Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
My jesteśmy z mężem obydwoje około 170-175cm a nasz pierwszy maluch miał przy porodzie 52 cm a ja miałam tylko trzy ubranka na 56 na szczęście było mega gorąco wiec u tak większość czasu był w pieluszce i otulony, a potem szybko nadrobił do ubranek 58-62 I łatwiej było ubierać! Później tak już nawet robiliśmy ,ze ubieraliśmy w ciut za duże żeby było łatwiej i małego nic nie cisnęlo.
Iza, szpital szybko minie i się nie przejmuj, Porobią wszystkie badania, będziesz spokojniejsza. I jak dziewczyny piszą, już oswojona.
Mysz, trzymam kciuki! Dasz radę, szybko minie!
Ja na stres odmawiam różaniec, to chyba podobna rada jak te medytacje, zależy tylko kto w co wierzy, wiec do wyboru. Pije melisę, można ja pić spokojnie. Polecam też świeże powietrze no i oczywiście zero kawy i herbaty.Mysz76 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cecylia wrote:Już kupujecie ubranka? Ja jeszcze nawet nikomu nie powiedziałam a jak przechodzę obok sklepów dla dzieci to mam ataki paniki2017 #1
2019 #2
-
My juz wiemy, ze bedzie chlopiec i powoli chcielibysmy kompletować wyprawkę. Jeśli w kazdym miesiacu kupimy kilka rzeczy to tak nie odczujemy tego jak mielibysmy kupic wszystko na raz. Myślę, ze teraz zaczniemy kupowac ubranka i akcesoria, a z poczatkiem wrzesnia rozgladniemy sie za wozkiem i lozeczkiem. Poza tym jeszcze jest tyle czasu, ze w trakcie oczekiwania mozna trafić na fajne promocje. Ja na pewno bede sie czaic Dla mnie tez to sie wydaje jakies takie nierealne i w sumie boje sie troche kupowac tego wszystkiego... Ale nie chce tez zostawic tego na ostatnią chwile.
-
Cecylia wrote:Już kupujecie ubranka? Ja jeszcze nawet nikomu nie powiedziałam a jak przechodzę obok sklepów dla dzieci to mam ataki paniki
Ja kupiłam kilka sztuk. Na szczęście. Pierwsze zaraz po pozytywnym teście, a kolejne po wizytach, na których usłyszałam dobre wieści. To dobry zwyczaj i zamierzam go kontynuować. Utrwala pozytywne myślenieSpirit, sisi, Mysz76, Gumcia1989 lubią tę wiadomość
-
Mój miał 48 cm więc nawet ubranka 52 były za duże. Nosił je dobre kilka miesięcy, więc nie koniecznie szybko się zmienia te pierwsze ubranka , szczególnie jak małe dziecko.
Nasz jest z marca ale w kwietniu był śnieg i temperatury trochę poniżej 0 i ja go wtedy do wózka pakowałam tak że miał cienką czapeczkę + bodziaczek z długim rękawem, na to grubszy rampers + skarpetki. Pod nóżki termoforek i całego go zawijałam w kocyk polarkowy z ociepleniem. No i oczywiście osłonka z gondolki. -
nick nieaktualnyKijanka wrote:No ja też mam wątpliwości, czy jak kupię ubranka w rozmiarze 56, to nie będą za małe. Z drugiej strony sama jestem dość niska i drobnej budowy, więc maluch chyba nie będzie miał miejsca, żeby urosnąć do tych 60 cm jeszcze w brzuchu
-
Co za dzien. Prawie 6 godzin spedzilam w klinice 🙈🙈🙈
Z dzidzia wszystko ok. Ma 67,2 mm co odpowiada dokladnie terminowi z OM. Maluch spal, ale jak sie w koncu obudzil, to tak szalal, ze zdolal sie obrucic do gory nogami. Super to wygladalo jak sie odpychal raczkami i nozkami. No i ssal sobie kciuk. Niesamowite widok
Ale za to moja szyjka juz jest bardzo krotka, wiec we wtorek bede miala zalozony na nia szew 😕 Nie spodziewalam sie tego tak szybko i oczywiscie mam ogromnego stresa. Do tego dostalam do domu glukometr, bo chca sprawdzac poziom cukru, dlatego ze biore sterydy. Tarczyca tez lezy i kwiczy. Aaa i jeszcze w moczu sa slady krwi, wiec wyslali go do labu do badania. No katastrofa. A juz sie cieszylam, ze mam w koncu bezproblemowa ciaze. No nic, trzeba sie zaczac baaardzo oszczedzac.
Co do wyprawki, to poprzednio zaczelam zakupy okolo 20tc i z wszystkim spokojnie zdazylam
Teraz tez nie planuje zadnych zakupow do 20tc
Paula_30, Maija, sisi lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Jakbyście się zastanawiały nad kremem Mustela Maternite, to dzisiaj do mnie przyszła paczucha i jestem rozczarowana. Miał być bezzapachowy a śmierdzi rozpuszczalnikiem. No może przesadziłam z tym śmierdzeniem, bo czuć tylko trochę i przez chwilę, ale i tak jestem zawiedziona.
Paula_30 lubi tę wiadomość
-
Aishha wrote:Tez myślę że jak plec będzie pewna to trzeba kupować. Ją bym kombinezon kupiła większy, żeby był na większość zimy. Z 56 maluszki bardzo szybko wyrastają. Mój chrzesniak jak się urodził to miał 60 cm więc mniejsze ubrania się nie przydały dziewczyny mające już dzieciaczki jak radzicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 00:01
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Cecylia wrote:Już kupujecie ubranka? Ja jeszcze nawet nikomu nie powiedziałam a jak przechodzę obok sklepów dla dzieci to mam ataki paniki20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Domcias wrote:My juz wiemy, ze bedzie chlopiec i powoli chcielibysmy kompletować wyprawkę. Jeśli w kazdym miesiacu kupimy kilka rzeczy to tak nie odczujemy tego jak mielibysmy kupic wszystko na raz. Myślę, ze teraz zaczniemy kupowac ubranka i akcesoria, a z poczatkiem wrzesnia rozgladniemy sie za wozkiem i lozeczkiem. Poza tym jeszcze jest tyle czasu, ze w trakcie oczekiwania mozna trafić na fajne promocje. Ja na pewno bede sie czaic Dla mnie tez to sie wydaje jakies takie nierealne i w sumie boje sie troche kupowac tego wszystkiego... Ale nie chce tez zostawic tego na ostatnią chwile.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
nick nieaktualnySzczerze mówiąc to ja nawet nie wiem, jaka jest różnica między bodziakiem, rampersem a pajacem... co tam, nie mam pojęcia o czym mówicie, tylko przychodzi mi do głowy standardowe ubranko niemowlaka na jakieś napy;) będę musiała jakiś kurs zrobić
sisi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cecylia wrote:Współczuję.. ja nie wiem czy to z nerwów ogólnie mam ich sporo ostatnio, czy może to objaw ciąży czy znowu TSH mi spadło.. z pozytywnych spraw (?) to zaliczyłam przed chwila pierwszego ciążowego miniżyga:) do tej pory tylko mdłości i zawroty.
-
Paula_30 wrote:W ogole nie wiem czy da sie zmienic stopke na taka,ktora by pokazywala tc wg usg? Bo ponoc wczoraj juz zaczelam 12 tc a ta wg ostatniej @ pokazuje tydzien do tylu
Ustaw tak jak zwykle, tylko podaj termin miesiączki o tydzień później niż faktycznie była.Paula_30 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Ja na pobraniu krwi. Głowa boli,mdli +bolą plecy i brzuch. Żyć i nie umierać😁 a gdzie tu dalej
Ja już nie mogę się doczekać prenatalnych a to jeszcze 2 tygodnie.
A co do wyprawki, to już dużo rzwczy oglądałam: rożki,kokony,wózki,ubranka. Ale narazie trzeba się wstrzymać. Marzę o córeczce i tak bardziej dziewczęce rzeczy oglądam.Mam nadzieję,że się uda. Poza tym jestem cała wypryszczona: czoło,plecy i dekolt. Ja,ktora w okresie dojrzewania miałam 2/3 pryszcze na całej twarzy na raz. Nigdy nie miałam wyprysków na dekolcie,czy plecach .[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁