Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_30 wrote:Dzięki ,trochę mi lepiej ale nie pomaga wiedzą,że mój kret i tak jest większy niż wynika z om około tygodnia. Więc mam nadzieję że już niebawem w piątek mam wizytę u mojego gina ciekawe co powie na moje podejrzenie łożyska przodujacego i czy też każe mi brać luteinę dopochwową jak ten lekarz z poniedziałku
Na pewno za chwilę poczujesz ruchy!
Pisałam Ci już, że leżałam na sali w szpitalu z dziewczyną, która w 20 tc ruchów nie czuła. Na USG wyszło, że ma łożysko tak jak Ty - na przedniej ścianie. Z tym, że ona miała konkretną nadwagę. Ty masz ładną figurę, więc na pewno poczujesz ruchy wkrótce.
Obstawiam, że w ciągu najbliższego tygodnia.
A próbowałaś tego sposobu, żeby zjeść coś słodkiego, położyć się na płasko, położyć sobie rękę na brzuchu i czekać? -
Dostałam euthyrox 25! Co prawda objezdzilam prawie cale miasto i opakowanie ma 50 tabletek, drugie tyle na odpis, ale zawsze to cos.
A jeszcze dowiedziałam się dlaczego twardnieje i spina mi się cześć brzucha. Nie są to skurcze bh, tylko poprzeczne ulozenie dziecka, bo w tej pozycji nie ma juz prawie miejsca a sie rusza i to jego sprawkaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 12:33
male_m lubi tę wiadomość
-
Audreyyy wrote:U mnie dzis od rana zero kopów Mam nadzieję, że na początku taka nieregularność jest normalna. Ale przynajmniej brzuch dziś nie jest jak skała, wczoraj miałam cały dzień napięcia.
-
Kijanka tak próbowalama wczoraj i dzisiaj ale po takim jedzeniu czuje tylko jelita :-p
Wiem że poczuje wkrótce ale jak tu wchodzę i codziennie czytam że kolejne z was poczuły to aż za się robi
Kijanka co to może być za bol u Ciebie? Nie mam pojęcia może warto by podjechać do lekarza? Bo bóle są przeważnie takie pachwinowe ciągnące ale na cały brzuch?
-
A mnie rodzinny nie przyjal bo miejsc nie ma.tzn powiedziała ze mogę czekac a nóż się miejsc zwolni😳ja z pulsem 130 mam czekac i to razem z chorymi lud mi.wyszlsm.jestem bez skierowania.😡sprobuje w piątek bo na wtorek mam endo.co do zębów czuje ze dwa mnie bola.chyba większa robota je czeka.ale nie pojde na razie bo mam odruch wymiotny.nie ms szans na leczenie.boje się ze będzie coraz gozej.musze najpierw opanować ta tachykardie i wymioty😢
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 12:57
-
Paula_30 wrote:Kijanka tak próbowalama wczoraj i dzisiaj ale po takim jedzeniu czuje tylko jelita :-p
Wiem że poczuje wkrótce ale jak tu wchodzę i codziennie czytam że kolejne z was poczuły to aż za się robi
Kijanka co to może być za bol u Ciebie? Nie mam pojęcia może warto by podjechać do lekarza? Bo bóle są przeważnie takie pachwinowe ciągnące ale na cały brzuch?
No jak mi w ciągu kilku godzin nie przejdzie, to podjadę na IP sprawdzić. Zastanawiam się, czy to nie jest kolka nerkowa. -
nick nieaktualnymomo wrote:Ja przed każdą wizytą mam strasznie wysokie ciśnienie (przez nerwy), dlatego gin prosiła żebym mierzyła w domu. No i tak na codzień mam w okolicach 101/65 - 108/71. Ale to podobno przez te upały i zbyt małą ilość wody.
Ciśnienie mam dokładnie takie samo jak ty, mierze 1-2 razy dziennie. Przrd ciaza mialam nieco wyższe. I to fakt-strasznie mało pije, wkurzam w siebie chociaz po parę lykow ale w sumie i tak za malo. I więcej pije wieczorami a potem w nocy latam do wc. -
nick nieaktualnyJa czuje od dwóch tygodni, po 8 godzinach w pracy w za ciasnych spodniach dokładnie tam gdzie mnie uciskają. I nie są to jakieś kopniaki tylko takie pulsowanie, które jest inne niż cokolwiek innego. I trwa dosłownie sekundy. Czasem wieczorem w domu znowu coś takiego poczuje jak jestem zgięta w brzuchu i opieram tam książkę. Ale nie są to kopniaki ani nic z tych rzeczy co dziewczyny opisują. I nie czuje tego codziennie. Tez mam łożysko na przedniej ścianie. Lekarka mówiła ze mogę poczuć ruchy już od 15 tygodnia, najpóźniej 23 tydzień. I to co czuje to tylko od środka, ręka od zewnątrz nie czuć nic.
-
Ja mam z zasady ciśnienie między 110-120/60-70.
W pierwszej ciąży jak miałam łożysko na przedniej ścianie to tych ruchów które możnaby było łątwo od zewnątrz poczuć było bardzo mało, już nie mówiąc o tym, że widać to ich praktycznie nigdy nie było. -
Wybrałam się ostetecznie na IP. Dobrze się zdiagnozowałam. Wyszły złogi w prawej nerce. Zostaję na obsrrwacji. Cudowny długi weekend.
Z dobrych wiadomości miałam USG. Maluch ma się dobrze, choć na pomiary nie miał specjalnej ochoty. Waży coś koło 300 gr. Między nóżkami nic nie było, więc jest szansa na dziewuszkę, choć pani dr mówiła, żeby z różowymi ciuszkami poczekać do USG połówkowego.
Moje bóle zaczęły przechodzić wraz z przekroczeniem progu IP. Coś jednak jest na rzeczy, więc lepiej zostać i zbadać. Jak na tą sytuację, to mam całkiem niezły humor.Moni** lubi tę wiadomość
-
Kijanka wrote:Wybrałam się ostetecznie na IP. Dobrze się zdiagnozowałam. Wyszły złogi w prawej nerce. Zostaję na obsrrwacji. Cudowny długi weekend.
Z dobrych wiadomości miałam USG. Maluch ma się dobrze, choć na pomiary nie miał specjalnej ochoty. Waży coś koło 300 gr. Między nóżkami nic nie było, więc jest szansa na dziewuszkę, choć pani dr mówiła, żeby z różowymi ciuszkami poczekać do USG połówkowego.
Moje bóle zaczęły przechodzić wraz z przekroczeniem progu IP. Coś jednak jest na rzeczy, więc lepiej zostać i zbadać. Jak na tą sytuację, to mam całkiem niezły humor.Cecylia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ale jesten zła. Lekarka zastanawiała się na ile %% zwolnienie mi dać i wkońcu stwierdziła,że musi zadzwonić do osoby która zajmuje się moją sprawą i wystawi zwolnienie później i zadzwoni do mnie. Zwolnienia nie wystawiła, nie zadzwoniła a jutro wyjeżdża na urlop. Także zostałam bez zwolnienia. Fu** .
Moje ciśnienie to 100/65 także też niskie. i dostałam jakieś saszetki do rozpuszczania w wodzie codziennie rano na zaparcia o sugerującej nazwie Laxido 😉
[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Ale jesten zła. Lekarka zastanawiała się na ile %% zwolnienie mi dać i wkońcu stwierdziła,że musi zadzwonić do osoby która zajmuje się moją sprawą i wystawi zwolnienie później i zadzwoni do mnie. Zwolnienia nie wystawiła, nie zadzwoniła a jutro wyjeżdża na urlop. Także zostałam bez zwolnienia. Fu** .
Moje ciśnienie to 100/65 także też niskie. i dostałam jakieś saszetki do rozpuszczania w wodzie codziennie rano na zaparcia o sugerującej nazwie Laxido 😉
[/url]
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Jutro będę dzwonić do przychodni od rana bo od 3dni bez zwolnienia jestem i jeszcze mnie tak oszukała.
Dziewczyny a was bolą te kości w pachwinach na dole po obu stronach? Nie spojenie łonowe tylko niżej po bokach. Bo mnie tam boli lekko a jak dotknę to dosyć mocno[/url]
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁