Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie lekarka przepisal Letrox, nie wiem jakich dawek brakuje, ale ja biorę 75 i 100 na zmianę. Bez problemu dostałam w aptece Melisa przy Astrze (Horbaczewskiego).
-
Letrox jest dostępny bez problemu ale ma mniej zarejestrowanych dawek. ListopadowaMama poproś lekarza o przepisanie 50mcg,Euthyroxu z zasady raczej nie powinno się dzielic bo to malutkie dawki ale jak juz nie ma wyjścia to lepiej na pół niż na 3. Nawet rodzinny mógłby Ci przepisać, jak nie zechce na zniżkę to na 100%, to grosze kosztuje.
Takie coś jeszcze znalazłam:
Informację na temat dostępności leku Euthyrox® N można uzyskać dzwoniąc na specjalnie utworzoną przez w tym celu infolinię pod numerem telefonu +48 22 535 03 40 (w dni robocze w godzinach 8-16). -
Brakuje bodajże wszystkich ponizej dawki 125. Ma sie ppjawic podobno pod koniec czerwca. Ale takich obietnic juz duzo widzialam i potem i tak apteka dostawala 10 opakowań co jest kropla w morzu potrzeb. Jeśli możecie to przerzuccie się na letrox to odpowiednik tylko nie ma tyłu dawek. Albo bierzcie co mają jeśli da się z tego stworzyć taka dawkę jaka macie przyjmować. Ja na razie mam. 10 lipca mam wizyte i dowiem się co dalej. Możecie też na bieżąco sprawdzać i szukać na stronie ktomalek.pl nie ma tam wszystkich aptek. Ale jest zdecydowana większość i tam jest od razu podany nr telefonu.
Co do sprawy z położną to ja bym od razu poszła do przełożonego. Takie zachowanie nie przystoi i jest nieetyczne. Ja też znam choroby "moich pacjentów", wiem jakie leki stosuja i nigdy nie dzielę się takimi informacjami. Nawet wielu osobom mogłabym poważnie zaszkodzić. Trzeba umieć rozgraniczyc co jest pracą A co życiem poza nią. Jeśli tak postawiła z Tobą to że wszystkimi tak robi widocznie. Okropne zachowanie. Ja jestem w gorącej wodzie kapana i już na następny dzień bym poszła do przełożonego. Bo obawiam się że gdy jej to powiesz nie przy swiadkach to ona się wszystkiego wyprze albo przygotuję jakieś argumenty. -
Ja codziennie jem owoce. Arbuzy, sliwki, kiwi , pomarańcze plus warzywa.
Dziś wogole nie mam siły ledwo co nogami przebieram, w głowie mi się kręci, słabo mi, duszno mi.
O 11.30 mam lekarza i ciekawe na ile mnie do pracy wyśle na 25% czy 50%. Mam nadzieję,że na 25%
[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Zlaania1 wrote:Ja przywitałam dzień wymiotami żółcią i mega zatwardzeniem. Boli i nie wiem co mam zrobić. Pierwszy raz tak mam20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Paula_30 wrote:Dziewczyny są jakieś dziewczyny które mają łożysko na przedniej ścianie i jak ją w 18 tc nie czują jeszcze ruchów? Albo już czują lub kiedy poczuły? Nawet ostatnio w poniedziałek lekarz się mnie pytał czy czuje
Ja bąbla z łożyskiem z przodu nadal nie czuje, tylko tego z łożyskiem z tyłu, a 21 tydzień leci. Myślę, że nie masz się co martwić, już niedługoPaula_30 lubi tę wiadomość
-
Paula_30 wrote:Dziewczyny są jakieś dziewczyny które mają łożysko na przedniej ścianie i jak ją w 18 tc nie czują jeszcze ruchów? Albo już czują lub kiedy poczuły? Nawet ostatnio w poniedziałek lekarz się mnie pytał czy czuje
Spokojnie poczekaj jeszcze z tydzień i też poczujesz, ja w sumie nie wiem jak mam łożysko, ale takie pewne ruchy poczułam dopiero 18+6. Także się nie denerwuj. Tak samo się stresowałam ale nie potrzebnie. Wszystko przyjdzie w swoim czasie. -
Jestem po wizycie, mały wazy 355g,jest na 100% chłopcem przy usg tak się rozbudził, że nie dał się dobrze pomierzyc i porobic zdjec. A właściwe polowkowe mam 10 lipca, wg lekarza wtedy będzie w sam raz.
A na euthyrox mam receptę od endokrynologa, w jednej aptece nawet pan chciał specjalnie dla mnie załatwić z drugiej apteki opakowanie 50mcg, ale i tego juz nie byłocoma, Paula_30, Magdalen, Zanes, kudłata, Zlaania1, Kropka89, sisi lubią tę wiadomość
-
-
Dzięki ,trochę mi lepiej ale nie pomaga wiedzą,że mój kret i tak jest większy niż wynika z om około tygodnia. Więc mam nadzieję że już niebawem w piątek mam wizytę u mojego gina ciekawe co powie na moje podejrzenie łożyska przodujacego i czy też każe mi brać luteinę dopochwową jak ten lekarz z poniedziałku
-
Dziewczyny jak u was z ciśnieniem. Ja w pierwszej ciąży miałam ok a teraz jakieś strasznie niskie i źle się czuję dziś 100 na 60 i puls 50 a powinien być o wiele wyższy w końcu serce pompuje więcej krwi. Do tego wczoraj przed snem położyłam się na lewym boku i tak mi serce zaczęło walić że myślałam że umrę i zaraz ustalo... Nie wiem czemu tak w poniedziałek mam lekarza więc wszystko mu powiem ale martwię się trochę o dziecko czy wszystko jest okSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Paula ja też mam łożysko na przedniej ścianie i pierwszy raz poczułam dokładnie w 18+1. Od tego czasu czułam takie pojedyńcze kopniaki tylko z 5 razy. Ale wczoraj tak dostałam że aż mąż poczuł. A teraz zjadłam krówkę i się rozbrykała.
Byłam dzisiaj znowu pytać o euthyrox i dostali tylko 1 (!) opakowanie 50 i już ktoś przede mną zarezerwował... w ogóle okazuje się, że gin przepisała mi za dużą dawkę i muszę na szybko kombinować skierowanie do endokrynologa. -
Zanes wrote:Dziewczyny jak u was z ciśnieniem. Ja w pierwszej ciąży miałam ok a teraz jakieś strasznie niskie i źle się czuję dziś 100 na 60 i puls 50 a powinien być o wiele wyższy w końcu serce pompuje więcej krwi. Do tego wczoraj przed snem położyłam się na lewym boku i tak mi serce zaczęło walić że myślałam że umrę i zaraz ustalo... Nie wiem czemu tak w poniedziałek mam lekarza więc wszystko mu powiem ale martwię się trochę o dziecko czy wszystko jest ok
Ja przed każdą wizytą mam strasznie wysokie ciśnienie (przez nerwy), dlatego gin prosiła żebym mierzyła w domu. No i tak na codzień mam w okolicach 101/65 - 108/71. Ale to podobno przez te upały i zbyt małą ilość wody. -
Zanes wrote:Dziewczyny jak u was z ciśnieniem. Ja w pierwszej ciąży miałam ok a teraz jakieś strasznie niskie i źle się czuję dziś 100 na 60 i puls 50 a powinien być o wiele wyższy w końcu serce pompuje więcej krwi. Do tego wczoraj przed snem położyłam się na lewym boku i tak mi serce zaczęło walić że myślałam że umrę i zaraz ustalo... Nie wiem czemu tak w poniedziałek mam lekarza więc wszystko mu powiem ale martwię się trochę o dziecko czy wszystko jest ok
-
momo wrote:Paula ja też mam łożysko na przedniej ścianie i pierwszy raz poczułam dokładnie w 18+1. Od tego czasu czułam takie pojedyńcze kopniaki tylko z 5 razy. Ale wczoraj tak dostałam że aż mąż poczuł. A teraz zjadłam krówkę i się rozbrykała.
Momo a to twoja pierwsza ciąża?
-
Kropka89 wrote:A teraz jadę na przegląd u dentysty. Któraś z Was już była? Mi moją dodatkowa gin mówiła że muszę iść obowiązkowo. Już się boję
Mi się wczoraj o tym przypomniało. Moja teściowa jest stomatologiem i chodzę do niej, bo to wygodne . Zadzwoniłam, wcisnęła mnie na dzisiaj przed zapisanymi pacjentami, ale niestety muszę to odwołać, bo od rana strasznie boli mnie brzuch.
Nie wiem, co to jest, ból nie jest skurczowy, tylko jednostajny. Miałam taki przed ciążą w wyniku dłuższego stresu. No i boli mnie cały brzuch, nie że tylko podbrzusze. Nasila się przy ruchu lub napinaniu mięśni. Od rana wypiłam krople miętowe i wzięłam nospę. Leżę i zaczyna mi to przechodzić. Sprawdziłam tętno detektorem i jest jak zawsze. Ruchy też jak zawsze.
A z tym dentystą to wg zaleceń PTG konsultacja stomatologiczna w ciąży jest obowiązkowa. Tak naprawdę ginekolog powinien kierować do stomatologa i wymagać potwierdzenia. U mnie w karcie ciąży jest nawet miejsce na adnotację o odbytej konsultacji. Czytałam ostatnio u mamy ginekolog statystyki, że w rzeczywistości co 5 ginekolog kieruje w ciąży do stomatologa, a co 10 wymaga zwrotnego potwierdzenia od stomatologa.