Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Domcias może spróbuj z olejkami, myślę że każdy który ma działanie antybakteryjne będzie w stanie choć trochę pomóc. To co mi tak na szybko przychodzi do głowy to herbaciany, lawendowy, tamanu, arganowy ale musisz sprawdzić które wolno w ciąży, ja tego tamanu i lawendowego sporadycznie używam.
-
nick nieaktualnyPodobno najlepiej pomiędzy 20 a 21 tygodniem, bo najlepiej i najwiecej widać. Niby się powinno iść pomiędzy 18a 22 tygodniem a to miesiąc różnicy, w ciąży to dużo zmienia.
Ja tylko nie polecam iść na ostatnia chwile, bo jak ciąża okaże się starsza to będzie za późno.
Ja mam za dwa tygodnie i wychodzi chyba 20+6.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 15:01
-
Ewelina92 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was była już na usg połówkowym lub niedługo się wybiera? zastanawiam się, czy 19t+0d to nie będzie za wcześnie żeby pójść na to badanie?
Ja się właśnie umówiłam na 2 lipca. Będzie wtedy 20w 4d wg OM, wg USG chyba dzień więcej mam. Jak się umawiałam, pani w rejestracji pytała, czy będzie wtedy już 20 tygodni. Ale lekarz, u którego umawiałam badanie, ma chyba jakieś swoje wytyczne, bo na prenatalnych też im zależało, żeby było skończone 12 tygodni.
Z tego co pamiętam, to Kudłatej udało się zrobić badanie w 18 tygodniu i nikt nie marudził
EDIT: Przypomniało mi się, że moja gin mówiła, że mam zrobić między 20 a 21 tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 15:10
-
Ewelina92 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was była już na usg połówkowym lub niedługo się wybiera? zastanawiam się, czy 19t+0d to nie będzie za wcześnie żeby pójść na to badanie?
Ja miałam wczoraj, w 19+2,sam lekarz tak mnie zapisał na poprzedniej wizycie 🙂 nie miał problemów z pomiarami, sprawnie poszło 👍
Silent też miała wczoraj z tego co kojarzę, chyba na podobnym etapie jesteśmy. -
Piję dużo wody, zwracam uwagę na etykiety, myje twarz specjalnymi plynami, ale mimo tego cały czas mnie wysypuje... Poczytam i spróbuje tych olejków. Aby choc troche pomogły Jeszcze w okresie jesienno-zimowym naloze mocno kryjacy podklad i jest ok, a teraz w lecie to przeciez wszystko spłynie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDomcias- mnie od poczatku bardzo wysypuje. Szczerze- nie robie nic. Jestem kosmetyczka. A nie ruszam. Schodza same. Biore tylko pamietam, zeby dobrze myc tearz rano i wieczorem i dobrze osuszam. Smaruje normalnie kremem. Przed ciaza nie mialam zadnych problemow skórnych. W 1 ciazy w ogóle twarz gladziutka. A teraz mam albo bomby,albo kasze. Ale sobie schodzi,jak widze. Jest duzo lepiej.
Co do polwokowych- ja ide w 20t1d do mojego gina. On nawet twierdzi,ze dobrze by bylo,gdyby to bylo tydzien pozniej.ale ,ze tak wypada wizyta,to moze byc. Ale jak sie unawialam na polowkowe z nfz,to babka umowila mnie na 21t4d. Stwierdzila, ze to bedzie termin idealny. -
Domcias wrote:Dziewczyny, a używacie czegoś na wypryski? Moglybyście polecić? Ja już mam dość tych pryszczy... jak juz wszystko ładnie zejdzie to kolejne sie pojawiają nie mam pojęcia czego moge uzyc, bo większości kosmetyków na trądzik nie można stosować w ciazy...
Ja teraz nie mam wgl pryszczy ale jak mialam jeszcze na poczatku ciazy to uzywlam pasty cynkowej punktowo.
-
Moim zdaniem za wczesnie. Ja ide w 22+4 wtedy dzidzius bd juz duzy i wszystko bd pieknie widac
-
MagdRy wrote:Moim zdaniem za wczesnie. Ja ide w 22+4 wtedy dzidzius bd juz duzy i wszystko bd pieknie widac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 18:28
Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g