X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy z mężem obydwoje około 170-175cm a nasz pierwszy maluch miał przy porodzie 52 cm a ja miałam tylko trzy ubranka na 56 :-D na szczęście było mega gorąco wiec u tak większość czasu był w pieluszce i otulony, a potem szybko nadrobił do ubranek 58-62 :) I łatwiej było ubierać! Później tak już nawet robiliśmy ,ze ubieraliśmy w ciut za duże żeby było łatwiej i małego nic nie cisnęlo.

Iza, szpital szybko minie i się nie przejmuj, Porobią wszystkie badania, będziesz spokojniejsza. I jak dziewczyny piszą, już oswojona. :)

Mysz, trzymam kciuki! Dasz radę, szybko minie!

Ja na stres odmawiam różaniec, to chyba podobna rada jak te medytacje, zależy tylko kto w co wierzy, wiec do wyboru. Pije melisę, można ja pić spokojnie. Polecam też świeże powietrze no i oczywiście zero kawy i herbaty. :)

Mysz76 lubi tę wiadomość

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już kupujecie ubranka? Ja jeszcze nawet nikomu nie powiedziałam a jak przechodzę obok sklepów dla dzieci to mam ataki paniki ;)

• Spirit Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    Już kupujecie ubranka? Ja jeszcze nawet nikomu nie powiedziałam a jak przechodzę obok sklepów dla dzieci to mam ataki paniki ;)
    Ja nic nie kupuje bo albo wszystko mam albo nic nie mam bo nie wiem jaka płeć :D w pierwszej ciąży chyba koło 18 zaczęłam zakupy i od razu takie masowe ;)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz wiemy, ze bedzie chlopiec i powoli chcielibysmy kompletować wyprawkę. Jeśli w kazdym miesiacu kupimy kilka rzeczy to tak nie odczujemy tego jak mielibysmy kupic wszystko na raz. Myślę, ze teraz zaczniemy kupowac ubranka i akcesoria, a z poczatkiem wrzesnia rozgladniemy sie za wozkiem i lozeczkiem. Poza tym jeszcze jest tyle czasu, ze w trakcie oczekiwania mozna trafić na fajne promocje. Ja na pewno bede sie czaic :D Dla mnie tez to sie wydaje jakies takie nierealne i w sumie boje sie troche kupowac tego wszystkiego... Ale nie chce tez zostawic tego na ostatnią chwile.

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:

Ja kupiłam kilka sztuk. Na szczęście. Pierwsze zaraz po pozytywnym teście, a kolejne po wizytach, na których usłyszałam dobre wieści. To dobry zwyczaj i zamierzam go kontynuować. Utrwala pozytywne myślenie :)

Spirit, sisi, Mysz76, Gumcia1989 lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał 48 cm więc nawet ubranka 52 były za duże. Nosił je dobre kilka miesięcy, więc nie koniecznie szybko się zmienia te pierwsze ubranka :), szczególnie jak małe dziecko.

Nasz jest z marca ale w kwietniu był śnieg i temperatury trochę poniżej 0 i ja go wtedy do wózka pakowałam tak że miał cienką czapeczkę + bodziaczek z długim rękawem, na to grubszy rampers + skarpetki. Pod nóżki termoforek i całego go zawijałam w kocyk polarkowy z ociepleniem. No i oczywiście osłonka z gondolki.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    No ja też mam wątpliwości, czy jak kupię ubranka w rozmiarze 56, to nie będą za małe. Z drugiej strony sama jestem dość niska i drobnej budowy, więc maluch chyba nie będzie miał miejsca, żeby urosnąć do tych 60 cm jeszcze w brzuchu ;)
    Pare sztuk zawsze zdazysz kupic. Jak sie okaze,ze maluszek bedzie maly przy urodzeniu.

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzien. Prawie 6 godzin spedzilam w klinice 🙈🙈🙈
    Z dzidzia wszystko ok. Ma 67,2 mm co odpowiada dokladnie terminowi z OM. Maluch spal, ale jak sie w koncu obudzil, to tak szalal, ze zdolal sie obrucic do gory nogami. Super to wygladalo jak sie odpychal raczkami i nozkami. No i ssal sobie kciuk. Niesamowite widok :)
    Ale za to moja szyjka juz jest bardzo krotka, wiec we wtorek bede miala zalozony na nia szew 😕 Nie spodziewalam sie tego tak szybko i oczywiscie mam ogromnego stresa. Do tego dostalam do domu glukometr, bo chca sprawdzac poziom cukru, dlatego ze biore sterydy. Tarczyca tez lezy i kwiczy. Aaa i jeszcze w moczu sa slady krwi, wiec wyslali go do labu do badania. No katastrofa. A juz sie cieszylam, ze mam w koncu bezproblemowa ciaze. No nic, trzeba sie zaczac baaardzo oszczedzac.

Co do wyprawki, to poprzednio zaczelam zakupy okolo 20tc i z wszystkim spokojnie zdazylam :)
    Teraz tez nie planuje zadnych zakupow do 20tc :)

Paula_30, Maija, sisi lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbyście się zastanawiały nad kremem Mustela Maternite, to dzisiaj do mnie przyszła paczucha i jestem rozczarowana. Miał być bezzapachowy a śmierdzi rozpuszczalnikiem. No może przesadziłam z tym śmierdzeniem, bo czuć tylko trochę i przez chwilę, ale i tak jestem zawiedziona.

Paula_30 lubi tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Tez myślę że jak plec będzie pewna to trzeba kupować. Ją bym kombinezon kupiła większy, żeby był na większość zimy. Z 56 maluszki bardzo szybko wyrastają. Mój chrzesniak jak się urodził to miał 60 cm więc mniejsze ubrania się nie przydały ;) dziewczyny mające już dzieciaczki jak radzicie?
    Moja córka urodziła się dość długa, nie zmierzyli jej ale myślę, że miała jakieś 56-58cm. W rozmiarze 56 chodziła 2-3 tygodnie, w 62 do końca 2 miesiąca życia i dopiero 68 zagościło na dłużej. Zdecydowanie miałam za dużo rzeczy i ponad połowa się nie przydała bo była niepraktyczna. Tym razem zainwestuje głównie w bodziaki i pajace do rozmiaru 68, dopiero później będę się bawić w sukienusie, dresiki i tym podobne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 00:01

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • sisi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    Ja też jeszcze nie kupuję, zacznę gdzieś w połowie ciąży pewnie.

19/02/2021 Anielka 2860
  • sisi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    My juz wiemy, ze bedzie chlopiec i powoli chcielibysmy kompletować wyprawkę. Jeśli w kazdym miesiacu kupimy kilka rzeczy to tak nie odczujemy tego jak mielibysmy kupic wszystko na raz. Myślę, ze teraz zaczniemy kupowac ubranka i akcesoria, a z poczatkiem wrzesnia rozgladniemy sie za wozkiem i lozeczkiem. Poza tym jeszcze jest tyle czasu, ze w trakcie oczekiwania mozna trafić na fajne promocje. Ja na pewno bede sie czaic :D Dla mnie tez to sie wydaje jakies takie nierealne i w sumie boje sie troche kupowac tego wszystkiego... Ale nie chce tez zostawic tego na ostatnią chwile.
    To jest bardzo dobry pomysł, ja też tak zrobiłam przy córce, jeden miesiąc wózek, drugi łóżeczko, potem bujaczek, ciuszki, akcesoria i jakoś nie odczułam tego,że wydałam na wyprawkę prawie tysiąc funtow.

19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc to ja nawet nie wiem, jaka jest różnica między bodziakiem, rampersem a pajacem...;) co tam, nie mam pojęcia o czym mówicie, tylko przychodzi mi do głowy standardowe ubranko niemowlaka na jakieś napy;) będę musiała jakiś kurs zrobić;)

sisi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znowu budzę się o 4 i nie wiem co z sobą zrobić, a w dzień jestem tak śpiąca ze nie mogę normalnie funkcjonować.

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    No i znowu budzę się o 4 i nie wiem co z sobą zrobić, a w dzień jestem tak śpiąca ze nie mogę normalnie funkcjonować.
    Ja tez nie spie,a najgorsze ze polpzylam sie o 1.00 :-( mecze sie w lozku mimo ze zmeczona jestem :(

860i3e5edambhnvb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję.. ja nie wiem czy to z nerwów ogólnie mam ich sporo ostatnio, czy może to objaw ciąży czy znowu TSH mi spadło.. z pozytywnych spraw (?) to zaliczyłam przed chwila pierwszego ciążowego miniżyga:) :) :) do tej pory tylko mdłości i zawroty.

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    Współczuję.. ja nie wiem czy to z nerwów ogólnie mam ich sporo ostatnio, czy może to objaw ciąży czy znowu TSH mi spadło.. z pozytywnych spraw (?) to zaliczyłam przed chwila pierwszego ciążowego miniżyga:) :) :) do tej pory tylko mdłości i zawroty.
    Ja chyba z nerwow,wystarczy ze wstane na siku potem juz zasnac nie moge bo mam milion mysli mimo ze nie mam sie czym demerwowac bo wszystko jest ok. A z tym rzygiem to potrafi z zaskoczenia przywalic. Ja wczoraj mylam zeby i przypadkiem doslownie troszeczke pasty do zebow mi podeszlo pod gardlo... To byl moj koniec mycia zebow :)

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole nie wiem czy da sie zmienic stopke na taka,ktora by pokazywala tc wg usg? Bo ponoc wczoraj juz zaczelam 12 tc a ta wg ostatniej @ pokazuje tydzien do tylu

860i3e5edambhnvb.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    W ogole nie wiem czy da sie zmienic stopke na taka,ktora by pokazywala tc wg usg? Bo ponoc wczoraj juz zaczelam 12 tc a ta wg ostatniej @ pokazuje tydzien do tylu

Ustaw tak jak zwykle, tylko podaj termin miesiączki o tydzień później niż faktycznie była.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pobraniu krwi. Głowa boli,mdli +bolą plecy i brzuch. Żyć i nie umierać😁 a gdzie tu dalej
    Ja już nie mogę się doczekać prenatalnych a to jeszcze 2 tygodnie.
    A co do wyprawki, to już dużo rzwczy oglądałam: rożki,kokony,wózki,ubranka. Ale narazie trzeba się wstrzymać. Marzę o córeczce i tak bardziej dziewczęce rzeczy oglądam.Mam nadzieję,że się uda. Poza tym jestem cała wypryszczona: czoło,plecy i dekolt. Ja,ktora w okresie dojrzewania miałam 2/3 pryszcze na całej twarzy na raz. Nigdy nie miałam wyprysków na dekolcie,czy plecach .

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ