Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Sabrina wrote:No ja umieram: kicham, smarkam i wszystko na raz. O taką alergie Wam chodzi? wapno pomoże? zyrtec pozwolił lekarz?
Wapno nie pomoze. Wapno pomaga ewentualnie na wysypki a nie na katar i swedzace oczy. Tak w ciazy mozna brac zyrtec jest z grupy bezpiecznych i on faktycznie troche pomoze.
-
nick nieaktualnyDzien minie, dol minie, a ja pojde do przodu. Tak pomyslalam o kims do sprzatania. Czlowiek glupi byl, mlody i zakochany ale juz przed slubem powinnam dac sobie spokoj. To chyba odwet za to co bylo jeszcze przed slubem. Dobra, koniec narzekania. Bedzie dobrze, musi byc dobrze.
Głowa leci ze zmęczenia. Te upaly wykańczaja. Corka ma zajecia w szkole skrócone, u nich w sali po poludniu temperatura siega 28-30st. (Sala od poludnia z duzymi oknami) i w poludnie ratuja sie wychodzac do parku przy szkole. -
nick nieaktualnyMagdRy wrote:Wapno nie pomoze. Wapno pomaga ewentualnie na wysypki a nie na katar i swedzace oczy. Tak w ciazy mozna brac zyrtec jest z grupy bezpiecznych i on faktycznie troche pomoze.
Ja mam jakas wysypke i zastanawiam sie od czego. Pewnie od truskawek. -
natki89 wrote:Male_m, Język niemowląt został w ogóle skrytykowany przez wiele mam, ogólnie rodziców, psychologów. Wg nich (i moim zdaniem też) jej metodyka (a przynajmniej znaczna część) opiera się na tresurze i swego rodzaju przemocy nad dzieckiem. Nie podobała mi się ta książka już od początku, więc nawet nie dotarłam do połowy. Warto poszukać w necie informacj o co dokładnie chodzi, bo za dużo do pisania
Bardzo możliwe ale sporo osób też ją chwali dlatego napisałam że mnie nie spasowała, jedyne co tam było dla mnie wartościowe to to żeby próbować usystematyzować dzień i mieć rytuały, no ale to samo moja położna mówiła.
Cecylia wrote:Nie planowałam nic czytać, na pewno w kwestii opieki nad dzieckiem myśle ze lepiej zdać się na instynkt.
A teraz myśle, ze może warto poczytać chociaż o porodzie i karmieniu piersią. Myślicie, ze można Się przygotować do porodu czytając, czy to i tak zależy od tego jak się sytuacja rozwinie?
Moim zdaniem warto, nie wiem czy da się przygotować, ale na pewno lepiej rodzić z jakimś pojęciem czego się chce i czego nie i dlaczego niż tak całkiem "na żywioł", tak samo z karmieniem nawet jak nie będziesz wiele pamiętać z tego co przeczytałaś to będziesz wiedziała gdzie szukać danej informacji.Cecylia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To ja z tych szczęśliwców, co mogą zjeść kilogram truskawek i dwa kilo czereśni na raz i żadnej reakcji alergicznej nie ma .
Posprzątałam dzisiaj w szafie. Oczywiście znalazłam rzeczy, o których dawno zapomniałam, że je mam. Lubię takie niespodzianki. Na razie zamierzam trzymać w szafie tylko ciuchy stricte ciążowe i te, które sprawdzą się jako ciążowe przez dłużej niż następne dwa tygodnie. Oczywiście zebrała się pokaźna sterta rzeczy do oddania. Wiadomo, nietrafione zakupy, niepasujące już rozmiary. Ściągnęłam już przyszłą bratową, wybrała sobie z tego co jej pasuje. Resztę zamierzam wrzucić na allegro/ olx. I tu pytanie: lepiej wrzucać każdą z rzeczy osobno czy skomponować jakieś zestawy i próbować opchnąć jako paczkę?
Sorry za offtopic, ale mam małe doświadczenie w handlu internetowym. -
nick nieaktualny
-
Kijnka ja też mogę zjeść masę truskawek a czereśni to już w ogóle chyba z 2-3 kg bo je uwielbiam i nic mi nie jest
Ja jak coś sprzedaje na Olx to zauważyłam że lepiej schodzi pojedynczo i najlepiej każde założone osobno na siebie. więc jak masz czas bo ja mam aż nadto to polecam każde osobno przymierzac,cykac fote i na netaKijanka lubi tę wiadomość
-
Iza34 wrote:A ja jeszcze mam taki problem bo spuchlo mi dziaslo lub policzek od srodka przy osemce, boli i ciezko jesc. Wyplukalam buzie szalwia. A moze znacie cos innego dozwolonego w ciąży i skutecznego w takich przypadkach?
-
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:A ja jeszcze mam taki problem bo spuchlo mi dziaslo lub policzek od srodka przy osemce, boli i ciezko jesc. Wyplukalam buzie szalwia. A moze znacie cos innego dozwolonego w ciąży i skutecznego w takich przypadkach?
Jezeli opuchlizna bd dalej i dziaslo bd bolalo lec do dentysty moze to byc stan zapalny a nie sa one dobre w ciazy ani dla Ciebie ani dla dziecka
-
Iza34 wrote:A ja jeszcze mam taki problem bo spuchlo mi dziaslo lub policzek od srodka przy osemce, boli i ciezko jesc. Wyplukalam buzie szalwia. A moze znacie cos innego dozwolonego w ciąży i skutecznego w takich przypadkach?Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
momo wrote:Dziewczyny a polecacie jakieś książki o pierwszej pomocy maluszka?
Lepsze od książek są filmiki (np. na youtube). Rysunki tak dobrze nie pokażą jak filmik z fantomem. Sam pomysł bardzo dobry, ja też oglądałam i trochę się dziwię, że tego nie ma na szkole rodzenia albo w szpitalu.momo lubi tę wiadomość
-
MagdRy wrote:Bankowo ja jem co dwa dni bo mnie wysypuje bo wtedy pije wapno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 09:52
Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*] -
Dziewczyny, a używacie czegoś na wypryski? Moglybyście polecić? Ja już mam dość tych pryszczy... jak juz wszystko ładnie zejdzie to kolejne sie pojawiają nie mam pojęcia czego moge uzyc, bo większości kosmetyków na trądzik nie można stosować w ciazy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 11:46
-
Tak. Są określone ilości wapnia w ciąży. Z resztą ono jest tylko w Polsce popularne przy alergiach. W innych krajach robią wielkie oczy podobno. Nie ma ono działania bezpośredniego przy alergiach, jedynie co to uszcxelnia żyły i może zmniejszać przepuszczalnosc przez co alergia nie będzie się tak rozprzestrzeniac.
Domcias A pijesz więcej wody? No i pamiętaj że niewolnik myć mydłem twarzy bo stwarzasz idealne środowisko dla trądziku. Staraj się nie jeść za ostro, odstaw ketchup. Może takie zmiany pomogą. -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 13:40