏🙂‍↕️🚽🧻

Też to zauważyłam ostatnimi dniami. Jestem 8+6 i biorę duphaston. Śluz taki mleczny kremowy 🤷🏻‍♀️

age.png
  • Pani Bocianowa Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja dopiero nadrabiam Was z dziś i pierwszą stronę bo miałam dość intensywny dzień i do tego przepłakałam w sumie chyba z godzinę dziś przez cały dzień bo miałam jakiś kryzys - było mi niedobrze, chciało mi się spać, byłam cały dzień głodna ale obrzydzało mnie dosłownie każde jedzenie, moja głowa ważyła 100kg, bolał mnie prawy ?jajnik? i jeszcze krzywo spałam i nie mogę ruszać szyją. Dramat, jest 23 a ja dopiero jakkolwiek żyję 😫

Gratuluję udanych wizyt i pięknych małych człowieków :)

Ja dopiero wizytę mam we wtorek, mam pierwszy raz zobaczyć zarodek i usłyszeć serduszko, ale nie martwię się w sumie bo po dzisiejszych jazdach i też z ostatnich kilku dni to jestem pewna że ktoś tam się zadomowił i nieźle daje mi popalić. 🫠

Co do śluzu - nie podpowiem, bo codziennie mam poluteinowy wyciek 24h/7 więc niestety wkładki non stop 😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada, 23:07

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt i czekamy na kolejne 🥰

W poprzedniej ciąży najpierw jeździłam na badania krwi a potem na usg mialam caly raport.

Powiedzcie mi inna rzecz. Moj lekarz powiedział ze jesli mama toxo, różyczkę i cmv dodatnie w poprzedniej ciazy to zeby nie robić teraz. Toxo i różyczki byłam pewna ale cmv nie. Sprawdziłam i było dodajnie igg. Czyli w teorii juz nie musze, prawda? Czy wy powtarzacie?

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • fantaghiro Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Czyżby pan K.P? ☠️
    Nie, K.P. chyba nie robi prenatalnych 🤣

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️

Wysłany: 28 listopada, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johana wrote:
    Dziewczyny jestem po wizycie i mam taki mętlik 🫣

Druga ciąża to byłam pewna jakim torem iść 😂 ale prowadzącą która pracuje w szpitalu, robi m. In. amiopunkcje odradza mi nifty i sanko bo najwięcej błędów po nich widzi 🫣 poleciła jakieś dwa badania oczywiście do mojej decyzji i teraz siedzę myślę analizuje .
    Jakoś mam złe przeczucia w tej ciąży 🫣

Mało tego na wizycie na każde pytanie podawałam błędną odpowiedź 🫣 zła data miesiączki, transferu, czy naturalnie zaszłam czy leki biorę czy choruje no jakaś masakra 🫣 nie myślę w ogóle w tej ciąży 🫣
    Co ona sobie pomyślała 🤪

Wiesz co, ja kiedyś interesowałam się tematem i na różnych grupach temu poświęconych widziałam wypowiedzi kobiet, że akurat nifty dało im fałszywe wyniki + potem robili problemy z wypłatą odszkodowań. Taki najgłośniejszy przypadek to chyba profil wyjątkowa Hania na ig, tam nifty nie wykryło wady. Na temat sanco nic nie widziałam. A jakie badania Ci polecila?

Wysłany: 28 listopada, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:

W poprzedniej ciąży najpierw jeździłam na badania krwi a potem na usg mialam caly raport.

Powiedzcie mi inna rzecz. Moj lekarz powiedział ze jesli mama toxo, różyczkę i cmv dodatnie w poprzedniej ciazy to zeby nie robić teraz. Toxo i różyczki byłam pewna ale cmv nie. Sprawdziłam i było dodajnie igg. Czyli w teorii juz nie musze, prawda? Czy wy powtarzacie?

Ja nawet nie dostałem skierowania na cmv i różyczkę 😳 ale pamiętam, że w poprzedniej ciąży przy cmv miałam przeciwciała, więc chyba bez sensu powtarzać, A na różyczkę chyba byliśmy już szczepieni?

• fantaghiro Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:

Jak masz IgG na różyczkę i toksoplazmoze to znaczy ze jesteś bezpieczna pod kątem tych chorób. CMV rzadko, ale moze sie reaktywować, więc ewentualnie to moze byc sens powtorzyc.

Ja mam i tokso i CMV ujemne, także najgorzej, bo ryzyko zakażenia niestety jest 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada, 08:07

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • Donna89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także nie pomogę odnośnie śluzu, bo też biorę luteinę więc ona mi wycieka. Gratuluję udanych wizyt, Karolcia życzę dużo zdrówka i wypoczynku ❤️

Ja też mam brak energii życiowej, od dwóch dni doszły wymioty. Modle się aby w pracy nie rzygnąć 🥵🤣 dodatkowo mam maraton bo idę w weekend do pracy więc 6 dni pod rząd pracuje, na samą myśl o tym mi słabo.

Dodatkowo dziś wracając przed pracą ze spaceru z psem wyrżnęłam się, bo u nas pełno śniegu. Upadłam na plecy, a bardziej na łokieć i biodro ale nieźle się wystraszyłam. Mam nadzieję że z dzidziutkiem wszystko dobrze.

👩‍🦳27 🧔‍♂️29
    starania od 2023
    12.24 9tc 💔👼

Endometrioza,PAI-1, MTHFR hetero
    Niedoczynność tarczycy —> unormowana, AMH 1,16 🥲

31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
    15.12 ponad 3 cm szczęścia ❣️
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam kiedy u mnie będą jakieś objawy, w poprzedniej ciąży nie wymiotowałam i mocno liczę na to też w tej 🙈 nadal nie dociera do mnie że mogę być w ciąży 🙈 czekam na USG 😭 mam codziennie lekkie bóle podbrzusza, więc coś się tam dzieje...

Przełożyłam wizytę z 3.12 na 5.12, umówiłam się do lekarza z super opiniami. To tylko taka wizyta żeby zobaczyć czy wszystko ok i założyć Luxmedową kartę ciąży, żeby mieć darmowe badania. Jakoś nie wyobrażam sobie prowadzenia ciąży w Luxmedzie, mimo że lekarz do którego idę ma super opinie - w chodzeniu prywatnie cenię to, że jest kontakt z lekarzem, można zadzwonić, umówić dodatkowa wizytę, dopytać coś. A w Luxmedzie nie ma kontaktu do lekarza no i kalendarz wizyt jest sztywny 🤷🏻‍♀️ czy któraś z Was prowadzi w Luxmedzie i ma inne spostrzeżenia?

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Alexx94 Koleżanka

Wysłany: 28 listopada, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Ja czekam kiedy u mnie będą jakieś objawy, w poprzedniej ciąży nie wymiotowałam i mocno liczę na to też w tej 🙈 nadal nie dociera do mnie że mogę być w ciąży 🙈 czekam na USG 😭 mam codziennie lekkie bóle podbrzusza, więc coś się tam dzieje...

Przełożyłam wizytę z 3.12 na 5.12, umówiłam się do lekarza z super opiniami. To tylko taka wizyta żeby zobaczyć czy wszystko ok i założyć Luxmedową kartę ciąży, żeby mieć darmowe badania. Jakoś nie wyobrażam sobie prowadzenia ciąży w Luxmedzie, mimo że lekarz do którego idę ma super opinie - w chodzeniu prywatnie cenię to, że jest kontakt z lekarzem, można zadzwonić, umówić dodatkowa wizytę, dopytać coś. A w Luxmedzie nie ma kontaktu do lekarza no i kalendarz wizyt jest sztywny 🤷🏻‍♀️ czy któraś z Was prowadzi w Luxmedzie i ma inne spostrzeżenia?

Ja prowadziłam poprzednią ciążę w luxmedzie i teraz też bed u tej samej Pani Doktor. Mam to szczęście że udało mi się trafić na fajną babkę, która naprawdę dba o swoje pacjentki. Z pytaniami to zawsze można napisać do lekarza jest taka opcja w apce. Ale jak ciąża rozwija się dobrze i bezproblemowo, to w zasadzie ja z pytaniami czekałam do kolejnej wizyty.

Kofii, adukow lubią tę wiadomość

• adukow Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie 😊 u bobo wszystko dobrze, tętno 170. Akurat się obudziło i machnęło ręką 😄 29/12 jestem zapisana na prenatalne. Z tych dodatkowych badań polecał Sanco, do rozważenia jeżeli jestem między 30-35 rokiem życia. Z dzisiejszej wizyty wyszłam zadowolona, tak do mnie to wszystko dopiero dotarło. Bo mdłości i wahania nastroju bardzo wyprowadzają mnie z równowagi 🙈

aannddzzia, Precelek 🥨, wandapanda, MayMasza, fantaghiro, Pani Bocianowa, emciak, kikix0o, Kofii, GąskaBalbinka lubią tę wiadomość

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexx94 wrote:
    Ja prowadziłam poprzednią ciążę w luxmedzie i teraz też bed u tej samej Pani Doktor. Mam to szczęście że udało mi się trafić na fajną babkę, która naprawdę dba o swoje pacjentki. Z pytaniami to zawsze można napisać do lekarza jest taka opcja w apce. Ale jak ciąża rozwija się dobrze i bezproblemowo, to w zasadzie ja z pytaniami czekałam do kolejnej wizyty.

Ja poprzednią ciążę też prowadziłam w medicover. Wybrałam lekarza z dobrymi opiniami. Gdy miałam jakiekolwiek pytania to pisałam do niego na czacie. Byłam zadowolona. Teraz poszłam prywatnie, bo u tego mojego ciągle brak terminów 😠 ale korzystam z refundacji wizyt, bo mamy też taką opcję w ramach pakietu.

age.png

Wysłany: 28 listopada, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Ja poprzednią ciążę też prowadziłam w medicover. Wybrałam lekarza z dobrymi opiniami. Gdy miałam jakiekolwiek pytania to pisałam do niego na czacie. Byłam zadowolona. Teraz poszłam prywatnie, bo u tego mojego ciągle brak terminów 😠 ale korzystam z refundacji wizyt, bo mamy też taką opcję w ramach pakietu.

A jaki masz pakiet? Bo ja może też mam i nawet o tym nie wiem.

• ZAGUBIONA Nowa

Wysłany: 28 listopada, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem w ciąży 6+1, póki co nie mam żadnych objawów oprócz lekkich skurczy macicy, co podobno jest normalne oraz bólu mięśni - boli mnie wszystko od szyi po mały palec u nogi. Czy któraś z was też tak miała ? Czuję jakbym zrobiła mega mocny trening i miała zakwasy na całym ciele

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ