Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_30 wrote:Kijanka mój miał w zeszłym tygodniu urlop to tez skakał nade mna az milo
Gotuje, sprzata i jak mam na cos ochote to biegnie do sklepu, musze mu to jakos wynagrodzic ale ochoty na seks nie mam
ale tez dba o mnie, bez marudzenia robi część obowiązków za mnie, masuje łydki czego nienawidzi...grunt to przejsc ciąze razemPaula_30 lubi tę wiadomość
-
Paula_30 wrote:Kijanka mój miał w zeszłym tygodniu urlop to tez skakał nade mna az milo
Gotuje, sprzata i jak mam na cos ochote to biegnie do sklepu, musze mu to jakos wynagrodzic ale ochoty na seks nie mam
Haha, ja też jakoś nie mam ochoty na seks. Ale my mieliśmy zakaz przez krwiaka. Teraz niby ten lekarz od USG genetycznego powiedział, że krwiaka nie mam, ale z seksem to czekamy do wizyty u mojego ginekologa, żeby potwierdzić, że tego krwiaka na pewno nie ma.Paula_30 lubi tę wiadomość
-
Ale napisałyście, cięzko nadrobić! Dziewczyny, tak mi brzucha wyrzuciło, że jestem w szoku ale to takie przyjemniejsze niż myśl, że to oponka Spodnie ciążowe to jednak cudo.
Macie jakieś zachcianki na coś czego przed ciążą nie nadużywałyście? Mi wyjątkowo mocno smakują pomidory, z jogurtem, z samą solą, z cebulą, no każde. Dziś nawet pomidorówka na obiad. Bedzie chyba pomidorowe dziecko po tatusiu, bo ten to za pomidora w każdej postaci by zabił, tak uwielbiasisi lubi tę wiadomość
-
Ale napisałyście, cięzko nadrobić! Dziewczyny, tak mi brzucha wyrzuciło, że jestem w szoku ale to takie przyjemniejsze niż myśl, że to oponka Spodnie ciążowe to jednak cudo.
Macie jakieś zachcianki na coś czego przed ciążą nie nadużywałyście? Mi wyjątkowo mocno smakują pomidory, z jogurtem, z samą solą, z cebulą, no każde. Dziś nawet pomidorówka na obiad. Bedzie chyba pomidorowe dziecko po tatusiu, bo ten to za pomidora w każdej postaci by zabił, tak uwielbia -
Ja mam od początku ciazy fazę na pomidory. Ale to na co mam ciągle smaka a wcześniej niekoniecznie to wszystko co rześkie, kwaśne, orzeźwiające. Cytryna, kiwi, smoothe jakieś kwasne, sałata z jogurtem solą i kwaskiem, najgorsze jest to, że moje szkliwo już upomina się o zaprzestanie...
Ogólnie apetyt mam teraz mega w przeciwienstwie do początków.
-
nick nieaktualnyOjej ale się rozpisałyście!
Gratuluję wszystkich dobrych wiadomości na badaniach ❤️ super, że maluszki zdrowo rosną!
Co do przelewania i motylkow w brzuchu, to mam teraz taki młyn z układem trawiennym, że w życiu bym nie odróżniła czy to Mała czy jelita... Jednego dnia biegunka, potem trzy dni zaparć... Wymioty, bóle, amen! Niech ten tydzień się już skończy 😥 -
Ja też od poczatku ciąży mam ochote na pomidory i wszystko co pomidorowe. Przed ciążą też jadłam pomidory, ale tylko w sezonie. A z takich produktów, za którymi specjalnie nie przepadałam wczesniej to jogurt naturalny - uwielbiam
-
Ewelina92 wrote:Próbowałam pić sok z buraków- od razu odruchy wymiotne... Od kilku dni biorę Febibion, który ma w składzie żelazo więc mam nadzieję, że się polepszy
Łączę się w bólu nie jestem w stanie ruszyć buraków .
Myślę że się polepszyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 15:56
-
Może pomidory mają coś w sobie, że dzidziusiowi tak smakują
A mi w moczu właśnie przy poprzedniej wizycie wyszły jakieś nieliczne bakterie. Biorę żurawinę w kapsułkach, piję dużo pokrzywy, a jak od tego nie przejdzie, to posiew, takze działam jak mogę. Antybiotyku boję się w ciąży strasznie... -
Chanela wrote:Ja W tej ciąży też mam coś pecha do wyników moczu. Dopiero co przeleczylam się furagina i znowu mi wyszły bakterie. Także będę musiała zaopatrzyć się w jakaś dobra żurawinę.
Ja bym powtórzyła badanie.
Raz w ciąży też wyszły mi bardzo liczne bakterie w moczu, nieprawidłowe PH i jakieś szczawiany wapnia. Już byłam przerażona, że zaraz dostanę antybiotyk, nawet sobie wmówiłam, że coś mnie przy sikaniu zaczyna piec.
Miałam jeszcze dzień do wizyty, więc stwierdziłam, że co tam, badanie moczu kosztuje 9zł + 1zł za pojemniczek, to powtórzę.
No i co? PH prawidłowe, bakterie pojedyncze, o szczawianach nic nie było napisane.
Raczej w jeden dzień po kilku herbatkach żurawinowych by mi stan chorobowy nie przeszedł, więc na pewno zanieczyściłam próbkę. O to jest naprawdę łatwo, taką mamy anatomię. Ginekolog podpowiedziała mi, żebym następnym razem podczas pobierania próbki moczu użyła tamponu higienicznego, wtedy nic z pochwy nie dostanie się do próbki . -
Apropo moczu to chyba mam zapalenie pecherza dziś jeszcze wrzuciłam na luz,ale jutro chyba do lekarza. Mam parcie na pecherz i ból cewki moczowej, robie często i po trochu 🙁
Biorę żurawinę i jak biorę 3kapsulki dziennie to na chwilę przechodzi i za jakiś czas od nowa. Więc czuję,że chyba sama się nie wyleczę 🙁[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Zlaania1 wrote:Apropo moczu to chyba mam zapalenie pecherza dziś jeszcze wrzuciłam na luz,ale jutro chyba do lekarza. Mam parcie na pecherz i ból cewki moczowej, robie często i po trochu 🙁
Biorę żurawinę i jak biorę 3kapsulki dziennie to na chwilę przechodzi i za jakiś czas od nowa. Więc czuję,że chyba sama się nie wyleczę 🙁
Najlepiej zrób badanie i jak będzie coś nie tak to od razu lekarz.Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Ewelina nie mieszkam w Polsce i bez wcześniejszej wizyty u lekarza nie zrobię badań moczu. Fakt,że tu wyniki badań krwi i moczu te podstawowe lub wymazu z gardła są po 5minutach,więc chociaż nie powinnam długo czekać.
Ale dałaś nadzieję,że może jednak to nic takiego i obejdzie się bez antybiotyku.[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Zlaania1 wrote:Ewelina nie mieszkam w Polsce i bez wcześniejszej wizyty u lekarza nie zrobię badań moczu. Fakt,że tu wyniki badań krwi i moczu te podstawowe lub wymazu z gardła są po 5minutach,więc chociaż nie powinnam długo czekać.
Ale dałaś nadzieję,że może jednak to nic takiego i obejdzie się bez antybiotyku.
Mam nadzieję, że to nie zapalenie.
Dobrze, że bierzesz żurawine
W Polsce wiem, że można jeszcze brać urosept. Nie wiem, czy u Ciebie też jest dostępny podobny preparat...?Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Aishha wrote:ja miałam to samo w swieta dwa razy, powiedzialam to lekarzowi, opisałam co czułam a ten z usmiechem na twarzy: to nie jest mozliwe na tak wczesnym etapie, po 18 tyg może Pani poczuje a teraz to byly jelita