X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cisnienie na granicy normy. Ostatnio mialam 137/90. Puls 114.

Co do snow,to moje w ciazy sa bardziej zryte niz przed. W 1 ciazy duzo snilo mi sie seksu, ale nie moglismy,a mi sie bardzo chcialo. Teraz snil mi sie raz. I byl tak realistyczny, ze w zasadzie mozna powiedziec,ze poczułam sie zaspokojona :-P
    Ale z dzieckiem i ciaza to mam koszmary.
    Mozg mam totalnie zryty. Ale to chyba przez to,ze i martwie sie ciaza, no i moim starszym maluchem,ktoremu nie jestem w stanie poswiecic tyle uwagi jak przed ciaza

• Dzyzia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już myślałam, że mam spokój, a jak mnie przed chwilą szarpnęło za żołądek, to ledwo zdążyłam do toalety :/ I teraz jeszcze mnie gardło piecze od wymiotowania :(

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dziwne sny, pojawiają się w nich ludzie z dawnych czasów, dziwne historie...na szczescie wybudza mnie co jakis czas pełny pęcherz i sny się urywają :D

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak sny są bardzo realistyczne, bardzo intensywne, jak filmy akcji ;) i wiele snów pamiętam, co wcześniej zdarzało się sporadycznie...

a mnie o 5 zerwał pulsujący ból głowy, o mamo, każdy ruch głową a myślałam i taki ból, wstałam, zjadłam i pyralginę wzięłam(mam pozwolenie od gin) ostatnio męczyłam się ponad dobę, dzisiaj zareagowałam od razu i ewidentnie to przez pogodę!

zi13sek29opsyrz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tez mam dosyc wymiotow. Dzis na szczescie mnie tylko zmulilo. Ale wczoraj po kolacji mialam spotkanie z porcelana. Meczy mnie to okrutnie. Bo właśnie potem boli gardło. I żołądek mnie juz od tego boli

• Aishha Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja to tez mam dosyc wymiotow. Dzis na szczescie mnie tylko zmulilo. Ale wczoraj po kolacji mialam spotkanie z porcelana. Meczy mnie to okrutnie. Bo właśnie potem boli gardło. I żołądek mnie juz od tego boli
    a jakie suplementy bierzesz oprócz kwasu foliowego?
    ja w pierwszym trymestrze przy braniu DHA miałam mega mdlosci, odstawiłam i problem z glowy.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam,że z wymiotami spokój już,a tu wczoraj niespodzianka cała moja kolacja (owoce) zwróciłam. Dla mnie gorsze niż ból gardła jest jak do nosa wleci i i szczypie,piecze i boli :/

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zwolnień itp. Uważam,że jeżeli system na to pozwala i "się należy " to czemu nie brać? Jezeli jest taka możliwość i dają to się bierze, tym bardziej że nie jest to żadne oszustwo. Czemu akurat ja mam nie brać tych pieniędzy skoro mam taką możliwość,a inna matka ma brać? Tym bardziej,że każda z nas wie , że dziecko to " skarbonka bez dna" i wyprawka naprawdę sporo kosztuje i każda kasa się przyda.
    To tak jak z 500+, nie oceniam tego programu swoje przemyślenia zostawiam dla siebie,lecz prawda taka że część społeczeństwa narzeka na ten program, a każdy kto ma prawo do 500+ mimo krytyki je pobiera,bo mu się należy( a przy ludziech krzyczy,że nieroby robią dzieci i tylko 500+ pobierają, a robić to nie ma komu ;) )

Ps. Nie mieszkam w Polsce i nie pobieram tych świadczeń

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 09:33

natki89 lubi tę wiadomość

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    ja w pierwszym trymestrze przy braniu DHA miałam mega mdlosci, odstawiłam i problem z glowy.
    Biore takie same jak w 1 ciazy. I tamta przeszlam bez takich sensanji,a teraz od poczatku mam takie przeboje. U mnie to raczej wina wysokiego proga. No i musze jesc mikro porcje. Bo od razu czuje sie przejedzona.

• Sabrina Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch jest już naprawdę spory i nie są do jelita a brzuszek ciążowy. Do normalnych spodni już się nie mieszczę. No i na wadze +4kg od wagi sprzed stymulacji do ivf.
    Meszek miałam w pierwszej ciąży i wokół pępka czarne włosy :/ teraz mam wszędzie pryszcze :/ dekolt, szyja twarz, plecy :(
    Sny zryte i to bardzo :/ aż wstyd się przyznawać :p
    Dziewczyny wymiotujące współczuje Wam, kurcze to już 1/3 ciąży a Was nadal trzyma :( przykro mi

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj tak, z ta pogodą i bolem głowy to masakra. Nie wiem czy to na mnie tak dziala, czy to wynik powrotu apetytu, ale jak boli to zamiast tabletki jem cos słodkiego albo pije kawę i bol mija. Nie takie to zdrowe, ale uwazam, ze poki co to lepiej niz brac tabletki.
    U mnie dzis pogoda tragiczna, tak ponuro, ciagle pada, muli strasznie. A w weekend jedziemy na komunię, tak więc psychicznie nastawiam sie na masę zapytan i gratulacji, bo wieksza część gosci nic nie wie, a brzuch na tyle widac ze sie na pewno zorientuja co jest na rzeczy. Wyobrażam juz sobie minę mojego zawsztydzonego chłopa, bo jeszcze się biedny nie moze odnalezc w sytuacji jak ktoś składa nam gratulacje :)

201910251756.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ListopadowaMama wrote:
    Ojj tak, z ta pogodą i bolem głowy to masakra. Nie wiem czy to na mnie tak dziala, czy to wynik powrotu apetytu, ale jak boli to zamiast tabletki jem cos słodkiego albo pije kawę i bol mija. Nie takie to zdrowe, ale uwazam, ze poki co to lepiej niz brac tabletki.
    U mnie dzis pogoda tragiczna, tak ponuro, ciagle pada, muli strasznie. A w weekend jedziemy na komunię, tak więc psychicznie nastawiam sie na masę zapytan i gratulacji, bo wieksza część gosci nic nie wie, a brzuch na tyle widac ze sie na pewno zorientuja co jest na rzeczy. Wyobrażam juz sobie minę mojego zawsztydzonego chłopa, bo jeszcze się biedny nie moze odnalezc w sytuacji jak ktoś składa nam gratulacje :)

Ja mam podobnie tyle , że idę na wesele, brzuch też porządnie widać chociaż starałam się takie luźne kreacje dobrać. Tylko, że u nas odwrotnie mąż uwielbia gratulacje a ja się nie umiem zachować. :/ On to w ogóle by mnie ubrał w obcisłą kreację i wszystkim się chwalił. Nie mogę być zła bo tyle przeszliśmy i w końcu się doczekaliśmy i po prostu się tak cieszy. Ale ja tak nie potrafię. :)

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • sisi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Haha! Nic nie mow! Ja czasem czuje sie jakby ciaza zjadla mi wiekszosc mozgu :p
    Mnie ta aplikacje dal gp podczas pierwszej wizyty. A teraz cos wysylalas? Bo to z automatu nie przychodzi. Musi Ci aplikacje podpisac polozna lub lekarz. Ja tez nie pamietam dokladnie (mimo ze to bylo tylko 3-4 miesiace temu :p ), ale chyba trzeba sie bylo na tym papiermu podpisac :)

U mnie brzuch szybko wyskoczyl, ale teraz wyglada od kilku tygodni podobnie. Tylko ta dolna czesc, gdzie macica rosnie, robi sie bardziej wypukla i twardsza :)

Ps.
    Wczoraj dostalam wyniki PAPP- A i ryzyko skorygowane wyszlo mi 1:10000 i 1:100000, mimo ze podstawowe bylo dosc wysokie z powodu wieku :) bylam pozytywnie zaskoczona :)
    Na booking appointment nic nie podpisywałam ale w 15 tygodniu mam kolejne spotkanie to się upomnę.
    Gratuluję wyników, ja już zaczynam świrować przed moim usg.... jeszcze 3 dni.

She Wolf lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:

Właśnie badam tą kwestię.
    Od 13 tygodnia zaczęłam brać Femibion 2 i jakoś tak dziwnie się stało, że fatalnie się czułam. Mdliło mnie i wymiotowałam częściej niż wcześniej. Potem na 3 dni odstawiłam preparat i jest duża poprawa. Dzisiaj wracam do jego stosowania. Dam znać, jak tam eksperyment ;)

Aishha lubi tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Ja mam podobnie tyle , że idę na wesele, brzuch też porządnie widać chociaż starałam się takie luźne kreacje dobrać. Tylko, że u nas odwrotnie mąż uwielbia gratulacje a ja się nie umiem zachować. :/ On to w ogóle by mnie ubrał w obcisłą kreację i wszystkim się chwalił. Nie mogę być zła bo tyle przeszliśmy i w końcu się doczekaliśmy i po prostu się tak cieszy. Ale ja tak nie potrafię. :)

Ha, u nas podobnie!
    Na razie stawiam na luźne kreacje. Wczoraj byliśmy na takim jednym wykładzie otwartym i znajomi się nie zorientowali, więc luźna sukienka czyni cuda :)

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do snów, też mam przedziwne. Na samym początku ciągle śniły mi się wojny, katastrofy i inne koszmarki. Tyle że te sny są tak nierealistyczne, że aż fajne.
    Nie lubię natomiast tych snów ciążowych, bo tam dominują nieszczęśliwe zakończenia :(.
    Za to dzisiaj śniło mi się, że zawaliłam maturę z historii i musiałam ją poprawiać. Oczywiście obudziłam się na początku maja z przysłowiową ręką w nocniku. Przy czym temat poprawiania egzaminów nie jest u mnie niczym nowym. Często mi się śni, że na egzaminie zawodowym dodano egzamin z matematyki i ci, którzy go nie mają, muszą nadrobić ;). Jak opowiadam mężowi rano, to z uśmiechem kiwa głową i mówi: "tak,tak przyda się prawnikom".

8p3os65gur64a6vr.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brzuch zaczęło wywalać już w 8 tygodniu, a od paru dni się zmniejszył ale pamiętam, że część z was o tym pisała na tym etapie ciąży. Ciuchy ciążowe już zniesione ze strychu i jest w nich o niebo wygodniej.
    Wczoraj wieczorem złapał mnie spory ból brzucha po prawej stronie, jakby jajnik i promieniowało do nogi. Przeszło po magnezie i nospie ale trochę strachu się najadłam. Podejrzewam, że to więzadła ale nie pamiętam jak to było w ciąży z córką.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Właśnie badam tą kwestię.
    Od 13 tygodnia zaczęłam brać Femibion 2 i jakoś tak dziwnie się stało, że fatalnie się czułam. Mdliło mnie i wymiotowałam częściej niż wcześniej. Potem na 3 dni odstawiłam preparat i jest duża poprawa. Dzisiaj wracam do jego stosowania. Dam znać, jak tam eksperyment ;)
    ja tez mam zamiar wrócić do DHA bo to same plusy dla maluszka ale mysle, że juz bede mogla spokojnie brac bo nawet z jedzeniem juz nie mam problemu i z zapachami. JUż nawet czasem prysne gdzies na ubranie ulubione perfumy i mi nie przeszkadzają :) dobry czasie trwaj!

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Mi brzuch zaczęło wywalać już w 8 tygodniu, a od paru dni się zmniejszył ale pamiętam, że część z was o tym pisała na tym etapie ciąży. Ciuchy ciążowe już zniesione ze strychu i jest w nich o niebo wygodniej.
    Wczoraj wieczorem złapał mnie spory ból brzucha po prawej stronie, jakby jajnik i promieniowało do nogi. Przeszło po magnezie i nospie ale trochę strachu się najadłam. Podejrzewam, że to więzadła ale nie pamiętam jak to było w ciąży z córką.
    no wlasnie od paru dni i ja mam podobne bóle, ni to jajnik ani brzuch, bolą boki ale bardziej w promieniu pępka. magnez albo leżakowanie pomaga. W ogóle towieczorami boli mnie a raczwj ciągnie miejsce przy pępku po laparoskopiach, ciekawe co będzie przy dużo większym brzuchu...teraz jest już wyraźnie widoczny i napięty.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • JustBelieve Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja ze zmiana tematu. Co macie już kupione z wyprawki dla dziecka? Może poruszaliście już tez temat ale jestem tu od paru dni a nie jestem w stanie nadrobić prawie 300stron 😁

Macie może jakieś fajne, sprawdzone listy co naprawdę jest potrzebne?

Synek 1.11.2019 ❤️
    53 cm i 3210g
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ