Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Anqa, w samo sedno... Kiedyś myślałam, że z zajściem w ciążę nie będzie problemu, a z pozytywnego testu bedę skakać z radości. Za pierwszym razem bardzo ucieszyłam się, ale jakoś wewnętrznie wiedziałam, że coś nie gra. Kiedy straciłam ciążę szukałam winy w sobie, że moze wcześniej za dużo pracowałam w ciężkich warunkach, że się nie przebadałam, żyłam zbyt intensywnie. Nie mogłam darować, że to się stało, tym bardziej, ze akurat moja bratowa fajki paląc jak smok, nie oszczędzając się była w szczęśliwej drugiej ciąży.
Teraz jestem jakaś spokojniejsza, jakoś inaczej się czuję, ale jeszcze nie umiem się cieszyć. Niecierpliwie czekam do 13ego, na pierwszą wizytę i serduszko. I ciągle z tyłu głowy krąży myśl, że mimo wszystko może być coś nie tak
Witamy na forum nowe osoby, nasze grono sukcesywnie się powiększaanqa123, Magdalen lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, ja tez będę się udzielać tutaj chociaż mam termin na koniec października jutro idę posłuchać serduszka ❤️
Spirit, Magdalen lubią tę wiadomość
-
Nieśmiało dołączam do Was. Beta z poniedziałku 123.7, a z dziś 511, 20.03 mam USG Teoretycznie zaczynam 6tc. Także przynajmniej przez najbliższe 2 tygodnie jestem w ciąży
anqa123, Aishha, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
izabel_ka wrote:Ooo jak miło Cię tu widzieć
-
Dziewczyny mam wynik pierwszej bety: 23379, co wg norm laboratorium odpowiada 4-5 (1 000-50 000) lub 5-6 (10 000-100 000) tydzień. Napisałam do gin z pytaniem czy przy moich datach miesiaczki i wczorajszym usg jest nadzieja odpisał że TAK. Mam dać znać jaki wynik sobotni, on wszystko wyjaśni.
Wygląda na to, że jest szansa że ciąża jest młodsza niż wynika z miesiączki.anqa123, Dzyzia, ListopadowaMama, Spirit, Lajni85, Aishha, sisi lubią tę wiadomość
-
Holibka wrote:Dziewczyny mam wynik pierwszej bety: 23379, co wg norm laboratorium odpowiada 4-5 (1 000-50 000) lub 5-6 (10 000-100 000) tydzień. Napisałam do gin z pytaniem czy przy moich datach miesiaczki i wczorajszym usg jest nadzieja odpisał że TAK. Mam dać znać jaki wynik sobotni, on wszystko wyjaśni.
Wygląda na to, że jest szansa że ciąża jest młodsza niż wynika z miesiączki. -
Koleżanka powiedziała mi, że serduszko daje echo przy becie powyżej 25tys, a ja wczoraj moglam mieć o jakieś 5tys poniżej tego progu... jest nadzieja, choć maleńka.
Powiem wam że pluję sobie w brodę, że wcześniej jednak nie robiłam bety. Dostałam od życia bardzo mocnego pstryczka w nos aby nie zakładać jedynie pozytywnego scenariusza. Jakoś po pierwszej bezproblemowej ciąży po prostu uznałam, że druga będzie taka sama. A tu zonk! No nic, czekam.
Jeśli kiedyś będę w trzeciej ciąży to jednak będę robić betę w pierwszych tygodniach, bo teraz mam wrażenie że przespałam jakiś ważny moment.Beti82 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny dołączam do Was jako (mam nadzieję) przyszła listopadowa mama. Termin mam na 11 listopada.
Moje wyniki bety :
9 DPO- 10,5
10 DPO- 25
14 DPO- 261
16 DPO- 701
Czy przyrost nie jest zbyt wysoki? Wizytę u lekarza mam dopiero za 2 tygodnie. Doradźcie mi bo nie ukrywam, że się martwię.ListopadowaMama lubi tę wiadomość
9 DPO- 10,5/14 DPO- 261 /16 DPO- 701/ 21 DPO-4785
-
Dziewczyny, ja po wizycie, są dwa zarodki i w każdym było tętno...lekarka przedstawiła nam nasze dzieci!!! o mamo!!! a jak zapytałam o brak objawów, powiedziała...poczekaj 2 tygodnie:) teraz naciesz się tym że ich nie masz!!
Beti82, Mama_Zuzia, Spirit, kudłata, Holibka, brzankaa, ListopadowaMama, Foremeczka, Lajni85, Aishha, Magdalen, Kaczorka, sisi lubią tę wiadomość
-
Anqa o Boże gratuluje!!! Zazdroszczę pozytywnie ❤️ A ja sobie właśnie uświadomiłam ze jestem dopiero w 6 t(5 tygodni + 0 dni), bo nie wpisałam w kalendarzu, ze mam cykle 34 dni a nie 28 🤭 i mnie cofnęło o tydzień. Ale teraz przynajmniej wiem, ze moja beta jest ok.
-
anqa123 wrote:Dziewczyny, ja po wizycie, są dwa zarodki i w każdym było tętno...lekarka przedstawiła nam nasze dzieci!!! o mamo!!! a jak zapytałam o brak objawów, powiedziała...poczekaj 2 tygodnie:) teraz naciesz się tym że ich nie masz!!
anqa123 lubi tę wiadomość