X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    dziewczyny strasznie sie boje dzisiejszej wizyty :( ból piersi juz nawet przeszedl takze nie mam juz nic z objawów. Jakoś cieżko uwierzyć że tak ma byc, zero uczucia ciaży od tygodnia, brzuch jakby pusty a na poczatku nawet jakies bulgotanie miałam. To bedzie najdluzszy dzien zanim dotrwam do tej 17.30...

Trzymam kciuki! Bedzie dobrze!
    U mnie od 4 dni powrot mdlosci wymiotow a wczoraj jeszcze od 21 rozwolnienie takze... ledwo zyje

Aishha lubi tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• madixxx Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki. O 17.10 mam wizytę nie wiem jak ja dotrwam tak się stresuje. Aishha czekamy więc razem.

Maija, Aishha, sisi lubią tę wiadomość

m3sx3e3k4qxgbr9s.png
    4lata starań
    25.02.19-HCG 107| 27.02-282,6| 1.03-614,2| 4.03-2477,6| 6.03-5020,3
    07-09.2018 3xIUI :(
    05.18- naturals - biochemiczna :(
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki za Wasze wizyty :)
    Ja idę jutro na 19. Strasznie się dłuży ten czas...

Aishha lubi tę wiadomość

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Maija Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Dziewczyny <3

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• brzankaa Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana :( nie dość, że ten lekarz rano mnie zestresował za małym dzieckiem, to teraz dzwoniła koleżanka z którą miałyśmy 3 dni roznicy w tp, że była na usg i serduszko przestało bić :( jutro idzie do szpitala :(

16udsek26zj3csqq.png
    21.02.2019 - Beta HCG- 102,000
    23.02.2019 - Beta HCG- 241,000
    25.02.2019 - pęcherzyk
    04.03.2019 - Beta HCG- 4715,000
    11.03.2019 - jest ❤️
    20.03.2019 - CRL 1,65 cm ❤️
    01.04.2019 - CRL 2,69 cm ❤️
    08.04.2019 - CRL 4,25 cm ❤️
    CRL-5,49 ❤️
  • nanu Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy znajdę tutaj krakowskie mamy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nanu wrote:
    Ja chodzę do lekarza w Krakowie :)

• Aishha Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzankaa wrote:
    Jestem załamana :( nie dość, że ten lekarz rano mnie zestresował za małym dzieckiem, to teraz dzwoniła koleżanka z którą miałyśmy 3 dni roznicy w tp, że była na usg i serduszko przestało bić :( jutro idzie do szpitala :(
    i to jest najgorsze czego sie boję... :(

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, te które już rodziły olśnijcie mnie i podtrzymajcie na duchu, na prawdę to będzie podobnie wyglądało? :D Od kilku dni prawie noc w noc śni mi się poród, albo sn albo cc. Za każdym razem jest strasznie. Przy snach o sn sni mi się, że pękam od góry do dołu, mdleję, ból jest nie do wytrzymania i jak usłyszę płacz dziecka od razu się budzę. A o cesarce najgorszy sen miałam dzisiaj. Śniło mi się, że wkłucie do znieczulenia tak bolało, że całą mnie sparaliżowało, nie mogłam w ogóle niczym ruszać i czułam każdy ruch i ból przy wszystkim co mi tam robią. Oczywiście koniec był jak wyjeli dziecko i zaczeło ono płakać.
    Strasznie męczą mnie te sny, wstaję niewyspana, rozkojarzona i na prawdę aż zaczynam wierzyć, że tak to będzie wyglądało.
    No wybaczcie, ale musiałam się z Wami tym podzielić :) Śmiać mi się chce z samej siebie, że chyba już teraz podświadomie boję się tego, co wydarzy się za kilka miesięcy :D

201910251756.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Ja chodzę do lekarza w Krakowie :)

A czy planujesz rodzić w którymś z krakowskich szpitali?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nanu wrote:
    A czy planujesz rodzić w którymś z krakowskich szpitali?
    Chciałabym, ale wogole się nad tym jeszcze nie zastanawiałam. Będę myśleć jak dojdę do 30 tygodnia :)

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzankaa wrote:

Eh dużo jest takich przypadków też się tego boje :( a coś przeczuwała? Albo nie wiem chorowała na toxo lub miala konflikt serologiczny z partnerem?

oar8s65gim9bi84v.png

• ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, będzie dobrze! Musimy myśleć pozytywnie, nie możemy stresować dzieciaczków. Lekarz lekarzowi też nierówny. Trzeba brać poprawkę na to gadanie i konsultować swoje wątpliwości z innymi lekarzami. Znam niestety z doświadczenia, że tak to wygląda :( Brzankaa, kiedy byłaś u tego lekarza że widział 6mm zarodek? Jak tak poczytałam, to to CRL Twojego maluszka jest i było idealnie w normie...

201910251756.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nanu wrote:
    Ja;)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ListopadowaMama wrote:
    Dziewczyny, te które już rodziły olśnijcie mnie i podtrzymajcie na duchu, na prawdę to będzie podobnie wyglądało? :D Od kilku dni prawie noc w noc śni mi się poród, albo sn albo cc. Za każdym razem jest strasznie. Przy snach o sn sni mi się, że pękam od góry do dołu, mdleję, ból jest nie do wytrzymania i jak usłyszę płacz dziecka od razu się budzę. A o cesarce najgorszy sen miałam dzisiaj. Śniło mi się, że wkłucie do znieczulenia tak bolało, że całą mnie sparaliżowało, nie mogłam w ogóle niczym ruszać i czułam każdy ruch i ból przy wszystkim co mi tam robią. Oczywiście koniec był jak wyjeli dziecko i zaczeło ono płakać.
    Strasznie męczą mnie te sny, wstaję niewyspana, rozkojarzona i na prawdę aż zaczynam wierzyć, że tak to będzie wyglądało.
    No wybaczcie, ale musiałam się z Wami tym podzielić :) Śmiać mi się chce z samej siebie, że chyba już teraz podświadomie boję się tego, co wydarzy się za kilka miesięcy :D
    Ja się strasznie bałam igły w kręgosłup A nie poczułam nic. Zupełnie absolutnie nic,nawet nie wiem z którym momencie wbili . Miałam i skurcze bo cięcię nagle i one nie bolą- nie można funkcjonować jak na filmach:p rozmawiasz normalnie A potem nagle ściska cię w środku,ale to nie jest taki ból ból,gorzej boli jak zjesz coś starego:p nie wiem jak końcówka porodu bo do tego nie doszłam :p

ListopadowaMama lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzankaa wrote:

Też się tego boję, bo już raz to przechodziłam.
    W dodatku odstawiam z polecenia lekarza metformnie i boję się, że to zaszkodzi. Ale staram się pocieszać tym, że biorę duphaston. Te pierwsze tygodnie są stresujące.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 15:54

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • male_m Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nanu wrote:
    Ja tak połowicznie krakowską mamą jestem :) Ciążę prowadzę w Monachium i tam też będę rodzić.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • Magdalen Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam za Was mocno kciuki.
    Ja mam wizytę za tydzień dopiero i też za kilka dni zacznę przeżywać, wtedy to Wy mnie będziecie uspokajac 🙂

uwo9gzu3af5xagvd.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ListopadowaMama wrote:

Z mojej perspektywy nie :).
    Ja poród pomimo że nie udał się taki jak był zaplanowany to bardzo dobrze wspominam. Także mam bardzo pozytywne nastawienie na kolejny, ale przy pierwszym też miałam pozytywne nastawienie i generalnie się tym nie martwiłam.
    Dla mnie sam pomysł wbijania czegoś w kręgosłup jest przerażający więc z góry wiedziałam że nie ma opcji żebym się na to zgodziła więc sobie tym głowy nie zaprzątałam nadmiernie :).
    W temacie bólu tak boli, ale da się to przetrwać :)

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • Kurczaczek89 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He dziewczyny, czy któraś z was bierze duphaston? Ja dziś byłam u mojego gina w związku z sobotnimi plamieniami ale całe szczęście jest wszystko dobrze. Bąbelek rozwija się prawidłowo, serduszko bije 😊
    Ja od jutra przez 3 tyg. Mam brać duphaston, jak się po tym czujecie?

Mój kropek 🙂 https://naforum.zapodaj.net/thumbs/77ecb2780d5e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 16:04

Zlaania1, Maija, sisi, AnnaE. lubią tę wiadomość

d29db7a339.png
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ