Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kijanka wrote:Jak to podobno? Nie powiedzieli Ci nic na pewno na IP? Przecież krwiaka ładnie widać na USG. Głowa do góry! Krwiak to nie wyrok. Tak na pocieszenie Ci powiem, że mama ginekolog w którymś z artykułów pisała (teraz nie znajdę) pisała o jakiś nowych badaniach, z których wynika, że taki krwiak zwiększa ryzyko poronienia jedynie nieznacznie. Choć oczywiście wiele zależy od jego rozmiaru i umiejscowienia.W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Domcias wrote:Przyszedl dziś do mnie Angelsounds. Przed chwilą próbowałam znaleźć serduszko i dupa... Tylko jakies szmery słyszę20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Agi83 wrote:Ja dzisiaj zaliczyłam ip. Leci mi krew jak podczas okresu boli nie mam żadnych? Podobno krwiak? Oszczędny tryb życia i wszystko się może zdarzyć...
Foremeczka bardzo mi przykro 😞20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualny
-
Szczesliwa mamusia ja tez juz po. Na szczescie tak jak mowilyscie wszystko ok:D Maluszek wg USG ma 9+3,crl 2,62 serduszko 182/min.
sisi, Kijanka, coma, Domcias, Agi83, Szczesliwa_mamusia, Aishha, Kropka89, Marta.MP, Zlaania1, Nieplanowana, MagdRy, Magdalen lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPołożyłam się w wannie i uznałam, że spróbuję jeszcze raz z tym detektorem. Przyłożyłam go na samym środku na lini włosów i nawet nie zdążyłam przesunąć a tu piękny dźwięk serduszka!
Pierwszy strzał udany a wcześniej pół godziny szukałam i nic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 21:31
Paula_30, Domcias, Szczesliwa_mamusia, Kijanka, Marta.MP, MagdRy, sisi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula_30 wrote:Kropka przeraziłas mnie
Boze wizja porodu staje sie coraz bardziej traumatyczna..
Za to zdarza się często taki schemat: pacjentka prosi o znieczulenie, ale jest jeszcze wcześnie, rozwarcie zbyt male, czekamy. Potem dajemy, ale często się opóźnia bo jakieś problemy itp. Jak już się w końcu da to często akcja dziecka maleje, kobieta słabnie, generalnie akcja porodową sobie staje w miejscu a czasem wody płodowe robią się zielone i dziecko trzeba naprawdę szybko wyjąć. Wtedy już tylko cs. Dlatego tak unikają tego znieczulenia bo często ono hamuje i potem trzeba dawać oksytocynę żeby znów rozkręcić a ta powoduje jeszcze większe bóle, niestety. Ja rozumiem lekarzy i wszystkie pobudki do nie dawania znieczulenia albo dawania zbyt późno. Ale czasem to pewnie pomaga. Sama już nie wiem. I sama się mega boję drugiego razu. Ale trzeba temu stawić czoło i nie dać się złym myślom. Będzie dobrze!
-
nick nieaktualnyAgi- trzymam kciuki,zeby te krwawuenie ustapiło. Ja w 11tyg,w 1 ciazy mialam krwotok, okazalo sie,ze krwiak. I wszystko dobrze sie skonxzylo. Odpoczywaj duzo. Bedzie dobrze.
Izabelka- super,ze udalo Ci sie znalezc serduszko
Paula- to teraz odetchnelasduzy juz maluch. Może bedzie corka. Podobno wysokie tetno,tp dziewczynka
okaze sie . Kiedy prenatalne?
Agi83 lubi tę wiadomość
-
Prenatalne dopiero 15.05. Bo powiedzieli tam gdzie robie,ze robia dop od 12tc a wtedy bedzie 12+6. Ale wczesniej mam wizyty w luxmedzie w ramach pakietu wiec nie bede musiala tak dlugo czekac na kolejne usg
chcielisbysmy chlopca ale z z kazdej plci sie uciesze,byle zdrowe i byle donosic. Teraz troche odsapnr chociaz po tym co napisala dzisiaj Foremeczka to nigdy nie wiadomo co komu sie wydarzy
-
Paula_30 wrote:Prenatalne dopiero 15.05. Bo powiedzieli tam gdzie robie,ze robia dop od 12tc a wtedy bedzie 12+6. Ale wczesniej mam wizyty w luxmedzie w ramach pakietu wiec nie bede musiala tak dlugo czekac na kolejne usg
chcielisbysmy chlopca ale z z kazdej plci sie uciesze,byle zdrowe i byle donosic. Teraz troche odsapnr chociaz po tym co napisala dzisiaj Foremeczka to nigdy nie wiadomo co komu sie wydarzy
Ja od lekarza z luxmedu dostałam skierowanie na usg prenatalne do drugiego lekarza. Ale dodatkowo robilam tez prywatnie z pappa
21.02.2019 - Beta HCG- 102,000
23.02.2019 - Beta HCG- 241,000
25.02.2019 - pęcherzyk
04.03.2019 - Beta HCG- 4715,000
11.03.2019 - jest ❤️
20.03.2019 - CRL 1,65 cm ❤️
01.04.2019 - CRL 2,69 cm ❤️
08.04.2019 - CRL 4,25 cm ❤️
CRL-5,49 ❤️ -
nick nieaktualny
-
Nie ma się co stresować porodem na zapas
Ja swój mimo że nie taki jak sobie wymarzyłam i zakończony w szpitalu wspominam dobrze. Wiem czego wtedy nie ogarnęłam, teraz mam nadzieję nie popełnić tych samych błedów.
Natomiast tak jak Kropka pisała trzeba mieć świadomość tego, że w szpitalu każda interwencja medyczna praktycznie automatycznie oznacza kolejną... -
nick nieaktualnyJa byłam nacięta. Mój syn wychodził z rączką przy główce i położna powiedziala,ze jest za duże prawdopodobieństwo, że pekne. No to mnie nacieli. Tego nacięcia, to tak nue czułam. W sumie najgorsze były szwy w 3 dobie po porodzie,bo okrutnie ciagneły.
Ja juz tez wiem jak poród wyglada,wiec troszkę inaczej teraz do tego podejde. Wiadomo,ze kazdy porod inny,ale teraz przynajmniej wiem z czym sie wszystko wiążę. Jak mam rodzic ta ostatnia faze.
A puki co,to o tym nie myślę. Czekam na prenatalne. Potem na ruchy malucha. Na myslenie o porodzie przyjdzie czas:-) -
Ja byłam nacięta, nikt nie pytał mnie o zdanie,ale wolałam to niż popękać. Fakt,że nie do końca trafili w skurcz i czułam nacięcie,ale patrząc na bóle krzyzowo brzuszne ,to nacięcie to był pikuś. Najgorzej było kilka dni później przy 30stopniach majtki mi obtarły szew, Ale wszystko do przeżycia.
Teraz wiem,że napewno nie będę nacięta,bo w Szwecji tego nie praktykują i boję się,że popękam.[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Dziewczyny kiedy macie plan zakupić adapter do pasów? My sporo jeździmy i wolałabym jednak być przygotowana. Ja myślę że po majówce poszukam. Ciekawy jest ten zielony. Od jutra idę na L4 to będę mogła spokojnie poszukać czegoś bo teraz prawie cały dzień poza domem.