Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja biorę Ladeevit Optima i polecam tym, co mają problem z mutacjami, bo to jedyny zestaw, który ma faktycznie sam metylowany kwas i do tego metylowane żelazo.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
male_m wrote:Ja biorę Folio Forte 2, ale to jest tylko B12, D3, jod i kwas foliowy i to są mikro tableteczki takie może ze 1,5 mm x 4 mm.
W pierwszej ciąży brałam Omnibionta Pronatal ale one były spore. Pytanie co potrzebujesz mieć w składzie? Jeśli jakoś strasznie dużo składników to podejrzewam że będzie problem znaleźć małe tabletki bo jednak jakoś muszą wszystko tam zmieścić.Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
nick nieaktualny
-
na badaniu ogólnym moczu nie robi się posiewów! to jest tylko badanie ilościowe z próbki, posiew robimy do jałowego pojemnika, trzeba bardzo przestrzegać higieny przed pobraniem próbki, wycierać się zawsze ręcznikiem papierowym, nie dotykać pojemnika od wewnątrz (na zwykłym badaniu też powinno się tego przestrzegać)..nigdy swoim takim z łazienki!! i kosztuje pewnie więcej niż badanie ogólne...to, że piszą, że wyhodowano, nic nie mówi o rodzaju bakterii, a po posiewie mamy konkretną bakterie i czasami od razu na jakie antybiotyki zareaguje, trzeba szybko dostarczyć do lab, ponieważ bakterie lubią ciepełko
-
reset wrote:Ja biorę Ladeevit Optima i polecam tym, co mają problem z mutacjami, bo to jedyny zestaw, który ma faktycznie sam metylowany kwas i do tego metylowane żelazo.32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
Alu_87 wrote:Na moje to masz w nim zwykły kwas foliowy. Ja biorę Thorne Basic prenatal. Niestety polskie suplementy zawsze mają coś w składzie spaprane przy problemach z metylacją
Nie, jest w nim Quatrefolic czyli już przyswajalna forma. Quatrefolic® jest znakiem zastrzeżonym przez Gnosis S.p.A. Corporation.
https://www.quatrefolic.com/quatrefolic_vs_folic.php
https://methyl-life.com/methylfolate-types/Alu_87 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Ja od 2 dni mam taki ból glowy ze szok.jem po 3 Apapy ale słabo pomaga.piszecie ze macie problem z zaparciami.ja ich na razie nie nam ale lek jyz mam😉jak miałam okropne mdłości wysłałam męża do apteki i zamiast cis na mdłości kupił mi na zaparcia😂😂 podobno dobre wiec nazwa to laximama.sprobowac można .ja jem dużo owsianki.to jedna z niewielu rzeczy które mogę wogole jesc.jem szczególnie w pracy jak mnie muli.to tez dobre na zaparcia.
-
Momo Ale jako że jesteś w ciąży należy Ci się wizyta w ciągu 14 dni u endokrynologa. Mama prawnik zamieściła kiedyś takie pismo że mają napisać odmowę w tym czasie i pisała że nikt jeszcze nie spotkał się z odmową terminu w ciągu tych 14 dni. Zawalcz o swoje.
-
anqa123 wrote:na badaniu ogólnym moczu nie robi się posiewów! to jest tylko badanie ilościowe z próbki, posiew robimy do jałowego pojemnika, trzeba bardzo przestrzegać higieny przed pobraniem próbki, wycierać się zawsze ręcznikiem papierowym, nie dotykać pojemnika od wewnątrz (na zwykłym badaniu też powinno się tego przestrzegać)..nigdy swoim takim z łazienki!! i kosztuje pewnie więcej niż badanie ogólne...to, że piszą, że wyhodowano, nic nie mówi o rodzaju bakterii, a po posiewie mamy konkretną bakterie i czasami od razu na jakie antybiotyki zareaguje, trzeba szybko dostarczyć do lab, ponieważ bakterie lubią ciepełko
No racja tylko,że jeśli w badaniu ogólnym nie stwierdzono bakterii to nie ma czego hodować w posiewie.
A tak w ogóle to witam się z terminem na listopad - dokładnie który nie wiadomo między 10 a 27Zlaania1, sisi, Cecylia lubią tę wiadomość
Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*] -
ulola wrote:No racja tylko,że jeśli w badaniu ogólnym nie stwierdzono bakterii to nie ma czego hodować w posiewie.
A tak w ogóle to witam się z terminem na listopad - dokładnie który nie wiadomo między 10 a 27 -
Chanela wrote:Momo Ale jako że jesteś w ciąży należy Ci się wizyta w ciągu 14 dni u endokrynologa. Mama prawnik zamieściła kiedyś takie pismo że mają napisać odmowę w tym czasie i pisała że nikt jeszcze nie spotkał się z odmową terminu w ciągu tych 14 dni. Zawalcz o swoje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 17:34
-
JustBelieve wrote:Tez biorę folio forte 2, ale w Polsce jest nie dostępny wiec raczej tu dziewczynom to nie pomoże 😉 tabletki faktycznie malutkie ale dla mnie maja jakiś okropny posmak. Oprócz tego rozpuszczam sobie magnez 300, moja pani doktor w ogóle nic mi nie każe brać oprócz kwasu foliowego a jak widzę ile dziewczyny tu jedzą suplementów to zastanawiam się czy ja nie za mało biorę.
A zaskoczę cię da się je dostać w online w Polsce . Pewnie zależy od tego jaki masz smak w ciąży, mnie nie ruszają w żaden sposób . Ja magnez właśnie dzisiaj wzięłam bo mnie ostatnie dwie noce strasznie brzuch bolał także mam nadzieję że pomoże, ja mam akurat w tabletkach z ostatniej ciąży jeszcze po 150. Wiesz co ja w pierwszej ciąży brałam tą omnibionte bo się bałam że na pewno będą deficyty itp, a teraz postanowiłam podejść bardziej rozsądnie i nie dokładać sobie tego co mi nie trzeba. Z morfologii wszystko miałam w normie, staram się w miarę sensownie odżywiać więc nie widzę sensu suplementowania "wszystkiego" na chwilę obecną. Także jeśli nie masz jakiś braków to myślę że lekarka wie co robi , tym bardziej że krążą plotki o tym że nadmiar suplementów często się wiąże z większą wagą urodzeniową dzieci (nie wiem ile w tym prawdy). -
Male_m o widzisz, nie wiedziałam ze są dostępne online. Ja je kupuje od „zawsze”, najpierw fazę 1 a teraz już 2, jadłam tez inne na zmień z tymi, podszedł mi tylko femibion, ale on już dość drogi jest a lekarka powiedziała ze nie ma sensu aż tyle wydawać i ze Folio wystarczy.Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
U mnie zaczęły się przykre myśli. Pojawiły się lekkie bóle brzucha, trwające bardzo krótko. Niestety występują często. Nie mam plamień itd. Pojechałam dzisiaj na izbę przyjęć tak jak radziłyście innym dziewczynom... niestety wysłuchałam litanii, że to nie poradnia, że jak boli to na oddział, ale dzisiaj nie ma mnie kto zbadać. Bardzo mnie to zestresowało.
Czy miewacie takie bóle? Sama pracuję w ochronie zdrowia ale co do siebie nie mam teraz racjonalnego podejścia.
9 DPO- 10,5/14 DPO- 261 /16 DPO- 701/ 21 DPO-4785
-
nick nieaktualnyJasna91 wrote:U mnie zaczęły się przykre myśli. Pojawiły się lekkie bóle brzucha, trwające bardzo krótko. Niestety występują często. Nie mam plamień itd. Pojechałam dzisiaj na izbę przyjęć tak jak radziłyście innym dziewczynom... niestety wysłuchałam litanii, że to nie poradnia, że jak boli to na oddział, ale dzisiaj nie ma mnie kto zbadać. Bardzo mnie to zestresowało.
Czy miewacie takie bóle? Sama pracuję w ochronie zdrowia ale co do siebie nie mam teraz racjonalnego podejścia.Jasna91 lubi tę wiadomość
-
Jasna91 wrote:U mnie zaczęły się przykre myśli. Pojawiły się lekkie bóle brzucha, trwające bardzo krótko. Niestety występują często. Nie mam plamień itd. Pojechałam dzisiaj na izbę przyjęć tak jak radziłyście innym dziewczynom... niestety wysłuchałam litanii, że to nie poradnia, że jak boli to na oddział, ale dzisiaj nie ma mnie kto zbadać. Bardzo mnie to zestresowało.
Czy miewacie takie bóle? Sama pracuję w ochronie zdrowia ale co do siebie nie mam teraz racjonalnego podejścia.
Mnie tez dziś boli brzuch i troszkę sie zmartwilam. Ale tak jak pisze Szczesliwa_mamusia, wszystko sie rozciąga. Ja tez nie mam zadnych plamien, a najmocniej bolą mnie pachwiny, ale podbrzusze również. W piątek mam wizyte, wiec powiem o tym lekarzowi. Już miewalam takie mocniejsze bole i wszystko bylo ok. Dzisiaj praktycznie caly dzien przelezalam przez ten ból. Mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej. Poki co, bóle ustapily.