X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis od rana zero kopów :/ Mam nadzieję, że na początku taka nieregularność jest normalna. Ale przynajmniej brzuch dziś nie jest jak skała, wczoraj miałam cały dzień napięcia.

FNh9p2.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Dzięki ,trochę mi lepiej :-) ale nie pomaga wiedzą,że mój kret i tak jest większy niż wynika z om około tygodnia. Więc mam nadzieję że już niebawem :-) w piątek mam wizytę u mojego gina ciekawe co powie na moje podejrzenie łożyska przodujacego i czy też każe mi brać luteinę dopochwową jak ten lekarz z poniedziałku

Na pewno za chwilę poczujesz ruchy!
    Pisałam Ci już, że leżałam na sali w szpitalu z dziewczyną, która w 20 tc ruchów nie czuła. Na USG wyszło, że ma łożysko tak jak Ty - na przedniej ścianie. Z tym, że ona miała konkretną nadwagę. Ty masz ładną figurę, więc na pewno poczujesz ruchy wkrótce.
    Obstawiam, że w ciągu najbliższego tygodnia.
    A próbowałaś tego sposobu, żeby zjeść coś słodkiego, położyć się na płasko, położyć sobie rękę na brzuchu i czekać?

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam euthyrox 25! Co prawda objezdzilam prawie cale miasto i opakowanie ma 50 tabletek, drugie tyle na odpis, ale zawsze to cos.
    A jeszcze dowiedziałam się dlaczego twardnieje i spina mi się cześć brzucha. Nie są to skurcze bh, tylko poprzeczne ulozenie dziecka, bo w tej pozycji nie ma juz prawie miejsca a sie rusza i to jego sprawka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 12:33

male_m lubi tę wiadomość

201910251756.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    U mnie dzis od rana zero kopów :/ Mam nadzieję, że na początku taka nieregularność jest normalna. Ale przynajmniej brzuch dziś nie jest jak skała, wczoraj miałam cały dzień napięcia.
    ja juz mam drugi raz przerwe w ruchach, pisalam Wam, że kolezanka uprzedzała że i pod koniec ciąży moze sie to zdarzyc i nic zlego sie nie dzieje.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka tak próbowalama wczoraj i dzisiaj ale po takim jedzeniu czuje tylko jelita :-p
    Wiem że poczuje wkrótce ale jak tu wchodzę i codziennie czytam że kolejne z was poczuły to aż za się robi :-)
    Kijanka co to może być za bol u Ciebie? Nie mam pojęcia może warto by podjechać do lekarza? Bo bóle są przeważnie takie pachwinowe ciągnące ale na cały brzuch?

860i3e5edambhnvb.png
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie rodzinny nie przyjal bo miejsc nie ma.tzn powiedziała ze mogę czekac a nóż się miejsc zwolni😳ja z pulsem 130 mam czekac i to razem z chorymi lud mi.wyszlsm.jestem bez skierowania.😡sprobuje w piątek bo na wtorek mam endo.co do zębów czuje ze dwa mnie bola.chyba większa robota je czeka.ale nie pojde na razie bo mam odruch wymiotny.nie ms szans na leczenie.boje się ze będzie coraz gozej.musze najpierw opanować ta tachykardie i wymioty😢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 12:57

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• Chanela Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś w Tesco i widziałam kombinezony zimowe rozpinane na dwa zamki za 47 zł na wyprzedaży. Niestety U mnie były tyko dla dziewczynek.

Paula_30, momo lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Kijanka tak próbowalama wczoraj i dzisiaj ale po takim jedzeniu czuje tylko jelita :-p
    Wiem że poczuje wkrótce ale jak tu wchodzę i codziennie czytam że kolejne z was poczuły to aż za się robi :-)
    Kijanka co to może być za bol u Ciebie? Nie mam pojęcia może warto by podjechać do lekarza? Bo bóle są przeważnie takie pachwinowe ciągnące ale na cały brzuch?

No jak mi w ciągu kilku godzin nie przejdzie, to podjadę na IP sprawdzić. Zastanawiam się, czy to nie jest kolka nerkowa.

8p3os65gur64a6vr.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    No jak mi w ciągu kilku godzin nie przejdzie, to podjadę na IP sprawdzić. Zastanawiam się, czy to nie jest kolka nerkowa.
    Też o tym pomyślałam w pierwszej chwili:-/

860i3e5edambhnvb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo wrote:
    Ja przed każdą wizytą mam strasznie wysokie ciśnienie (przez nerwy), dlatego gin prosiła żebym mierzyła w domu. No i tak na codzień mam w okolicach 101/65 - 108/71. Ale to podobno przez te upały i zbyt małą ilość wody.

Ciśnienie mam dokładnie takie samo jak ty, mierze 1-2 razy dziennie. Przrd ciaza mialam nieco wyższe. I to fakt-strasznie mało pije, wkurzam w siebie chociaz po parę lykow ale w sumie i tak za malo. I więcej pije wieczorami a potem w nocy latam do wc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje od dwóch tygodni, po 8 godzinach w pracy w za ciasnych spodniach dokładnie tam gdzie mnie uciskają. I nie są to jakieś kopniaki tylko takie pulsowanie, które jest inne niż cokolwiek innego. I trwa dosłownie sekundy. Czasem wieczorem w domu znowu coś takiego poczuje jak jestem zgięta w brzuchu i opieram tam książkę. Ale nie są to kopniaki ani nic z tych rzeczy co dziewczyny opisują. I nie czuje tego codziennie. Tez mam łożysko na przedniej ścianie. Lekarka mówiła ze mogę poczuć ruchy już od 15 tygodnia, najpóźniej 23 tydzień. I to co czuje to tylko od środka, ręka od zewnątrz nie czuć nic.

• male_m Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z zasady ciśnienie między 110-120/60-70.

W pierwszej ciąży jak miałam łożysko na przedniej ścianie to tych ruchów które możnaby było łątwo od zewnątrz poczuć było bardzo mało, już nie mówiąc o tym, że widać to ich praktycznie nigdy nie było.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybrałam się ostetecznie na IP. Dobrze się zdiagnozowałam. Wyszły złogi w prawej nerce. Zostaję na obsrrwacji. Cudowny długi weekend.
    Z dobrych wiadomości miałam USG. Maluch ma się dobrze, choć na pomiary nie miał specjalnej ochoty. Waży coś koło 300 gr. Między nóżkami nic nie było, więc jest szansa na dziewuszkę, choć pani dr mówiła, żeby z różowymi ciuszkami poczekać do USG połówkowego.
    Moje bóle zaczęły przechodzić wraz z przekroczeniem progu IP. Coś jednak jest na rzeczy, więc lepiej zostać i zbadać. Jak na tą sytuację, to mam całkiem niezły humor.

Moni** lubi tę wiadomość

8p3os65gur64a6vr.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uspokoiłam się, zostałam właśnie popukana :)

momo, silent, Paula_30, Cecylia, Moni**, Kropka89, sisi lubią tę wiadomość

FNh9p2.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Wybrałam się ostetecznie na IP. Dobrze się zdiagnozowałam. Wyszły złogi w prawej nerce. Zostaję na obsrrwacji. Cudowny długi weekend.
    Z dobrych wiadomości miałam USG. Maluch ma się dobrze, choć na pomiary nie miał specjalnej ochoty. Waży coś koło 300 gr. Między nóżkami nic nie było, więc jest szansa na dziewuszkę, choć pani dr mówiła, żeby z różowymi ciuszkami poczekać do USG połówkowego.
    Moje bóle zaczęły przechodzić wraz z przekroczeniem progu IP. Coś jednak jest na rzeczy, więc lepiej zostać i zbadać. Jak na tą sytuację, to mam całkiem niezły humor.
    Kurcze współczuję :-( leżenie w szpitalu w długi weekend :-/ ale przynajmniej w razie ataku kołki będziesz od razu pod opieką. Trzymaj się !

Cecylia lubi tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Uspokoiłam się, zostałam właśnie popukana :)
    Jak to małe pukanie potrafi poprawić humor :-D

Kijanka lubi tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez coś puknęło właśnie :) mały chyba lubi arbuza :)

Paula_30, Kijanka, Kijanka, Kropka89 lubią tę wiadomość

• Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesten zła. Lekarka zastanawiała się na ile %% zwolnienie mi dać i wkońcu stwierdziła,że musi zadzwonić do osoby która zajmuje się moją sprawą i wystawi zwolnienie później i zadzwoni do mnie. Zwolnienia nie wystawiła, nie zadzwoniła a jutro wyjeżdża na urlop. Także zostałam bez zwolnienia. Fu** .

Moje ciśnienie to 100/65 także też niskie. i dostałam jakieś saszetki do rozpuszczania w wodzie codziennie rano na zaparcia o sugerującej nazwie Laxido 😉

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesten zła. Lekarka zastanawiała się na ile %% zwolnienie mi dać i wkońcu stwierdziła,że musi zadzwonić do osoby która zajmuje się moją sprawą i wystawi zwolnienie później i zadzwoni do mnie. Zwolnienia nie wystawiła, nie zadzwoniła a jutro wyjeżdża na urlop. Także zostałam bez zwolnienia. Fu** .

Moje ciśnienie to 100/65 także też niskie. i dostałam jakieś saszetki do rozpuszczania w wodzie codziennie rano na zaparcia o sugerującej nazwie Laxido 😉

b33247a35f.png[/url]
    28.06.2019 - 270 g 😊
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro będę dzwonić do przychodni od rana bo od 3dni bez zwolnienia jestem i jeszcze mnie tak oszukała.

Dziewczyny a was bolą te kości w pachwinach na dole po obu stronach? Nie spojenie łonowe tylko niżej po bokach. Bo mnie tam boli lekko a jak dotknę to dosyć mocno

b33247a35f.png[/url]
    28.06.2019 - 270 g 😊
    03.10.2019 - 1957 g 😁
‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ