X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    Szczerze mówiąc to ja nawet nie wiem, jaka jest różnica między bodziakiem, rampersem a pajacem...;) co tam, nie mam pojęcia o czym mówicie, tylko przychodzi mi do głowy standardowe ubranko niemowlaka na jakieś napy;) będę musiała jakiś kurs zrobić;)

Też nie rozróżniam 😂

oar8s65gim9bi84v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które robią zastrzyki z heparyna-poddajecie je sobie nadal w brzuch czy już gdzie indziej? Np w udo? Kurcze już strasznie boli mnie skóra i mam zrosty i zastanawiam się czy nie zmienić miejsca wkłucia...

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, kto jeszcze przed prenatalnymi? Ja mam we wtorek, czekam jak na zbawienie :) mam nadzieję, że dowiem się, że wszystko ok. Na płeć dziecka jeszcze nie liczę, w pierwszej ciąży dowiedziałam się na połówkowych.

Dla mnie ten termin listopadowy jest tak odległy, że o zakupach jeszcze nie myślę. Pozatym chciałabym najpierw poznać płeć, bo w razie czego różowych ubranek mam od groma 😁

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Jakbyście się zastanawiały nad kremem Mustela Maternite, to dzisiaj do mnie przyszła paczucha i jestem rozczarowana. Miał być bezzapachowy a śmierdzi rozpuszczalnikiem. No może przesadziłam z tym śmierdzeniem, bo czuć tylko trochę i przez chwilę, ale i tak jestem zawiedziona.

Ja mam i krem i serum punktowe i owszem zapach ma ale ja bym nie powiedziała że śmierdzi. Ma dość łagodny zapach, ale nie umiem opisać jaki. Smarowałam się nim po ciąży i mi nie śmierdział, teraz też mi nie śmierdzi także to pewnie bardzo indywidualne odczucia są :).

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • male_m Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:
    Hej, kto jeszcze przed prenatalnymi? Ja mam we wtorek, czekam jak na zbawienie :) mam nadzieję, że dowiem się, że wszystko ok. Na płeć dziecka jeszcze nie liczę, w pierwszej ciąży dowiedziałam się na połówkowych.

Dla mnie ten termin listopadowy jest tak odległy, że o zakupach jeszcze nie myślę. Pozatym chciałabym najpierw poznać płeć, bo w razie czego różowych ubranek mam od groma 😁

Ja mam 13.05 także też jeszcze jestem przed. Też nic nie kupuje, ale w sumie to mało co będę potrzebować :) po małym mam wszystko co kupiłam i jak będzie dziewczynka to i tak będzie miała na początek jego ubrania bo co za różnica czy będzie miała szarego bodziaka, albo czarnego czy w jakiś pastelowych kolorach :).

OlivkowaMama, Kropka89 lubią tę wiadomość

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Male m no tak szare to ok, ale podejrzewam, że syn by mi nie wybaczyl jakby oglądał swoje zdjęcia niemowlęce w różowych pajacach 😁😂

Cecylia lubi tę wiadomość

mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:
    Hej, kto jeszcze przed prenatalnymi? Ja mam we wtorek, czekam jak na zbawienie :) mam nadzieję, że dowiem się, że wszystko ok. Na płeć dziecka jeszcze nie liczę, w pierwszej ciąży dowiedziałam się na połówkowych

Ja mam za tydzien w piatek :) ale lekarz na ostatniej wizycie sugerowal chlopca,a bardzo bym chciala chlopca :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 10:26

OlivkowaMama lubi tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:

Olivkowa, ja mam we wtorek prenatalne na 13:30 ;) a Ty o której masz wizytę?

OlivkowaMama, Cecylia lubią tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija ja mam 17:10 więc pewnie wieczorem dam znać :)

Cecylia, Maija lubią tę wiadomość

mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 11 rano w środę..:) trzymajcie się już coraz mniej czasu zostało. Ja dopiero dwa dni temu się zorientowałam ze to już za tydzień, a myślałam ze jeszcze dwa. Mój mąż poprosił wolne w pracy i o niczym innym nie mówi;) lekarz go musi wpuścić czy może odmówić?

• Alu_87 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Dziewczyny które robią zastrzyki z heparyna-poddajecie je sobie nadal w brzuch czy już gdzie indziej? Np w udo? Kurcze już strasznie boli mnie skóra i mam zrosty i zastanawiam się czy nie zmienić miejsca wkłucia...
    ja zaczęłam sobie robić na wysokości pępka ale na boczkach... to też przed prenatalnymi żeby nie mieć siniorów na brzuchu
    Próbowałam dwa razy w udo, ale bolało i siniory zostały ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 10:55

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • Maija Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia, ja twardo wchodzę na wizytę z mężem. Przynajmniej taki mam zamiar :D

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia ja też z mężem, nie słyszałam, żeby ktoś robił z tego problem. Normalnie może wejść :)

mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Alu_87 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do smarowideł. To ja czytałam wiele pozytywów i kupiłam masło shea. Na razie jestem po jednym smarowaniu.

Maija lubi tę wiadomość

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży używałam palmersa i nie mam ani jednego rozstępu. W tej ciąży już też zaczęłam używać raz dziennie po prysznicu.
    Tak na dobrą sprawę rozstępy to raczej kwestia genetyki. Jednym wychodzą mimo smarowania, a innym nie nawet jak się nie smarują.
    Używam profilaktycznie, zawsze to jakieś dodatkowe nawilżenie :)

Maija lubi tę wiadomość

mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, prenatalne będzie przez brzuch, czy przez pochwę? Czy może być taki i tak? Bo nie wiem jak się ubrać, by tam nie leżeć od pasa w dół na golasa. Chyba spódniczka będzie ok? Bo jak coś to tu podwinę, tam zakryje...

sisi lubi tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija przez brzuch

mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:
    Maija przez brzuch
    Dzięki, właśnie się tak zdziwiłam, gdy bratowa opowiadała mi, że miała tak i tak. Ale ona ma otyłość, więc może dlatego...gorzej było widać przez brzuch.

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Sabrina Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli chodzi o płeć to nie przywiązujcie się jeszcze do tego co Wam lekarz powiedział. Dziecko, które ma nawet 7cm ma tak małe narządy płciowe, że trudno je rozróżnić. W obecnym czasie wisi i u dziewczynki i u chłopca. W poprzedniej ciąży do 16tc twardo miał być chłopiec, a jest córeczka więc najlepiej podejść z dystansem.
    Zakupy będę robić po 30tc, jak poprzednio choć teraz niewiele muszę kupić. W zasadzie to przede wszystkim ubranka, jednak planuje poszaleć na olx ;) można kupić super ciuszki w dobrej cenie, a i są kilka razy przeprane więc barwniki już wypłukane. Za pierwszym razem nie dałam sobie tego wytłumaczyć teraz już jestem pewna :) ew. jakieś promocje. Na 100% nie kupie kaftaników i śpiochów!!!! stawiam na body, półśpiochy i pajacyki. Jeśli byście już kupowały to polecam na początek body kopertowe, nie wkładane przez głowę, przy takim maleństwie ciężko władać przez głowę.
    Co do kosmetyków fajny jest balsam z Biledny taki różowy, muszę sobie go kupić. Moja koleżanka bardzo chwaliła sobie olej kokosowy, ja stosowałam na noworodku, ale sama bym chyba bym nie chciała taka tłusta chodzić.
    Prenatalne mam w PONIEDZIALEK!!!! :) na te badania można wchodzić z mężem, nie słyszałam, żeby gdziekolwiek robili jakieś problemy.
    Dziękuję za polecone syropki, ulga! od dzisiaj stosuje regularnie, bo przecież tragedia.

OlivkowaMama, sisi, Kropka89 lubią tę wiadomość

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:

Hej, ja prenatalne mam 8.05 o 10 :) trzymam kciuki za wszystkie mamy, które są jeszcze przed badaniami, żeby wszystko było dobrze :)

OlivkowaMama, Maija, Sabrina lubią tę wiadomość

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ