X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • GosAga123 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Precelek 🥨 wrote:
    Ja tym razem też mam krew na pappe pobieraną w tym samym dniu co usg. W poprzedniej ciąży, w innej przychodni krew pobierali wcześniej i pełny wynik byl w dniu usg.

W ostatnich dniach mam jakiś totalny zjazd. Mdłości, ogromne zmęczenie, ból glowy, senność. Dziś mam 8+5. Mialam nadzieję, że ten pierwszy trymestr będzie praktycznie bezobjawowy. Dlatego przytulam te z Was, ktore mają tak ciężki początek
    Jeju u mnie to samo, jestem 7+2 , energii życiowej zero, jestem niby głodna cały czas ale mdli mnie czy jem czy nie jem, czekam aż to się trochę uspokoi. W ostatniej ciąży przeszło mi w 12 tyg, mam nadzieje że tym razem też tak będzie 🤞

adukow, Precelek 🥨 lubią tę wiadomość

Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
    On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czuję się zbyt dobrze, ale mimo wszystko wolę czuć objawy niż się przejmować, że nic nie czuję
    Jestem bardzo senna w ciągu dnia ale tylko czasami uda mi się rzeczywiście zasnąć na drzemkę, ciągle jestem głodna ale też mnie trochę mdli. Non stop bym piła i sikała 😅 Podbrzusze ciągnie, piersi wrażliwe.
    I doceniam że mogę czuć te objawy 🥺

Pani Bocianowa, Kirby, Klaudia🩷🥰🐑 lubią tę wiadomość

💞 K. 28 | A. 29 + 🐶

🌈 14.11.2025
    beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
    🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
    🗓️ wizyta: 29.12

💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple

🕊️ 05.25 – 7tc
    🕊️ 06.25 – cb
    🕊️ 08.25 – cb

🌿 hashimoto & niedoczynność
    🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
    🧬 PAI-1 4G/4G
    💓 POTS
    _____

preg.png
  • wandapanda Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    Ja jestem z Trójmiasta. W poprzedniej ciąży robiłam w Invicta i bylam zadowolona, tylko wtedy jeszcze w ogóle nie było mozna na NFZ. Teraz mam ten Medicover na razie umówiony, ale i lekarz ma slabe opinie i czas oczekiwania długi, wiec może to jesczze zmienię.

Czyżby pan K.P? ☠️

• Johana Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie i mam taki mętlik 🫣

Druga ciąża to byłam pewna jakim torem iść 😂 ale prowadzącą która pracuje w szpitalu, robi m. In. amiopunkcje odradza mi nifty i sanko bo najwięcej błędów po nich widzi 🫣 poleciła jakieś dwa badania oczywiście do mojej decyzji i teraz siedzę myślę analizuje .
    Jakoś mam złe przeczucia w tej ciąży 🫣

Mało tego na wizycie na każde pytanie podawałam błędną odpowiedź 🫣 zła data miesiączki, transferu, czy naturalnie zaszłam czy leki biorę czy choruje no jakaś masakra 🫣 nie myślę w ogóle w tej ciąży 🫣
    Co ona sobie pomyślała 🤪

👦 azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
    👧 PCOS ✅

6 ❄️

I FET
    7dpt: 78
    9dpt: 254,3
    11dpt: 675

II FET
    7dpt < 0,1 😢 próg 11

Histeroskopia

III FET
    10dpt 360
    12dpt 712
    14dpt 2157
  • Johana Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam dziś się na prenatalne na 20/12 ☺️
    I u mnie też krew razem z USG ten sam dzień. Ale to na NFZ to chyba taki standard .

GosAga123 lubi tę wiadomość

👦 azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
    👧 PCOS ✅

6 ❄️

I FET
    7dpt: 78
    9dpt: 254,3
    11dpt: 675

II FET
    7dpt < 0,1 😢 próg 11

Histeroskopia

III FET
    10dpt 360
    12dpt 712
    14dpt 2157
  • aniluaP19 Znajoma

Wysłany: 27 listopada, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosAga123 wrote:
    Jeju u mnie to samo, jestem 7+2 , energii życiowej zero, jestem niby głodna cały czas ale mdli mnie czy jem czy nie jem, czekam aż to się trochę uspokoi. W ostatniej ciąży przeszło mi w 12 tyg, mam nadzieje że tym razem też tak będzie 🤞

Nie jesteście same, mam dokładnie takie same odczucia 😏 Tylko to moja pierwsza ciąża i nie wiem czy teraz jest już źle, czy może będzie jeszcze gorzej 🙆🏻‍♀️

Mam do Was co nieco inne pytanie, odnośnie śluzu.
    Od pewnego czasu zauważyłam u siebie dość dużo kremowo-żoltego śluzu, biorę Duphaston 2x1 i nie wiem czy to normalna przypadłość w ciąży, czy mam się tym martwić? 😏🙂‍↕️🚽🧻

👩🏻-31l (PCOS,zakrzepica)
    👨🏻‍🦲-38l

04.25 • CB 💔

13.10.25 USG • Pęcherzyk 19mm 👌🏼
    14.10.25 Ovitrelle•15dc 💉
    29.10.25 ⏸️ β-hCG - 56 mIU/ml•30dc
    31.10.25 β-hCG - 158 mIU/ml•32dc
    7.11.25 β-hCG - 2762 mIU/ml
    14.11.25 β-hCG - 17481 mIU/ml
    17.11.25 USG • Maleństwo ♥️ 🫶🏻
    5,9mm • 7tc 🍀

Leki 💊
    Acard 150•Duphaston•
    Prenatal Uno•Pregna DHA
    Clexane 💉

preg.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniluaP19 wrote:
    Nie jesteście same, mam dokładnie takie same odczucia 😏 Tylko to moja pierwsza ciąża i nie wiem czy teraz jest już źle, czy może będzie jeszcze gorzej 🙆🏻‍♀️

Mam do Was co nieco inne pytanie, odnośnie śluzu.
    Od pewnego czasu zauważyłam u siebie dość dużo kremowo-żoltego śluzu, biorę Duphaston 2x1 i nie wiem czy to normalna przypadłość w ciąży, czy mam się tym martwić? 😏🙂‍↕️🚽🧻

Też to zauważyłam ostatnimi dniami. Jestem 8+6 i biorę duphaston. Śluz taki mleczny kremowy 🤷🏻‍♀️

age.png
  • Pani Bocianowa Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja dopiero nadrabiam Was z dziś i pierwszą stronę bo miałam dość intensywny dzień i do tego przepłakałam w sumie chyba z godzinę dziś przez cały dzień bo miałam jakiś kryzys - było mi niedobrze, chciało mi się spać, byłam cały dzień głodna ale obrzydzało mnie dosłownie każde jedzenie, moja głowa ważyła 100kg, bolał mnie prawy ?jajnik? i jeszcze krzywo spałam i nie mogę ruszać szyją. Dramat, jest 23 a ja dopiero jakkolwiek żyję 😫

Gratuluję udanych wizyt i pięknych małych człowieków :)

Ja dopiero wizytę mam we wtorek, mam pierwszy raz zobaczyć zarodek i usłyszeć serduszko, ale nie martwię się w sumie bo po dzisiejszych jazdach i też z ostatnich kilku dni to jestem pewna że ktoś tam się zadomowił i nieźle daje mi popalić. 🫠

Co do śluzu - nie podpowiem, bo codziennie mam poluteinowy wyciek 24h/7 więc niestety wkładki non stop 😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada, 23:07

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt i czekamy na kolejne 🥰

W poprzedniej ciąży najpierw jeździłam na badania krwi a potem na usg mialam caly raport.

Powiedzcie mi inna rzecz. Moj lekarz powiedział ze jesli mama toxo, różyczkę i cmv dodatnie w poprzedniej ciazy to zeby nie robić teraz. Toxo i różyczki byłam pewna ale cmv nie. Sprawdziłam i było dodajnie igg. Czyli w teorii juz nie musze, prawda? Czy wy powtarzacie?

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • fantaghiro Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Czyżby pan K.P? ☠️
    Nie, K.P. chyba nie robi prenatalnych 🤣

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️

Wysłany: 28 listopada, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johana wrote:
    Dziewczyny jestem po wizycie i mam taki mętlik 🫣

Druga ciąża to byłam pewna jakim torem iść 😂 ale prowadzącą która pracuje w szpitalu, robi m. In. amiopunkcje odradza mi nifty i sanko bo najwięcej błędów po nich widzi 🫣 poleciła jakieś dwa badania oczywiście do mojej decyzji i teraz siedzę myślę analizuje .
    Jakoś mam złe przeczucia w tej ciąży 🫣

Mało tego na wizycie na każde pytanie podawałam błędną odpowiedź 🫣 zła data miesiączki, transferu, czy naturalnie zaszłam czy leki biorę czy choruje no jakaś masakra 🫣 nie myślę w ogóle w tej ciąży 🫣
    Co ona sobie pomyślała 🤪

Wiesz co, ja kiedyś interesowałam się tematem i na różnych grupach temu poświęconych widziałam wypowiedzi kobiet, że akurat nifty dało im fałszywe wyniki + potem robili problemy z wypłatą odszkodowań. Taki najgłośniejszy przypadek to chyba profil wyjątkowa Hania na ig, tam nifty nie wykryło wady. Na temat sanco nic nie widziałam. A jakie badania Ci polecila?

Wysłany: 28 listopada, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:

W poprzedniej ciąży najpierw jeździłam na badania krwi a potem na usg mialam caly raport.

Powiedzcie mi inna rzecz. Moj lekarz powiedział ze jesli mama toxo, różyczkę i cmv dodatnie w poprzedniej ciazy to zeby nie robić teraz. Toxo i różyczki byłam pewna ale cmv nie. Sprawdziłam i było dodajnie igg. Czyli w teorii juz nie musze, prawda? Czy wy powtarzacie?

Ja nawet nie dostałem skierowania na cmv i różyczkę 😳 ale pamiętam, że w poprzedniej ciąży przy cmv miałam przeciwciała, więc chyba bez sensu powtarzać, A na różyczkę chyba byliśmy już szczepieni?

• fantaghiro Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:

Jak masz IgG na różyczkę i toksoplazmoze to znaczy ze jesteś bezpieczna pod kątem tych chorób. CMV rzadko, ale moze sie reaktywować, więc ewentualnie to moze byc sens powtorzyc.

Ja mam i tokso i CMV ujemne, także najgorzej, bo ryzyko zakażenia niestety jest 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada, 08:07

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • Donna89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także nie pomogę odnośnie śluzu, bo też biorę luteinę więc ona mi wycieka. Gratuluję udanych wizyt, Karolcia życzę dużo zdrówka i wypoczynku ❤️

Ja też mam brak energii życiowej, od dwóch dni doszły wymioty. Modle się aby w pracy nie rzygnąć 🥵🤣 dodatkowo mam maraton bo idę w weekend do pracy więc 6 dni pod rząd pracuje, na samą myśl o tym mi słabo.

Dodatkowo dziś wracając przed pracą ze spaceru z psem wyrżnęłam się, bo u nas pełno śniegu. Upadłam na plecy, a bardziej na łokieć i biodro ale nieźle się wystraszyłam. Mam nadzieję że z dzidziutkiem wszystko dobrze.

👩‍🦳27 🧔‍♂️29
    starania od 2023
    12.24 9tc 💔👼

Endometrioza,PAI-1, MTHFR hetero
    Niedoczynność tarczycy —> unormowana, AMH 1,16 🥲

31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
    15.12 ponad 3 cm szczęścia ❣️
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam kiedy u mnie będą jakieś objawy, w poprzedniej ciąży nie wymiotowałam i mocno liczę na to też w tej 🙈 nadal nie dociera do mnie że mogę być w ciąży 🙈 czekam na USG 😭 mam codziennie lekkie bóle podbrzusza, więc coś się tam dzieje...

Przełożyłam wizytę z 3.12 na 5.12, umówiłam się do lekarza z super opiniami. To tylko taka wizyta żeby zobaczyć czy wszystko ok i założyć Luxmedową kartę ciąży, żeby mieć darmowe badania. Jakoś nie wyobrażam sobie prowadzenia ciąży w Luxmedzie, mimo że lekarz do którego idę ma super opinie - w chodzeniu prywatnie cenię to, że jest kontakt z lekarzem, można zadzwonić, umówić dodatkowa wizytę, dopytać coś. A w Luxmedzie nie ma kontaktu do lekarza no i kalendarz wizyt jest sztywny 🤷🏻‍♀️ czy któraś z Was prowadzi w Luxmedzie i ma inne spostrzeżenia?

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Alexx94 Koleżanka

Wysłany: 28 listopada, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Ja czekam kiedy u mnie będą jakieś objawy, w poprzedniej ciąży nie wymiotowałam i mocno liczę na to też w tej 🙈 nadal nie dociera do mnie że mogę być w ciąży 🙈 czekam na USG 😭 mam codziennie lekkie bóle podbrzusza, więc coś się tam dzieje...

Przełożyłam wizytę z 3.12 na 5.12, umówiłam się do lekarza z super opiniami. To tylko taka wizyta żeby zobaczyć czy wszystko ok i założyć Luxmedową kartę ciąży, żeby mieć darmowe badania. Jakoś nie wyobrażam sobie prowadzenia ciąży w Luxmedzie, mimo że lekarz do którego idę ma super opinie - w chodzeniu prywatnie cenię to, że jest kontakt z lekarzem, można zadzwonić, umówić dodatkowa wizytę, dopytać coś. A w Luxmedzie nie ma kontaktu do lekarza no i kalendarz wizyt jest sztywny 🤷🏻‍♀️ czy któraś z Was prowadzi w Luxmedzie i ma inne spostrzeżenia?

Ja prowadziłam poprzednią ciążę w luxmedzie i teraz też bed u tej samej Pani Doktor. Mam to szczęście że udało mi się trafić na fajną babkę, która naprawdę dba o swoje pacjentki. Z pytaniami to zawsze można napisać do lekarza jest taka opcja w apce. Ale jak ciąża rozwija się dobrze i bezproblemowo, to w zasadzie ja z pytaniami czekałam do kolejnej wizyty.

Kofii, adukow lubią tę wiadomość

• adukow Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie 😊 u bobo wszystko dobrze, tętno 170. Akurat się obudziło i machnęło ręką 😄 29/12 jestem zapisana na prenatalne. Z tych dodatkowych badań polecał Sanco, do rozważenia jeżeli jestem między 30-35 rokiem życia. Z dzisiejszej wizyty wyszłam zadowolona, tak do mnie to wszystko dopiero dotarło. Bo mdłości i wahania nastroju bardzo wyprowadzają mnie z równowagi 🙈

aannddzzia, Precelek 🥨, wandapanda, MayMasza, fantaghiro, Pani Bocianowa, emciak, kikix0o, Kofii, GąskaBalbinka lubią tę wiadomość

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexx94 wrote:
    Ja prowadziłam poprzednią ciążę w luxmedzie i teraz też bed u tej samej Pani Doktor. Mam to szczęście że udało mi się trafić na fajną babkę, która naprawdę dba o swoje pacjentki. Z pytaniami to zawsze można napisać do lekarza jest taka opcja w apce. Ale jak ciąża rozwija się dobrze i bezproblemowo, to w zasadzie ja z pytaniami czekałam do kolejnej wizyty.

Ja poprzednią ciążę też prowadziłam w medicover. Wybrałam lekarza z dobrymi opiniami. Gdy miałam jakiekolwiek pytania to pisałam do niego na czacie. Byłam zadowolona. Teraz poszłam prywatnie, bo u tego mojego ciągle brak terminów 😠 ale korzystam z refundacji wizyt, bo mamy też taką opcję w ramach pakietu.

age.png

Wysłany: 28 listopada, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Ja poprzednią ciążę też prowadziłam w medicover. Wybrałam lekarza z dobrymi opiniami. Gdy miałam jakiekolwiek pytania to pisałam do niego na czacie. Byłam zadowolona. Teraz poszłam prywatnie, bo u tego mojego ciągle brak terminów 😠 ale korzystam z refundacji wizyt, bo mamy też taką opcję w ramach pakietu.

A jaki masz pakiet? Bo ja może też mam i nawet o tym nie wiem.

• ZAGUBIONA Nowa

Wysłany: 28 listopada, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem w ciąży 6+1, póki co nie mam żadnych objawów oprócz lekkich skurczy macicy, co podobno jest normalne oraz bólu mięśni - boli mnie wszystko od szyi po mały palec u nogi. Czy któraś z was też tak miała ? Czuję jakbym zrobiła mega mocny trening i miała zakwasy na całym ciele

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ