Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cecylia wrote:Szczerze mówiąc to ja nawet nie wiem, jaka jest różnica między bodziakiem, rampersem a pajacem... co tam, nie mam pojęcia o czym mówicie, tylko przychodzi mi do głowy standardowe ubranko niemowlaka na jakieś napy;) będę musiała jakiś kurs zrobić
Też nie rozróżniam 😂
-
nick nieaktualny
-
Hej, kto jeszcze przed prenatalnymi? Ja mam we wtorek, czekam jak na zbawienie mam nadzieję, że dowiem się, że wszystko ok. Na płeć dziecka jeszcze nie liczę, w pierwszej ciąży dowiedziałam się na połówkowych.
Dla mnie ten termin listopadowy jest tak odległy, że o zakupach jeszcze nie myślę. Pozatym chciałabym najpierw poznać płeć, bo w razie czego różowych ubranek mam od groma 😁
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
Kijanka wrote:Jakbyście się zastanawiały nad kremem Mustela Maternite, to dzisiaj do mnie przyszła paczucha i jestem rozczarowana. Miał być bezzapachowy a śmierdzi rozpuszczalnikiem. No może przesadziłam z tym śmierdzeniem, bo czuć tylko trochę i przez chwilę, ale i tak jestem zawiedziona.
Ja mam i krem i serum punktowe i owszem zapach ma ale ja bym nie powiedziała że śmierdzi. Ma dość łagodny zapach, ale nie umiem opisać jaki. Smarowałam się nim po ciąży i mi nie śmierdział, teraz też mi nie śmierdzi także to pewnie bardzo indywidualne odczucia są . -
OlivkowaMama wrote:Hej, kto jeszcze przed prenatalnymi? Ja mam we wtorek, czekam jak na zbawienie mam nadzieję, że dowiem się, że wszystko ok. Na płeć dziecka jeszcze nie liczę, w pierwszej ciąży dowiedziałam się na połówkowych.
Dla mnie ten termin listopadowy jest tak odległy, że o zakupach jeszcze nie myślę. Pozatym chciałabym najpierw poznać płeć, bo w razie czego różowych ubranek mam od groma 😁
Ja mam 13.05 także też jeszcze jestem przed. Też nic nie kupuje, ale w sumie to mało co będę potrzebować po małym mam wszystko co kupiłam i jak będzie dziewczynka to i tak będzie miała na początek jego ubrania bo co za różnica czy będzie miała szarego bodziaka, albo czarnego czy w jakiś pastelowych kolorach .OlivkowaMama, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
OlivkowaMama wrote:Hej, kto jeszcze przed prenatalnymi? Ja mam we wtorek, czekam jak na zbawienie mam nadzieję, że dowiem się, że wszystko ok. Na płeć dziecka jeszcze nie liczę, w pierwszej ciąży dowiedziałam się na połówkowych
Ja mam za tydzien w piatek ale lekarz na ostatniej wizycie sugerowal chlopca,a bardzo bym chciala chlopca :pWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 10:26
OlivkowaMama lubi tę wiadomość
-
OlivkowaMama wrote:Hej, kto jeszcze przed prenatalnymi? Ja mam we wtorek, czekam jak na zbawienie mam nadzieję, że dowiem się, że wszystko ok. Na płeć dziecka jeszcze nie liczę, w pierwszej ciąży dowiedziałam się na połówkowych.
Olivkowa, ja mam we wtorek prenatalne na 13:30 a Ty o której masz wizytę?OlivkowaMama, Cecylia lubią tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
nick nieaktualnyJa 11 rano w środę.. trzymajcie się już coraz mniej czasu zostało. Ja dopiero dwa dni temu się zorientowałam ze to już za tydzień, a myślałam ze jeszcze dwa. Mój mąż poprosił wolne w pracy i o niczym innym nie mówi;) lekarz go musi wpuścić czy może odmówić?
-
izabel_ka wrote:Dziewczyny które robią zastrzyki z heparyna-poddajecie je sobie nadal w brzuch czy już gdzie indziej? Np w udo? Kurcze już strasznie boli mnie skóra i mam zrosty i zastanawiam się czy nie zmienić miejsca wkłucia...
Próbowałam dwa razy w udo, ale bolało i siniory zostały ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 10:55
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
a co do smarowideł. To ja czytałam wiele pozytywów i kupiłam masło shea. Na razie jestem po jednym smarowaniu.
Maija lubi tę wiadomość
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
Ja w pierwszej ciąży używałam palmersa i nie mam ani jednego rozstępu. W tej ciąży już też zaczęłam używać raz dziennie po prysznicu.
Tak na dobrą sprawę rozstępy to raczej kwestia genetyki. Jednym wychodzą mimo smarowania, a innym nie nawet jak się nie smarują.
Używam profilaktycznie, zawsze to jakieś dodatkowe nawilżenie
Maija lubi tę wiadomość
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
Dziewczyny, prenatalne będzie przez brzuch, czy przez pochwę? Czy może być taki i tak? Bo nie wiem jak się ubrać, by tam nie leżeć od pasa w dół na golasa. Chyba spódniczka będzie ok? Bo jak coś to tu podwinę, tam zakryje...
sisi lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Dziewczyny, jeśli chodzi o płeć to nie przywiązujcie się jeszcze do tego co Wam lekarz powiedział. Dziecko, które ma nawet 7cm ma tak małe narządy płciowe, że trudno je rozróżnić. W obecnym czasie wisi i u dziewczynki i u chłopca. W poprzedniej ciąży do 16tc twardo miał być chłopiec, a jest córeczka więc najlepiej podejść z dystansem.
Zakupy będę robić po 30tc, jak poprzednio choć teraz niewiele muszę kupić. W zasadzie to przede wszystkim ubranka, jednak planuje poszaleć na olx można kupić super ciuszki w dobrej cenie, a i są kilka razy przeprane więc barwniki już wypłukane. Za pierwszym razem nie dałam sobie tego wytłumaczyć teraz już jestem pewna ew. jakieś promocje. Na 100% nie kupie kaftaników i śpiochów!!!! stawiam na body, półśpiochy i pajacyki. Jeśli byście już kupowały to polecam na początek body kopertowe, nie wkładane przez głowę, przy takim maleństwie ciężko władać przez głowę.
Co do kosmetyków fajny jest balsam z Biledny taki różowy, muszę sobie go kupić. Moja koleżanka bardzo chwaliła sobie olej kokosowy, ja stosowałam na noworodku, ale sama bym chyba bym nie chciała taka tłusta chodzić.
Prenatalne mam w PONIEDZIALEK!!!! na te badania można wchodzić z mężem, nie słyszałam, żeby gdziekolwiek robili jakieś problemy.
Dziękuję za polecone syropki, ulga! od dzisiaj stosuje regularnie, bo przecież tragedia.OlivkowaMama, sisi, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Dla mnie ten termin listopadowy jest tak odległy, że o zakupach jeszcze nie myślę. Pozatym chciałabym najpierw poznać płeć, bo w razie czego różowych ubranek mam od groma 😁OlivkowaMama, Maija, Sabrina lubią tę wiadomość
Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️