X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabrina wrote:
    No ja umieram: kicham, smarkam i wszystko na raz. O taką alergie Wam chodzi? wapno pomoże? zyrtec pozwolił lekarz?

Wapno nie pomoze. Wapno pomaga ewentualnie na wysypki a nie na katar i swedzace oczy. Tak w ciazy mozna brac zyrtec jest z grupy bezpiecznych i on faktycznie troche pomoze.

oar8s65gim9bi84v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien minie, dol minie, a ja pojde do przodu. Tak pomyslalam o kims do sprzatania. Czlowiek glupi byl, mlody i zakochany ale juz przed slubem powinnam dac sobie spokoj. To chyba odwet za to co bylo jeszcze przed slubem. Dobra, koniec narzekania. Bedzie dobrze, musi byc dobrze.
    Głowa leci ze zmęczenia. Te upaly wykańczaja. Corka ma zajecia w szkole skrócone, u nich w sali po poludniu temperatura siega 28-30st. (Sala od poludnia z duzymi oknami) i w poludnie ratuja sie wychodzac do parku przy szkole.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Wapno nie pomoze. Wapno pomaga ewentualnie na wysypki a nie na katar i swedzace oczy. Tak w ciazy mozna brac zyrtec jest z grupy bezpiecznych i on faktycznie troche pomoze.

Ja mam jakas wysypke i zastanawiam sie od czego. Pewnie od truskawek.

• male_m Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Male_m, Język niemowląt został w ogóle skrytykowany przez wiele mam, ogólnie rodziców, psychologów. Wg nich (i moim zdaniem też) jej metodyka (a przynajmniej znaczna część) opiera się na tresurze i swego rodzaju przemocy nad dzieckiem. Nie podobała mi się ta książka już od początku, więc nawet nie dotarłam do połowy. Warto poszukać w necie informacj o co dokładnie chodzi, bo za dużo do pisania :)

Bardzo możliwe :) ale sporo osób też ją chwali dlatego napisałam że mnie nie spasowała, jedyne co tam było dla mnie wartościowe to to żeby próbować usystematyzować dzień i mieć rytuały, no ale to samo moja położna mówiła.
    Cecylia wrote:
    Nie planowałam nic czytać, na pewno w kwestii opieki nad dzieckiem myśle ze lepiej zdać się na instynkt.
    A teraz myśle, ze może warto poczytać chociaż o porodzie i karmieniu piersią. Myślicie, ze można Się przygotować do porodu czytając, czy to i tak zależy od tego jak się sytuacja rozwinie?

Moim zdaniem warto, nie wiem czy da się przygotować, ale na pewno lepiej rodzić z jakimś pojęciem czego się chce i czego nie i dlaczego niż tak całkiem "na żywioł", tak samo z karmieniem nawet jak nie będziesz wiele pamiętać z tego co przeczytałaś to będziesz wiedziała gdzie szukać danej informacji.

Cecylia lubi tę wiadomość

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • momo Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a polecacie jakieś książki o pierwszej pomocy maluszka?

p19uvfxmg5bshduy.png
    12.08- 1192g szczęścia ❤ 👧
    7.11 - planowana data
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja mam jakas wysypke i zastanawiam sie od czego. Pewnie od truskawek.

Bankowo :) ja jem co dwa dni bo mnie wysypuje bo wtedy pije wapno :)

oar8s65gim9bi84v.png

• male_m Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo wrote:

Ja nic nie polecę z książek niestety, ale są dość fajne kursy organizowane z pierwszej pomocy dla maluszków, czasem nawet online da się znaleźć.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wsunęłam pół kg czereśni i swędziała mnie skóra. Wydaje mi się, że w ciąży jesteśmy bardziej podatne na takie alergeny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 22:18

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z tych szczęśliwców, co mogą zjeść kilogram truskawek i dwa kilo czereśni na raz i żadnej reakcji alergicznej nie ma :).
    Posprzątałam dzisiaj w szafie. Oczywiście znalazłam rzeczy, o których dawno zapomniałam, że je mam. Lubię takie niespodzianki. Na razie zamierzam trzymać w szafie tylko ciuchy stricte ciążowe i te, które sprawdzą się jako ciążowe przez dłużej niż następne dwa tygodnie. Oczywiście zebrała się pokaźna sterta rzeczy do oddania. Wiadomo, nietrafione zakupy, niepasujące już rozmiary. Ściągnęłam już przyszłą bratową, wybrała sobie z tego co jej pasuje. Resztę zamierzam wrzucić na allegro/ olx. I tu pytanie: lepiej wrzucać każdą z rzeczy osobno czy skomponować jakieś zestawy i próbować opchnąć jako paczkę?
    Sorry za offtopic, ale mam małe doświadczenie w handlu internetowym.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze mam taki problem bo spuchlo mi dziaslo lub policzek od srodka przy osemce, boli i ciezko jesc. Wyplukalam buzie szalwia. A moze znacie cos innego dozwolonego w ciąży i skutecznego w takich przypadkach?

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijnka ja też mogę zjeść masę truskawek a czereśni to już w ogóle chyba z 2-3 kg bo je uwielbiam i nic mi nie jest :-D
    Ja jak coś sprzedaje na Olx to zauważyłam że lepiej schodzi pojedynczo i najlepiej każde założone osobno na siebie. więc jak masz czas bo ja mam aż nadto to polecam każde osobno przymierzac,cykac fote i na neta :-)

Kijanka lubi tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    A ja jeszcze mam taki problem bo spuchlo mi dziaslo lub policzek od srodka przy osemce, boli i ciezko jesc. Wyplukalam buzie szalwia. A moze znacie cos innego dozwolonego w ciąży i skutecznego w takich przypadkach?
    Ja smarowalam dziąsło sacholem bo strasznie se bałam iść do dentysty a mam do wyrwania korzeń i pomogło. Ale trzeba parę razy dziennie smarować

860i3e5edambhnvb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel mi smyra w brzuchu 😍😁

Magdalen, Ewelina92, momo, Spirit, Kijanka, Paula_30, Maija, Sabrina, Moni**, Domcias, sisi, Esti lubią tę wiadomość

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:

Jezeli opuchlizna bd dalej i dziaslo bd bolalo lec do dentysty moze to byc stan zapalny a nie sa one dobre w ciazy ani dla Ciebie ani dla dziecka

oar8s65gim9bi84v.png

• Zanes Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja przez ostatni tydzień nie mogłam jeść wszystkie dziasla z tyłu miałam opuchniety i krwawiace poszłam do stomatolog żeby sprawdziła co się dzieje na szczęście z zębami ok nawet mi je zalakierowala żeby się psuć nie zaczęły w ciąży a poleciła mi plukac rumiankiem i szałwia i Meridol płyn do płukania na dziasla dostępny w aptece i chyba w Rossmann też. I przeszło :) mówiła że w ciąży lubi się tak dziać przez to że krąży więcej krwi i naczynia są takie poszerzone. Może podejdź do stomatologa swojego jak dawno nie byłaś :)

Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo :)
    PCOS
    Mąż Azoospermia
    3x iui
    24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
    24.11.2018 hiperka
    11.12.2018 transfer od.
    12.01.transfer od.
    04.02.transfer od.
    14.03.2019transfer 4.2.2❄️
    19.03. 5dpt beta 8
    21.03 7dpt beta 37
    23.03 9dpt 163 😍
    04.04. 21dpt 9917 🤗
    10.04 27dpt ❤️
    21.11.2019 córeczka😍

Zostały 2 ❄️❄️
    39h6gxv.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo wrote:

Lepsze od książek są filmiki (np. na youtube). Rysunki tak dobrze nie pokażą jak filmik z fantomem. Sam pomysł bardzo dobry, ja też oglądałam i trochę się dziwię, że tego nie ma na szkole rodzenia albo w szpitalu.

momo lubi tę wiadomość

3uqruv0.png
  • ulola Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Bankowo :) ja jem co dwa dni bo mnie wysypuje bo wtedy pije wapno :)
    Uważajcie z wapnem w ciąży. Nie chcę straszyć czy siać paniki ale z córką musiałam pić wapno i szybko miałam zwapnienia na łożysku. Ostatecznie łożysko się zestarzało za szybko i córa urodziła się z hipotrofią czego konsekwencje odczuwamy do teraz. Nikt nie potwierdził że to na 100% przez alergie i wapno bo ciąża była bardzo problematyczna i całkowicie leżąca ale teraz jestem dużo ostrozniejsza. Niestety i tak mam pełną garść tabletek dziennie plus antybiotyk bo złapałam kleszcza zarazonego boreliozą😐. O łożysko drżę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 09:52

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a używacie czegoś na wypryski? Moglybyście polecić? Ja już mam dość tych pryszczy... jak juz wszystko ładnie zejdzie to kolejne sie pojawiają :( nie mam pojęcia czego moge uzyc, bo większości kosmetyków na trądzik nie można stosować w ciazy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 11:46

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Są określone ilości wapnia w ciąży. Z resztą ono jest tylko w Polsce popularne przy alergiach. W innych krajach robią wielkie oczy podobno. Nie ma ono działania bezpośredniego przy alergiach, jedynie co to uszcxelnia żyły i może zmniejszać przepuszczalnosc przez co alergia nie będzie się tak rozprzestrzeniac.
    Domcias A pijesz więcej wody? No i pamiętaj że niewolnik myć mydłem twarzy bo stwarzasz idealne środowisko dla trądziku. Staraj się nie jeść za ostro, odstaw ketchup. Może takie zmiany pomogą.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    ja miałam spuchniete dziąsła pod koniec pierwszego trymestru, po dwóch dniach pomógl Lakalut czerwony - pasta i płyn do płukania z apteki, nazwy nie pamietam ale napiszę Ci jak wróce do domu z pracy. To był ziołowy, bezpieczny specyfik, mój doktor mówi, że dziąsła spuchniete i krwawiące w ciąży to powszechny temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 13:40

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ