Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_30 wrote:Czy Was też jeszcze czasami budzi atak głodu? Myślałam,że już przeszlo ale dzisiaj o 6.00 musiałam wstać i zjeść śniadanie bo mialam wrażenie,że umrę z głodu jak tu dietę trzymać
Ja wstaje o 7, a dopiero o 8 jem sniadanie bo biore euthyrox - jakoś tak się tak przyzwyczaiłam i nie mam ataków głodu. -
nick nieaktualnyAtakow glodu juz nie mam ale czasami z glidu bierze na wymioty.
Prenatal duo bralam przez tydzien (dzis dostane zjebke od gina ze nie biore a wyniki krwi nie najlepsze) i kal byl xielony, tez pomyslalam ze od tego.
Coma ale czulas i to najwazniejsze. Powidzenia. Tez mam dzis wieczorem wizyte. -
Coma, mam tak samo, kupka jak po żelazie Ale w sumie chyba nie ma dużo żelaza w prenatalu.
coma lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy Was też swędzą sutki? Od samego początku ciąży nie mam w ogóle dolegliwości odpiersiowych, urosły co prawda, ale przy tym nie bolały, ani nic. A dzisiaj już drugi dzień łapie się na tym, że pocieram sutki, bo mnie tak okropnie swędzą Zastanawiam się, czy to znaczy, że jeszcze zamierzają rosnąc, czy może rusza laktacja, cholera wie. Czym to smarować, żeby sobie ulżyć, wazeliną?
-
Dzyzia, mnie też czasem swędzą. Ale tylko czasem. Trochę krępujące w miejscach publicznych drapać się po sutkach więc jakoś trzeba wtedy wytrzymać...
-
nick nieaktualny
-
Paula a co za dietę trzymasz? Ja z racji cukrzycy miewałam takie napady, ale jem przed snem tzn o 21.30 kanapkę z masłem i warzywami, albo serem żółtym i warzywami, lub małe jajko i kromkę chleba. Taka zasadnicza kolację jem o 19. Generalnie jednak dobrze coś zjeśc przed snem zdrowego i nie sok bo po soku będzie głód. Może też być kakao i pół bułki.
Paula_30 lubi tę wiadomość
-
mrt87 wrote:Paula a co za dietę trzymasz? Ja z racji cukrzycy miewałam takie napady, ale jem przed snem tzn o 21.30 kanapkę z masłem i warzywami, albo serem żółtym i warzywami, lub małe jajko i kromkę chleba. Taka zasadnicza kolację jem o 19. Generalnie jednak dobrze coś zjeśc przed snem zdrowego i nie sok bo po soku będzie głód. Może też być kakao i pół bułki.
-
Widzę, że sporo osób narzeka na prenatal duo.
Ja dziewczyny biorę od drugiego trymestru acti vita-miner prenatal +dha i czuję się po nich dobrze wyniki krwi też w sumie wychodzą zadowalające.Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Audreyyy ja mam wafle ryżowe obok łóżka własnie jakby w nocy coś się zadziało bo im dalej w ciąży tym może być różnie z tą glikemią. A na spacery mam w torebce schowany mus z tapioka Day Up.
JustBelieve lubi tę wiadomość
-
Ja mam już nie sutki a suty, wyglądają jak małe bordowe i odstajace talerze. Smaruję albo balsamem albo oliwką przeciw rozstępom tym samym czym brzuch, bo bez tego tak swędziały i się łuszczyły, że miałam ochote wydrapać tam dziurę.
A prenatal zmieniłam teraz na Falvit Mama, dodatkowo biorę do tego witaminę D, DHA to co zostało mi z prenatalu. Po odstawieniu prenatalu nie mam takich zaparć przez które brzuch mi rozsadzało -
anqa123 wrote:ciemne stolce są od żelaza w tych naszych witaminach zaparcia u niektórych osób też mogą być spowodowane suplementacją żelaza
Żelazo różnie działa na różne osoby. Lekarz w szpitalu mi mówił, że u niektórych bywa odwrotnie i preparaty z żelazem powodują biegunki. Więc jak kto trafi.
A ta zmiana koloru stolca jest też przy innych preparatach z żelazem. -
Ewelina92 wrote:Widzę, że sporo osób narzeka na prenatal duo.
Ja dziewczyny biorę od drugiego trymestru acti vita-miner prenatal +dha i czuję się po nich dobrze wyniki krwi też w sumie wychodzą zadowalające. -
Mi służą wszelkie leki/suplementy nawet po tych mega dawkach do in vitro czułam się super nic mi nie dolegało. Ale ja jestem z tych że poza ciążą jak coś mnie łamało na przeziębienie albo grypę brałam garść leków i do pracy. Raczej nie z tych co się leczą miodem i cytryną jedynie. Średnio zdrowe ale cóż jak nie było czasu na chorowanie
-
Audreyyy wrote:Szczerze to wolałabym nic nie brać niż vita-miner. Produkuje go firma słynąca z najgorszej jakości suplementów w Polsce, równie dobrze może być gips w tych tabletkach. Jestem farmaceutką, znam ich dobrze. wyniki może masz dobre, bo i tak byś takie miała.
W przeszłości brałam różne suplementy i zazwyczaj czułam się po nich źle. Tutaj nie ma takiego problemu. Ale jak się skończą te witaminy to zapytam w aptece o coś innego.Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Ewelina92 wrote:Dziękuję za informację. Skład wydawał się być w porządku.
W przeszłości brałam różne suplementy i zazwyczaj czułam się po nich źle. Tutaj nie ma takiego problemu. Ale jak się skończą te witaminy to zapytam w aptece o coś innego.Ewelina92 lubi tę wiadomość