X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy tez taki ślinotok macie?ja produkuje taka ilość śliny Ze szok😱

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• Domcias Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem w sumie jak u mnie ze ślina, jakoś nie zwróciłam uwagi :D Za to dzisiaj chodzę caly dzien głodna, a pochłonęłam już niesamowitą ilość jedzenia... Zjadlam teraz kolacje i mam nadzieję, że do rana starczy ;)

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • male_m Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anqa123 wrote:
    ja mam wizytę co 3 tygodnie, kolejna 17.06 myślałam, że już połówkowe, ale jeszcze nie, a potem ta przyjemność i krzywa cukrowa, zbliża się ta cukrowa przyjemność ;)

U nas do krzywej cukrowej dają sok winogronowy :D o ile nie lubię winogron to i tak podejrzewam, że jest to znacznie lepsza opcja niż glukoza :) no i można coś małego zjeść przed badaniem.

Kijanka lubi tę wiadomość

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Widzę, że na tym etapie ciąży wizyty co cztery tygodnie to taki standard? Szczerze mówiąc byłam tym zdziwiona, że tak rzadko, ale ponoć wszystko ok :)
    Ja w 1 trymestrze chodziłabym najchętniej co tydzień na wizyty ;) średnio byłam co dwa tygodnie, począwszy od 5 tyg. Teraz już ma być co miesiąc i o dziwo nie czuję potrzeby częściej. Chociaż... Zastanawiam się, czy nie pójść na usg, bo kolejne dopiero połówkowe..., :)

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • coma Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 21:00

Paula_30, Ewelina92, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz na kazdej wizycie robi podglad usg. Na szybko zawsze podejrzymy serduszko i sprawdzimy wielkosc. Tak miałam w 1 ciazy,teraz tez tak mam.

• Agnieszkaaa88 Znajoma

Wysłany: 27 maja 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie że macie wizytę u położnej. Czy któraś z Was nie mieszka czasem z Holandii?

• coma Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 21:00

uIHap1.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Mi lekarz na kazdej wizycie robi podglad usg. Na szybko zawsze podejrzymy serduszko i sprawdzimy wielkosc. Tak miałam w 1 ciazy,teraz tez tak mam.
    Mój też zawsze robi podgląd, ale ma słabe usg i tak naprawdę sprawdza tylko serduszko ^^

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy moja ginekolog jest jedyną, która nie robi USG na każdej wizycie?
    Ostatnio jak pytałam o USG, to powiedziała, że na tym etapie to już nie u niej. Rozumiem, że nie jest od szczegółowej oceny anatomii płodu, ale chciałabym podejrzeć, co u maleństwa słychać, zobaczyć, jak rośnie itd. Bo serduszka to już sama sobie słucham ;). Coś tam mówiła, że nie ma sprzętu, no ale przecież jakby coś się działo z ciążą, to chyba musi jakoś zobaczyć, o co chodzi.
    Dodam, że chodzę prywatnie. Nie bardzo mi się widzi zmieniać lekarza prowadzącego, bo ona mnie już przed ciążą wyciągnęła z problemów ginekologicznych i uważam, że jest dobrym, cierpliwym lekarzem.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Ja też na każdej wizycie robię podgląd :) pierwszą ciąże też prowadziłaś u dr W?
    Tak. Dzieki niemu zaszlam w 1 ciąże :-) i od tamtej pory chodze tylko do niego

• male_m Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka moja też nie robi na każdej wizycie. Dopplerem sprawdza serduszko, a usg tylko jak ma jakieś wątpliwości np. po obmacywaniu brzucha (ale to w późniejszej ciąży).

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Czy moja ginekolog jest jedyną, która nie robi USG na każdej wizycie?
    Ostatnio jak pytałam o USG, to powiedziała, że na tym etapie to już nie u niej. Rozumiem, że nie jest od szczegółowej oceny anatomii płodu, ale chciałabym podejrzeć, co u maleństwa słychać, zobaczyć, jak rośnie itd. Bo serduszka to już sama sobie słucham ;). Coś tam mówiła, że nie ma sprzętu, no ale przecież jakby coś się działo z ciążą, to chyba musi jakoś zobaczyć, o co chodzi.
    Dodam, że chodzę prywatnie. Nie bardzo mi się widzi zmieniać lekarza prowadzącego, bo ona mnie już przed ciążą wyciągnęła z problemów ginekologicznych i uważam, że jest dobrym, cierpliwym lekarzem.
    Moj w 1 ciazy zawsze mi robil podglad na dlugosc szyjki. Oprocz tego serca i wielkosci. Nie powiem,bardzo mnie to uspakajalo. Wolalam nawet to niz badanie palpacyjne.

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na każdej wizycie robi USG,do tego szyjkę sprawdza i najpierw każe mi usiąść na fotelu ginekologicznym. A przed każdym każda wizyta u niego muszę wcześniej mieć wizytę u poloznej,żeby uzupełniła mi książeczkę,zwazyla i zmierzyła ciśnienie,bo mój ginekolog nie chce na to tracić czasu na wizycie tylko więcej czasu poświęca na badanie. Tak więc ja mam położna co wizytę i USG co wizytę. Ale ja chodzę do luxmedu

860i3e5edambhnvb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj ma w gabinecie polozna. Ona wazy,mierzy. On ze mna rozmawia,analizuje wyniki. Fajne to,bo nie traci czasu na wklepywanie do komputera,tylko ona to robi. Tez przed usg wsiadam na samolot ;-) ta polozna w gabinecie,to tez wygoda przy tych ważnych usg. On wszystko mowi,ona w tym czasie notuje. Potem po,jeszcze rozmawiamy,on mowi o badaniach, jakie mam zrobic i ona w tym czasie wypisuje skierowania i drukuje opisy. Myślę, ze taka pomoc przydalaby sie kazdemu lekarzowi w gabinecie. Nie tracilby czasu na wklepywanie do komputera,tylko moglby posiwecic czas pocjentowi :-)

Kijanka, Paula_30, sisi lubią tę wiadomość

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyżbym się doczekała pierwszego ruchu!?
    Takie jednorazowe pyknięcie w dole brzucha to może być to!?
    Swoje jelita raczej znam i one się tak nie zachowują. Są trochę nadaktywne, ale raczej ciągiem.

Paula_30, kudłata, Magdalen lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu lekarzowi na nfz daje w czw ostatnia szanse. Do tej pory robil usg na kazdej wizycie ale na fotelu nie bada, zbadal tylko jak poszłam z tym okropnym bolem brzucha. A ostatnio wogole nie badal, ani usg tylko wpisal wizyte i tyle.

• brzankaa Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2019, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też na kazdej wizycie bada na fotelu i usg (luxmed). Ale na nfz to samo, też zawsze badanie i usg.

16udsek26zj3csqq.png
    21.02.2019 - Beta HCG- 102,000
    23.02.2019 - Beta HCG- 241,000
    25.02.2019 - pęcherzyk
    04.03.2019 - Beta HCG- 4715,000
    11.03.2019 - jest ❤️
    20.03.2019 - CRL 1,65 cm ❤️
    01.04.2019 - CRL 2,69 cm ❤️
    08.04.2019 - CRL 4,25 cm ❤️
    CRL-5,49 ❤️
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też usg wa każdym razem w Lux,z tym że jakość tego usg jest taka że ledwo bijące serce widzę A lekarz nawet nie podejmuje prób sprawdzenia płci np bo mówi że na tym sprzęcie i tak nie widać i na osobnych wizytach w innym gabinecie robią dokładne (aż 3razy ^^)

Więc chodzę też prywatnie,idę np dziś i zobaczymy może wreszcie się uda zobaczyć kto tam siedzi w środku bo portfel mnie boli jak widzę końcówki wyprzedaży zimowych rzeczy i nie wiem co kupić :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ktora jeszcze nie zna plci? Bo ja nie znam.

‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ