X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    Szczerze mówiąc to ja nawet nie wiem, jaka jest różnica między bodziakiem, rampersem a pajacem...;) co tam, nie mam pojęcia o czym mówicie, tylko przychodzi mi do głowy standardowe ubranko niemowlaka na jakieś napy;) będę musiała jakiś kurs zrobić;)

Też nie rozróżniam 😂

oar8s65gim9bi84v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które robią zastrzyki z heparyna-poddajecie je sobie nadal w brzuch czy już gdzie indziej? Np w udo? Kurcze już strasznie boli mnie skóra i mam zrosty i zastanawiam się czy nie zmienić miejsca wkłucia...

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, kto jeszcze przed prenatalnymi? Ja mam we wtorek, czekam jak na zbawienie :) mam nadzieję, że dowiem się, że wszystko ok. Na płeć dziecka jeszcze nie liczę, w pierwszej ciąży dowiedziałam się na połówkowych.

Dla mnie ten termin listopadowy jest tak odległy, że o zakupach jeszcze nie myślę. Pozatym chciałabym najpierw poznać płeć, bo w razie czego różowych ubranek mam od groma 😁

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Jakbyście się zastanawiały nad kremem Mustela Maternite, to dzisiaj do mnie przyszła paczucha i jestem rozczarowana. Miał być bezzapachowy a śmierdzi rozpuszczalnikiem. No może przesadziłam z tym śmierdzeniem, bo czuć tylko trochę i przez chwilę, ale i tak jestem zawiedziona.

Ja mam i krem i serum punktowe i owszem zapach ma ale ja bym nie powiedziała że śmierdzi. Ma dość łagodny zapach, ale nie umiem opisać jaki. Smarowałam się nim po ciąży i mi nie śmierdział, teraz też mi nie śmierdzi także to pewnie bardzo indywidualne odczucia są :).

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • male_m Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:
    Hej, kto jeszcze przed prenatalnymi? Ja mam we wtorek, czekam jak na zbawienie :) mam nadzieję, że dowiem się, że wszystko ok. Na płeć dziecka jeszcze nie liczę, w pierwszej ciąży dowiedziałam się na połówkowych.

Dla mnie ten termin listopadowy jest tak odległy, że o zakupach jeszcze nie myślę. Pozatym chciałabym najpierw poznać płeć, bo w razie czego różowych ubranek mam od groma 😁

Ja mam 13.05 także też jeszcze jestem przed. Też nic nie kupuje, ale w sumie to mało co będę potrzebować :) po małym mam wszystko co kupiłam i jak będzie dziewczynka to i tak będzie miała na początek jego ubrania bo co za różnica czy będzie miała szarego bodziaka, albo czarnego czy w jakiś pastelowych kolorach :).

OlivkowaMama, Kropka89 lubią tę wiadomość

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Male m no tak szare to ok, ale podejrzewam, że syn by mi nie wybaczyl jakby oglądał swoje zdjęcia niemowlęce w różowych pajacach 😁😂

Cecylia lubi tę wiadomość

mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:
    Hej, kto jeszcze przed prenatalnymi? Ja mam we wtorek, czekam jak na zbawienie :) mam nadzieję, że dowiem się, że wszystko ok. Na płeć dziecka jeszcze nie liczę, w pierwszej ciąży dowiedziałam się na połówkowych

Ja mam za tydzien w piatek :) ale lekarz na ostatniej wizycie sugerowal chlopca,a bardzo bym chciala chlopca :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 10:26

OlivkowaMama lubi tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:

Olivkowa, ja mam we wtorek prenatalne na 13:30 ;) a Ty o której masz wizytę?

OlivkowaMama, Cecylia lubią tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija ja mam 17:10 więc pewnie wieczorem dam znać :)

Cecylia, Maija lubią tę wiadomość

mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 11 rano w środę..:) trzymajcie się już coraz mniej czasu zostało. Ja dopiero dwa dni temu się zorientowałam ze to już za tydzień, a myślałam ze jeszcze dwa. Mój mąż poprosił wolne w pracy i o niczym innym nie mówi;) lekarz go musi wpuścić czy może odmówić?

• Alu_87 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Dziewczyny które robią zastrzyki z heparyna-poddajecie je sobie nadal w brzuch czy już gdzie indziej? Np w udo? Kurcze już strasznie boli mnie skóra i mam zrosty i zastanawiam się czy nie zmienić miejsca wkłucia...
    ja zaczęłam sobie robić na wysokości pępka ale na boczkach... to też przed prenatalnymi żeby nie mieć siniorów na brzuchu
    Próbowałam dwa razy w udo, ale bolało i siniory zostały ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 10:55

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • Maija Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia, ja twardo wchodzę na wizytę z mężem. Przynajmniej taki mam zamiar :D

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia ja też z mężem, nie słyszałam, żeby ktoś robił z tego problem. Normalnie może wejść :)

mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Alu_87 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do smarowideł. To ja czytałam wiele pozytywów i kupiłam masło shea. Na razie jestem po jednym smarowaniu.

Maija lubi tę wiadomość

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży używałam palmersa i nie mam ani jednego rozstępu. W tej ciąży już też zaczęłam używać raz dziennie po prysznicu.
    Tak na dobrą sprawę rozstępy to raczej kwestia genetyki. Jednym wychodzą mimo smarowania, a innym nie nawet jak się nie smarują.
    Używam profilaktycznie, zawsze to jakieś dodatkowe nawilżenie :)

Maija lubi tę wiadomość

mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, prenatalne będzie przez brzuch, czy przez pochwę? Czy może być taki i tak? Bo nie wiem jak się ubrać, by tam nie leżeć od pasa w dół na golasa. Chyba spódniczka będzie ok? Bo jak coś to tu podwinę, tam zakryje...

sisi lubi tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija przez brzuch

mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:
    Maija przez brzuch
    Dzięki, właśnie się tak zdziwiłam, gdy bratowa opowiadała mi, że miała tak i tak. Ale ona ma otyłość, więc może dlatego...gorzej było widać przez brzuch.

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Sabrina Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli chodzi o płeć to nie przywiązujcie się jeszcze do tego co Wam lekarz powiedział. Dziecko, które ma nawet 7cm ma tak małe narządy płciowe, że trudno je rozróżnić. W obecnym czasie wisi i u dziewczynki i u chłopca. W poprzedniej ciąży do 16tc twardo miał być chłopiec, a jest córeczka więc najlepiej podejść z dystansem.
    Zakupy będę robić po 30tc, jak poprzednio choć teraz niewiele muszę kupić. W zasadzie to przede wszystkim ubranka, jednak planuje poszaleć na olx ;) można kupić super ciuszki w dobrej cenie, a i są kilka razy przeprane więc barwniki już wypłukane. Za pierwszym razem nie dałam sobie tego wytłumaczyć teraz już jestem pewna :) ew. jakieś promocje. Na 100% nie kupie kaftaników i śpiochów!!!! stawiam na body, półśpiochy i pajacyki. Jeśli byście już kupowały to polecam na początek body kopertowe, nie wkładane przez głowę, przy takim maleństwie ciężko władać przez głowę.
    Co do kosmetyków fajny jest balsam z Biledny taki różowy, muszę sobie go kupić. Moja koleżanka bardzo chwaliła sobie olej kokosowy, ja stosowałam na noworodku, ale sama bym chyba bym nie chciała taka tłusta chodzić.
    Prenatalne mam w PONIEDZIALEK!!!! :) na te badania można wchodzić z mężem, nie słyszałam, żeby gdziekolwiek robili jakieś problemy.
    Dziękuję za polecone syropki, ulga! od dzisiaj stosuje regularnie, bo przecież tragedia.

OlivkowaMama, sisi, Kropka89 lubią tę wiadomość

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:

Hej, ja prenatalne mam 8.05 o 10 :) trzymam kciuki za wszystkie mamy, które są jeszcze przed badaniami, żeby wszystko było dobrze :)

OlivkowaMama, Maija, Sabrina lubią tę wiadomość

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ